przez bolo73 2006-10-17, 9:08 am
Witam.Powiem tak:lepszej okazji ku temu aby powrócić do dawnych jakże pięknych lat,kiedy to większość ludzi prosto z piłki szła na hokej lub też na kosza nie mogliśmy się doczekać.Mecz z Bytomiem jak wiadomo zgromadzi komplet ludzi na trybunach i o to jestem spokojny,ponieważ tak przeciwnik jak i postawa naszego Zagłębia musi przyczynić się do tego,że Ludowy znowu się zapełni i będzie wspaniała atmosfera.Ale chodzi również o to by po meczu z Polonią ten kto może przeniósł się na Zimowy,gdzie przyjeżdża aktualny mistrz Polski Cracovia i wspomógł hokejowe Zagłębie swoim DOPINGIEM.Uważam,że aktualnie frekwencja jak i doping na hokeju są powiedziałbym delikatnie lichutkie.Nie dziwiłoby mnie to,gdyby nie było drużyny i wyników ale one są FANTASTYCZNE!Jesteśmy v-ce liderami!Nie pamiętam aby ostatnimi czasy któraś z naszych drużyn była tak wysoko w najwyższej klasie rozgrywkowej.Myślę więc,że warto byłoby nawiązać do jakże chlubnych czasów,kiedy to także Zimowy zapełniał się do ostatniego miejsca i cały,powtarzam cały tętnił życiem!Więc Panowie i Panie tylko od nas zależy czy hokej oprócz piłeczki będzie tak jak kiedyś wiodącą dyscypliną sportu w naszym regionie.Tym,którzy mówią,że hokej jest sportem marginalnym i mało interesującym powiem tak:też swego czasu tak sądziłem oglądając go w telewizji ale gdy kolo wyciągnął mnie na Zimowy i zobaczyłem ten sport na żywo to po prostu się zakochałem.Więc mam taką propozycję aby każdy z nas zaprosił na najbliższy mecz z Cracovią kogoś ze swoich znajomych a być może niektórym z nich spodoba się atmosfera meczu hokejowego i będą w przyszłości stałymi bywalcami Zimowego.Do nas wszystkich gorący apel,stwórzmy wspaniałą atmosferę najpierw na Ludowym w meczu z Polonią a później spróbujmy to powtórzyć na Zimowym.Niechaj znowu się ten stadion ożywi a ogłuszający DOPING porwie naszych hokeistów do walki i zwycięstwa!