Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez RaRy 2006-12-30, 3:41 pm

bankier napisał(a):Wojtek - kiedy Bęben grał w Bytomiu? W Wodzisławiu owszem - ale Bytom? Chyba, że czegoś nie pamiętam... 8)

Marek Beben grał w Zabrzu i Bytomiu ;) 8)
RaRy
Adventure Group

Postprzez MrCricket 2006-12-30, 6:11 pm

MACIEK 86 napisał(a):A teraz coś co pisało w wczorajszym sporcie: Pan Rudy po rozmowach z prezesem KSZO panem Stasiakiem stwierdził że kwota za 2 zawodników KSZO(mianowicie Robaszka i Rogalskiego) jest zbyt wygórowana i nie wiadomo czy klub będzie dalej zainteresowany ich pozyskaniem!! Panie Rudy trzeba sie spieszyć bo się skończy jak zawsze,poczekamy tydzień i Robazek,Rogalski czy inni zawodnicy zmienią kluby i to nie będzie ZS :?

To jest jakiś fenomen. Klub ledwo zipie, zalegają z wypłatami dla zawodników, a kiedy jest okazja żeby zarobić na nich trochę kasy - to za cholere nie chcą ich puścić :evil:
MrCricket

Postprzez Lars 2006-12-30, 7:40 pm

MrCricket napisał(a):
MACIEK 86 napisał(a):A teraz coś co pisało w wczorajszym sporcie: Pan Rudy po rozmowach z prezesem KSZO panem Stasiakiem stwierdził że kwota za 2 zawodników KSZO(mianowicie Robaszka i Rogalskiego) jest zbyt wygórowana i nie wiadomo czy klub będzie dalej zainteresowany ich pozyskaniem!! Panie Rudy trzeba sie spieszyć bo się skończy jak zawsze,poczekamy tydzień i Robazek,Rogalski czy inni zawodnicy zmienią kluby i to nie będzie ZS :?

To jest jakiś fenomen. Klub ledwo zipie, zalegają z wypłatami dla zawodników, a kiedy jest okazja żeby zarobić na nich trochę kasy - to za cholere nie chcą ich puścić :evil:

to jest jakiś fenomen żeby zespół z aspiracjami na grę I lidze i z realnymi szansami na awans miał problem z transferem jakiegoś przecietnego gracza, bo nie czarujmy sie i mezyk i rogalski i robaszek nie są zawodnikami chocby tej klasy co Vuk Sotirović, Marcin Chmiest. a przynajmniej takich chciałbym widzieć na wiosne u nas.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Albion 2006-12-30, 7:56 pm

A co my możemy?
Każdy przychodzi , a jak odchodzi to już jego sprawa, albo się jest człowiekiem albo chujem.
Chwalibogowski jest człowiekiem
Albion

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-12-30, 8:41 pm

Nie moge wysiedziec aby nie zabrac glosu w sprawie transferow, otoz
Ja czuje sie lekcewazony przez Pana WR -liczylem iz do konca grudnia
2006 cos bedziemy wiedzieli jakie wzmocnienia na runde wiosenna nasze
Zaglebie (mysle o wlascicielach) nam zafunduje.
Wszystkie mniej lub bardziej sensowne kandydatury - slowami Pana WR
sa drogie i nie do zaakceptowania.
O co w tej calej zabawie W KOTKA I MYSZKE CHODZI ?
Czy my Kibice nie mamy prawa wiedziec kogo kupuje sie do naszej druzyny ?
A moze tam na gorze Panowie czekaja- Co sie wydarzy we Wroclawiu,
a powiem wprost ten AWANS to chyba nie bedzie AWANS do momentu
az sie nie wyjasnia kwestie wroclawskie.
No przeciez Franek Smuda nie pusci Pitrego do Zaglebia - to jest oczywiste.
Wiec kto ma wzmocnic nasze Zaglebie ? ja nie wiem.
Pozdrawiam Nowo Rocznie.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez problematyk-ziom 2006-12-30, 9:37 pm

Panie Tadeuszu ale z całym szacunkiem kim Pan jest, że musi Pan wszystko wiedzieć? Jeżeli kibicem Zagłębia jak ja to napewno dowie się Pan o transferach w odpowiednim czasie, przed rozpoczęciem rundy wiosennej.

Moim zdaniem dobrą decyzją było stwierdzenie Mężyk nie jest wart takich pieniędzy bo 500 tys, to śmiech na sali a nie realna wartość tego zawodnika. Myśle że podobnie było z zawodnikami KSZO, cena nie była adekwatna do umiejętności. I jak ktoś chcę słono przepłacić to droga wolna. Nie dajmu się w *** robić! Więc myśle że zarząd nie ma "problemów" z transferami tylko poprostu rozsądnie wydaje pieniądze. Nie mamy Abramowicza, który jest głupi i może rzucać kasą na lewo i prawo żeby tylko spełnić swoje zachcianki.
problematyk-ziom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-12-30, 10:44 pm

Kol. Problematyk-Ziom dla Pana wiadomosci jestem Kibicem Zaglebia
od bardzo dawna a Pana prawdopodobnie nie bylo na swiecie jeszcze.
Prosze wskazac gdzie Ja powiedzialem ze nalezy przeplacac za nowych zawodnikow.
Jestesmy traktowani jak w czeskim filmie NIKT NIC NIE WIE. Oczywiscie
ze kazdy wytrzyma do rozpoczecia rundy wiosennej - tylko dlaczego ?
Gdzie ten wrog czyha ? Ktory podkupi nam najlepszych zawodnikow.
Niestety Europejskie Kluby postepuja inaczej wg mnie nie jest wazne
czy sie wydaje na kupno dziesiatki milionow EURO za zawodnika, Czy setki polskich tysiecy - Kibic jest zawsze Kibicem i nalezy go informowac
w biezacych poczynaniach Klubu.
Kol. Problematyk-Ziom - jestem KIBICEM ZAGLEBIA SOSNOWIEC.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PaprykarZ19 2006-12-31, 12:51 am

Jak wcześniej "pojechałem" po Mężyku to dostałem zjebkę, a teraz nagle na forum wielka nagonka na tego piłkarza, te 500tys. to na prawde jakas kwota z księżyca i wg mnie powinni już dać sobie z nim spokój, bo można o wiele lepiej tą kasę zainwestować, a ten piłkarz wzmocnieniem na pewno by nie był, tylko uzupełnieniem składu. A przecież potrzebujemy się wzmocnić!
Ja np chętnie bym widział w naszej drużynie Karola Gregorka, nie jestem pewien, ale on po fuzi Lecha z Amica chyba grzeje ławę w Lechu, a piłkarz z niego całkiem dobry.

A na koniec może zaproponuje, żebyśmy sobie dali już spokój z tymi spekulacjami i prześciganiem sie w tym kto tu jest najmądrzejszy, bo każdy ma inne zdanie ;P Poczekajmy na jakieś konkrety i wtedy będziemy mogli dyskutować do woli. A co do tych rewelacji prasowych, to nigdy nie wiadomo, dziennikarze lubią wypisywać rózne bzdury nie mające nic wspólnego z prawdą ; )
PaprykarZ19

Postprzez problematyk-ziom 2006-12-31, 12:19 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Ja np chętnie bym widział w naszej drużynie Karola Gregorka, nie jestem pewien, ale on po fuzi Lecha z Amica chyba grzeje ławę w Lechu, a piłkarz z niego całkiem dobry.

Z tego co wiem to w Wiśle tej z Płocka grał jesienią. Chociaż to chyba za duże słowo bo nawet bramki strzelić mu się nie udało ani jednej.
problematyk-ziom

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-02, 10:09 am

No cóż nie śledzę tak uważnie ekstraklasy. Szkoda,że nie mam cyfry+
W mojej wypowiedzi opierałem się na tym co zapamiętałem z jego gry jeszcze w Amice, a wtedy nieźle mu szło...
Sory za wprowadzenie w błąd ; )
PaprykarZ19

Postprzez Liberał 2007-01-02, 2:40 pm

Rzeczywiscie w amice nie szlo mu zle. Mysle, ze nie moglo to sie wziac tak z nikad wiec cos napewno w nim jest a obecna slaba dyspozycja jest wynikiem pewnie zle przepracowanego okresu przygotowywawczego. Moze jakby pozadnie przepracowal zime...
Liberał

Postprzez rossoneri 2007-01-02, 4:43 pm

o czym Wy tutaj mowicie, przeciez taki Gregorek nie przyjdzie do Zaglebia ,zreszta kto tu przyjdzie ,do klubu ,ktory ma male szanse na awans ,a duze na kary, za pare dni rozpoczynaja przygotowania, a tutaj nikogo nowego ,nawet taki przecietniak Mezyk nie chce tutaj przyjsc i wydaje mi sie ze moje prognozy do zimowych transferow sie sprawdza ,obym sie mylil . Ktos tu pisal ze Bednar moglby grac na lewej stronie, chyba nie chodzil na mecze z jego udzialem na tej pozycji, bo jakby go widzial to by wiedzial ,ze kazda pilka jest przekladana na prawa noge, a proba centry lewa konczy sie za ogrodzeniem , teraz oprocz dwoch dobrych najlepiej pierszoligowych napastnikow , prawego i srodkowego obroncy, doszedl nam lewy pomocnik do zakupienia ,ale to tylko moje marzenia i czarno to wszystko widze
rossoneri

Postprzez MrCricket 2007-01-02, 7:09 pm

rossoneri, spokojnie. W innych drużynach też wiele mówi się o nowych nazwiskach, ale konkretów jest na razie niewiele. Też liczyłem, że dostaniemy jakiś prezent "pod choinkę", ale uzbrojmy się w cierpliwość. Kasy za Chwalibogowskiego raczej nie przehulają :wink:
MrCricket

Postprzez NHK12 2007-01-02, 9:36 pm

Witam wszystkich oto lista wyróżnionych przez UEFA nieznanych graczy może któryś do nas a może ktos z nich skoro mowa o Litwinach. POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez NHK12 2007-01-02, 9:38 pm

. Unia bowiem poprosiła swych korespondentów "w 41 mniejszych krajach o wybranie piłkarza, który zrobił największe wrażenie" w ubiegłym roku.
Czytaj dalej
REKLAMA
Oto dotychczasowa lista piłkarzy: Aleksandrs Cauna (Skonto Ryga, Łotwa), David Hasler z Liechtensteinu, grający w FC Basel, Kestutis Ivaszkevicius (FBK Kowno, Litwa), Pierre Piskor (FC Differdange 03, Luksemburg), Filip Ivanovski (Makedonija Skopje, Macedonia), Andre Schembri (Marsaxlokk FC, Malta), Alexandru Epureanu (Szeriff Tyraspol, Mołdawia), Chris Morrow (Crusaders FC, Irlandia Płn.), Edu z Nigerii (Lyn Oslo, Norwegia), Kevin Deery (Derry City FC, Irlandia).
NHK12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna