wieszczu napisał(a):Pamiętam Scorparo jak Zdunek przeszedł do Naprzodu Janów,a wcześniej chyba do Łks-u :roll: .Ale do Polonii ?! Wierz mi,nie pamiętam.Człowiek jest tylko człowiekiem i nie da się wszystkiego zapamiętać.Pamiętam za to jak wyprostowywał środkowy palec,grając w barwach Naprzodu na Zimowym.I za to po dziś dzień zero szacunku,choć wcześniej był wielbiony u nas jak mało kto.
Mecz z Polonią, który opisujesz to było normalne :lol: spotkanie ligowe (choć pewności nie mam).To był jeden z tych meczów,gdzie przychodziło się na Zimowy w kurtce, a po spotkaniu wychodziło się w ....podkoszulce.Esencja fanatyzmu!!!
Przekonany byłem do tej pory, że Zdunek przeszedł wtedy do Poloni... ale jak juz pisałeś wcześniej człowiek to tylko człowiek i pamięć zawodną jest - być może jest jak mówisz - przeszedł do Naprzodu- kłócił sie o to nie mam zamiaru - dawno było. Akcje z "palcem" Zdunka pamietam jak by to było wczoraj - koles (starszy pan) siedzący obok mnie, tak bulgotał z wsciekłości, że mało szczęki nie zgubił w tłumie biegnącym na dół aby opluć zdunka :D - pamiętam, pamietam :-)
Odnoście "ucieczek" Morawieckiego.
Nie tylko Jarosław szalał ale i jego brat nieźle wymiatał na lodzie - to cos jak dzisiejsi Kozłowscy lub DaCosta - tylko z dziesięciokrotnie większą siłą rażenia.
A pamiętacie jak Pan Podsiadło dostawał krążek za niebieską ?? mało który bramkarz w polsce był w stanie zobaczyć krążek lecący w stronę bramki jak Podsiadło walnął... miał koleś pierdol***cie. Tego najbardziej brakuje mi w dzisiejszym Zagłębiu.
A przyśpiewki dla Włodka Olszewskiego ?? - Olszewski Włodzimierz, nieruszaj Włodka bo zginiesz...
Można by teraz śpiewać tak Jaworskiemu - wszak prezentuje się ostatnio (i jako jedyny chyba w Zagłebiu obecnie) - na miare tamtego Zagłębia.