Kibice Zagłębia i wybory samorządowe 2006

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Kibice Zagłębia i wybory samorządowe 2006

Postprzez darco 2006-10-24, 1:14 pm

Sprawy dotyczące wyborów przewijają się w wielu tematach na forum.
Myślę więc, że warto założyć osobny temat, który dotyczy tylko tej sprawy.

Innym powodem założenia tego tematu jest to, że i tak od niego nie uciekniemy. Czy nam się to podoba, czy nie.
Możemy ograniczyć się do wywieszania na meczach bardzo słusznych transparentów.
Co one jednak, poza naszym lepszym samopoczuciem dadzÄ… :?:

Myślę jednak, że okres wyborów to właśnie ten wyjątkowy czas, kiedy możemy zdecydować o przyszłości naszego miasta, przynajmniej na cztery kolejne lata.
Dotyczy to także sprawy tak bliskiej sercu każdego kibica Zagłębia, jakim jest stadion piłkarski i w ogóle sport.

Jest wÅ›ród nas, kibiców wiele mÅ‚odych osób, które uzyskaÅ‚y wÅ‚aÅ›nie teraz prawo gÅ‚osowania. Takie osoby najczęściej nie majÄ… swoich sympatii politycznych i zapewne planujÄ… „olać” caÅ‚e to wydarzenie, tak jak to ja robiÅ‚em przez wiele okazji dotÄ…d.

CzytajÄ…c forum, bardzo czÄ™sto zwracaÅ‚em uwagÄ™ na okreÅ›lenia typu „NaszÄ… jedynÄ… partiÄ… jest Zagłębie” itd. itp.
Ja także uważam, że polityka nie powinna wtrącać się do spraw lokalnych.
Tu powinny decydować tylko predyspozycje osobiste kandydata, jego wiarygodność i uczciwość, a nie „klucz” partyjny. Niestety, jest jak jest, tego nie zmienimy.

Możemy jednak, my kibice wspólnie podjąć jakieś decyzje. Zostawmy na boku swoje osobiste sympatie polityczne, jeżeli takie mamy i wybierzmy kogoś, kto da nam największe nadzieje na realizację naszych potrzeb, także tych związanych z naszym ukochanym klubem :!:

Wybory samorządowe mają zawsze bardzo niską frekwencję i o ich wynikach decyduje często tylko parę tysięcy głosów :!:

To tyle, ile często przychodzi na jeden mecz :!: :!: :!:

A wiÄ™c, my kibice mamy w rÄ™ku, jak rzadko kiedy potężnÄ… broÅ„ – nasze gÅ‚osy, które naprawdÄ™ mogÄ… zaważyć na wynikach wyborów.

Musimy tylko wspólnie zastanowić siÄ™, na jakiego „konia” postawić w tych „wyÅ›cigach”.:?:

Zapraszam do dyskusji !
darco

Postprzez WOJTEK 2006-10-24, 1:32 pm

A ja myślę, że kolega Darco powinien ruszyć głową i poszukać TAKIEGO SAMEGO tematu w innym miejscu. Zamykam.
WOJTEK
Adventure Group

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników