Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2007-02-11, 11:26 pm

Ktoś mówił coś o Kuźbie:

Sport napisał(a):Sprowadzony z Wisły Kraków napastnik zagrał tylko trzynaście minut w barwach Górnika. Z grymasem bólu opuścił boisko i wraca do Polski. Jak tu nie wierzyć w przesądy, skoro w trzynastej minucie zremisowanego 2-2 sparingu z JEF United Ichihara Marcin Kuźba podczas startu do piłki doznał kontuzji mięśnia dwugłowego.

Wydaje się ona bardzo poważna, skoro piłkarz jak najszybciej chce przebukować bilet i polecieć na leczenie do Szczecina, gdzie spędził wiele miesięcy minionego roku. Kuźba do Górnika dołączył dzień przed wylotem na zgrupowanie do Turcji i planował w Zabrzu odbudować wysoką formę po kilku operacjach i wielu problemach ze zdrowiem. Teraz nie wiadomo, czy w ogóle założy w tym półroczu piłkarską koszulkę. Sparingi Górnika są na razie wyjątkowo pechowe. Przypomnijmy, że dwa dni wcześniej nos złamał Jarosław Białek. Piłkarz już do końca zgrupowania nie może wyjść nawet na trening, a do zajęć wróci najwcześniej za trzy tygodnie.
emdżej

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-11, 11:31 pm

reprezentant napisał(a):Haha.Prymuli nie siega do sznurowek,dobre to.Mezyk jest czolowym strzelcem drugiej ligi,a Prymula...oby nim zostal
Hura optymizm nie wskazany.Po dwoch sparingach Prymula(czlowiek kompletnie anonimowy,bez badan,bez treningu,bez slowa)podpisuje bardzo dobry kontrakt a taki Oziebala od miesiaca gimnastykuje sie zeby dostac angaz.Czemu ?A temu ze p.Rudy ma w tym interes i nie jest to interes klubu.Menagerem Prymuli jest Kamiński-ulubiony menager p.Rudego czyli ten ktory sprowadzil nam Dzenana,Zubana i Adzema w pakiecie ale niestety nie w cenie promocyjnej.Pensje tych pilkarzy dziela sie na nich,na menagera i na Rudego i obciazaja konto nieswiadomych interesow p.Rudego wlochow.Jednak pieniadze ktore wlosi klada na Zaglebie to mooooze 1% ich obrotu to w gruncie rzeczy nikt nie wnika czy wydane pieniadze rozchodza sie jak trzeba.Oczywiscie budzet jest zamkniety wiec jesli sie z kupki wezmie i ulokuje w fajans to potem nie starczy na cos wartosciowego.Niestety pierwszenstwo w klubie maja Ci ktorzy"przypasuja"Rudemu a nie Ci co aktualnie spelniaja potrzeby klubu.Stad odpowiedz na pytanie czemu godne uwagi transfery(jesli wogole takie sie trafiaja)odbywaja sie w ostatniej chwili.Reasumujac-Jesli jeszcze jest na rynku ktos godny uwagi i nie jest czlowiekiem zaprzyjaznionego Menagera a na kupce jest jeszcze jakis ochlap to jest szansa ze ktos tej zimy nas wzmocni.Tyle
Rozwiazanie proste-awans sportowy i organizacyjny druzyny=oczyscic klub z ukladow=rozstac sie z dyrektorem Wojciechem Rudym.

Jesli ktos ma inny poglad to zapraszam do dyskusji.

Atakujesz z grubej rury człowieczku. Napewno masz jakieś interesujące konkrety w tej sprawie- szczerze wątpie. Ale powinieneś uważać bo za takie ostre wypowiedz (bez dowodów) i jawne oskarżenia można mieć sprawę w sądzie... No ale zapewne jesteś fanem Andrzeja L. z "Przysposobienia Obronnego" który uwielbia wszystkich obrażać w koło i obrzucać błotem.

Tutaj (na forum) wiele osób pozbyło by się Rudego więc może okażesz się ich zbawicielem ukazując te "haki" o których piszesz a jak ich nie masz to SIĘ ZAMKNIJ i skończ z bezczelnym oczernianiem człowieka, który naprawde wiele zrobił dla tego klubu choćby jako piłkarz.
problematyk-ziom

Postprzez reprezentant 2007-02-12, 8:28 am

Ja nie podwazam autorytetu p.Rudego jako pilkarza zaglebia czy reprezentanta.Oby wiecej ludzi z taka przeszloscia w klubie.Nie grzebmy jednak w trupach.Nie mam zdjec ani tasm prawdy jak-w/g Twojej sugestii-moi partyjni koledzy.Wziales jednak w obrone czlowieka ktory juz od dluzszego czasu gmatwa stosunki na lini pilkarze-zarzad i kibice-klub.Nie jest sponsorem jak wlosi zeby oddawac mu niskie poklony,ale za to obraca pieniedzmi sponsorow ktore badz co badz juz kolejny sezon sa jednymi z wiekszych w drugiej lidze.Mimo to nie ma upragnionej orange,nie ma zdolnej mlodziezy.Rudy jest tez lacznikiem na lini miasto-klub,a ze miasto do biednych nie nalezy to pytam gdzie jest stadion,gdzie,murawa,jupitery,boiska boczne.Dobry dyrektor nie ustawia druzyny do zdjecia promujacego prezydenta przed wyborami,nim nie zawrze stosownych umow z miastem na konkretna pomoc.Niestety i w tym przypadku slabe efekty.Pracownika rozlicza sie z wykonanej pracy.Jesli jej nie wykona to sie go zwalnia.Tak?
Odbieglem nieco od tamatu duskusji ale to tylko w odpowiedzi na zarzuty problematyka.Aha i panie problematyk-wiecej KULTURY!
reprezentant

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-12, 11:23 am

reprezentant napisał(a):Pracownika rozlicza sie z wykonanej pracy.Jesli jej nie wykona to sie go zwalnia.Tak?

Tutaj jest bardzo mądre zdanie. TY płacisz że masz prawo kogokolwiek rozliczać? Nie wydaje mi się. Więc skoro nadal pracuje to chyba jego szefowie są zadowoleni z jego pracy.

To TY p.reprezentant jesteś niegrzeczny. Osądzić kogoś bez dowodów jest bardzo łatwo. A łapówkarstwo to dość mocne oskarżenie. Rozumiem że zaliczasz się do grupy ludzi, którzy chcą jak najszybszej zmiany na tym stanowisku. Ale bez przesady. I na tym zakończmy ten temat.
problematyk-ziom

Postprzez Puzon 2007-02-12, 11:49 am

W każdej historii jest ziarenko prawdy. O łapówkarstwie Rudego mówi się od dobrych paru lat. Ja na ten temat słyszałem z kilku różnych dośc wiarygodnych źródeł. Co do jego pracy dla klubu, to śmiech na sali. Wiele razy już pisłałem, że to jeden z najgorszych dyrektorów w histori klubu. A że jeszcze go nie wywalili.... widocznie dobre układy z p. Grodecką wystarczą żeby zarządzać Zagłębiem.

Zeby nie rozmywać jeszcze słów parę o Prymuli. Widziałem oba sparingi z Górnikiem i Odrą. Po pierwszym wywarł na mnie rewelacyjne wrażenie, po drugim już zdecydowanie mniej. Zresztą słusznie załapał się na opierdol od Berka. Lepsze wrażenie zrobił na mnie Oziębała i mam nadzieje że Rudy podpisze z nim kontrakt.
Puzon
Adventure Group

Postprzez xXx_1906 2007-02-12, 12:00 pm

Duży szum się robi wokół tego Prymuli, oby nie poczuł się gwiazdeczką bo już parę razy to przerabialiśmy. Jak Wierzchowski przechodził to też się wydawalo, że super wzmocnienie i będzie podstawowym bramkarzem przez długi czas. Rzeczywistość okazała się inna. Z ocenami wstrzymajmy się najlepiej do kilku rozegranych kolejek, wtedy się okaże czy jest to jakieś wzmocnienie. Mnie osobiście nadal brakuje napastnika, a teoria z Lachą w ataku to jakieś nieporozumienie. Jak by tak Folc złapał jakąś kontuzję to nie mamy żadnego wartościowego napastnika i taka jest niestety prawda.
xXx_1906

Postprzez tomeknh 2007-02-12, 12:36 pm

dejotmaly81 napisał(a):...Myslę, że duet Prymula-Folc może wiele zdziałać..Prymula szybki, przebojowy, walczący a Folc typowy egzekutor...
Tylko przydałby się jeszcze jeden napastnik na zmianę lub w razie jakiejś kontuzji...
Pozdrawiam

Przeciez jest Zuban :lol:
tomeknh

Postprzez dejotmaly81 2007-02-12, 2:33 pm

xXx_1906 napisał(a):Z ocenami wstrzymajmy się najlepiej do kilku rozegranych kolejek, wtedy się okaże czy jest to jakieś wzmocnienie. Mnie osobiście nadal brakuje napastnika, a teoria z Lachą w ataku to jakieś nieporozumienie. Jak by tak Folc złapał jakąś kontuzję to nie mamy żadnego wartościowego napastnika i taka jest niestety prawda.

Zgadzam się, że z ocenami najlepiej wstrzymać się...
Choć aczkolwiek trzeba przyznać, że wprowadził się calkiem nieźle i moim zdaniem poprzez zgrupowania i treningi z drużyną może być tylko lepiej...
Co do teorii z Lachą-zgadzam się :D
Do tomeknh: pisałem o napastniku a nie o dreptającym w miejscu człowieku, który nie potrafi wykorzystać nawet najlepszych okazji do zdobycia bramki:-p
Jeśli to był żart...to dobry :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
dejotmaly81

Postprzez MrCricket 2007-02-12, 3:01 pm

Jesienią Zubanovic zardzewiał, ale ja wierzę, że wiosną zaskoczy tych wszystkich szyderców , którzy już w niego nie wierzą :P

A co do zarzutów pod adresem Rudego, lepiej wstrzymać się z opiniami tym bardziej, że oczywistych dowodów nie widać. Nie zapominajmy, że żyjemy w Polsce i tu wszystko się może zdarzyc :wink: A zachowanie Rudego już nie raz określiłbym jako "dziwne".
MrCricket

Postprzez Łuki19 2007-02-12, 3:11 pm

xXx_1906 napisał(a):Duży szum się robi wokół tego Prymuli, oby nie poczuł się gwiazdeczką bo już parę razy to przerabialiśmy. Jak Wierzchowski przechodził to też się wydawalo, że super wzmocnienie i będzie podstawowym bramkarzem przez długi czas. Rzeczywistość okazała się inna. Z ocenami wstrzymajmy się najlepiej do kilku rozegranych kolejek, wtedy się okaże czy jest to jakieś wzmocnienie. Mnie osobiście nadal brakuje napastnika, a teoria z Lachą w ataku to jakieś nieporozumienie. Jak by tak Folc złapał jakąś kontuzję to nie mamy żadnego wartościowego napastnika i taka jest niestety prawda.

Ja bym tak jeszcze nie przekreslał Jakuba Wierzchowskiego bo wierze zę ma duze umiejetnosci i mozliwosci moze to jego psychika a nie brak jak juz mowiłem umiejetnosci pozdro
Łuki19
Obserwowany

Postprzez lukes 2007-02-12, 3:25 pm

Łuki ten koleś ma już 30 lat i z psychiką sobie powinien dawno poradzić.
To nie jest jakiś młodziak, ktłóry ma grać na Coump Nou i którego spala psycha.
lukes
no spin

Postprzez xXx_1906 2007-02-12, 3:35 pm

Łuki19 napisał(a):
xXx_1906 napisał(a):Duży szum się robi wokół tego Prymuli, oby nie poczuł się gwiazdeczką bo już parę razy to przerabialiśmy. Jak Wierzchowski przechodził to też się wydawalo, że super wzmocnienie i będzie podstawowym bramkarzem przez długi czas. Rzeczywistość okazała się inna. Z ocenami wstrzymajmy się najlepiej do kilku rozegranych kolejek, wtedy się okaże czy jest to jakieś wzmocnienie. Mnie osobiście nadal brakuje napastnika, a teoria z Lachą w ataku to jakieś nieporozumienie. Jak by tak Folc złapał jakąś kontuzję to nie mamy żadnego wartościowego napastnika i taka jest niestety prawda.

Ja bym tak jeszcze nie przekreslał Jakuba Wierzchowskiego bo wierze zę ma duze umiejetnosci i mozliwosci moze to jego psychika a nie brak jak juz mowiłem umiejetnosci pozdro

Psychika? Sorry, ale psychika to u bramkarza podstawa, facet musi być skoncentrowany cały mecz, musi umieć kierować obroną bo z pozycji bramkarza na boisku najwięcej widać. Poza tym wątpie żeby czlowiek, który już coś tam osiągnął spalał się psychicznie w drugoligowym klubie. Uwierz, że to nie wina psychiki tylko tego jakie ma podejście, jak trenuje itd. No i tak odbiegając już od tego w czym tkwi problem jego słabej dyspozycji to pożyteczny on póki co dla Zagłębia nie jest. A czy jest dobry i czy ma umiejętności to już inna bajka. Yeti też może był dobry ale mało kto go widział i pożytku z niego nie było żadnego.
xXx_1906

Postprzez Grzegorz 2007-02-12, 4:15 pm

tomeknh napisał(a):
dejotmaly81 napisał(a):...Myslę, że duet Prymula-Folc może wiele zdziałać..Prymula szybki, przebojowy, walczący a Folc typowy egzekutor...
Tylko przydałby się jeszcze jeden napastnik na zmianę lub w razie jakiejś kontuzji...
Pozdrawiam

Przeciez jest Zuban :lol:

Pierwszy atak: Folc -Prymula i będzie dobrze.
Zmiennicy? lubie Zubana jako człowieka, ale na boisku jakoś mnie nie przekonał.
Oziębała na zmiennika strzał w dziesiątkie, piłka go szuka w polu karnym.

podkreślam byłem na każdym sparingu.
Grzegorz

Postprzez dejotmaly81 2007-02-12, 5:55 pm

MrCricket napisał(a):Jesienią Zubanovic zardzewiał, ale ja wierzę, że wiosną zaskoczy tych wszystkich szyderców , którzy już w niego nie wierzą :P

moim zdaniem Zuban miał zawsze probemy ze skutecznością...potrzebował przynajmniej paru okazji, żeby strzelić bramkę...
Oby Twoje słowa się sprawdziły...tylko co lub kto go naoliwi, żeby na wiosnę grał lepiej i odrdzewiał????
Co do Wierzchowskiego to moim zdaniem, rzeczywiście jest zbyt doświadczony, żeby popełniał takie proste i dziecinne błędy...choć tak naprawdę nikt z nas nie wie co jest ich powodem...wie to tylko on!!!
A na zmiennika Oziębała???Hmmm...może masz rację :) Wierzę na słowo :lol:
dejotmaly81

Postprzez PawełK 2007-02-12, 9:38 pm

dejotmaly81 napisał(a):moim zdaniem Zuban miał zawsze probemy ze skutecznością...potrzebował przynajmniej paru okazji, żeby strzelić bramkę...

... pod warunkiem, że była to dograna piłka w tempo, że pozostawało tylko dołożyć nogę, z wypracowaniem jakieś sytuacji przed "szesnastką" i minięciem dwóch obrońców... achhhh rozmarzyłem się :roll:

Czas pokaże ile warte będą nasze wzmocnienia z tego co widziałem narazie najlepiej prezentuje się... auto Topolskiego :lol: :wink: Liga wszystko zweryfikuje.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna