Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kwasny1906 2006-12-22, 2:52 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Taki Paweł Sobolewski z Jagielloni trafił do Korony za ok 800tys zł. A wg mnie Bartek od niego na pewno nie jest gorszym piłkarzem i powinni go puści za ok1zł Bo to jest odpowiednia cena! Wszyscy szanują swoich piłkarzy i znają ich wartość tylko nasi działacze dają sie robić w chuja i sprzedają zawodnika za pół ceny : / Wogóle nie rozumiem tej polityki transferowej... Tak samo jak ten wspomniany Mężyk. Moim zdaniem ten koleś się wogóle nie nadaje do naszej drużyny i na pewno nie jest wart 500tys zł, tyle co Bartek : / Jak oglądałem w tv mecz Polska - Reprezentacja Śląska to nic nie pokazał, miał piłke pare razy przy nodze i za każdym razem ją tracił i jak wszedł po przerwie to przed końcem meczu go Piechniczek zmienił, a ponoć miał on umieć sobie sam stwarzać sytuacje...
A wracając do Bartka to tak sie zastanawiam czy dobrym pomyslem nie byłoby takie rozwiązanie jakie teraz rozwarza Matusiak, żeby podpisać kontrakt zimą i przenieść się do zagranicznego klubu latem. I np. Bartek podpisałby teraz taki kontrakt z Bełchatowam,ale u nas by został zeby nam pomóc w awansie i dodać taką klauzulę, że jak nie awansujemy to przechodzi do Bełchatowa, a jak bysmy awansowali to grałby w ekstraklasie w naszych barwach : )

1 zł :lol: trochę mało.

Przed transferem wszyscy mówili, że jak Rudy puści go za mniej niż 500 tys. to będzie katastrofa. Sprzedali go za ok.500 tys. - 600 tys. i też narzekacie.
Kwasny1906

Postprzez Cygan 2006-12-22, 3:18 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Taki Paweł Sobolewski z Jagielloni trafił do Korony za ok 800tys zł. A wg mnie Bartek od niego na pewno nie jest gorszym piłkarzem i powinni go puści za ok1zł Bo to jest odpowiednia cena! Wszyscy szanują swoich piłkarzy i znają ich wartość tylko nasi działacze dają sie robić w chuja i sprzedają zawodnika za pół ceny : / Wogóle nie rozumiem tej polityki transferowej... Tak samo jak ten wspomniany Mężyk. Moim zdaniem ten koleś się wogóle nie nadaje do naszej drużyny i na pewno nie jest wart 500tys zł, tyle co Bartek : / Jak oglądałem w tv mecz Polska - Reprezentacja Śląska to nic nie pokazał, miał piłke pare razy przy nodze i za każdym razem ją tracił i jak wszedł po przerwie to przed końcem meczu go Piechniczek zmienił, a ponoć miał on umieć sobie sam stwarzać sytuacje...
A wracając do Bartka to tak sie zastanawiam czy dobrym pomyslem nie byłoby takie rozwiązanie jakie teraz rozwarza Matusiak, żeby podpisać kontrakt zimą i przenieść się do zagranicznego klubu latem. I np. Bartek podpisałby teraz taki kontrakt z Bełchatowam,ale u nas by został zeby nam pomóc w awansie i dodać taką klauzulę, że jak nie awansujemy to przechodzi do Bełchatowa, a jak bysmy awansowali to grałby w ekstraklasie w naszych barwach : )

Po jednym meczu oceniasz gre Meżyka? Gratuluje pogladu na sprawe. Nie siej zamieszania na forum lepiej takimi trywialnymi postami.
Cygan

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-12-22, 4:34 pm

Juz nie wiele czasu zostalo aby Kibice dowiedzieli sie co nieco o tra-
nsferach - Ja mysle ze Dyr. RUDY wraz ze szkoleniowcami kupia
Mezyka z Polonii Bytom i Malinowskiego z Rakowa.
Wiecej do glowy nie przychodzi - Korzystajac z okazji Zycze Wszystkim
Sympatykom NASZEGO ZAGLEBIA Wesolych Swiat i Dobrego Nowego
Roku.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PaprykarZ19 2006-12-22, 4:47 pm

Hmm no to zobaczymy co teraz kupią.
Miejmy nadzieję, że będzie to solidny piłkarz : )
PaprykarZ19

Postprzez NHK12 2006-12-22, 6:11 pm

Miejmy nadzieję że jeżeli do skutku dojdzie transfer Mężyka to szybko sie zaaklimatyzuje i bedzie prawdziwym zabójcą w polu karnym. No a zamiast Bartka pole do popisu bedzie miał chyba Paczkowski . trzymam za niego kciuki co by był jeszcze lepszy niz Bartek.
POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez Liberał 2006-12-22, 8:06 pm

Ostatecznie na lewej pomocy moze grac przeciez Pach(byla to jego nominalna pozycja chyba zanim przyszedl do Zaglebia) albo Szatan jeśli się nie myle. Trzeba może się rozejrzeć w rezerwach BOT czy nie mają tam jakiegoś lewego pomocnika, ktorego by mozna było wziąc na wypożyczenie zeby w razie czego było jakieś pole manewru.
Liberał

Postprzez zag23 2006-12-22, 8:49 pm

Najlepiej by było jakby nasz klub nie rozwalił tej kasy na jakieś frajerskie transfery albo zgrupowania zagraniczne tylko mądrze zainwestował 60-70% tej kwoty w utalentowanych 18-21 latków np: lewego pomocnika, napastnika i obronce, który mógł by grać na prawej jak i na lewej flance. Kupic za "grosze" i sprzedać za kilka set tysiecy zł, tak się robi w normalnie działających klubach.
zag23

Postprzez Socio 2006-12-22, 10:01 pm

Uwazam ze to byl dobry transfer ze strony klubu. Na podpisanie nowej umowy nie bylo szans. Za pol roku Bartka by nie bylo. Jezeli Belchatow dal tak duze pieniadze za gracza z II ligi to znaczy ze bardzo chcieli go pozyskac i ze Lenczyk widzi go w skladzie, bo za taka kase nie kupuje sie goscia na lawke. Jest to naprawde bardzo duzo kasy i mozna kupic 2 ekstra graczy na II lige plus kolejnych 2 perspektywicznych. Malkontentom radze sobie przypomniec, zanim zaczna jechac po klubie, za ile odszedl Pitry (mysle ze talent nie mniejszy niz Bartek). Sytuacja byla identyczna - pol roku do konca kontraktu, transfer do pierwszej ligi.
Socio

Postprzez Sir 2006-12-22, 10:19 pm

Jesli to jest 600 tys zł..to uwazam ze nie jest źle,aczkolwiekmogli wytargować te 800...

Bartek był wyrózniajacym sie zawodnikiem, ale NA TLE NASZEJ druzyny...i nie jestem pewnien czy sobie poradzi...to duzy bardzo przeskok...ale zycze mu jak najlepiej...choc na pewno nad WRZUTKAMI i KONDYCJA musi jeszcze wiele popracowac...

a za ta kase..kupic 3 niezłych grajkow..do PIERWSZEGO SKLADU...napastnika pomocnika i obronce
Sir

Postprzez emdżej 2006-12-22, 10:30 pm

Liberał napisał(a):Ostatecznie na lewej pomocy moze grac przeciez Pach(byla to jego nominalna pozycja chyba zanim przyszedl do Zaglebia) albo Szatan jeśli się nie myle.

Tomek jest ofensywnym, środkowym pomocnikiem. W rezerwach na lewej stronie gra Krystian Białkowski. A jeśli nikt na tą pozycję do klubu nie przyjdzie to przecież na lewej flance grać może Bednar, a wtedy na obronie Kłoda. No i oczywiście Paczkowski, który myślę, że ma największe szanse
emdżej

Postprzez Fan 2006-12-22, 10:54 pm

Łuki19 napisał(a):Jeżeli Dyr Rudy zamierza za tą kase sciągać takich zawodników jak Malinowski z Rakowa to gratuluje ;/ koleś w 3 lidze strzelił 3 gole
zaledwie i to ma być napastnik to ja dziekuje za takich zawodników ;/ :twisted: z takimi zawodnikami to my raczej awansu nie wywalczymy.
\

Nie wywalczyc to mozemy rowniez i z tymi co mamy w obecnej kadrze. A po drugie to chyba nie widziales go nigdy na oczy.
Fan
Working Class

Postprzez Sir 2006-12-22, 10:55 pm

emdżej napisał(a):
Liberał napisał(a):Ostatecznie na lewej pomocy moze grac przeciez Pach(byla to jego nominalna pozycja chyba zanim przyszedl do Zaglebia) albo Szatan jeśli się nie myle.

Tomek jest ofensywnym, środkowym pomocnikiem. W rezerwach na lewej stronie gra Krystian Białkowski. A jeśli nikt na tą pozycję do klubu nie przyjdzie to przecież na lewej flance grać może Bednar, a wtedy na obronie Kłoda. No i oczywiście Paczkowski, który myślę, że ma największe szanse

Paczkowski..jak schudnie troche i zacznie lepiej podawac...to moze nie bedziemy zbytnio teskinc za Bartkiem..

Caly czzas twierdze ze Pach powinie grac w srodku..a na skrzydlo potrzebujemy SZYBKIEGO zawodnika..
Sir

Postprzez Przemek26 2006-12-23, 9:57 am

Sir napisał(a):Caly czzas twierdze ze Pach powinie grac w srodku..a na skrzydlo potrzebujemy SZYBKIEGO zawodnika..

Wg.mnie Pach nie może grać w środku, szczególnie gdy obok ba Berka. Jak pamiętam to gdy grali w środku razem nic dobrego nie wychodziło. Dopiero jak jeden zszedł drugi zaczynał grać to co potrafi.
Poczekamy co nam los przyniesie. Może znów będziemy mile zaskoczeni
Przemek26

Postprzez michał 09 2006-12-23, 12:20 pm

k***a uczepiliście się tego Malinowskiego , mówimy tutaj o wzmocnieniach ,a nie o graczach którzy będą tylko uzupełnieniem skłdu. 4 gole w 3 lidze to naprawdę słaby wynik , dla porównania Tyc po jesieni w Polarze miał ich 9 .Najlepszy byłby Kryszałowicz .Co do Męzyka nie dla psa bytomskiego kiełbasa.
michał 09

re

Postprzez Qba 2006-12-23, 12:51 pm

Cygan napisał(a):

Po jednym meczu oceniasz gre Meżyka? Gratuluje pogladu na sprawe. Nie siej zamieszania na forum lepiej takimi trywialnymi postami.

to ja dorzuce jeszcze mecz z Jaga, nie podobala mi sie postawa tego zawodnika - to jest ten typ, ktory potrzebuje 10 okazji, zeby jedna wykorzystac, a to za malo...

pozdrawiam
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna