TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez STACH PL 2006-12-22, 10:41 am

Przemek26 napisał(a):
masloo napisał(a):
August napisał(a):Na oświetlenie Ludowego zaplanowano 3 mln 345 tys. zł.

ale na podgrzewaną murawę nic nie zaplanowano...

Oświetlenie kosztuje w granicach 2,5 mln. ,więc parę groszy jeszcze zostanie.

Ale raczej nie na Ludowym mysle że z tej kasy nic nie zostanie ponieważ musimy mieć maszty dalej od murawy niż na innych stadionach a co za tym idzie muszą mieć większą moc luxów itd Chyba że zrobią taką fuszerke jak w Lubinie (oby nie) maszty przed trybunami-PARANOJA.
STACH PL

Postprzez August 2007-01-05, 10:26 pm

Kilka dni temu przejeżdżałem przez Włocławek i o mało nie spowodowałem wypadku jak zobaczyłem maszty oświetleniowe na stadionie Kujawiaka. A to chyba teraz 4 czy 5 liga. Jak w tym roku u nas nic nie zrobią to juz bedzie wstyd.
August

Postprzez the djinn 2007-01-06, 11:55 am

August napisał(a):Kilka dni temu przejeżdżałem przez Włocławek i o mało nie spowodowałem wypadku jak zobaczyłem maszty oświetleniowe na stadionie Kujawiaka.
no i podgrzewaną murawę :evil: u nas dalej cisza
the djinn

Postprzez Lukasch89 2007-01-06, 10:11 pm

Prawda jest taka, że prędzej człoeik wyląduje na Saturnie niż na Ludowym będzie oświetlenie (nie mówię już o takich cudach, jak zadaszenie czy podgrzewana murawa) :?

Nie skąd u naszych urzędasów jeb*** taka niechęc do inwestycji w stadion, przecież gdy zagłębie wejdzie do I ligi, dostaną kase na remont, z meczy będzie kasa i to nie mała, z transmicji tv itp. :?
Lukasch89

Postprzez Gość 2007-01-06, 11:30 pm

Ale my mamy zdaszoną trybune dla vip-ów.
Gość

Postprzez masloo 2007-01-06, 11:32 pm

która nawet jest podświetlana!
masloo

Postprzez Gość 2007-01-07, 12:44 am

No mamy fool wypas.
Gość

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-07, 9:26 am

Bo tutaj jest Sosnowiec i mają w dupie piłke nożną i sport! Przypominają sobie o sporcie i nas kibicach dopiero przed wyborami urzędowe świnie...
U nas niestety nie ma takiego poparcia miasta dla sportu jak w Kielcach, gdzie jak pojawił się sponsor klubu to miasto postanowiło z nim współpracować...
Ehh miejmy nadzieję,że może po wykupieniu tych działek od hanysów,na których leży Ludowy, w końcu zacznie się coś dziać i zrobią nam stadion z prawdziwego zdażenia, a nie taki gdzie trybuny są kilkanaście metrów od boiska...:/ w końcu mówili coś o pieniądzach na ten cel z UE...
PaprykarZ19

Postprzez STACH PL 2007-01-07, 12:54 pm

Lukasch89 napisał(a):Prawda jest taka, że prędzej człoeik wyląduje na Saturnie niż na Ludowym będzie oświetlenie (nie mówię już o takich cudach, jak zadaszenie czy podgrzewana murawa) :?

Nie skąd u naszych urzędasów jeb*** taka niechęc do inwestycji w stadion, przecież gdy zagłębie wejdzie do I ligi, dostaną kase na remont, z meczy będzie kasa i to nie mała, z transmicji tv itp. :?

Kasa z meczy i tv itp trafia do Zagłębia,a nie do MOSiR-U WŁAŚCICIELA STADIONU
STACH PL

Postprzez Krzysztof15 2007-01-09, 6:14 pm

36,6 miliona złotych trafi w latach 2007- 2009 na modernizację stadionu miejskiego w Bielsku-Białej, na którym mecze rozgrywają między innymi piłkarze drugoligowego Podbeskidzia Bielsko-Biała - zadecydowali bielscy radni.
cd.
http://sport.onet.pl/74325,1248759,1462 ... omosc.html

Tam nie czekają na awans ani nie przejmują się "aferą korupcyjną", tak jak u nas :?
Krzysztof15

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-09, 7:24 pm

Bo tam po prostu nie gadają tylko działają, a u nas zawsze mają dużo do powiedzenia, ale jak przyjdzie do działania to już tak dobrze nie jest...
PaprykarZ19

Gdzie ten Ludowy??? Hej Górski-gdzie ten Ludowy???

Postprzez dejotmaly81 2007-01-09, 8:31 pm

Powiedzmy sobie szczerze, że gdyby wybory odbywały się co roku, to możliwe, że nawet mielibyśmy stadion!!! A takie głupie gadanie, że remont "zależy od wyników sportowych" jest po prostu żałosne...szkoda, że pensje radnych nie są rozliczane z wykonanych działań, bo wtedy może ruszyliby swoje dupy i choć przyszli zobaczyć jak wygląda Ludowy!!! Przecież w przerwie meczu można IŚĆ NA GRZYBY!!! To ma być pierwsza liga??? Nie uśmiecha mi się jeździć do Hanysowa tylko dlatego, że tam są stadiony odpowiadające przepisom pierwszoligowym tylko dlatego, że nie mamy stadionu...A radni gdyby WIERZYLI W AWANS ZAGŁĘBIA to nie czekaliby na "wynik sportowy tylko znaleźliby kasę!!! Na górkę się znalazła...no i w tym roku w pełni wykorzystana jak widać:-p!!! Dziwne, że często klubiki grające w niższych ligach mają znacznie lepsze stadiony niż nasz...
WSZYSCY JESTEŚCIE Z NAMI...TYLKO PRZED WYBORAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dejotmaly81

Re: Gdzie ten Ludowy??? Hej Górski-gdzie ten Ludowy???

Postprzez PawełK 2007-01-09, 9:11 pm

dejotmaly81 napisał(a):...Na górkę się znalazła...no i w tym roku w pełni wykorzystana jak widać:-p!!!...

Górka była sypana za długi z tego co mi wiadomo a teraz dzierżawią ją bytomskie Dolomity... To tak OT.

Co do reszty wypowiedzi sie zdgadzam...
PawełK
pyszałek

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-09, 9:16 pm

No i tak niestety jest,że jak chodzi o następną kadencje, ciepłą posadkę i pieniązki w portfelu to przed wyborami sobie przypominają... A na modernizację czy budowę nowego stadionu wcale nie trzeba dużo pieniędzy, Bielsko Biała i Kielce są tego idealnymi przykładami! Bo wystarczy troszke się postarać o dotacje z UE i oni dofinansują większość inwestycji i miastu pozostaje do wyłożenia pare milionów złotych co dla miasta takiego jak Sosnowiec nie powinno być aż tak wielkim problemem, że aż niewykonalnym,a do stadionu mogłby się dołożyć miasta z Zagłębia Dąbrowskiego i mógłby powstać na prawdę ładny i nowoczesny stadion.
Tylko trzeba chcieć ruszyć te tłuste urzędowskie tyłki!!! a nie srać i pierdzieć w stołek i puszczać co jakiś czas jakieś bąki o remontach, których nie widać! żałosne, ciekawe jak długo jeszcze będziemy musieli się wstydzić...
PaprykarZ19

Re: Gdzie ten Ludowy??? Hej Górski-gdzie ten Ludowy???

Postprzez dejotmaly81 2007-01-10, 9:21 am

Górka była sypana za długi z tego co mi wiadomo a teraz dzierżawią ją bytomskie Dolomity... To tak OT.

Mozliwe...nie miałem dokładnych informacji! THX za info, co nie zmienia faktu, że gdyby radni chcieli to kasa by się znalazła!!!
dejotmaly81

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna