TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez the djinn 2006-11-07, 4:02 pm

Liberał napisał(a):
Sory ale ja primo nie rozumiem zwrotu "cuż ale" i secundo nie wiem co ma, to co napisales, do tego co napisal STACh.

:shock: prościej się nieda
the djinn

ostrożnie, nie przesadzajmy...

Postprzez Blajpios 2006-11-07, 7:10 pm

Liberał napisał(a):
Machel napisał(a):
STACH PL napisał(a):Utrzymamy drugą pozycje w tabeli (licze na 3 pkt z KSZO i porażke Ruchu w Bielsku) to na wiosne muszą ruszyć z przetargami nie bedą mieli innego wyjścia :!: 8)

cuż ale napewno większość kibiców chce nowego stadionu

Sory ale ja primo nie rozumiem zwrotu "cuż ale" i secundo nie wiem co ma, to co napisales, do tego co napisal STACh.

Rzeczywiście, ortografia tego typu — w zależności od temperamentu — może osłabiać, albo pobudzać do eksplozji. Podobnie — stylistyka. Poza tym, mam wrażenie, że za "całokształt" Kol. Machel ma tu "przechlapane". Nie chlapmy jednak zdecydowanie ponad miarę, nawet jeżeli rzeczywiście trudno i wydedukować kierunków myślenia kol. Machela; całkowitej pewności co do takiej rekonstrukcji osiągnąć się też chyba nie da.
Niemniej — z grubsza powraca tu chyba Kol. Machel do podstawowego problemu, od którego ucieczki rzeczywiście nie ma. W tle są wciąż rosnące wymagane choćby przez Ekstraklasę koszty modernizacji, które dodatkowo będą powiększane przez żądania coraz większej ceny ze strony właścicieli działek — tym bardziej rosnące, im większe sumy w te modernizacje musi i chce wkładać klub, czy miasto. Dlatego kol. Machel zdaje się zwracać uwagę na problem: modernizacja jednak tego starego stadionu, który i tak, choć morze pieniędzy się włoży, nie będzie już stadionem nowoczesnym — czy też jednak wrócić do walki o zaangażowanie w budowę nowego stadionu.
Nie rozstrzygam, po prostu podpowiadam, o jakie pytania tu chodzić powinno.
Blajpios

Postprzez CZaRnYY 2006-11-07, 10:39 pm

Rozmawiałem tydzień temu z kandydatem na prezydenta Piętą, który opowiadał się za następującym rozwiązaniem:
- modernizacja ludowego po odkupieniu terenów
- gdy po roku nie da rady odkupić terenów, to opowiada się za budową nowego stadionu...

Wiadomo, że trzeba mieć jakiś dystans do tego, co mówią politycy, ale już o tyle dobrze, że chociaż mówią niż jak by w ogóle pomijali temat jako nieistotny ;)...

Tylko gdzie będziemy rozgrywać mecze za rok?!?
CZaRnYY

re

Postprzez Qba 2006-11-07, 11:51 pm

hahahahaha, no Blajpios, zaraz spadne z krzesla ze smiechu :) nie ma to jak dorabianie "ideologii" do niczego. smiech na sali! w nastepnym poscie zaznacz, zeby bledy byly popelnione celowo, i przyniosly zamierzony skutek w postaci "hiperbolizacji" dyskusji, a szczegolnie tego waznego tematu.

Czarny, mielismy juz duzo obietnic, przyrzeczen i innego typu badziewia. Niedlugo beda mowic, ze wybuduja nam Marakane. Dla mnie oczywistym jest, ze ta "modernizacja" bedzie przebiegac w dalszym ciagu tak, jak teraz, abstrahuje juz od tego, ze naklady na Ludowy, to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto. To trzeba by zrownac z ziemia i rozpoczac budowe od nowa. A wg mnie - nowego stadionu sie niestety nie doczekamy, no chyba, ze Zaglebie bedzie w OE cuda wyczyniac, co jest maloprawdopodobne.

pozdrawiam
Qba

Postprzez BuliMDC 2006-11-08, 7:06 pm

witam
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec wpisze tutaj...poszukuje zdjec boisk osiedlowych ze sztuczna murawa takie jak buduja w Sosnowcu i w Bedzinie i informacji o kosztach (dotacje itp) z gory dziekuje (info na priv zeby nie zasmiecac tematu)
Pozdrawiam
DaMi mozesz jesszcze raz wkleic linka bo nic nie ma (przynajmniej u mnie) dzieki pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2006-11-08, 8:40 pm przez BuliMDC, łącznie edytowano 1 raz
BuliMDC

Postprzez DaMi 2006-11-08, 8:19 pm

BuliMDC napisał(a):witam
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec wpisze tutaj...poszukuje zdjec boisk osiedlowych ze sztuczna murawa takie jak buduja w Sosnowcu i w Bedzinie i informacji o kosztach (dotacje itp) z gory dziekuje (info na priv zeby nie zasmiecac tematu)
Pozdrawiam

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=5482
Tu masz linka do tematu o sztucznych boiskach ale czy tam są jakieś oty to już mi sie nie chciało sprawdzać
Ostatnio edytowano 2006-11-09, 8:20 pm przez DaMi, łącznie edytowano 1 raz
DaMi

Postprzez Krzysztof15 2006-11-09, 9:34 pm

Dzisiaj wybrałem sie na debatę kandydatow na prezydenta Sosnowca.

Jedynym kandydatem który mówił o potrzebie zdecydowanego i pozytywnego załatwienia problemu stadionu Ludowego był Jarosław Pięta.

Jestem skłonny mu uwierzyć. Dlaczego ? Bo tą sprawę poruszył sam, bez pytania z sali. To nie była odpowiedź na pytanie zadane przez kibiców.
Inni kandydaci nie poruszali wogóle tej kwesti.

Dlatego (ale nie tylko) ja i moja rodzina zagłosujemy na tego człowieka.
Wolimy dać szansę komuś nowemu, niż dać się oszukiwać po raz kolejny.

Najpoważniejszy konkurent, czyli Górski nie widząc dzisiaj kibiców nie wysilał się na żadne obietnice w sprawie stadionu.
Dzisiaj w kółko tylko się wychwalał co zrobił, obiecywal i składał wizje świetlanej przyszłości wszystkim innym, przy aplauzie kilku rzędów komunistycznych klakierów.
Krzysztof15

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-11-09, 10:23 pm

A na górce na środuli się już jupitery świecą :twisted:

Kiedy się doczekamy na Ludowym :?:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez Diouf39 2006-11-10, 9:02 am

^m@rcin^ napisał(a):A na górce na środuli się już jupitery świecą :twisted:

Kiedy się doczekamy na Ludowym :?:

I to jak świecą SUPER.
Jak to kiedy , - po wyborach.
A swoją drogą dlaczego chociaż połowy takiego oświetlenia jak na górce nie zainstalują na naszym bocznym boisku. Te światła co są obecnie to ŻENADA I WSTYD. Nawet ich k***a na na nowe żarówki nie stac i parę metrów nowych przewodów. Pewnie czekają jak rodzice juniorów się złożą i położą kasę ok.12 tyś na stole.
Diouf39

Postprzez emdżej 2006-11-10, 8:07 pm

Krzysztof15 mam dla ciebie ciekawą informację, gdyż nie wiem czy wyraziłeś na to zgodę, ale twój post ukazał się w jednym z portali internetowych jako news z debaty
emdżej

Postprzez adam.... 2006-11-10, 8:27 pm

sluchajcie Ruch chca wkopac w razie awansu w gre na stadionie Slaskim.....................politycy to potrafia co?
Ruch aby tam grac bedzie musial stac sie niesamowicie silnym klubemaby cly slask zac zaczol chodzic na giganta
adam....

Postprzez bankier 2006-11-10, 9:05 pm

jeśli klub stać... to na Śląskim zagra nawet Unia Ząbkowice (bez urazy dla klubu z Dąbrowy Górniczej)!
bankier

Postprzez SCORPARO 2006-11-10, 10:37 pm

"Właściciel" (główny sponsor) ruchu - REPORTER - nie jest w stanie utrzymać samodzielnie klubu na starym obiekcie w przypadku avansu do OE, a co dopiero pozwolić sobie na ogromne koszty związane z wynajmowaniem Śląskiego. Wydaje mi się że avans ruchu do OE w tym sezonie to tylko kupa gadaniny i nic poza tym (chyba ze znajdzie sie jakiś druci megasponsor, który wyłoży kasiorkę na współutrzymywanie klubu), coś mi się wydaje że "niebieskie" zaczną dziwnie tracić punkty na wiosnę ...

sorra za OT.
SCORPARO

Postprzez adam.... 2006-11-10, 10:42 pm

Wlasnie o to chodzi ze trzech jakis strategicznych ma dojsc,takze moze byc nieciekawie.............
adam....

Postprzez MarcelZS 2006-11-14, 9:16 pm

Kaziu do roboty!!! :lol:

Ma być jak na ulotkach, a może być łądniej i funkcjonalniej więc Kaziu się nie ociagaj poznaj nowych kolegów z Rady Miasta i Panowie walczyć o to by na Wiosnę powiało optymizmem i widać było nie tylko przebiśniegi na murawie ale i 4 maszty, dach, a murawa ....
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna