Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rossoneri 2006-12-14, 4:43 pm

bardzo bym chcial, zeby Twoje sie sprawdzilo emdzej ,bo naprawde jest o co sie martwic
rossoneri

Postprzez Gość 2006-12-14, 5:49 pm

Ktoś niedawno pisał o doświadczonych zawodnikach. Wisła K. właśnie ogłosiła listę transferową więc możemy sobie wybrać kogoś z grona: Kaczorowski, Kryszałowicz, Piekutowski, Kuźba :lol: :lol:

A tak na poważnie to jakoś ta cisza mi się nie podoba. Kolejni zawodnicy, o których była mowa podpisują kontrakty z innymi klubami a my ciągle nie wiemy kto zostanie, kto odejdzie, kto nas wzmocni, a kto "wzmocni".
Oby finał tego wszystkiego był taki jak ostatnio ;)
Gość

Postprzez michał 09 2006-12-14, 5:54 pm

Według mnie Chwalibogowski nie ma się co pchać do Bełchatowa , Bełchatów walczy o mistrza i będzie mu bardzo trudno przebić się do I składu , nas by jego odejście bardzo osłabiło a jemu zablokowałoby szanse na dalszy rozwój .Narazie niech pomoże Zagłębiu w awansie, a potem ewentelnie odejdzie do lepszego klubu .
michał 09

Postprzez mike79 2006-12-14, 7:54 pm

Tak Bartek sobie w Bełchatowie poradzi, jak i My bez niego damy sobie rade.
Powtórzę więc !! Nie zdziwi mnie powrót Tomka Łuczywka do Zagłębia, zwłaszcza że jest zawodnikiem... GKS BOT Bełchatów, aktualnie wypożyczonym do Górnika. A i pozycje na boisku się jakoś dziwnie zgadzają ...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Socio 2006-12-14, 8:40 pm

Sory ale mam nadzieje ze do tego nie dojdzie bo Tomek nie moze sie przebic w slabiutkim Gorniku. Jesli chcemy awansu nie mozemy brac odrzutow tylko tych zawodnikow ktorych MY chcemy i ktorych MY wybierzemy. Jesli chodzi o cisze to jakos w zeszlej rundzie tez byla cisza a pozniej w ciagu tygodnia chyba z 4 kontrakty zostaly podpisany wiec poczekajmy.
Socio

Postprzez masloo 2006-12-14, 10:17 pm

Działacze i trenerzy Wisły Kraków, wicemistrza Polski, ustalili już listę zawodników, z którymi będą się chcieli rozstać w przerwie zimowej. Znalazło się na niej dziewięciu piłkarzy - poinformował serwis wislakrakow.com.
"Jest na niej kilku piłkarzy, którzy odnosili z Wisłą sukcesy" - powiedział Adam Nawałka, wiceprezes i jednocześnie dyrektor sportowy, zastrzegając, że lista może ulec zmianie.

Na liście znaleźli się: Branko Radovanovic, Paweł Kryszałowicz, Maciej Stolarczyk, Hristu Chiacu, Jacek Paszulewicz, Tomasz Kłos, Adam Piekutowski, Tomasz Dawidowski, Paweł Kaczorowski, Marcin Kuźba.
Więcej szczegółów w serwisie wislakrakow.com

cytat z onet.pl

Jak myślicie mogłby ktoś z nich do nas przejść?
masloo

Postprzez tomeknh 2006-12-14, 10:28 pm

Branko Radovanovic, Paweł Kryszałowicz, Maciej Stolarczyk, Hristu Chiacu, Jacek Paszulewicz, Tomasz Kłos, Adam Piekutowski, Tomasz Dawidowski, Paweł Kaczorowski, Marcin Kuźba.

Moze ktos z tej listy przydalby sie nam w awansie? Co o tym sądzicie?
tomeknh

Postprzez masloo 2006-12-14, 10:40 pm

tomeknh napisał(a):Branko Radovanovic, Paweł Kryszałowicz, Maciej Stolarczyk, Hristu Chiacu, Jacek Paszulewicz, Tomasz Kłos, Adam Piekutowski, Tomasz Dawidowski, Paweł Kaczorowski, Marcin Kuźba.

Moze ktos z tej listy przydalby sie nam w awansie? Co o tym sądzicie?

umiesz czytac co pisze wyzej? :roll:
masloo

Postprzez Deu 2006-12-14, 11:31 pm

Z całego grona Wiślaków dla mnie najbardziej perspektywicznym piłkarzem jest Dawidowski - swego czasu wymiatał w Amice. Niestety w Wiśle nabawił się kontuzji :( można by go przetestować... Z drugiej strony - piłkarzy po kontuzji już kilku się przez klub przewinęło i z nich chyba tylko Bednar się sprawdza. :roll:
Deu

Postprzez zag23 2006-12-15, 1:10 am

Chwalibogowski chyba odejdzie ale wtedy zrobi sie po nim duża dziura. Na wiosne mozemy nie miec skrzydeł-dosłownie i w przenośni (jak PZPN ukaże nas minusowymi punktami, to z awansu nici). A znając PZPN i miłość do naszego klubu może tak się stać. Obym się mylił. Cokolwiek się stanie Zagłębiem-przetrwa i "dokopie" wszystkim w przyszłości.

Ps. Było, jest i będzie-Zagłębie Sosnowiec !!!
zag23

Postprzez mike79 2006-12-15, 6:32 am

Zawodnicy Wisły w Zagłębiu ?!?! Wolne żarty. Wiekszość z Nich siedząc tam na ławce, ma większą kasę niż mieliby u Nas grając . Więc o czym tu mowa. No i poza tym jaką Oni by mieli motywacje aby grać w klubie 2(docelowo 1)-ligowym...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MrCricket 2006-12-15, 9:31 am

Śmieszne brzmią te nazwiska Wiślaków znanych z europejskich pucharów czy reprezentacji Polski- jako ewentualne nabytki Zagłębia, ale... przypomnijcie sobie w jakich potęgach piłkarskich po odejściu z Wisły grali lub nadal grają tacy zawodnicy jak: Pater, Czerwiec, Kulawik, Zając, Sarnat, Dubicki, Kaliciak, Bukalski i paru innych. Dla wielu kopaczy z obecnej Wisły skończyły się czasy grania w rezerwach bądź leczenia kontuzji i kasowania po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Teraz będzie trzeba szukać klubu, który zapłaci ok. 10 tys albo pakować walizki na Cypr czy do niskich lig europejskich. Chociaż takiego Dawidowskiego czy Kuźbę przypuszczam chciałby prawie każdy klub w Polsce, pod warunkiem, że byliby zdrowi i w formie, bo wiem co oni potrafili przed kontuzją. Mimo wszystko jestem przeciwny dla gry w Zagłębiu tych wszystkich kopaczy z listy Wisły - według mnie to zbyt duże ryzyko.
MrCricket

Postprzez Strooś 2006-12-15, 6:08 pm

http://90minut.pl/news.php?id=486330

W tym wypadku wygląda na to, że teraz dopiero zaczną się rozmowy na dobre odnośnie transferu Bartka do Bełchatowa.
Strooś

Postprzez olo69 2006-12-15, 6:26 pm

kiedyś pisałem, ze jeśli odejdzie Bartek to nic się nie stanie, i spokojnie sobie poradzimy z zastapieniem Go było to na pewno przed ostatnim meczem z KSZO, niestety, a moze stety musze zmienić zdanie, wejscie Bartka w drugiej połowie ewidentnie wg mnie pokazało, że aktualnie to chyba jeden z najlepszych naszych zawodników, niestety pozbycie się Go czy wejście w jakies wymiany z Bełchatowem bedą wg mnie błędem - ogólnie wolałbym, zeby został u nas - wydaje mi się że byłoby to potwierdzeniem naszych aspiracji (czyt. awansu do 1 ligi) w co raz wierzę, a raz nie
olo69

re

Postprzez Qba 2006-12-15, 9:20 pm

zag23 napisał(a):Chwalibogowski chyba odejdzie ale wtedy zrobi sie po nim duża dziura. Na wiosne mozemy nie miec skrzydeł-dosłownie i w przenośni (jak PZPN ukaże nas minusowymi punktami, to z awansu nici). A znając PZPN i miłość do naszego klubu może tak się stać. Obym się mylił. Cokolwiek się stanie Zagłębiem-przetrwa i "dokopie" wszystkim w przyszłości.

Ps. Było, jest i będzie-Zagłębie Sosnowiec !!!

z tego, co mi wiadomo, to ewentualne kary posypia sie po zakonczeniu rundy wiosennej, takze wstrzymajmy sie z takimi czarnymi scenariuszami. Jak poleca, to wszyscy winni - czyli wiekszosc - nie bedzie komu grac ;)
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna