Zagłębie - KSZO

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez GurenS 2006-11-10, 11:10 pm

widać .. chcieli , tylko albo strzał był chybiony o kilometr albo piłke bez trudu wyłapywał Kapsa :/

Dla mnie na WIELKI plus :
-MAREK
-Lacha
-Kościukiewicz

Natomiast to co robił Piątkowski ,Folc , Gąsiński i Pach to była konkretna porażka

szkoda .... a miało być tak pieknie !
GurenS
Żółta kartka

Postprzez Krzysztof15 2006-11-10, 11:18 pm

Oj, coś im te minizgrupowania nie służą.
Podobnie było przed meczem z Polonią i prawie podobnie było na tym meczu.

Zagłebie, jako drużyna zagrało po prostu bardzo słabo i nerwowo (na własne życzenie)
Co do Waszych wypowiedzi na temat sędziego, to są prawie identyczne jak kibiców Jagielloni sprzed tygodnia.
Gdyby nasi dobrze zagrali, to nawet tak nieudolny sędzia nie odebrałby im zwycięstwa.
Krzysztof15

Postprzez Przemek26 2006-11-10, 11:46 pm

Krzysztof15 napisał(a):Co do Waszych wypowiedzi na temat sędziego, to są prawie identyczne jak kibiców Jagielloni sprzed tygodnia.
Gdyby nasi dobrze zagrali, to nawet tak nieudolny sędzia nie odebrałby im zwycięstwa.

Nie przesadzaj Krzysztof. Występ sędziego mógł doprowadzić do poważnych kontuzji. Był moment gdzie piłkarze nie polowali na piłkę a na siebie.
Przemek26

Postprzez Krzysztof15 2006-11-11, 12:36 am

Przemek26 napisał(a):
Krzysztof15 napisał(a):Co do Waszych wypowiedzi na temat sędziego, to są prawie identyczne jak kibiców Jagielloni sprzed tygodnia.

Nie przesadzaj Krzysztof. Występ sędziego mógł doprowadzić do poważnych kontuzji. Był moment gdzie piłkarze nie polowali na piłkę a na siebie.

Sędzia był beznadziejny i to nie podlega dyskusji. Ale to nie sędzia kazał im grać tak ostro.
Wynikało to z nerwowej atmosfery. Zagłębie było po prostu słabe, na domiar tego straciło głupią bramkę i trzeba było (w coraz większym napięciu) gonić wynik. W tej sytuacji, widząc słabą postwę Zagłębia KSZO zwietrzyło swoją szansę i stąd taki, a nie inny obraz gry.

To, oczywiście w niczym nie usprawiedliwia sędziego, ale to nasi piłkarze, na własne życzenie przyczynili się do takiego scenariusza.
Krzysztof15

Postprzez Socio 2006-11-11, 12:37 am

Jesli chodzi o sedziego to nie twierdze ze drukowal dla KSZO ale ze byl tragicznie SLABY !!! Dpouscil do bardzo brutalnej gry i w ogole nie panowal nad tym co sie dziala na boisku. Szkoda 3pkt. Mam nadziej ze Ruch i hydro straca punkty za tydzien. Od Rudego uslyszalem dzis 2 informacje dobra - nie bedzie oslabien a oprocz tego klub szuka wzmocnien i zla - nie bedzie zmiany trenera. Dworzczyk nigdy nikogo nie pzygotowywal do sezonu, jasne moze mu sie udac ale nas chyba nie stac na eksperymenty. Poza tym dzisiaj gdy po 5 min bylo widac ze druzyna 'spi' jak z polonia i czeka na bramke mial wyjsc z budy i ryknac na zawodnikow.
Socio

Postprzez laBombonera 2006-11-11, 1:24 am

wiadomo ze szkoda to tylko remis,ale damy rade
i dajcie co poniektorzy spokoj trenerowi ,ktory jak dla mnie robidobra prace
ktory ostatni nasz trener w 2lidze mial tak osiagniecia jak on
dzej di is oki :D
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-11-11, 3:54 am

laBombonera napisał(a):wiadomo ze szkoda to tylko remis,ale damy rade
i dajcie co poniektorzy spokoj trenerowi ,ktory jak dla mnie robidobra prace
ktory ostatni nasz trener w 2lidze mial tak osiagniecia jak on
dzej di is oki :D

Osiagnieca a przygotowanie zespolu do rundy to dwie rozne sprawy.
*FORUMDINHO*

Postprzez reprezentant 2006-11-11, 9:54 am

Hehe,co ja tu czytam.Nie bylo jeszcze meczu po ktorym mialbym i ktokolwiek by mial pretensje do Szymona.Pamietam doskonale mecz z wiosny tez z KSZO gdzie on w pojedynke niemal wygral ten mecz.Pamietam jak wszyscy wtedy piali z zachwytu!Takto w kazdym meczu solidnie choc czasem niepewnie.Teraz przytrafil mu sie slabszy mecz ale nie slaby-bo procz bramki przy ktorej przysnal i 90minuty kiksu na "dywanie" to gral poprawnie a tu wszyscy zadaja jego glowy.Wiadro zimnej wody na glowe jak kiedys powiedzial Bialek Baniakowi sie niektorym przyda.Podsumowujac dobra ambitna postawa zawodnikow.Braklo skutecznosci i farta.Runda z falstartem ale na wieeeeeeeeeeelki+.Oby do wiosny!!!!!!!!
reprezentant

Postprzez Przemek26 2006-11-11, 10:07 am

Ogólnie rzecz biorąc mecz się odbył jak już to napisałem. Zastanawiam się teraz tak na spokojnie czy nie trzeba było go rozegrać tak jak pozostali za tydzień.W między czasie zagrać sparingi tak jak to robią pozostali II ligowcy miedzy sobą.Z rywalem do sparingu sądzę ze nie było by problemu.Byłby czas na doleczenie jakiś urazów i może wynik i gra była by inna.
Przemek26

Postprzez keff79 2006-11-11, 10:31 am

bo pogoda była za dobra..

Jak przypominam sobie początek tej rundy to trzeba przyznac że nie jest źle.. skład już się zgrał i teraz najważniejsze jest to żeby ustabilizować formę i nie zamieszać za bardzo w kadrze.

ps. teraz zaczną się "sensacje transferowe" musimy zachować spokój :D
keff79

Postprzez Sir 2006-11-11, 10:37 am

Lachowski

Jestem zadowolony z tego, że po powrocie udało mi się całkowicie zmienić podejście do meczów. Wydaje mi się, że stałem się bardziej walczącym zawodnikiem i potrafię się bardziej wewnętrznie zmobilizować. Kiedyś wydawało mi się, że nie trzeba walczyć i sam się mecz wygra. Niestety tak się nie da. Ta sytuacja mnie wzmocniła, potrafię zmienić swoje podejście do meczu i potrafię być bardziej wartościowym piłkarzem.

No proszę
Sir

Postprzez kwachu 2006-11-11, 1:19 pm

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):
kwachu napisał(a):Do Pawła FB - siedziałem blisko i faul był ewidentnie w polu karnym. Nie wiem jak dopatrzyłeś się że było to poza "16". Faul był ewidentnie w polu karnym. Natomiast co do sędziego - nie mam pojęcia jak taki pajac mógł prowadzić mecze w I lidze. ŻENADA.

Licytujemy się? ja miałem jakieś 4 metry, moze 5, ślady korów były dobry metr od linii pola karnego i cięty był Bartek przed linią, wylądował w "szesnastce"... karny z kapelusza zresztą widziałem to nie tylko ja

Oglądałem właśnie filmik z meczu. Powiem tak - obrońca wślizg zaczął przed polem karnym (ślady korków?) widać to w 1:02 minucie filmu. Potem jednak Bartek podcięty jest juz według mnie w polu karnym (1:03). Widać tylko obrońcę, ale konczy on swój wślizg ewidentnie na polu karnym. Na żywo byłem przekonany że jest karny. I dalej swoje zdanie podtrzymuję. Szkoda że na filmie nie ma ujętego Bartka - rozwiałoby to wszystkie wątpliwości.

A co do innych aspektów meczu, to już po pierwszej połowie powinno być 3-1. Te główki to byly 100% sytuacje. I wtedy karny by nas tak nie zajmował :wink:
kwachu

Postprzez PawełK 2006-11-11, 1:31 pm

kwachu napisał(a):Oglądałem właśnie filmik z meczu. Powiem tak - obrońca wślizg zaczął przed polem karnym (ślady korków?) widać to w 1:02 minucie filmu. Potem jednak Bartek podcięty jest juz według mnie w polu karnym (1:03). Widać tylko obrońcę, ale konczy on swój wślizg ewidentnie na polu karnym. Na żywo byłem przekonany że jest karny. I dalej swoje zdanie podtrzymuję. Szkoda że na filmie nie ma ujętego Bartka - rozwiałoby to wszystkie wątpliwości.

A co do innych aspektów meczu, to już po pierwszej połowie powinno być 3-1. Te główki to byly 100% sytuacje. I wtedy karny by nas tak nie zajmował :wink:

A ja dalej swoje, z tej perspektywy /film/ mogło sie tak wydawać ze faul był mniej wiecej na linii, z perspektywy murawy wyglądało to jednak nieco inaczej, tak jak pisałem wcześniej.
PawełK
pyszałek

Postprzez keff79 2006-11-11, 2:01 pm

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):
kwachu napisał(a):Oglądałem właśnie filmik z meczu. Powiem tak - obrońca wślizg zaczął przed polem karnym (ślady korków?) widać to w 1:02 minucie filmu. Potem jednak Bartek podcięty jest juz według mnie w polu karnym (1:03). Widać tylko obrońcę, ale konczy on swój wślizg ewidentnie na polu karnym. Na żywo byłem przekonany że jest karny. I dalej swoje zdanie podtrzymuję. Szkoda że na filmie nie ma ujętego Bartka - rozwiałoby to wszystkie wątpliwości.

A ja dalej swoje, z tej perspektywy /film/ mogło sie tak wydawać ze faul był mniej wiecej na linii, z perspektywy murawy wyglądało to jednak nieco inaczej, tak jak pisałem wcześniej.

Niestety oboje nie macie racji.. z perspektywy sędziego w tej sytuacji były 3 karne - jak byk to widać.. :wink:
keff79

re

Postprzez Qba 2006-11-11, 2:16 pm

Po pierwsze: zgadzam sie z tym, co napisal Krzysztof - chocby nie wiadomo jak sedzia gwizdal - druzyna z aspiracjami pierwszoligowymi, faworyt meczu itd. powinna tluc takie zespoly jak KSZO i to jeszcze na wlasnym boisku, nie ma innej mozliwosci.

Graja na wyjazdach dobrze po to, zeby potem roztrwonic dorobek pktowy u siebie, szkoda.

Co do samego meczu, to powiedzialbym, ze byl wyrownany, nie rozumiem czemu Adzem dostal czerwo, bo ja to bym sie wahal nad gwizdnieciem tego w ogole - byc moze sedzia myslal, ze poszedl jakis lokiec, czy co. Gra cialem ;) i tyle.

To, co prezentowal Piatkowski, to jest antyfutbol! I to nie pierwszy taki mecz w jego wykonaniu, zaczal dobrze, a potem papral wszystko jak leci...

Gasinsi zawalil brame, to nie jest dobry bramkarz, tzn. jeszcze nie teraz; w ogole przy tym rozegraniu Zaglebie zachowalo sie jak juniorzy - takich bramek nie mozna tracic, zenada.

Pach nic nie gral - zle byl ustawiony, na plus: Berek, Marek (ja to jemu wroze wielka przyszlosc, chlopak pieknie dwa razy pilke wygrzebal na naszym polu karnym), Kosciukiewicz, Lacha, Chwalibogowski, reszta przecietnie.

Folc dzisiaj mial zly dzien - totalnie zablokowany byl, Zuban bezbarwny.

Reasumujac: remis wydaje sie byc sprawiedliwym wynikiem, ale i tak szkoda 2 pktow i spokojnej przerwy...

Teraz trzeba czekac na wyniki rywali, oby Janikowo pokazalo, ze 4:0 z Ruchem to nie byl przypadek.

pzdr

PS. dodam jeszcze, ze dawno takich kurew na Ludowym nie widzialem, co to by sie kladly po kazdym dotknieciu, zero szacunku!!!!!
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna