Sobota, 07.10 godz. 14:30 Zagłębie - Polonia Warszawa

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez marianosso 2006-09-30, 9:24 pm

rzeczywiscie Polonia pokazała dzisiaj dobrą piłkę!chłopaki muszą zacząć ten meczyk skoncentrowani,nie byli zbyt pewni siebie i grali swoje a będziemy sie wtedy cieszyć ze zwycięstwa!!
marianosso

Postprzez Misaki 2006-10-01, 12:42 am

mam nadzieje że od meczu ze Śląskiem Marek Citko nie zacznie przeżywać swojej drugiej młodości :)
Misaki

Postprzez bulion 2006-10-01, 2:35 am

Skąd wiecie że dobry ?? Sląsk u siebie z Polkowicami nic nie zaprezentowal !! 3 pkty dla nas bez dwóch zdań 8) Jak nie to wstyd :evil:
bulion
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-10-01, 7:35 am

Mecz Zaglebie - Polonia Warszawa to jest wielka tradycja w rozgrywkach
ligowych, jednak nie pamietam kiedy ( w ktorym roku) ostatnio gralo
Zaglebie z Polonia mecz o punkty ligowe.
Moja pamiec ma zanotowany mecz, ale to faktycznie bylo b.dawno temu.
Moze jest ktos z Forumowiczow kto ma zanotowane kiedy ostanio te dwie
zacne druzyny sie spotkaly.
Po ostanim meczu Polonii moze byc znaczniej trudno niz nam wszystkim
sie to wydaje.
Jedno jest pewne i tak musi byc - to 3 pkt zostaja w Sosnowcu i basta.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Machel 2006-10-01, 8:04 am

będą 3 pkt stawiam na 3:1 (bo ja tam bedę i wspomogę ich moim dopingiem) :D a przed a po meczu będziemy mogli sobie pośpiewać bójcie sie chamy..................
Machel
Żółta kartka

Postprzez PTAQ84 2006-10-01, 9:32 am

czy ty masz zamiar wpisać w każdym temacie "bójcie się chamy" ??
co do spotkania to od dłuższego czasu byłem i jestem przekonany że gładko wygramy choć wczorajsza wygrana polonistów mnie mocno zaskoczyła szczególnie wymiar zwycięstwa i to z kandydatem do awansu..
licze na spokojne 2-0!
DO BOJU ZAGŁĘBIE!
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez CharoN^ 2006-10-01, 9:51 am

Będzie ciężej niż niektórzy myślą. Liczę na powrót Folca (jakoś tak bezpieczniej bym się czuł, gdyby Marcin zagrał...). Polonia ma doświadczoną ekipe, nie przypadkowo włożyli Śląskowi 5 bramek. Jest tam sporo zawodników pierwszoligowych, a także kilku emerytów. Jeżeli to my będziemy prowadzic gre, opanujemy środek pola to o wynik jestem spokojny. Jest szansa zbliżyc się do czołówki, Ruch pojedzie na Kmite, a tam jak już się przekonaliśmy łatwo nie jest...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Zibi83 2006-10-01, 7:11 pm

bartekcz92 napisał(a):Nasi rywale wygrali dzis ze Slaskiem 5:1! I zagrali na prawde dobry mecz!
Tym bardziej teraz uwazam ,ze sobotni mecz z Polonia bedzie trudny ,ale tez bardziej emocjonujacy! Mam nadzieje ,ze trener Dworczyk ogladal ten mecz i rozpracowal slabe pkt Polonii.. 8)

I właśnie dlatego trzeba się wziąść za to co nie przynosi chwały... Trzeba poprawić słaby punkt: cofanie się do obrony przy prowadzeniu! Bo będzie tragedia w meczu z Polonia...oni grają do końca.
Zibi83

Postprzez Przemek26 2006-10-01, 8:08 pm

A ja liczę na powtórkę mijającego weekendu :29.IX - 1.X = 9 punktów dla Zagłębia
Przemek26

Postprzez tuli 2006-10-01, 9:05 pm

Mecz napewno nie będzie łatwy,bo miejsce w tabeli Poloni wcale nie odzwierciedla ich umiejętności.Polonia nie ma słabego składu,ale to my gramy u siebie i myślę,że jeśli Zagłębie będzie walczyć jak należy to zwycięstwo jest spokojnie do osiągnięcia.
tuli

Postprzez emdżej 2006-10-01, 9:51 pm

II liga już nie raz i nie dwa razy pokazała, że jest nieobliczalna. Trudno jest do meczu podchodzić na podstawie poprzednich kolejek. Jednak nasi piłkarze pokazują w końcu charakter i umiejętności. Jeszcze trochę więcej koncentracji i będzie pięknie. Mój typ - zwycięstwo.

OT Przemek26 - 12 pkt...nie dyskryminujmy rezerw...to też Zagłębie :wink:
emdżej

Postprzez marianosso 2006-10-01, 10:40 pm

narazie poczekajmy na mecz w sobote, a teraz sie cieszmy że jagiellonia straciła punkty na wyjeździe z KMITĄ :D
marianosso

Postprzez August 2006-10-02, 7:40 pm

Z GW:
Grzegorz Kurdziel, na co dzień trener bramkarzy Zagłębia, nieoczekiwanie dla niego samego usiadł podczas ostatniego spotkania z Górnikiem Polkowice na ławce rezerwowych. - Zawiesiłem już buty na kołku, a tu trzeba było znowu zabrać się do pracy - uśmiecha się. Kurdziel został potwierdzony do gry w trybie awaryjnym za sprawą kontuzji Adama Bensza i Jakuba Wierzchowskiego. - Myślę, że usiadłem na ławce jednorazowo. Adam powinien we wtorek już lekko truchtać, a w czwartek wrócić do treningu [Bensz skręcił niedawno kostkę - przyp. red.]. Za dwa tygodnie do zajęć ma też wrócić Jakub Wierzchowski [ma kłopoty z kolanem - przyp. red.] - mówi trener. Po meczu z Górnikiem kilku piłkarzy Zagłębia narzekało na drobne urazy, które szkoleniowcy określają mianem nic nieznaczących "agrafek". Na sobotni mecz z Polonią Warszawa gotowy powinien też być Marcin Folc. Napastnik Zagłębia jest po rezonansie magnetycznym kolana - badanie nie wykazało żadnych niepokojących zmian.

Warto też dodać, że w drużynie Zagłębia (na razie rezerwowej) zadebiutował Michał Janicki, który wystąpił w spotkaniu z Zagłębiakiem Tucznawa wygranym przez zespół z Sosnowca 6:1.

- Po meczu napuchła mi kostka. Boisko było bardzo nierówne, strach było grać. Mam jednak nadzieję, że to nic groźnego i za dwa, trzy dni wrócę do treningów. Na razie prześladuje mnie pech, bo jak nie kostka, to mięśnie brzucha. Liczę jednak, że jeszcze jesienią uda mi się zadebiutować w pierwszej drużynie. Chciałbym pomóc Zagłębiu w awansie do ekstraklasy - mówi piłkarz.
August

Postprzez Przemek26 2006-10-02, 7:50 pm

August napisał(a):Z GW:

Warto też dodać, że w drużynie Zagłębia (na razie rezerwowej) zadebiutował Michał Janicki, który wystąpił w spotkaniu z Zagłębiakiem Tucznawa wygranym przez zespół z Sosnowca 6:1.

- Po meczu napuchła mi kostka. Boisko było bardzo nierówne, strach było grać. Mam jednak nadzieję, że to nic groźnego i za dwa, trzy dni wrócę do treningów. Na razie prześladuje mnie pech, bo jak nie kostka, to mięśnie brzucha. Liczę jednak, że jeszcze jesienią uda mi się zadebiutować w pierwszej drużynie. Chciałbym pomóc Zagłębiu w awansie do ekstraklasy - mówi piłkarz.

Nie no ale sie trafiła gwiazdeczka. Pobiega w rezerwach kopnie dwa razy piłkę i juz aaałaaa . Już uraz ,już kontuzja. Sorry Gregory ale takich w Zagłębiu nie potrzebujemy. Wracaj lepiej skąd przyszedłeś.
Przemek26

Postprzez emdżej 2006-10-02, 8:12 pm

Kolejny, który się do wszystkiego musi przyczepić. Janicki faktycznie skręcił kostkę, źle stanął opadając na ziemię przy wyskoku. Boisko było naprawdę nierówne i nie jest trudno na takim o skręcenie kostki. Wyraźnie utykał idąc do autokaru, a także przesiadając się z jednego busa do drugiego. No chyba, że robił to złośliwie...
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna