Zagłębie - Podbeskidzie B.B.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-09-23, 6:26 pm

Zwycięski weekend trwa .Wczoraj trzy punkty na Zimowym ,dziś na Ludowym.
Pierwsza połowa bardzo dobra ,bravo dla Zubana no i Szymon. Grał jakby na trybunach Benhacker. :lol: :lol:
Druga połowa ............... k***a jak zwykle od klku lat. Stanie i czekanie az rywal co ustrzeli :twisted: :twisted:

A sędziowie powinni do hanysowa popłynąć Brynicą Cwele jeb....
I w końcu dobre zmiany.
Ale faktycznie nic się w Gdańsku nie nauczyli!!!
Jeszcze słowo a propo Szymina . Pamietam jak po meczu z jaga w zeszłym sezonie piłkarze szli wzdłuż płotu i dziękowali .Starszy dziadek stojacy niedaleko krzyknął . Jesteś bramkarzem nr.1 w Zagłebiu
I te słowa popieram nie żaden Wierzchowski tylko właśnie Szymon jest nr.1.
Przemek26

Postprzez konradt 2006-09-23, 6:58 pm

dla mnie licza sie 3 punkty i 5 bramek d przodu :D:D:D:D Brawo Zagłębie!!!!
konradt

Postprzez Liberał 2006-09-23, 7:01 pm

co do ustawiania druzyny 4-5-1 z Berensztajnem i Pachem razem to mysle, ze to narazie najbardziej optymalne ustawienie pod ta druzyne. Co Zuban pokazuje grajac przy 4 4 2 a co Folc to niebo a ziemia. Dzis mu mecz wyszedl ale wydaje mi sie ze silniejsi jestesmy z berkiem, ktory badz co badz czasem potrafi cos ciekawgo zagrac niz z zubanem i folcem razem bo ten pierwszy jest wtedy chyba wogole niewidoczny.
Liberał

Postprzez August 2006-09-23, 7:34 pm

Zwycięstwo bardzo cieszy, ale martwi bezmyślność, bo po trzeciej bramce jednak trochę stanęli, a po wtóre głupota Zubana, który zarobił je po prostu w durny sposób
August

Postprzez Darian 2006-09-23, 7:37 pm

bohaterzy dnia to
1.Krzysztof Tochel :arrow: wszystkiego najlepszego :D
2.Bośniackie trio: Hadis Zubanović&Dżenan Hosić&Admir Adżem
:arrow: brawooo!!!
3.obrona Podbeskidzia :)
4.Szymon Gąsiński :arrow: brawooo!!!
Ostatnio edytowano 2006-09-23, 11:35 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez WOJTEK 2006-09-23, 8:03 pm

Kolejny raz drżeliśmy o wynik. Prowadząc po 24 minutach 3:0 nalezy dobić przeciwnika. A co u nas ? Nonszalancja, kunktatorstwo i minimalizm. Czerwona kartka dla Zubana za głupotę. Tak się zachowuje kretyn a nie klasowy kopacz. Przez chwilę myślałem, że powtórzy się Gdańsk.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez slawojka 2006-09-23, 8:07 pm

Przemek26 napisał(a):Jeszcze słowo a propo Szymina . Pamietam jak po meczu z jaga w zeszłym sezonie piłkarze szli wzdłuż płotu i dziękowali .Starszy dziadek stojacy niedaleko krzyknął . Jesteś bramkarzem nr.1 w Zagłebiu
I te słowa popieram nie żaden Wierzchowski tylko właśnie Szymon jest nr.1.

No mosz... ja mam dopiero 31 lat !! :wink: Nie rób ze mnie dziadka :D [/b]
slawojka

Postprzez Sergio_89 2006-09-23, 8:09 pm

najbardziej podobała mi się entuzjastyczna reakcja publiczności ,kiedy na boisko wszedł TADEK :D tak na poważnie, bardzo cieszy skuteczność :) BRAWO ZUBAN i SZYMON, oby tak dalej!!!!
Sergio_89

Postprzez Liberał 2006-09-23, 8:11 pm

ja bym do bohaterow dodal Adzema, wymiatal w akcjach ofensywnych.
Zreszta chyba dwie akcje z 1 polowy ,w ktorych padly bramki byly przez niego rozegrane. A i jescze ten rajd Bednara, jak widze go mijajacego rywali to sie rece same do oklaskow skladaja. Naprawde szacuneczek dla bocznych. Pojedynki glowkowe przegrywali przez wzrost(jak ktos juz wspomnial) ale nadrabiali w ataku. PiÄ…tkowski z powodzeniem zastapil zastapil Skrzypka wiec jak Pan Skrzypek doznal w dzisiejszym meczu dlugotrwalego urazu to przynajmniej mamy godnego nastepece
Liberał

Postprzez emdżej 2006-09-23, 8:25 pm

Z wyniku oczywiście się ogromnie cieszę, ale jeden fakt cieszy mnie bardziej. Przełamanie Zubana. Kartki rzeczywiście głupio zarobił, ale mimo to dziękuję mu ogromnie za ten mecz. Dodatkowo na duże brawa zasługuje Vlado, który szalał na swojej prawej stronie. Sprawdzają się słowa Tochela z zimy: "Przez kilka lat nie mamy się co martwić o bramkarzy". Adam i Szymon naprawdę pokazują co potrafią. Jak tak dalej pójdzie to jeden z nich będzie bronił w pierwszej drużynie, drugi siedział na ławce, a "gwiazda" Jakub W. w rezerwach
emdżej

Postprzez August 2006-09-23, 8:32 pm

emdżej napisał(a):Z wyniku oczywiście się ogromnie cieszę, ale jeden fakt cieszy mnie bardziej. Przełamanie Zubana. Kartki rzeczywiście głupio zarobił, ale mimo to dziękuję mu ogromnie za ten mecz. Dodatkowo na duże brawa zasługuje Vlado, który szalał na swojej prawej stronie. Sprawdzają się słowa Tochela z zimy: "Przez kilka lat nie mamy się co martwić o bramkarzy". Adam i Szymon naprawdę pokazują co potrafią. Jak tak dalej pójdzie to jeden z nich będzie bronił w pierwszej drużynie, drugi siedział na ławce, a "gwiazda" Jakub W. w rezerwach

Jeżeli - a mam nadzieję, że nie - ktoś zamożniejszy nie zabierze ich nam.
August

Postprzez milka 2006-09-23, 8:37 pm

emdżej napisał(a):Z wyniku oczywiście się ogromnie cieszę, ale jeden fakt cieszy mnie bardziej. Przełamanie Zubana. Kartki rzeczywiście głupio zarobił, ale mimo to dziękuję mu ogromnie za ten mecz.

ja też popieram twoje zdanie jeśli chodzi o "zubana" ale teraz chciałabym usłyszec tych którzy tak bardzo nazekali na Hadisa , myślę, że wkońcu pokaza (w jakże pięknym stylu) tym niedowiarkom że stac go jeszcze na strzelanie goli dla Zagłębia!!
Brawoo Zuban!! Brawoo Szymon!! Brawoo Zagłębie!!
milka

Postprzez bbartek 2006-09-23, 8:45 pm

Godzinę temu robiłem ten wpis ale poszło w kosmos.

Po tym meczu wiem dlaczego przegraliśmy z Kmitą i nie wygraliśmy z Lechią.
Każdy z naszych zawodników jest zdecydowanie lepszy indywidualnie niż jako element drużyny, szczególnie w obronie i przy rozpoczynaniu kontraku.Nie ma wypracowanych schematów kto kogo asekuruje, kto przejmuje piłkę z obrony i podaje do Pacha lub Berka.
Pełna improwizacja na zasadzie bo przecież wiecie jak macie się bronić i co robić dalej .
Mam uznanie dla Dworczyka za tyle lat pracy dla Zagłębia , ale potrzebujemy trenera który "ułoży" drużyne, który opracuje taktyczne rozwiązania w każdej formacji aby uniknąć chaosu i przypadkowości.
W ataku jest dużo lepiej ( z wyjątkiem meczu z Piastem), ale obrona to horror, co była widać dzisiaj.
Szczęście Szymona, 2 poprzeczki, skuteczność Zubana przy rownoczesnej niezrozumiałej ( nawet biorąc poprawkę na szalona radość z 3 bramek- gratulację ) głupocie ( sorry Zuban) to wszystko złożyło sie na ten horror.
Taki trener jest pilnie potrzebny bo za 2-3 mecze może być już za późno.
Jestem pełen podziwu za determinacje i walke dla wszystkich zawodników ( dzięki !!) aby koniec tego meczu był pomyślny.
Proponuje jednak aby WR nie zadawalał sie kolejnymi 3 punktami , ale wspólnie z ERGOM wykorzystał ten potencjał piłkarzy, których mamy w tej chwili a do tego jest potrzebny odpowiedni Trener.
bbartek

Postprzez Codino 2006-09-23, 9:12 pm

Ta, przyjdzie trener cudotwórca i zgra zespół w 2 tygodnie.
Codino

Postprzez Krzysztof15 2006-09-23, 9:21 pm

Tym razem wynik znacznie lepszy niz gra. Stąd zapewne tak liczne zachwyty, a było blisko do ... powtórki z Gdańska !
Według mojej, subiektywnej oceny mecz ten miał kilka obliczy.
Niezła gra (i wynik)naszych do 23 minuty. Między 3, a 4 bramką dla Zagłębia,
a więc od 23 do 78 minuty totalna kaszana w wykonaniu naszych grajków.

Niestety, ktoś na tym forum naszym "gwiazdom" radził, aby zapomnieć mecz w Gdańsku i widocznie posłuchali ! A tamten mecz powinien im się śnić do końca życia :wink: . Może wtedy by śię czegoś nauczyli...

Mecz, który w 23 minucie wydawał się już być tylko "spacerkiem", na własne życzenie i przez głupotę naszych grajków stał sie widowiskiem dramatycznym, na szczęście bez tragicznego finału.

Najwazniejsze jednak, jak to w piłce są 3 pkt. które można dopisać.
Cieszy także przełamanie Zubana, dobra postawa bramkarza i parę niezłych akcji.
Lecz to wszystko za mało, jak na drużynę z aspiracjami do awansu. Wynik dobry, ale i to weźcie pod uwagę, że uzyskany na słabiutkim przeciwniku, który i tak nam wszystkim napędził strachu.

Nie wiem jak Wy, ale ja jednak powstrzymam się z tymi zachwytami do meczu z trudnieszymi rywalami. Ten balon już nieraz pompowaliliśmy...
Krzysztof15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników