Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2007-02-08, 9:47 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):
mdc dg napisał(a):
*FORUMDINHO* napisał(a):
mdc dg napisał(a):Jak co roku brać kibicowska przed rundą wiosenną ocenia mega transfery i przydatność nowych piłkarzy, cały czas łudząc się że może w tym roku że może ta runda będzie przełomowa i awansujemy.Odpowiedź brzmi NIE.Stadion który ledwo spełnia wymagania drugoligowe, transfery trzecioligowe, zarząd czwartoligowy nie potrafiący pozyskać nowych sponsorów o współpracy z kibicami nie mówiąc.Wiara czyni cuda to fakt ale w tym przypadku się nie uda :wink:

uff stary jak to dobrze, ze mi to teraz powiedziales - przynajmniej zaoszczedze na biletach :lol:

No widzisz jednego piknika mniej :lol:

przepraszam internetowy hoolsie :D

no ba napinka na internecie to podstawa :wink: :lol:
mdc dg

Postprzez WOJTEK 2007-02-08, 9:57 pm

A po kartce chcecie ?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez tomeknh 2007-02-08, 10:34 pm

WOJTEK napisał(a):A po kartce chcecie ?

Zgadzam sie z Wojtkiem. Nie wiem za bardzo o co chodzi, zapewne o cos w sensie upomnienia. Wg mnie forum sluzy do rozwiązywania problemow, a nie skakania sobie do gardeł. A co do moich wczesniejszych wypowiedzi w koncu cos sie ruszylo. Ktos zaproponowal wypozyczenie Smolinskiego, ktos inny wspomnial o Plizdze z Lubina. Tego oczekiwalem. Im wiecej ludzi bedzie szperac w poszukiwaniu potencjalnych lewych pomocnikow, czy napastnikow tym lepiej. Moze to pomoze komus odpowiedzialnemu za transfery w naszym klubie i wreszcie doczekamy sie odpowiedniego zastepcy dla Bartka... Pozdrawiam
tomeknh

Postprzez MrCricket 2007-02-08, 11:49 pm

tomeknh napisał(a): A co do moich wczesniejszych wypowiedzi w koncu cos sie ruszylo. Ktos zaproponowal wypozyczenie Smolinskiego, ktos inny wspomnial o Plizdze z Lubina. Tego oczekiwalem. Im wiecej ludzi bedzie szperac w poszukiwaniu potencjalnych lewych pomocnikow, czy napastnikow tym lepiej. Moze to pomoze komus odpowiedzialnemu za transfery w naszym klubie i wreszcie doczekamy sie odpowiedniego zastepcy dla Bartka... Pozdrawiam

Wybacz kol. tomeknh, ale rozbawiłeś mnie tym postem :lol: Wydaje Ci się, pisząc jakieś teoretyczne transfery, który zawodnik według nas by się nadawał- podsuniemy pomysł Rudemu, Dworczykowi itp :?: :!: :shock: Może ja dorzucę jeszcze Szymkowiaka, którego może się uda namówić do powrotu na boisko :wink: Uwierz mi, że oni naprawdę nie mają worków od kartofli na głowach i dobrze znają rynek piłkarski- wiedzą dokładnie kto jest w zasięgu i ile kosztuje.To forum im nie pomoże :wink: A realia są takie, że odmówił u nas gry niejaki Malinowski z Rakowa, facet który nawet nie "powąchał" drugoligowej piłki. Więc na twoim miejscu nie liczyłbym na to, że jak wpiszesz jakieś nazwisko to coś drgnie w tym kierunku. W ten sposób conajwyżej możesz ubarwić dyskusję. Tyle moich dygresji.
Czekajmy cierpliwie :wink:
MrCricket

Postprzez dejotmaly81 2007-02-08, 11:59 pm

CZaRnYY napisał(a):Wiadomo, że ilość nie znaczy jakość, ale dziwnie wygląda zestawienie transferów 90minut.pl

http://90minut.pl/transfery.php?id_sezo ... 2&poziom=2

a konkretnie Zagłębie na tle innych klubów

Rzeczywiście dziwnie, ale nie ma czym się martwić, bo przecież mało zmian to małe roszady w wyjściowej 11 a poprzez to gra zgrana drużyna, która całą poprzednią rundę walczyła na boisku z niezłymi skutkami :lol:
Nie z rewelacyjnymi ale nie narzekajmy, bo nie zapominajmy, że najważniejsza jest DRUŻYNA a nie pojedyncze gwiazdy i indywidualności...
dejotmaly81

Postprzez Degland 2007-02-09, 12:08 am

A realia są takie, że odmówił u nas gry niejaki Malinowski z Rakowa, facet który nawet nie "powąchał" drugoligowej piłki

Utalentowany zawodnik z Częstochowy podpisał z Górnikiem dwuletni kontrakt, który będzie obowiązywał od 1 lipca. Do tego czasu nowy nabytek Górnika ma ważną umowę z Rakowem.

Co do tematu Robaszka to coś ucichło, jeszcze jest trochę czasu, żeby wzmocnić się, pożyjemy zobaczymy, nic nam nie pozostało jak cierpliwie czekać
Degland

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-09, 10:43 am

No rzeczywiście coś ostatnio ucichło o transferach do naszej drużyny, ale może to dobrze, bo latem też tak pocichutku działaliśmy i na dobre nam to wyszło więc może nie jest tak źle ; )
Zastanawia mnie czy włodarze naszego klubu zainteresowali się którym kolwiek piłkarzem z Zawiszy...
PaprykarZ19

Postprzez Wally 2007-02-09, 10:57 am

Osobiście nie chce widzieć żadnego zawodnika "Zawiszy" w Zagłębiu. Honor trzeba mieć. A jeśli już ktoś by przeszedł, to powinien być witany jak Kaczorowski w Legii.
Wally

Postprzez MrCricket 2007-02-09, 1:27 pm

Wally napisał(a):Osobiście nie chce widzieć żadnego zawodnika "Zawiszy" w Zagłębiu. Honor trzeba mieć. A jeśli już ktoś by przeszedł, to powinien być witany jak Kaczorowski w Legii.

Jeżeli chodzi o Bekasa i Staniszewskiego to się zgodzę - w Sosnowcu byliby witani jak Kaczorowski na Łazienkowsiej. Ale nie rozumiem tej wrogości do pozostałych :shock: . W Chorzowie też psioczyli na Sokołowskiego- że to ikona Legii sprzed lat itp, a po rundzie wiosennej powinni go całować w sznurówki za to co dla nich zrobił :wink:
Przecież to jest ich praca, są najemnikami - grają tam gdzie ich potrzebują. Inna sprawa, że duża część kopaczyz Bydgoszczy ma ponad 30 lat, a z formą takich grajków jak pokazuje doświadczenie - różnie bywa.
MrCricket

Postprzez Przemek26 2007-02-09, 1:39 pm

Odwleka się natomiast sprawa transferu Huberta Robaszka. Dziś miało dojść do spotkania dyrektora Rudego z prezesem KSZO Mirosławem Stasiakiem. - Nie udało mi się dziś spotkać z prezesem KSZO, jednak jesteśmy w stałym kontakcie i nadal zależy nam na transferze tego zawodnika.

Tak się zastanawiam czy jest to jedyne nazwisko jakie pozostało w zainteresowaniu Zagłębia na rynku transferowym?
Bo jeśli nie kupią Robaszka to zostaniemy z dziurą, bo uważam że Paczka czy Bednar nawet w połowie nie zakleja tego ubytku na lewej stronie po Bartku.
Przemek26

Postprzez tomeknh 2007-02-09, 2:26 pm

MrCricket napisał(a):
tomeknh napisał(a): A co do moich wczesniejszych wypowiedzi w koncu cos sie ruszylo. Ktos zaproponowal wypozyczenie Smolinskiego, ktos inny wspomnial o Plizdze z Lubina. Tego oczekiwalem. Im wiecej ludzi bedzie szperac w poszukiwaniu potencjalnych lewych pomocnikow, czy napastnikow tym lepiej. Moze to pomoze komus odpowiedzialnemu za transfery w naszym klubie i wreszcie doczekamy sie odpowiedniego zastepcy dla Bartka... Pozdrawiam

Wybacz kol. tomeknh, ale rozbawiłeś mnie tym postem :lol: Wydaje Ci się, pisząc jakieś teoretyczne transfery, który zawodnik według nas by się nadawał- podsuniemy pomysł Rudemu, Dworczykowi itp :?: :!: :shock: Może ja dorzucę jeszcze Szymkowiaka, którego może się uda namówić do powrotu na boisko :wink: Uwierz mi, że oni naprawdę nie mają worków od kartofli na głowach i dobrze znają rynek piłkarski- wiedzą dokładnie kto jest w zasięgu i ile kosztuje.To forum im nie pomoże :wink: A realia są takie, że odmówił u nas gry niejaki Malinowski z Rakowa, facet który nawet nie "powąchał" drugoligowej piłki. Więc na twoim miejscu nie liczyłbym na to, że jak wpiszesz jakieś nazwisko to coś drgnie w tym kierunku. W ten sposób conajwyżej możesz ubarwić dyskusję. Tyle moich dygresji.
Czekajmy cierpliwie :wink:

Zaiste, musze przyznac ci racje drogi MrCricket. Jest to forum, forum kibicow, a nie ekspertow. Nazwiska, ktore ja podalem, nie sa to jakies 1 ligowe gwiazdy, czy reprezentanci Polski (twoja propozycja Szymkowiaka). Wiec nie wyolbrzymiaj. Mialem nadzieje, ze są oni w naszym zasiegu i chcialem, zeby ktos sie wypowiedzial na temat ktoregos z nich. W takim razie czekajmy nadal, az obudzimy sie.... w srodku tabeli.
tomeknh

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-09, 2:27 pm

Ja chętnie zobaczę w Zagłębiu każdego piłkarza, który byłby wzmocnieniem naszej drużyny i nie byłby tylko od tego żeby brać kasę, ale dawałby też coś z siebie i to że przychodziłby z jakiejś drużyny za którą nie przepadam nie byłoby dla mnie tak wielkim problemem, np. Sławek Pach jest wychowankiem Ruchu, ale jest to jeden z moich ulubionych piłkarzy, bo widzę,że walczy na boisku, zostawia tam serce i to się liczy, a nie to gdzie wcześniej grał... Wyjąkami są piłkarze,kórzy wcześniej się źle wypowiadali o Zagłębiu, a później nagle zmieniają zdanie i przechodzą do nas i mówią jaki to wspaniały klub, dla takich piłkarzy stanowcze nie! np. Bekas czy Staniszewski...
PaprykarZ19

Postprzez Przemek26 2007-02-09, 2:40 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Zastanawia mnie czy włodarze naszego klubu zainteresowali się którym kolwiek piłkarzem z Zawiszy...

A ty myślisz że nawet jeśli padłą by propozycja aby któryś z wartościowych piłkarzy z Hydro dostał by ofertę od nas to by ją przyjął.?
Wydaje mi się że oni uważać nas będą za twórcę ich rozpadu, i oczerniali nas a wyszło zupełnie na odwrót . Czy któryś z nich przyjąłby propozycje pracy i swojego "kata" :wink: :wink:
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-09, 5:01 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Ja chętnie zobaczę w Zagłębiu każdego piłkarza, który byłby wzmocnieniem naszej drużyny

Kurcze ale to mądre i poprzedzone napewno głębokimi analizami stwierdzenie! Sam na to wpdałeś? Myślę że powinienieś napisać jakiś list do klubu i wyjaśnić zasady trensferowe... "Żeby brać lepszych a pozbywać się słabszych" GENIALNE!

To przełom w piłkarskim świecie!
problematyk-ziom

Postprzez tomeknh 2007-02-09, 5:42 pm

problematyk-ziom napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):Ja chętnie zobaczę w Zagłębiu każdego piłkarza, który byłby wzmocnieniem naszej drużyny

Kurcze ale to mądre i poprzedzone napewno głębokimi analizami stwierdzenie! Sam na to wpdałeś? Myślę że powinienieś napisać jakiś list do klubu i wyjaśnić zasady trensferowe... "Żeby brać lepszych a pozbywać się słabszych" GENIALNE!

To przełom w piłkarskim świecie!

Od jakiegos czasu przeglądam to forum i nie zauwazylem, zebys napisal cos tworczego panie problematy-ziom. Tylko krytykujesz innych sam nie zastanawiając sie dobrze co mial ktos na mysli. Latwiej krytykowac niz cos wymyslec samemu.... Kazdy tu stara sie jakos postrzymac dyskusje, bo jak na razie przewija sie tylko Robaszek. Przeciez to byloby nudne...
tomeknh

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna