PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez buli11 2007-01-05, 9:50 am

Jednak chyba nie tylko 1 klub ma byc zdegradowany
Klamka zapadła: degradacja kilku drużyn z I i II ligi, a w jednym przypadku całkowite wykluczenie ze struktur PZPN. Takie sankcje zamierza zastosować Wydział Dyscypliny po zapoznaniu się z ustaleniami prokuratury.

Nasze informacje potwierdził szef Wydziału Dyscypliny, ale dla dobra sprawy nie chce jeszcze ujawnić, które kluby dotkną najbardziej srogie sankcje. Chętnie jednak podał grupę klubów, w których znajdują się winowajcy zamieszani w ustawianie meczów: Zagłębie Lubin, Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Zagłębie Sosnowiec, Zawisza Bydgoszcz, KSZO Ostrowiec i Górnik Polkowice.

PRZEGLĄD SPORTOWY

buli11

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-05, 10:59 am

http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html ... 989268.079

No to sprawę wykluczenia ze struktur PZPN chyba już mamy z głowy... szkoda,że nie wyklączą Lubina, bo jak dla mnie ta drużyna jest jedną z największych "pomyłek" polskiej piłki no a korupcja tam była przogromna, to każdy wie tylko nie PZPN, ale można było się spodziewać, że nie ukarzą krezusa tylko jakiś prowincjonalny biedny klubik... co nie zmienia faktu,że Lubin to zadupie ; )
PaprykarZ19

Postprzez Bart19 2007-01-05, 11:09 am

Psychoza strachu panuje w Łęcznej
Super Express | 2007.01.05 07:19 Psychoza w Łęcznej osiąga niewyobrażalne rozmiary. Na klubowym forum internetowym pojawiła się sugestia, by przesłuchać też sekretarkę. Może i ona jest zamieszana w aferę korupcyjną? - czytamy w Super Expressie.

W takich właśnie wisielczych nastrojach piłkarze Górnika zainaugurowali przygotowania do rundy rewanżowej. - Chłopaki, sytuacja jest trudna, ale cel pozostaje bez zmian - walczymy o utrzymanie - dopingował podopiecznych trener Krzysztof Chrobak.

A w klubie nadal trwa czystka ludzi pociągających za sznurki w gorącym okresie, gdy Łęczna kupowała sobie przychylność sędziów. Już wcześniej pozbyto się prezesa - Zbigniewa Krasowskiego, a teraz jego los podzielił menedżer drużyny - Waldemar Kwiatkowski.
Bart19

Postprzez gruby 2007-01-05, 2:58 pm

gruby

Postprzez WOJTEK 2007-01-05, 2:59 pm

Zobaczycie kary jak świnia niebo. Ukarzą co najwyżej ujemnymi punktami a smród będzie się ciągnął latami. Tak jak za Szczakowianką.
Kolejna sprawa to Wasz lament - czy Wy kibicujecie drużynie czy lidze ? Nie ważne gdzie za rok będziemy grać, ważne, że jesteśmy na dobre i na złe. Podobno...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez NHK12 2007-01-05, 5:07 pm

NIe wydaje mi sie aby Zagłębie zostało zdegradowane ,mogą ale nie musza odjąc nam punktów . Oczywiście afera szyta grubymi nićmi ale myśle ze nie bedzie źle. Chociaz wszystkiego mozna sie spodziewac po krętaczach z PZPN -u. A co do meczów w nizszej klasie rozgrywkowej niz 2 liga to jeździło sie do Łazisk , Libiąża , Łaz czy Bulowic...........itd Jeżdziłem wtedy i bedę jeżdził i teraz .
POZDRAWIAM i bądźmy dobrej myśli.
NHK12

Postprzez wieszczu 2007-01-05, 6:08 pm

WOJTEK napisał(a):Zobaczycie kary jak świnia niebo. Ukarzą co najwyżej ujemnymi punktami a smród będzie się ciągnął latami. Tak jak za Szczakowianką.
Kolejna sprawa to Wasz lament - czy Wy kibicujecie drużynie czy lidze ? Nie ważne gdzie za rok będziemy grać, ważne, że jesteśmy na dobre i na złe. Podobno...

Człowieku jaki lament?! To są realne obawy o to,co się może wkrótce stać.
Zagłębie jako region i klub jest integralną częścią mojego życia i dla mnie akurat jest ważne to,gdzie i z kim będziemy w przyszłości grać!
Powoli zaczynam już rzygać meczami z Janikowem,Kmitą,Łomżą czy Polkowicami.Nie na tym się wychowałem i zawsze będę twierdził,że mam prawo oczekiwać meczów z najlepszymi w Polsce a nie wiochami! I dlatego wku.... mnie to,że kilku skorumpowanych do cna dziadów z pzpn-u może to wszystko zniweczyć.
I co ma do tego nasze nieśmiertelne "na dobre i na złe"? Tego typu hasła możesz wpajać młodszym kolegom,aby wiedzieli co to znaczy,bo z tym już bywa różnie.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2007-01-05, 6:15 pm

Wieszczu - miałem na myśli lament w takim stylu jak Twój. Czyli - jeśli nie wejdziemy lub nas zdegradują na meczach Ciebie nie będzie, tak ? W Polkowicach i tak Cię nigdy nie widziałem :wink: . Reszta jak coś to na priv.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez wieszczu 2007-01-05, 6:21 pm

Pytanie o to czy będę czy nie potraktuję w kategoriach retorycznych.
W Polkowicach faktycznie nigdy nie byłem,nie moje klimaty :wink: .
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Blaszany 2007-01-05, 7:15 pm

No to 3 grosze odemnie narazie jescze nikt nas nie zdegradował a jesli czy to coś zmieni jasne ze klubowi pierwszoligowemu kibicuje sie łatwiej ale nie na tym to polega wiesczu pisał ze zaczyna rzygac meczami z wiochami ja tez bym chcial zebys my grali w ekstraklasie ale jesli zagramy nawet w a klasie to ten klub zawsze bedzie dla mnie pierwszoligowy bo tak jak wojtek napisal kibicujecie klubowi czy lidze dalismy sobie rade raz damy i drugi a niesmiertelne na dobre i na złe znam Wojtka troche i to nie sa dla niego jakies tam slowa dla mnie zreszta tez dlatego wiem ze cokolwiek by sie niestało damy sobie rade a ekstrklasa moge czekac 25 lat nastepne bo to nie oto chodzi a oco niech każdy z Was sobie odpowie pozdrawiam
Blaszany

Postprzez zag23 2007-01-05, 9:03 pm

Rozumiem, że jak posypią się jakiekolwiek kary dla naszego klubu z PZPN-u to cały zarząd poda się do dymisji!!! Jestem w ogóle za tym żeby karać działaczy danego klubu, którzy nakłaniali swoich piłkarzy do wręczania kasy za dany mecz i oczywiście sędziów. Możliwe jest to, że te sprawy korupcyjne działy się za Baczyńskiego. A jak tak to do pierdla go.

ZAGLEBIE- BYLO, JEST I BEDZIE !
zag23

Postprzez Gość 2007-01-05, 10:15 pm

Baczyńskiego do pierdla.?
Ty chyba nie wiesz kto pomugł uratować Zagłębie jak se zbankrutowało.
Gość

Postprzez wieszczu 2007-01-05, 11:42 pm

Cokolwiek by się nie działo,zawsze damy radę,bo jesteśmy ZAGŁĘBIE!!!!
A teraz udaję się na sleeping,gdyż jestem totalnie upodlony.Nara bracia.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez gothblack 2007-01-06, 1:43 pm

WOJTEK napisał(a):Zobaczycie kary jak świnia niebo. Ukarzą co najwyżej ujemnymi punktami a smród będzie się ciągnął latami. Tak jak za Szczakowianką.

Zgadzam się z Wojtkiem w 100%....tu nie ma mowy o degradacji.....dostaniemy najwyżej z 15 minusów ,które po odwołaniu zmniejszą do 9 czy cóś podobnego.....,ale fakt faktem smród zostanie i ten awans mocno zamglony jest...i tego szkoda bo wydawało się,że jesteśmy już blisko odbudowania dawnej potęgi....no ,ale cóż pożyjemy zobaczymy,ja w każdym bądź razie będę zawsze z Moim Klubem w każdej lidze.....,a nawiązująć do dyskusji Wojtka z Wieszczem ja w Polkowicach byłem i to 2 razy :P
gothblack

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2007-01-06, 1:49 pm

kary, jeśli takowe będą , to mają byc nałozone PO zakończeniu rundy !
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna