Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-09-03, 9:51 pm

Twari - mam nadzieję, że sobie jaja robisz. Dziś było widać styl, walkę, ambicję i poświęcenie. :wink:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-09-04, 8:35 am

Ja bym trenera Dworczyka do końca rundy. Po co nam trener z nazwiskiem? Wystarczy że już mamy piłkarzy z nazwiskiem :shock:
Ktoś tam pisał o Nawałce . A co on takiego osiagnął, że ma być zbawieniem dla nas. 3 pkt za Łomżę idą na Jego konto tak więc w tydzień zdobył wiecej punktów niz Białek w tej rundzie. I oby tak dalej.
Przemek26

Postprzez xXx_1906 2006-09-04, 11:25 am

Przemek26 napisał(a): 3 pkt za Łomżę idą na Jego konto

No faktycznie, to jego zasługa, że tak dobrze dobrał skład i zmotywował zawodników i zdobyliśmy 3 pkt. Zwycięstwo 3:0 tylko nie wiem kto te bramki strzelił, pewnie też Dworczyk :lol: Chłopie nie przesadzaj. Też dałbym mu szansę bo trzech trenerów w jednej rundzie to zdecydowanie za dużo, poza tym nie widzę odpowiedniego kandydata, ale przypisywanie Dworczykowi trzech punktów za mecz z Łomżą jest śmieszne.
xXx_1906

Postprzez twari 2006-09-04, 12:09 pm

Bądź co bądź zmiana wyszła nam na dobre bo Dworczyk zyskał na boisku 4 pkty i nie zaliczył porażki a Białek wytargał 3 pkty z Legnicą i to ledwo ledwo...

Co prawda daleko nam do doskonałości ( :lol: ) ale decyzja o zwolnieniu Białka najwyraźniej była słuszna.

O przyszłości Dworczyka zadecyduje mecz z Unią która pokonała Śląsk Wrocław 2:0! :shock:

Albo wóz albo przewóz.
twari

Postprzez krzysztof 2006-09-04, 12:46 pm

Czy obecny trener Dworczyk pozostanie na dłużej czy nie pewnie się wkrótce przekonamy, ale wiecie może jak u "Piotrka" wygląda sprawa licencji na prowadzenie drużyny drugoligowej (o pierwszej lidze nie wspominam)?
Co z drugim trenerem, czy będzie nim dalej Grzegorz Kurdziel ? ;-)
Poza tym zauważyłem, że Dworczyk ma jakieś problemy z poruszaniem (kuleje) i słyszałem, że ma mieć operację biodra ? Kto podczas jego nieobecności poprowadzi drużynę ?

Wszystko to skłania się ku temu, że jednak jest to rozwiązanie tylko tymczasowe. Byle tylko nie przyszedł do nas kolejny spuszczacz klubów z drugiej ligi.
krzysztof

Postprzez koszki 2006-09-04, 3:08 pm

twari napisał(a):Podsumowując pierwszy tydzień pracy trenera (a raczej 5 dni) dorobek jest niezły - 7 pktów!
To ponad 2 razy więcej niż jego poprzednik Pan Białek! :)

Nie wiem jak u ciebie z Matematyką ale Dworczyk zdodył 4pkt :!:
3 z ruchem i 1 ze stalówką - jak byś niewiedział :lol:
koszki

Postprzez Przemek26 2006-09-04, 3:24 pm

koszki napisał(a):
twari napisał(a):Podsumowując pierwszy tydzień pracy trenera (a raczej 5 dni) dorobek jest niezły - 7 pktów!
To ponad 2 razy więcej niż jego poprzednik Pan Białek! :)

Nie wiem jak u ciebie z Matematyką ale Dworczyk zdodył 4pkt :!:
3 z ruchem i 1 ze stalówką - jak byś niewiedział :lol:

Wtorek 29.08.2006 info ze strony głównej z godziny 10.17
Białek zwolniony. Jerzy Dworczyk trenerem .

Również wtorek 29.08.2006 tyle że kilka godzin później czyli w momencie kiedy trenerem był już Jerzy Dworczyk . Walkower dla Zagłebia.
Na chłopski rozum te 3 pkt za walkower to raczej na koncie Białka już nie są
Przemek26

Postprzez MrCricket 2006-09-04, 3:24 pm

Decyzja o przyznaniu nam walkowera za mecz z Łomżą zapadła już za kadencji Dworczyka, więc 7 pkt. Z pewnością o to chodziło Twariemu :wink:
MrCricket

Postprzez twari 2006-09-04, 3:37 pm

koszki napisał(a):Nie wiem jak u ciebie z Matematyką (...)

Zdziwiłbyś się... :twisted:
Koledzy powyżej już Ci wszystko wytłumaczyli.
twari

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-09-04, 5:45 pm

ten pseudotrener MUSI odejśc. To co zrobil wczoraj to byla katastrofa, podciol Zagłębiu skrzydla, w waznym momencie. 0-0 a tu zmiana napastnika (juz pomijajac jaki to napstanik , o tym pozniej, ale mimo wszytsko lepszy niz zaden) zastępuje obrońca Malionowski :shock: Skrzypek po 60 minutach nie mial sily podbiec 5 metrów, ale Piatkowski sie nie zmiescil w skladzie wiec musial dochodzic mecz do konca :? . Druga sprawa : nieudacznik Zubanovic. jak widze gre tego goscia to sie mi otwiera nóz w .... szufladzie, bo w kieszenie nei nosze ;), o setki procent wole Tadzia Tyca, który, moze nie ma najwyzszych umiejętnosci, ale chociaz zostawia serce na boisku w przeciwienstwie do pana Z. który na pewno duzo lepszy pilkarsko nie jest.
BuBy_MaDnEss_#4

może dać szansę?

Postprzez Blajpios 2006-09-04, 6:58 pm

Może najbliższe pytania skierować do J. Dworczyka? Między innymi - dlaczego "nie pozwolił Pachowi być Pachem", czy może dlatego, że kondycyjnie obawiał się o jego wytrzymałość?
Na pewno wielkim atutem przywiązanie do klubu. Lepiej więc nawet dograć rundę z nim, niż na szybko łapać kogoś z nazwiskiem, tak jak łapano Berensztajna przed sezonem, tylko po co, by dać szansę na złapanie kasy bez zaangażowania? Co innego, gdy będzie pewność, że ktoś się zaangażuje z pracujących dobrze a nie tylko sprawiających wrażenie za pomocą laptopa, jaki to nowoczesny (czegoś takiego obawiam się np. u p. Majewskiego).
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-09-04, 8:06 pm

Kazdy z nas glowkuje kto moze przyjsc i przejac druzyne - UWAZAM
im wczesniej tym lepiej. Ja z calym szcunkiem do Pana Jerzego D ale
to nie jest ten szkoleniowiec ktory moze nas uszczesliwic AWANSEM.

To jest szkoleniowiec ktory boi sie podjac ryzyko i choc troche zmienic
ustawienie na boisku. Napewno za chwile oberwie mi sie ale trudno -uwazam iz dajmy Berkowi pograc w tym skladzie to jest naprawde
b. wartosciowy zawodnik.
Jak sami wiecie przeszla burza, trzeba tym zawodnikom spokoju i dac
tej druzynie szkoleniowca z prawdziwego zdarzenia, bez nazwisk bo po
prostu ich nie znam.
W pomeczowym poscie napisalem co mysle o naszej druzynie wiec nie bedzie powtorki.

Chcialbym aby nasi zawodnicy poprzez duza ilosc pracy na treningach i
pelnym zaangazowanie w trakcie spotkan pojmowali swoj zawod.
Bylem zaskoczony pozytywnie zawodnikiem Pach Pach Pach, Super
zawodnik- facetowi sie chce.
Mam cicha nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej.

Zaryzykuje i powiem iz gralbym w ataku Pachem i Folcem a wlasnie
w pomocy playmaker - Berek.
Oczywiscie Zuban i Tadzio mogli by pomagac, ale tych dwoch Panow
mieszaloby solidnie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2006-09-06, 11:20 am

PIŁKA NOŻNA Zagłębie za Dworczykiem
dziś
Prezes Zagłębia Sosnowiec chce, żeby trenerem w jego klubie pozostał Jerzy Dworczyk. Niestety, szkoleniowiec nie spełnia wymogów Polskiego Związku Piłki Nożnej i dostał licencję tylko na dwa mecze. Zagłębie zamierza wystąpić o jej przedłużenie do końca sezonu.

- Prezes Giancarlo Motto uważa, że Jerzy Dworczyk wykonuje swoją pracę bardzo dobrze. Drużyna była w ciężkiej sytuacji, a po jego przyjściu w dwóch meczach zdobyła cztery punkty. Doszliśmy do wspólnego wniosku, że zespół go potrzebuje. Na przeszkodzie stoją wymogi formalne. Nie wiem co będzie, jeśli PZPN nie zgodzi się na przedłużenie licencji. Nie chcemy uprawiać trenerskiej fikcji, gdzie jeden prowadzi zespół, a drugi daje papiery. Chcemy po prostu dać szansę naszemu człowiekowi - tłumaczy Wojciech Rudy, dyrektor klubu.

Jerzy Dworczyk jest od lat związany z Zagłębiem. Prowadził drużynę w III lidze. Posiada dyplom trenera II klasy, ale jego licencja wygasła w 2003 roku. Od tamtej pory Dworczyk nie odnawiał uprawnień. - Jak człowiek zarabia kilkaset złotych, to ma ważniejsze wydatki - wyjaśnia dyrektor Rudy.

Ostatnim argumentem za wydaniem licencji do końca sezonu ma być zobowiązanie, że Dworczyk będzie podnosił kwalifikacje. Kurs trenera I klasy rozpoczyna się w październiku.

(gal) - Dziennik Zachodni
Przemek26

Postprzez MrCricket 2006-09-06, 4:05 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):To jest szkoleniowiec ktory boi sie podjac ryzyko i choc troche zmienic
ustawienie na boisku. Napewno za chwile oberwie mi sie ale trudno -uwazam iz dajmy Berkowi pograc w tym skladzie to jest naprawde
b. wartosciowy zawodnik.

A ja uważam, że jest bardzo odważny. Powrócił do ustawienia 4-4-2. Podczas meczu z Ruchem odstawił "gwiazdorów" na ławkę, Tyc w rezerwach, Skrzypek na boisku którego Białek notorycznie pomijał. Paczkowski wchodzący z ławki .Ostatnio Piątkowski nawet nie zmieścił się na ławce. Więc nie rozumiem argumentu braku odwagi u Dworczyka, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienie :shock:
MrCricket

Postprzez robson_19 2006-09-07, 7:20 am

Ja powiem tak iz teraz Zaglebie zacznie grac... Przychodzili trenerzy z roznyc stron a teraz jest "Nasz" trener co pracuje u Nas i pracuje a przedewszytskim zna chlopakow prawie jak wlasna kieszen... Jedyne co mi brakuje to wiecej ruchu na lawce trenerskiej i troche krzyku na zwodnika bo to mobilizuje zawodnikow...

Zreszta wszytsko i tak lezy w nogach i glowach pilkarzy moze przyjsc najlepszy trener na swiecie jak pilkarzom sie nie bedzie chcialo to nie awansuja...

Jesli chodzi o awans to uwazam że pilkarze graja tak aby byc w 2 lidze a to dlatego ze maja kontrakty, pieniadze i miejsce w skladzie i graja... Pozniej bawia sie i tak caly czas :) a wiadomo weszlibysmy do 1 ligi i polowa jak nie wiecej poleci bo co jak cos ale z takim skladem nie mamy co szukac w 1 lidze chyba ze dostana mega przebudzenia co jest prawie nie mozliwe i wtedy straca pieniadze i obojetni egdzie nie pojda takiej kasy i wygody nie dostana :) bo chyba kazdy potrafi zauwazyc jak biegaja na jednym meczu a jak na drugim... Wiadomo motywacja na taki mecz jak z Ruchem jest podwojna albo i jeszcze wiecej ale chyba mozna troszke wiecej dac z siebie strzelic na 1:0 i grac spokojnie...

Dlaczego brakuje Nam takiego kopniecia jak Niemcy ?? Atak przez pierwsze 15-20 na maxa prawie ze i jakie sa efekty zawsze bramka badz dwie i tak bylo z Kmita tylko wtedy sie gra tak jakby bylo 0:0 a nie cofa druzyne i broni bo wiadomo i to sie sprawdza wszedzie bronisz sie to praktycznie przegrywasz rzadko kiedy teraz to jest skuteczne...

Mam nadzieje ze na Unii beda 3 pkt bedzie ciezko bo mecz bedzie bez Nas na trybunach ale bedzie z Nami za kratami :) a moze i Baniakowi sie jeszcze oberwie :)
robson_19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna