Czy awans ZAGŁĘBIA do Orange to tylko marzenie wielu kibiców, które się jeszcze długo nie spełni??
NA TEN MOMENT mogę powiedzieć święcie przekonany, że się nie uda wywalczyć awansu doOE z takimi zawodnikami, z takim trenerem i z takim stadionem....zdarzają się cuda, ale bądźmy realistami. Na obecny moment nie ma najmniejszych szans na AWANS..bo pewnie zajmiemy okolo 4 miejsca na koniec i będzie SMUTEK, PŁACZ i ROZGORYCZENIE...wielu ludzie...
PYTANIE BRZMI CZEMU TAK SIĘ DZIEJĘ??
---- za duzo błędów zostało popełnionych przed sezonem ( m.in źle przepracowany okres przygotowawczy, brak kupna dwóch klasowych napastników, brak kupna młodych utalentowanych zawodników ( tylko starych zniewiesciałych " gwiazdorów " ). Do tego dochodzi trener Białek, za którego DOZNALISMY TAKICH UPOKORZEN jak z KMITĄ czy Jeziorakiem...Trzymanie zawodników takich jak Tyc, Malina, i itp...nie są młodzi..a do gry w pierwszej 11 są za słabi..
Do tego dochodzi podejcie zawodników do meczu. Czemu ONI NIE POTRAFIĄ GRYŻĆ TRAWY za kazdym TAK JAK W MECZU Z RUCHEM??!! Czemu potrafią się tylko mobilizować w SZCZEGOLNYCH SYTUIACJACH i sytuacjach bez wyjscia??!!
i na deser zostawiłem sobie uwazam najawazniejszą sprawę! TA DRUZYNA NAJZWYCZAJNIEJ W SWICIE NIE MA CHARAKTERU!!!. Jak tracą bramkę jedną, a potem drugą to w ogole nie potrafią sie juz podniesc...a jak prowadzą to juz PRZESTAJA grac i mysla chyba o niebieskich migdałach..i tracą 2 gole w 3 minuty w doliczonym czasie gry.
Nie ma ta druzyna charyzmy..nie ma w tych zawodnikach takiej zlosci i wielkie jambicji sportwej... wystarczy im to ze grają w2lidze i zarabiaja spora kase..i jest im dobrze..
To niektóre przyczyny dla których awans do OE jest bardzo daleki, a wręcz nieosiągalny...NA pewno tych przyczyn jest jeszcze kilka...jesli o czyms zapomnialem to piszcie..
Smutno mi jest..chcialbym wierzyc w to ze uda nam się WKONCU, ale patrząc REALNIE...to nie ma cienia wątpliwosci NA OBECNA CHWILE ze wywalczymy awans...
Czy zgadzacie się z moimi przemysleniami??