Zagłębie - KSZO

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2006-11-10, 6:44 pm

+: Lachowski, Chwalibogowski
- : Piątkowski, Pach, Gąsiński

reszta średnio
CZaRnYY

Postprzez mdc dg 2006-11-10, 6:44 pm

Puzon napisał(a):
mdc dg napisał(a)::lol: Gra w wykonaniu Zagłębia słaba i tyle a to co wyprawiał sędzia to już wogóle dramat.Panowie 1 liga 1 liga Zagłębie :lol: I tak co roku i tak co sezon 8) Trybuny kryte, podgrzewana murawa i oświetlenie :lol: Na wiosne znowu zapewnienia że będzie walka o 1 lige a skończy się na 4-5 miejscu jak zawsze :lol:

Twoje ironiczne wypowiedzi już są nudne. Nie pamiętam, żebys po jakimś meczu Zagłebia wypowiedział się pozytywnie. W okolicy jest kilka innych klubów, ewentualnie możesz zostać kibicem Barcelony albo jakiegoś innego gównianego klubu, w którym roi sie od gwiazd. Wtedy napatrzysz się na piękna piłkę.

Jakby chłopaki wygrali napewno moja wypowiedź byłaby inna.Już któryś raz z rzędu nasi kopacze mając okazje gonić czołówke zawodzą, a pózniej na końcu brakuje punktów.A wynikami się przejmuje bo kocham ten klub i tak już zostanie.A w 1 ligą nie wierze bo jestem realistą nie marzycielem.Jestem już takim pesymistą i raczej się nie zmienie, nie łudze się obietnicami grajków, prezesów i polityków.Tyle w temacie.
mdc dg

Postprzez MrCricket 2006-11-10, 6:57 pm

Dawno nie widziałem tak dziwnego meczu :shock: . Tyle kunktatorstwa i symulowania nie często się zdarza podczas meczu piłkarskiego.
Te 3 karne mogą być smaczną pożywką dla fucktu i innych szmatławców. Jeśli chodzi o "arbitra" tego meczu to zacytuję pewnego trenera, którego nazwiska nie pamiętam "Nie mam zwyczaju komentować pracy sędziego i dlatego kretyna który gwizdał dzisiejszy mecz- nie będę robił wyjątku"

Jeśli zaś chodzi o grę to wynik niestety, ale jest sprawiedliwy. Oczywiście przed meczem byłem pewny naszego zwycięstwa, ale Kszo jest lepszą drużyną niż pokazuje to tabela. O ile w grze defensywnej mają spore braki, to jeśli chodzi o ofensywę -mają kilku bardzo szybkich kopaczy z których dogonieniem kłopoty miał nawet Bednar. Gra z kontry to ich spory atut. Pach na lewe skrzydło się nie nadaje i słusznie został zmieniony, Folc wybitnie dzisiaj nieskuteczny, Gąsiński momentami bardzo niepewny. Zdecydowanie najlepszy był Chwalibogowski, który wszedł i pokazał na czym polega gra szybkiego skrzydłowego.
Podsumowując: w 3 ostatnich meczach zdobyliśmy 7 punktów, co jest dobrym wynikiem, ale dzisiejszych punktów jest naprawdę szkoda :(
MrCricket

Postprzez Przemek26 2006-11-10, 7:07 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):Mecz ładny.
Sędzia dobrze sędziował, tylko niepotrzebnie pozwolił na tak brutalną grę.
Nasi zagrali dobry mecz, Berek profesor.
Podziękujcie temu pajacowi u nas na bramce za stratę 2 punktów. Gdyby nie on byłaby łatwa wygrana.

A na jakim meczu byłeś????? :shock: :shock: :shock:

Ja widziałem w pierwszej połowie zagubione Zagłębie.Sędzia doprowadził do tego że piłkarze polowali na siebie jak na safari.Strata bramki... nie mam pytań, jak na podwórku.Pach i Piątek dziś dno ,choc Pach większe.Gdzie był Bartek w I połowie?
Lacha widac chęc do gry ogromna ale same trenowanie z druzyna to za mało na pierwszą 11.A co do sędziego jeszcze to równo pierdzielił dla oby dwóch druzyn , ale jak Pach zagrał piłke ręką jak hokeista krążek to była kpina z sędziego na maksa.
Co do karnego nawet z sektoru obok młyna było widac że cos za blisko upadł po faulu Bartek.
Dwa dobre wślizgi Adriana uratowały na tyłki.
Ogólnie mecz sie odbył lepszy punkt niz nic.
Byle do wiosny
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-11-10, 7:16 pm

Wynik meczu z KSZO to nie to na co liczylem, a zdobyte 33 pkt w
calej rundzie to lepiej niz srednia, zeby byla jasnosc to nie jest
wynik w punktach na jaki ta druzyne stac. TA DRUZYNA JEST SKAZANA
NA ZWYCIESTWA.
W przerwie beda ruchy kadrowe i zobaczymy jakie nastapia wzmocnienia
w naszej druzynie.
Brak Bartka na lewej stronie od pierwszej minuty odebrale jako chec
nie pokazywania go osobom zainteresowanym naszym skrzydlowym.
Wynik meczu do przerwy zmusil trenera do zmiany na lewej stronie.

Ja mysle ze nasza druzyna AWANSUJE i TYLKO AWANSUJE jesli
Burmistrz zabezpieczy stadion z pelnymi wymogami ligowymi, natomiast
wlasciciel Zaglebia zabepieczy druzyne i AWANS.
W przeciwnym razie wlasciciel nie zgodzi sie na koszt wynajmowania
stadionu + koszt druzyny jako calosc(transfery+ wynagrodzenie grajkow)

W tej chwili moge smialo powiedziec iz calym szacunkiem dla Pana JERZEGO - ale konieczny jest trener na miare AWANSU.
Nie ulega watpliwosci ze naleza sie slowa podzieki dla trenera bo wykonal
bardzo dobra prace, ale AWANS dla nas prawdziwych KIBICOW ZAGLEBIA
jest sprawa najwazniejsza - czekamy juz zbyt dlugo na OE.

Bardzo konkretnych i skutecznych wzmocnien wymaga linia ATAKU noi
linia obrony.

Jak zwykle szczegoly dowiemy na samym koncu, albo jak kto woli
tuz przed runda wiosenna.

Pozdrawiam i do zobaczenia 28.11.2006 na Lazienkowskiej
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez maras24 2006-11-10, 7:18 pm

Mecz można było wygrać bo sytuacje ku temu były szkoda straconej bramki którą trzeba zapisać Gąsinskiemu.Obrona przyzwoicie mnie pozytywnie zaskoczył Marek bo będzie z niego dobry obrońca.W pomocy słabiutko Pach no i Piątkowski ale jeśli chodzi o niego to on w każdym meczu prezentuje jednakowo słaby poziom także zimą bye bye.Folc miał 2 100% szkoda ze nie strzelił szczególnie ta w pierwszej połowie.Jeśli chodzi o KSZO to... chamskie zagrywki gra na czas (mistrzostwo świata) tylko kto chce oglądać druzyny grające taki antyfutbol.ŻENADA nie drużna.O sędziowaniu nie będe nic pisał...

PS
Ja osobiście mam nadzieje ze wiosną nie bedę musiał już ogladać Gąsinskiego bo jego interwencje o ile tak je mozna nazwać wołają o pomste do nieba w każdym meczu przynajmniej kilka kiksów niestety ale na tą pozycje trzeba mieć umiejętności których on nie ma.
maras24

Postprzez Sir 2006-11-10, 7:23 pm

Wynik meczu SPRAWIEDLIWY

Sędzie DRAMAT...mylił sie w obie strony.

Z trybun bylo widac ze Bartek nie byl wpolu karnym w momencie faulu...potem kuriozalna decyzja o powtorzeniu 11 ( chcialbym zobaczyc powtorke tego ),,,potem Lache bramkarz wyczul..ale na szczescie znowu powtórka..( tez chcialbym to zobaczyć ).

Pach nalewym skrzydle ABSOLUTNIE NIE MOZE GRAC>..ZERO

Jesli Marcin Folc to król strzelców drugiej ligi ----ŚMIECH NA SALI

A Gąsinski...ah..szkoda słow ( jakby zawodnicy z Kszo..mieli wiecej zimnej krwi to w koncowce mogli strzelic dwie bramy ) chyba WIecha wróci do bramki...

Na plus...Berek, Lacha, Hubert, Bartek

WIELKI MINUS dla FOLCA i Gasinskiego, Pacha..i ADZEMA ( cienizna)

Minus dla Piątka, Zubana, Bednara

Trzeba nam PRAWDZIWYCH graczy z UMIEJETNOSCIAMI...a nie kolejnego trenera
Sir

Postprzez bartekcz92 2006-11-10, 8:13 pm

Mam pytanie ,nie znam odpowiedz poniewaz wszedlem dopiero w 10minucie!
Komu Rudy dzisiaj wreczyl "pamiatke" i za co??
Chodzi o to zdiecie:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/101106/014.jpg
bartekcz92

Postprzez mezo 2006-11-10, 8:19 pm

bartekcz92 napisał(a):Mam pytanie ,nie znam odpowiedz poniewaz wszedlem dopiero w 10minucie!
Komu Rudy dzisiaj wreczyl "pamiatke" i za co??
Chodzi o to zdiecie:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/101106/014.jpg

Ow tajemniczym osobnikiem jest Daniel Treścinski. "Teresa" dostal odznaczenie za rozegranie 200 meczów w barwach Zagłębia.
Patrz nie bylem na meczu a wiem . :oops: :wink: Bez napinki.
mezo

Postprzez arek 2006-11-10, 8:51 pm

Ale szkoda tych punktów. Ogólnie mówiąc - druga liga jest bardzo wyrównana i słaba - tutaj każdy z każdym może wygrać i w żadnym meczu nie ma faworytów. Zagłębie było dzisiaj wyraźnie lepszą drużyną ale jak zwykle zawiodła skuteczność. Pomimo lepszej gry i dużej przewagi mięliśmy dużo szczęścia w końcówce - ten mecz mogliśmy przegrać. Powiedzcie mi - dlaczego cierpnie mi skóra jak Szymon wybiega do piłki?
arek

Postprzez bankier 2006-11-10, 8:58 pm

novack

Wysłany: Nie Lis 05, 2006 5:56 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Jak dla mnie piłkarzem meczu w Zagłębiu był Hubert Kościukiewicz. Kto był ten wie. Defensywny pomocnik, niewdzięczna pozycja i najmniej doceniana przez kibiców. Ja doceniam. Przecinał większość podań, wygrywał prawie wszystkie głowki prócz jednej z .. Wolańskim serio. Super Bereś. Słabo Pach, Piątkowski i Gąsiński. Wszystkie wybicia wprost przed siebie, ale miał farta który też jest potrzebny. Lacha za krótko, ale raczej na swoim poziomie.

kilka słów na temat Szymona... i chyba ktoś się raczył wypowiadać na tema naszego golkipera w samych superlatywach! gość "jedzie" na szczęściu - tak jak pan Piętka swego czasu!

ps. co do dzisiejszego meczu - wynik adekwatny do wydarzeń na boisku! nikt pretensji mieć nie może. a to, że pseudoSędzia Borski wyrzucił Adżema... już kiedyś kibice GieKSy poznali się na jego talencie :mrgreen:! jak dobrze, że to już koniec... TERAZ k***a WSZYSCY NA HOKEJ!
bankier

Postprzez Przemek26 2006-11-10, 9:21 pm

bankier napisał(a):kilka słów na temat Szymona... i chyba ktoś się raczył wypowiadać na tema naszego golkipera w samych superlatywach! gość "jedzie" na szczęściu - tak jak pan Piętka swego czasu!

Myśle że porównywanie Szymona Gąsińskiego do Piętki to delikatnie mówiąc przesada.
Jest dobry w grze w powietrzu, dobrze gra nogami, i jest szybki co nie raz udowodnił wyciągajac piłki które powinny wylądować w bramce.
Szczęście?... Bez tego niemożna być bramkarzem.
A Piętka ... za wyjątkiem szczęścia nie miał żadnej tej umiejętności.
Mimo że już trochę spotkań w II lidze zagrał brak mu jeszcze tej pewności ale to kwestia czasu.Skłamał bym jeśli bym powiedział że nie czekam aż Wiecha w końcu zacznie grać.Ale nie oznacza to że Gąsiński jest juz skazany na aut.
Przemek26

Postprzez Ader 2006-11-10, 9:25 pm

Puzon napisał(a):
mdc dg napisał(a)::lol: Gra w wykonaniu Zagłębia słaba i tyle a to co wyprawiał sędzia to już wogóle dramat.Panowie 1 liga 1 liga Zagłębie :lol: I tak co roku i tak co sezon 8) Trybuny kryte, podgrzewana murawa i oświetlenie :lol: Na wiosne znowu zapewnienia że będzie walka o 1 lige a skończy się na 4-5 miejscu jak zawsze :lol:

Twoje ironiczne wypowiedzi już są nudne. Nie pamiętam, żebys po jakimś meczu Zagłebia wypowiedział się pozytywnie. W okolicy jest kilka innych klubów, ewentualnie możesz zostać kibicem Barcelony albo jakiegoś innego gównianego klubu, w którym roi sie od gwiazd. Wtedy napatrzysz się na piękna piłkę.

Puzon bo się pogniewamy :P

już bez rozmywania ;)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Fan 2006-11-10, 9:45 pm

Dzisiejszy mecz tragedia. Poziom KSZO to druzyny 4 Ligi typu Mikolow czy Gornik 09 swego czasu. Dzis zero walki o 3 pkty,nikomu nie zalezalo.
Fan
Working Class

Postprzez MrCricket 2006-11-10, 10:26 pm

Fan napisał(a):Dzisiejszy mecz tragedia. Poziom KSZO to druzyny 4 Ligi typu Mikolow czy Gornik 09 swego czasu. Dzis zero walki o 3 pkty,nikomu nie zalezalo.

9 żółtych kartek, 1 czerwona, notorycznie ktoś leżał na boisku lub noszach :roll: . Ja miałem wrażenie, że oni pozabijają się dzisiaj z tych emocji. Zastanów się zanim coś napiszesz :!:
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna