Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

re

Postprzez Qba 2006-11-12, 9:52 pm

to, ze nie ma papierow swiadczy o czyms i to w bardzo duzym stopniu - mianowicie o tym, ze nie ma doswiadczenia w pracy na takim poziomie. wiec mylisz sie kolego Cricket.

pzdr
Qba

Re: re

Postprzez Przemek26 2006-11-12, 10:33 pm

Qba napisał(a):to, ze nie ma papierow swiadczy o czyms i to w bardzo duzym stopniu - mianowicie o tym, ze nie ma doswiadczenia w pracy na takim poziomie. wiec mylisz sie kolego Cricket.

pzdr

Każdy papier ma datę ważności!!!!
Dworczyk nie potrzebował licencji która mu wygasła więc jej nie odnawiał.
Teraz jest potrzebna wiec z tego co mówił dyr. Rudy trener chodzić ma na kurs od października( więc pewnie chodzi)
Więc pewnie zda jakiś tem egzamin i licencja znów będzie wżna jakiś okres czasu.
:evil: :evil:
Przemek26

Postprzez August 2006-11-12, 10:39 pm

Może Dworczyk był średnim pilkarzem, ale o kadrę sie jednak otarł, a w latach 70 to było coś. Co do niego jako trenera, w takich spotkaniach jak z Bytomiem czy KSZO chyba mozna było wyczuć , ze czegoś Dworczykowi brakło co do ustawienia zespołu, braku realcji ana słaba grę druzyny, nie wiem. I też mam obawy czy podoła w rundzie wiosennej. Ale z drugiej strony, czy taką gwarancję daliby sprowadzeni - z pewnoscia za ciężkie pieniądze - trenerzy typu Zieliński czy Kubicki. Też z pewnością nie. Dlatego uważam, że decyzję Zarządu trzeba uszanować, a trenera mocno wspierać bo wiosną będzie mu potrzebne.
Ostatnio edytowano 2006-11-13, 9:16 pm przez August, łącznie edytowano 2 razy
August

re

Postprzez Qba 2006-11-12, 10:43 pm

Przemku,

chodzi mi o to, ze nie wezmiesz Franciszka Smudy, zeby prowadzil Barcelone, bo nie wiadomo, czy da rade! kumasz czacze?? jak dalej nie, no to mi przykro...

dodam jeszcze, ze nie jestem zadnym malkontentem, nie zycze zle Trenerowi Dworczykowi, a wrecz przeciwnie - niech Mu idzie jak najlepiej!!! mam tylko pewne obawy, mam nadzieje, ze bezpodstawne.
pozdro
Qba

Postprzez zgredos 2006-11-13, 8:52 pm

August napisał(a):Może Dworzyj był średnim pilkarzem, ale o kadrę sie jednak otarł, a w latach 70 to było coś.

Przypomnij mi kiedy Dworczyk grał w kadrze Polski, bo jakoś nie pamiętam. W latach gdy Dworczyk grał w Zagłębiu to pamiętam tylko że w kadrze grali Z. Kostrzewa, W. Rudy i W. Mazur
zgredos

Postprzez August 2006-11-13, 9:13 pm

Miał bodajże jeden występ w meczu z Finlandią w 1978 tylko nie jestem pewien czy przed czypo Mistrzostwach. Miałem kiedyś wydanie chyba"Piłki Nożnej" przed Mundialem w Argentynie i pamiętam, że Dworczyk był w szerokiej kadrze Gmocha. Ale z ekipą oczywiście nie pojechał. Swoją drogą czy kiedyś sie jeszcze doczekamy chwili kiedy 3 zawodników Zagłębia pojedzie na jakies Mistrzostwa ?
August

Postprzez wieszczu 2006-11-14, 10:59 pm

Oceną pracy każdego trenera,a tym samym jego warsztatu trenerskiego powinny być wyniki zespołu jaki prowadzi i nic innego! A na dzień dzisiejszy rezultaty osiągane przez p.Dworczyka są,nazwijmy to,zadowalające.W tym momencie chyba nikt tego nie zaneguje. Oczywiście zawsze można powiedzieć,że mogłoby być lepiej.Uważam,iż trzeba docenić to,co mamy teraz. I prawdę powiedziawszy nie do końca rozumiem tych,którzy z góry zakładają,że nasz trener nie podoła wprowadzić Zagłębia na salony ekstraklasy.Być może p.Dworczyk nie jest jeszcze trenerem z tzw.nazwiskiem,ale to o niczym nie świadczy.Wręcz przeciwnie,w przeszłości niejednokrotnie mieliśmy doczynienia z trenerami z górnej półki,a efekty tego były bardzo różne.W tej chwili Dworczyka powinno motywować nie tylko to,że pracuje jako trener Zagłębia,ale napewno jest również świadomy tego,że jest na trenerskim dorobku.Z tego ile teraz "ugra" będzie czerpał profity w przyszłości.Oby jak najwięcej.Trzymam za Niego kciuki,bo to nasz człowiek z Zagłębia.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez kibol 2006-11-19, 1:24 am

Qba napisał(a):to, ze nie ma papierow swiadczy o czyms i to w bardzo duzym stopniu - mianowicie o tym, ze nie ma doswiadczenia w pracy na takim poziomie. wiec mylisz sie kolego Cricket.

pzdr

ale kolega to mysli czasami czy udaje :?: a czy papiery swiadcza o tym ze ktos ktory je zdobyl automatycznie jest dobry i sie nadaje do tej pracy :?: nasz trener spedzil szmat czasu na lawce trenerskiej i zdaje mi sie ze ma pojecie o prowadzeniu zespolu. papier o niczym nie swiadczy :!: praktyka jest najwazniejsza a on ja ma i szlifuje z kazdym dniem. papiery to mozna sobie w buty wlozyc jak czlowiek bedzie podchodzil do tego tylko w kategoriach finansowych jak wielki trener bialek z papieram zaznacze :D i co on wielkiego zrobil dla naszego klubu :?: stracil punkty :(
kibol

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-11-19, 10:00 am

Na wstepie chce przeprosic Pana Jerzego, otoz kiedy obejmowal druzyne
nie mialem dobrego zdania ze da rade i druzyna bedzie sie liczyla w grze
o AWANS - moje mysli szly w kierunku Pana Nawalki.

Czy pod wodza trenera Dworczyka zrobila wszystko co miala do zrobienia
odpowiedz jest jedna NIE - ostatnie mecze na LUDOWYM to MIZERIA
stracone 5 pkt.
W moim odczuciu to bardzo duzo, dopiero teraz dowiadujemy sie, ze ZUBAN ma problemy z Achillesami - nalezalo faceta wyleczyc tak jak to
ma miejsce z innymi zawodnikami.
Wracajac do straconych pktow byla szansa isc leb w leb z liderem a teraz
trzeba gonic czolowke.

Na pewno na wiosne jest szansa dogonic, ale nie moze nasza druzyna
grac tak malo skutecznie i oddawac pkty na lewo i prawo.

Decyzja Wlasciciela jest jedna Pan Dworczyk prowadzi druzyne do konca
rozgrywek - czy do AWANSU, wiele spraw sie na upragniony AWANS
sklada.
Mam taka nadzieje ze AWANSUJEMY jesli inni nie beda nam przeszkadzali
mam na mysli podbieranie zawodnikow, noi oczywiscie musimy troszke
wzocnien wprowadzic rowniez.

Jestem optymista i pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Qba 2006-11-19, 12:59 pm

kibol napisał(a):

pzdr

ale kolega to mysli czasami czy udaje :?: a czy papiery swiadcza o tym ze ktos ktory je zdobyl automatycznie jest dobry i sie nadaje do tej pracy :?: nasz trener spedzil szmat czasu na lawce trenerskiej i zdaje mi sie ze ma pojecie o prowadzeniu zespolu. papier o niczym nie swiadczy :!: praktyka jest najwazniejsza a on ja ma i szlifuje z kazdym dniem. papiery to mozna sobie w buty wlozyc jak czlowiek bedzie podchodzil do tego tylko w kategoriach finansowych jak wielki trener bialek z papieram zaznacze :D i co on wielkiego zrobil dla naszego klubu :?: stracil punkty :(

ja juz chyba pisalem wyzej na ten temat. :) tu chodzi o doswiadczenie w pracy z druzynami z wyzszych lig, bo to nie to samo co mlodziez... no nie wazje, zakonczmy temat.

pozdrawiam
PS. tak, dzieki Bialkowi teraz mamy takich zawodnikow, wiec jednak cos zrobil :D
Qba

Postprzez MarcelZS 2006-11-19, 4:24 pm

Szanuje Dworczyka i to co zrobił po odsunięciu Białka, ale sądze że jego misja dobiegła końca - za to mu należą się oklaski.
Wiem jedno z Dworczykiem nie awnsujemy, zbraknie mu motywacji i warsztatu, zabraknie pomysów - mogłby zostać drugim trenerem ale może wartałoby by pomyśleć o kimś z haryzmą, któ nie będzie przesypiał na ławce - by nie powtórzyły się takie mecze jak z Polonią czy z Kszo.

Dworczyk to nie jest zły czy słąby trener, ale czy jego potencjał wystarczy - chyba nie ?!
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2006-11-19, 7:10 pm

MarcelZS napisał(a): Dworczyk to nie jest zły czy słąby trener, ale czy jego potencjał wystarczy - chyba nie ?!

O tym przekonamy się dopiero w przyszłości.

Poza tym śmieszą mnie już te narzekania na Dworczyka, biorące się chyba z nudy spowodowanej przerwą w rozgrywkach. Zresztą niektórzy już maja przygotowanego kozła ofiarnego na zakończenie rozgrywek, jeśli nie awansujemy (tfu tfu)- " To wina Dworczyka" :!: Czyż nie ? :wink:
MrCricket

Postprzez teo 2006-11-19, 7:36 pm

Szanuje Dworczyka i to co zrobił po odsunięciu Białka, ale sądze że jego misja dobiegła końca - za to mu należą się oklaski.

Skończcie już z tym narzekaniem, bo to nic dobrego nie wnosi. Skoro szanujesz go i wiesz, ze robi dobrze to dlaczego na sile chcesz cos zmieniac.

Trener Dworczyk, z tego co wiem, w ostatnich dwoch meczach sezonu chcial zdobyc 4pkt i to mu się udało. Więc skoro spełnia swoje załozenia, a druzyna gra lepiej niz za "kadencji" poprzedniego trenera nie ma sensu nic zmieniac. A o potencjal i ambicje pana trenera nie musimy sie martwic, bo tego napewno nie zabraknie.
teo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-11-19, 9:01 pm

Nie jest moim zamiarem KRYTYKA trenera Dworczyka, moj zamiar to troska o AWANS do OE - bo widac golym okiem jaki potencjal tkwi
w tej druzynie, a mianowicie duzy na miare AWANSU bez wzmocnien
gdyby ta druzyna wykazywala po pierwsze skutecznosc po drugie chec
wygrywania za wszelka cene, nie odpuszczania meczy wygranych.
Dobrze sie stalo ze nastapila zmiana na stanowisku trenera jednak
my Kibice chcielibysmy zyc w przekonaniu ze trener - pilkarz Zaglebia-
wprowadzi nas do I ligi.
Juz takie momenty przezywalismy wczesniej po wodza tego samego trenera gdzie mielismy awansowac - niestety skonczylo sie zle.
Kol. Teo powiada ze trener zalozyl sobie zdobycie 4 pkt w ostatnich
meczach tj. remis w Bialymstoku i wygrana z KSZO. Po wygranej w Bialymstoku natychmiast powinna nastapic korekta z 4 pkt na 6 pkt.
i tak mozna by podac wiecej przykladow.
To jest TROSKA NAS KIBICOW ZAGLEBIA- NALEZY POSTAWIC PYTANIE
A CZY TO WYSTARCZY - Odpowiedz jest prosta NIE wystarczy,
bo kwestia modernizacji LUDOWEGO, bo inne sprawy o ktorych nie bede
pisal.
Moja prosba do trenera Dworczyka jest taka ABY MOJE ZAGLEBIE
ZMOBILIZOWAL TAK - JAK TO UCZYNIL JEDEN HOLENDER Z REPREZENTACJA NARODOWA POLSKI - SERDECZNIE DZIEKUJE.

POZDRAWIAM
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2006-11-19, 9:58 pm

W "Piłkarskiej Trójce" jest Jerzy Dworczyk
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników