Nowa flaga

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Nowa flaga

Postprzez zgredos 2006-11-12, 7:24 pm

Dzwonił do mnie kibic Zagłębia z Chicago Zdzichu Kujawa (wielu z was podczas jego ostatniej obecności iw kraju mogła Go poznać - prawda Rary :lol: ) Ale do rzeczy w Chicago szyją nam nową sektorówke (koszulkę)

Ps. To jest przykład wiernego kibica. W latach 70-tych Zdzicu Kujawa zakładał klub kibica, jeżdził na każdy mecz- a przypomne wam że w latach 70/80 tych nie było specjalnych pociągów ,obstawy policji , klatek itd. Jeżdziło się na własną rękę ( albo miałeś szczęście i nie dostałeś wpier... albo miałeś pecha i dostałeś wpier... a jeżdziło się w wielkich stadach ok. 20- 30 osób) .
Teraz Zdzichu Kujawa mieszka kilka tysięcy kilometrów od Ludowego , ale cały czas myśli o naszym(swoim klubie) , przykłade4m jest że ufundował flagi na kjjach , dał na flag hokejową a teraz wraz z fc chce uszyć nam sektorówke
zgredos

Postprzez GoGo 2006-11-12, 7:33 pm

Widać ze bardzi wierny kibic, bardzo mi się ten pomysł podoba ;]
GoGo

Postprzez wieszczu 2006-11-13, 7:49 am

Zapamiętałem p.Kujawę z lat osiemdziesiątych,gdy spod hali na Żeromskiego wybieraliśmy się na wyjazd na Łks.Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie p.Zdzichu zorganizował wtedy autokar(y).I jeszcze ten zakład z kierowcą autokaru (już nie pamiętam o co).Wygrana p. Zdzicha w postaci pół litra wódki,która została wypita przez cały autokar.Miałem to szczęście,że udało mi się wtedy zabrać z tą ekipą na to spotkanie.Młodsza część tego forum musi wiedzieć,że wtedy nie wystarczyło mieć bilet na mecz,aby jechać na wyjazd.Szczególnie,gdy miało się np.: piętnaście lat :wink: .
Naprawdę wielki szacunek dla tego gościa za to co robi :brawo:
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2006-11-13, 9:45 am

Najważniejsze, że stawiał wódkę. Rozwalasz mnie, Wieszczu. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez wieszczu 2006-11-13, 10:34 am

Wojtek zupełnie nie o to mi chodziło,choć przyznaję,mogło to zostać tak odebrane.Wtedy jeszcze alkohol był dla mnie tematem tabu :lol: .A szczęściem wówczas był dla mnie wyjazd sam w sobie.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2006-12-18, 7:49 pm

Sektorówka o której pisałem ma być czymś w rodzaju nagrody - podziękowania Polonii amerykańskiej dla nas za awans.
Myślę że piłkarze nie zawiodą naszego fc w Chicago i awansują

Ps. Wieszczu z tym autokarem i zakładem masz racje tak było
zgredos

Powrót do Kibice