Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez cyfron24 2007-01-26, 10:20 am

Wally - popieram, to co napisałeś, z tym, że zastępców dla tych piłkarzy poszukałbym wśród naszej młodzierzy, a jeżeli kogoś sprowadzać, to dobrego i sprawdzonego napastnika.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez dejotmaly81 2007-01-26, 2:54 pm

Wally napisał(a):Skoro Zagłębie pokonało Ruch, pokonało na wyjeździe Jagiellonie, pokonało na wyjeździe Śląsk, to znaczy, że jesteśmy na tyle silni, by ten awans zrobić i bez wzmocnień :P Początek sezonu był kiepski, ale dużą rolę w tej sytuacji odegrał brak zgrania. Jak chłopaki się zgrały zaczęli wygrywać, więc rozpier**la mnie ta panika, że już awansu nie będzie bo nie ma wzmocnień. I bez nich jesteśmy w stanie wywalczyć sobie awans. Naziwska nie grają, liczy się kolektyw. Co nie oznacza, że nie potrzeba nam teraz zastępców Lisieckiego, Malinowskiego i Tyca.

Częściowo się zgadzam, choć nie ze wszystkim...nie zapominaj, że to samo Zagłębie przegrało z Zawiszą, Polonią a nawet Kmitą...nie mówie już o straconych punktach w Gdańsku...ale skoro było obiecane 500 tysięcy na transfery, to dlaczego nikt nie robi nic w tym kierunku????Bo powiedzmy sobie szczerze, że oprócz Folca nie mamy dobrego napastnika i myślę, że o to chodzi ludziom...przecież jeden napastnik to stanowczo za mało na całą rundę rewanżową!!!
dejotmaly81

Postprzez Wally 2007-01-26, 3:04 pm

Akurat te Twoje przykłady hmm jakby je ocenić. Te porażki (Hydro, Kmita) nie były spowodowane brakiem zgrania, tylko brakiem koncentracji. I to też nie przez jednego czy dwóch zawodników, ale cała drużyna mentalnie już była chyba gdzie indziej niż na murawie. Porażki i remis z Lechią odebrały nam punkty, ale nie rozpaczałem przez nie. Prowadzenia po 2:0 z Lechią i Kmitą bardziej mnie uświadomiły, że w naszej drużynie drzemią spore siły i możemy z każdym wygrać. Z Lechią zawsze nam się źle grało na wyjazdach, w Białymstoku też nie pamiętam kiedy wcześniej wygralismy. A jednak stać nas było by powalczyć i być zespołem lepszych od w.w. (wyżej wymienionych :wink: ) Co do Polonii B. ten mecz to była błazenada z naszej strony.
Wally

Postprzez tomeknh 2007-01-26, 3:58 pm

W sumie macie racje. Rozwiązano kontrakty, po za Bartkiem, z zawodnikami głównie z ławki. Skoro na jesieni zdarzyły się wpadki jak pisaliście wyżej to na wiosnę raczej też ich nie unikniemy. Wygraliśmy na Śląsku, ale mozemy przegrać u nas. Zobaczcie na 90 minut.pl, jacy kopacze są "w kręgu zainteresowań" Wrocławian, a jacy w naszym. Zobaczymy co z tego wyniknie.
tomeknh

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-26, 6:59 pm

tomeknh napisał(a):W sumie macie racje. Rozwiązano kontrakty, po za Bartkiem, z zawodnikami głównie z ławki. Skoro na jesieni zdarzyły się wpadki jak pisaliście wyżej to na wiosnę raczej też ich nie unikniemy. Wygraliśmy na Śląsku, ale mozemy przegrać u nas. Zobaczcie na 90 minut.pl, jacy kopacze są "w kręgu zainteresowań" Wrocławian, a jacy w naszym. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Człowieku, daj spokój tej stronie! "Kręgi zainteresowań" ze strony 90minut można włożyć między "Kopciuszka" a "Królewne Śnieżke" bo tam jest miejsce bajek! A co do Naszych wpadek to też się przejmować nie należy, każdy zespół ma słabsze mecze np. Janikowo- Ruch ostatnio. Wszystko pozostaje sprawą otwartą!
problematyk-ziom

Postprzez bankier 2007-01-26, 7:37 pm

kto i komu obiecał 500 tysiaków na transfery - jakoś ten fakt uszedł mojej uwadze...
bankier

Postprzez tomeknh 2007-01-26, 11:48 pm

problematyk-ziom napisał(a):
tomeknh napisał(a):W sumie macie racje. Rozwiązano kontrakty, po za Bartkiem, z zawodnikami głównie z ławki. Skoro na jesieni zdarzyły się wpadki jak pisaliście wyżej to na wiosnę raczej też ich nie unikniemy. Wygraliśmy na Śląsku, ale mozemy przegrać u nas. Zobaczcie na 90 minut.pl, jacy kopacze są "w kręgu zainteresowań" Wrocławian, a jacy w naszym. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Człowieku, daj spokój tej stronie! "Kręgi zainteresowań" ze strony 90minut można włożyć między "Kopciuszka" a "Królewne Śnieżke" bo tam jest miejsce bajek! A co do Naszych wpadek to też się przejmować nie należy, każdy zespół ma słabsze mecze np. Janikowo- Ruch ostatnio. Wszystko pozostaje sprawą otwartą!

No to nawaliles przykladow wpadek az miło. Jeden mecz z calej drugiej ligi? Widac, ze musisz wspolpracowac conajmniej z www.bwin.com(ironia z mojej strony) i nie tylko. Znalazles jedna wpadke, jakby nie patrzec lidera, a ile my mielismy. Ty chlopcze daj spokoj tej stronie, troszke realizmu. Spojrz na sprawe obiektywnie. Druzyna, ktora byla faworytem do zajecia 1 miejsca(przed sezonem) jest na razie na miejscu nr 4. Sprzedala zawodnika z najwyzszej pólki (poziom 2 ligi), a kupilismy co najwyżej przeciętniaka, bez żadnych perspektyw, jak na razie, kupna klasowego zastępcy dla Bartka! Zejdz na Ziemie zanim cos napiszesz... Pozdro dla wszystkich realistow. Podejrzewam, ze pan dyrektor sam przestal wierzyc w awans, dlatego nie czyni nic ku lepszemu.
tomeknh

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-27, 11:21 am

No i robi się co raz ciekawiej, teraz jeszcze przestańmy wierzyć w ten pieprzony awans...
Ale najpierw to trzeba się zastanowić czy niektórym osobom nie zależy przypadkiem na tym byśmy nie awansowali...
PaprykarZ19

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-27, 1:53 pm

tomeknh napisał(a):No to nawaliles przykladow wpadek az miło. Jeden mecz z calej drugiej ligi? Widac, ze musisz wspolpracowac conajmniej z www.bwin.com(ironia z mojej strony) i nie tylko. Znalazles jedna wpadke, jakby nie patrzec lidera, a ile my mielismy. Ty chlopcze daj spokoj tej stronie, troszke realizmu. Spojrz na sprawe obiektywnie. Druzyna, ktora byla faworytem do zajecia 1 miejsca(przed sezonem) jest na razie na miejscu nr 4. Sprzedala zawodnika z najwyzszej pólki (poziom 2 ligi), a kupilismy co najwyżej przeciętniaka, bez żadnych perspektyw, jak na razie, kupna klasowego zastępcy dla Bartka! Zejdz na Ziemie zanim cos napiszesz... Pozdro dla wszystkich realistow. Podejrzewam, ze pan dyrektor sam przestal wierzyc w awans, dlatego nie czyni nic ku lepszemu.

Człowieku to był tylko przykład zaskakującego wyniku jaki padł znasz skrót "np"? Pewnie kojarzy Ci sie tylko z nieprzygotowaniem, które zgłaszasz w szkole. Ale skoro tak bardzo zależy Ci na wynikach delikatnie mówiąc zaskakujących to proszę bardzo:

Unia Janikowo 2-2 Lechia Gdańsk
Miedź Legnica 1-1 Jagiellonia Białystok
Górnik Polkowice 1-0 Jagiellonia Białystok
Zawisza Bydgoszcz (2) 0-1 Miedź Legnica
Kmita Zabierzów 0-0 Jagiellonia Białystok
Unia Janikowo 1-1 Zawisza Bydgoszcz (2)
Podbeskidzie Bielsko-Biała 3-2 Zawisza Bydgoszcz (2)

to kilka kolejnych przykładów. I kończę tą polemikę, bo nawet nie ma z kim polemizować! Pozdro Olo ;)

ps. Klub Zawiszy Bydgoszcz (2) umownie wpisany za serwisem internwtowym. Osobiście dla mnie to hydrotwór.
problematyk-ziom

Postprzez dejotmaly81 2007-01-27, 4:02 pm

Wally napisał(a):Akurat te Twoje przykłady hmm jakby je ocenić. Te porażki (Hydro, Kmita) nie były spowodowane brakiem zgrania, tylko brakiem koncentracji. I to też nie przez jednego czy dwóch zawodników, ale cała drużyna mentalnie już była chyba gdzie indziej niż na murawie. Porażki i remis z Lechią odebrały nam punkty, ale nie rozpaczałem przez nie. Prowadzenia po 2:0 z Lechią i Kmitą bardziej mnie uświadomiły, że w naszej drużynie drzemią spore siły i możemy z każdym wygrać. Z Lechią zawsze nam się źle grało na wyjazdach, w Białymstoku też nie pamiętam kiedy wcześniej wygralismy. A jednak stać nas było by powalczyć i być zespołem lepszych od w.w. (wyżej wymienionych :wink: ) Co do Polonii B. ten mecz to była błazenada z naszej strony.

Ale nie wiem czy zauwazyłeś, że nawet słowem nie wspomniałem o braku zgrania drużyny(które oczywiście przychodzi z czasem), lecz o zwykłych "wpadkach" przez co chcialem pokazać, że nie jesteśmy(jeszcze) na tyle dobrzy, żeby ich uniknąć...A poza tym nie rozumiem jaka jest różnica porażki przez błąd zawodnika lub brak koncentracji...przecież to wynik idzie w świat a przez takie porażki tracimy punkty i oddalamy się od awansu...jednakże nie ukrywam, że bardzo się cieszyłem po zwycięstwach z wymienionymi przez Ciebie drużynami, co pokazuje, że jesteśmy drużyną nieobliczalną, która potrafi zarówno wygrać jak i przegrać z każdym...więc sprawa awansu jest zdecydowanie OTWARTA moim zdaniem i MUSIMY W NIEGO WIERZYC:-)
dejotmaly81

Postprzez Przemek26 2007-01-27, 4:14 pm

A my się go pozbyliśmy a chłopak zacznie teraz grać i będzie :lol: :lol:
http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4809
:lol:
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-27, 6:20 pm

Przemek26 napisał(a):A my się go pozbyliśmy a chłopak zacznie teraz grać i będzie :lol: :lol:
http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4809
:lol:

Tadziu to Nasz były zawodnik i w takim temacie należało bo to umieścić i ktoś już wczesniej to zrobił, więc czytaj uważnie...
problematyk-ziom

Postprzez niebieski1920 2007-01-27, 6:20 pm

problematyk-ziom
w wymienianiu wpadek zapomniales o meczu Zaglebie - Ruch 2-1
niebieski1920

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-27, 6:22 pm

niebieski1920 napisał(a):problematyk-ziom

Nie zapomniałem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania kolego. Ja wymieniałem niespodzianki i zaskakujące wyniki! A nie zasłużone, planowane zwycięstwa piłkarsko lepszych zespołów!

ps. wiem że wpadką z Naszej strony była wasza tak niska porażka, ale pozwoliłem sobie to subtelnie pominąć :twisted:
problematyk-ziom

Postprzez dejotmaly81 2007-01-27, 7:20 pm

problematyk-ziom napisał(a):
niebieski1920 napisał(a):problematyk-ziom

Nie zapomniałem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania kolego. Ja wymieniałem niespodzianki i zaskakujące wyniki! A nie zasłużone, planowane zwycięstwa piłkarsko lepszych zespołów!

ps. wiem że wpadką z Naszej strony była wasza tak niska porażka, ale pozwoliłem sobie to subtelnie pominąć :twisted:

Hihi. Dobre :lol:
popieram w 100% :lol:
dejotmaly81

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Piotrek34