Zatrzymania działaczy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez laki 2006-09-04, 3:43 pm

Sprawa narazie dotyczy awansu do 3-iej i 2-iej ligi Kujawiaka
Włocławek , ale jest rozwojowa .
hujobaniak w wywiadzie stwierdził że jeżeli w tym okresie były jakies
wały to on i tak o niczym nie wiedział.
laki

Postprzez LucasUSA 2006-09-04, 4:03 pm

Nie ukrywają też, że można się spodziewać jeszcze wielu spektakularnych zatrzymań. - Choć nie zawsze musi się tak kończyć. Jeżeli ktoś z nami współpracuje, nie ma powodu, by to nagłaśniać - mówią.

To z artykulu wklejonego przez Kwacha. Cos mi to smierdzi niestety Baniakiem. I boje sie, ze najwieksi sk..wiele sie w ten sposob wykreca sianem. :evil:
LucasUSA

Postprzez tuli 2006-09-04, 4:06 pm

I to jest całkiem możliwe.Ta pała ma pewnie najbardziej brudne łapy,a może sam zgłosił się oferując współpracę i wyjdzie na to jeszcze,że Baniak jest ostatni sprawiedliwy. :?
tuli

Postprzez LucasUSA 2006-09-04, 4:40 pm

A najgorsze jest to, ze moze sypac kogo mu sie podoba - wybiorczo. Ja do konca nie moge zrozumiec, ze naszych grajkow wezwano na przesluchania zaraz po meczu z Hydrotworem.
Poza tym tacy informatorzy moga szantazowac cale srodowisko - "wiem o tobie, ale nie powiem w zamian za mala przysluge". A nie oszukujmy sie, kazdy byl umoczony.
Mam nadzieje, ze sie myle i to tylko taka moja spiskowa teoria.
LucasUSA

Nie tak szybko.

Postprzez ZB 2006-09-04, 6:37 pm

Zostawcie Baniaka w spokoju gosc jest uczciwy.Nic mu jeszcze nie udowodniono.Tak naprawde krytykujecie go za to ze jest szczery.Za to ze przyznal sie ze fryzjer byl jego przyjacielem i bywal na stadionie przy ulicy Bularskiej kiedy Baniak byl jeszcze trenerem Lecha Poznan.To bylo tak dawno ze trzeba by bylo o tym zapomniec.A w tym temacie mowa o prezesie Bydgoskiego klubu a nie trenerze.
ZB

Postprzez olo69 2006-09-04, 6:56 pm

telegazeta strona 205 Wojciech K "szereg zarzutów" i będzie dalej przesłuchiwany.
Kogo nastepnego sypnie B., Leyton jeśli trafiłeś, że będzie to Bekas lub Staniszewski :lol: masz u mnie browara.
A Balcerek mówił "kiedyś to człowiek nie obrobił mieszkania we własnym mieście, później we własnej dzielnicy, później na własnej ulicy a teraz robi to we własnym domu - świat parszywieje" :lol:
olo69

Re: Nie tak szybko.

Postprzez Bongo(zz) 2006-09-04, 9:08 pm

ZB napisał(a):Zostawcie Baniaka w spokoju gosc jest uczciwy.

No pewnie ze jest. A te wszystkie numery w klubach ktorych byl, to tak przypadkiem wyszly; to ci zli ludzie robili. A fe, jak mozna bOGUSIA pomawiac.
Bongo(zz)

Postprzez slawojka 2006-09-05, 8:28 am

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65063,3596238.html

Były prezes Zawiszy już na wolności
- Wojciech K. złożył wczoraj wieczorem zeznania i opuścił wrocławską prokuraturę - powiedział rzecznik prasowy wrocławskiej prokuratury, Leszek Karpina w rozmowie z telewizją TVN 24. Działacz wpłacił poręczenie majątkowe w wysokości 50 tys. zł
r e k l a m a
- Z zeznań Wojciecha K. wynika, że przed nami jeszcze sporo pracy. Rozmiar korupcji w polskiej piłce nożnej zaskoczył nawet nas, prokuratorów - przyznał Karpina. - Teraz występuje efekt kuli śniegowej - dzięki zeznaniom poszczególnych osób docieramy do następnych. Śledztwo może jeszcze potrwać kilka miesięcy - mówił rzecznik. Wyjaśnienia K. nazwał "wielce interesującymi"

Karpina narzekał także na bierność PZPN. - W początkowej fazie śledztwa związek doznał swoistego rozdwojenia jaźni. Oficjalnie popierał działania prokuratury, a z drugiej strony próbował dożywotnio zdyskwalifikować działacza, który zdecydował się opowiedzieć o swoim wyobcowaniu i o korupcji w polskim światku futbolowym. Tak być nie może - stanowczo stwierdził Kręcina. - Również fakt, że do obrony Ryszarda F. "Fryzjera" zgłosił się członek zarządu PZPN, jest dziwny - dodał.

Stwierdził jednak, że współpraca z PZPN poprawia się. - W zeszłym roku związek oddelegował do kontaktów z prokuraturą jednego z działaczy. Spotkaliśmy się tylko raz, na krótko, ale teraz mamy się spotkać znów. Wiążemy z tym faktem nadzieję - zakończył Karpina.
slawojka

Postprzez Kuba_krk 2006-09-05, 1:00 pm

na pewno sie wszystkiego dowiemy za kilka lat w kolejnej czesci filmu "Pilkarski poker" 8)
Kuba_krk

Postprzez laki 2006-09-05, 4:54 pm

Skala korupcji jest tak ogromna że nawet prokuratura jest zaskoczona .
Polska piłka siegneła dna nie tylko w wymiarze ligowym , ale też w
reprezentacji .
Dlatego karanie klubów degradacja nie ma sensu , bo oto pierwsza liga
musiała by byc zdegradowana do drugiej , druga do trzeciej , itd.
a pamiętajmy że kluby to także kapitał sponsorów .
Całe zło to PZPN w obecnych strukturach i personaljach , zaorac ten
ostatni bastion PRL-u i tylko w tedy możemy isc ku lepszemu.
laki

Postprzez LucasUSA 2006-09-05, 9:37 pm

Prezes w pierdlu, to i wyniki sie skonczyly, panie baniak?
LucasUSA

Postprzez WOJTEK 2006-09-05, 9:41 pm

LucasUSA napisał(a):Prezes w pierdlu, to i wyniki sie skonczyly, panie baniak?
Czepiasz się. Pan Bogusław to wzór cnot i uczciwości. O, Ty niedobry. Obrazek
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bart19 2006-09-07, 1:26 pm

a ja sie doszukałem takiego newsa

W niedzielę prezes Zawiszy Bydgoszcz Wojciech K został zatrzymany przez policję. W środowisku piłkarskim uważa się że następnym zatrzymanym może być trener Bydgowskiego Zawiszy Bogusław Baniak.

Bogusław Baniak bardzo dobrze zna "Fryzjera", obaj panowie pracowali razem w Amice Wronki ale sam szkoleniowiec jednak zaprzecza że jest zamieszany w aferę korupcyjną w polskiej piłce. Tłumaczy się tym, że to właśnie Ryszard F "Fryzjer" wyrzucił go z Wronek kiedy piastował funkcję trenera Amici. Trener Zawiszy zdementował pogłoski że to on może być kolejnym zatrzymanym w związku z aferą korupcyjną i powiedział - Znam go, ale nie mam z nim dobrych układów. To kompletna bzdura. Nie mam nic sobie do zarzucenia - tak zareagował Baniak na to, że jest kolejnym kandydatem do zatrzymania.

Źródło: sportowefakty.pl

Baniak cooooooooo !!! hehe
Bart19

Postprzez drewinio 2006-09-07, 1:35 pm

Dziwne po kiedyś na łamach prasy oznajmił Wielki B. że Ryszard F. jest jego przyjacielem :D
drewinio

Postprzez Przemek26 2006-09-07, 2:37 pm

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3601376.html

Widać karuzela zaczyna się rozkręcać coraz mocniej.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: krysteksc, novack