TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Marcyś_1906 2007-01-17, 1:13 am

Komisja Licencyjna PZPN-u zbada stan stadionów w Bytomiu i Sosnowcu.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3854136.html
Marcyś_1906
MEGAPROJEKTANT

Postprzez Przemek26 2007-01-17, 9:37 am

Marcyś_1906 napisał(a):Komisja Licencyjna PZPN-u zbada stan stadionów w Bytomiu i Sosnowcu.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3854136.html

Po zakończeniu sezonu tak?
Czy co?. W przypadku awansu gdzie będziemy grali rundę jesienną? Śląski, na Cichej... GDZIE ? :evil: :evil:
Przemek26

Postprzez STACH PL 2007-01-17, 10:33 am

"Władze Sosnowca zapewniają, że w tegorocznym budżecie są zapewnione środki na montaż oświetlenia i dalszy remont trybun. Główne prace zaczną się jednak dopiero po zakończeniu sezonu."

Myśle że jak byśmy awansowali to władze w trybie awaryjnym zrobiły by jeszcze zadaszenie na 1000 osób,została by kwestia podgrzewania murawy (pewnie liczą na wyrozumiałość PZPN oby się nie przejechali!)
STACH PL

Postprzez MarcelZS 2007-01-17, 11:44 am

Jeżeli by chcieli wydać tą kase z budżetu na remont Ludowego - to pytam się gdzie jest ogłoszenie o przetargu publicznym???

Kto wie w czym rzecz to wie że od ogłoszenia przetargu do jego rozstrzygnięcia w wariancie w miarę pozytywnym może potrwać to ok. 3mc. o wariancie negatywnym lepiej nie pisać ......
MarcelZS

Postprzez masloo 2007-01-17, 2:22 pm

ten artykul trochę mnie uspokoił, bo skoro PZPN martwi się stadionem, aby on spelnil wymogi ekstraklasy to nie wydaje mi się zeby jednoczesnie coś zlego na nas szykowali w zwiazku z aferą korupcyjną...
masloo

Postprzez Kwasny1906 2007-01-17, 5:30 pm

O ile się nie mylę to PZPN daje każdemu beniaminkowi 1 rok (albo 0.5 roku) na przygotowanie stadionu do norm ekstraklasy. Czyli mielibyśmy jeszcze trochę czasu na skończenie remontu.
Kwasny1906

Postprzez Przemek26 2007-01-17, 9:18 pm

Kwasny1906 napisał(a):O ile się nie mylę to PZPN daje każdemu beniaminkowi 1 rok (albo 0.5 roku) na przygotowanie stadionu do norm ekstraklasy. Czyli mielibyśmy jeszcze trochę czasu na skończenie remontu.

A mnie sie wydaje że to sie skończyło w poprzednim sezonie. ŁkS chyba miał problemy ze stadionem i miał juz dogadany stadion rezerwowy , ale stanęli na głowie i zdążyli.
Więc wydaje mi się że ulgi się skończyły :evil:
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-18, 12:54 am

No i niech czekają do końca sezonu,to OE sobie zobaczymy jak sobie narysujemy na kartce :/
Ci debile jak zwykle czekają do ostatniej chwili,k***a. Zwyczajnie nie wierzą w awans za to wierzą w to,że w razie gdybyśmy nie awansowali to będą mogli trochę "podreperować" swoje konta w banku... A jeżeli z ich punktu widzenia niestety awansujemy to wtedy będą wszystko robić na warjackich papierach i żebrać w Warszawie o łaskę i litość... żenada :/
Tak czy siak trzeba to kiedyś zrobić na tym jebanym stadionie więc nie rozumiem po co czekać z tymi robotami :/

Ciekawe jak to będzie jak przejmą akcje klubu...
PaprykarZ19

Postprzez Rambo_1989 2007-01-18, 10:34 pm

Jeżeli mogę to trące się,
Ponieważ spotkał mnie zaszczyt poznania osobiście najwyższego rzecznika prasowego w sosnowcu oraz redaktora naczelnego dziennika zachodniego. dowiedziałem się ciekawej rzeczy.
Mianowicie:
- "Stadion nie będzie remontowany jak narazie i w najbliższej przyszłości, ponieważ są ważniejsze plany inwestycyjne które wymagają wyłożenia ogromnych sum pieniędzy w całym Sosnowcu. Czas pokaże co będzie się dało zrobić ze stadionem. Napewno nie jest to i nie będzie sprawa priorytetowa, i w najbliższym czasie mamy inne plany inwestycyjne, dużo poważniejsze i potrzebniejsze miastu."

Dowiedziałem się to osobiście z ust rzecznika prasowego Sosnowca. W sumie on może dużo, o każdej inwestycji jest informowany i o tym gdzie idą pieniądze i na co, jednakże traktuję to z lekkim przymróżeniem oka, ponieważ najwięcej do gadania w tej sytuacji będzie mieć prezydent miasta a rzecznicy i współpracownicy rady miasta będą tylko pośredniczyć temu przedsięwzięciu.

Co o tym myślicie?
:roll:
Pzdr.
Rambo_1989

Postprzez August 2007-01-18, 10:53 pm

Jeżeli okaże sie to prawdą to będzie znaczyło, że obecna kadencja będzie ostatnią dla rządów komuchów w tym mieście z Górskim na czele. To prawda, że remont Ludowego to nie pępek świata, ale za dużo w tej materii zostało powiedziane i napisane. I tego mu sie nie zapomni. A czas szybko płynie 4 latka szybko zlecą....
August

Głupie pierdolenie...

Postprzez dejotmaly81 2007-01-18, 11:32 pm

Szczerze mówiąc to takie teksty o ostatniej kadencji komuchów to tylko głupie pierolenie!!! Już po poprzedniej kadencji WSZYSCY WIDZIELI, że nie zrobili praktycznie NIC NA LUDOWYM a i tak idioci poszli i wybrali go w pierwszej turze w dodatku!!! A słowa, że stadion nie jest sprawą priorytetową wcale mnie szczerze mówiąc nie dziwią, bo ja już przepowiadałem to przed wyborami...a pamiętacie ulotki Górskiego a Ludowym z projektem stadionu na drugie stronie???? Żałosne przedwyborcze PIEROLENIE i tyle!!! Macie tak-jak wybraliście, bo ja nie głosowałem na tego pajaca...
dejotmaly81

Postprzez xXx_1906 2007-01-19, 11:08 am

August napisał(a):Jeżeli okaże sie to prawdą to będzie znaczyło, że obecna kadencja będzie ostatnią dla rządów komuchów w tym mieście z Górskim na czele.

Śmiem wątpić, to jest Sosnowiec i tu czerwoni mieli, mają i będą mieć spory elektorat, który swych poglądów nie zmieni. A co do stadionu to popatrzcie ile stron ma ten temat, trochę mniej niż od jego powstania zamontowano nam krzesełek. c*** będzie nie stadion, tak samo z awansem, bo gdyby poważnie myślano o awansowaniu to stadion już dawno byłby gotowy. Od zawsze twierdze, że dopóki nie będziemy mieć stadionu nie wejdziemy do 1 ligi, chciałbym się mylić.
xXx_1906

Postprzez Rambo_1989 2007-01-19, 3:30 pm

Smutne ale jednak prawdziwe.
Zgadzam się w zupełności z waszymi wypowiedziami.
Będzie stadion - będzie liga! Póki co - stoimy w miejscu i my i klub :/

Miejmy nadzieję jednak że zawitają do nas radosne czasy i będzie wszystko tak jak w najśmielszych snach..

A co do tych urzędasów, to z czystym sercem wrzuciłbym ich do jednego wora.. Każdy z nich jest po jednych pieniądzach... Obiecali wiele - gówno mamy!
:roll: :roll:
Rambo_1989

Postprzez Przemek26 2007-01-20, 1:09 pm

(...) Po spotkaniu w Bytomiu, komisja przeniosła się do Sosnowca. Wizyta na Stadionie Ludowym była spowodowana zgłaszanymi przez Zagłębie aspiracjami do gry w I lidze. - Tutaj nasze wrażenia były zupełnie inne. Widać, że obiekt jest zadbany i remontowany. Prezydent miasta Kazimierz Górski był mocno zainteresowany sprawą i przykłada do niej dużą wagę. Jeśli na obiekcie pojawi się oświetlenie, podgrzewana murawa i zadaszenie dla przynajmniej tysiąca widzów, to klub może być raczej spokojny o otrzymanie licencji na grę w ekstraklasie - kończy relację Smulski.

Czy ten pedały dalej myślą że będziemy mieli ulgi? :evil: :evil:
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-21, 2:27 pm

"Prezydent miasta Kazimierz Górski był mocno zainteresowany sprawą i przykłada do niej dużą wagę. "
a to ciekawe ;D Gdyby przykładał do tego taką wagę to już dawno na Ludowym stałyby maszty oświetleniowe! Mydlenie oczu :/

Życze powodzenia z wyremontowaniem stadionu w miesiąc ;D

Żenada, do tego wstyd i hańba! :|
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna