Stal St. Wola - Zagłębie S. 03.09. 14.40 mecz w Gorzycach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-09-03, 5:00 pm

Jak czytam niektóre posty to dochodzę do wniosku, że piszą je
10-latkowie. Naoglądaliście się Ligi Mistrzów i wydaje wam się, że polska 2 liga jest podobna. 40- letni "siwy jak gołąb" Ożóg walczy jak równy z równym przeciwko naszym gwiazdorom :oops: Taka jest właśnie piłkarska 2 liga polska. A jaki jest poziom całej polskiej piłki mogliście się przekonać wczoraj wieczorem :evil: .

Co do samego meczu - są braki w przygotowaniu fizycznym i motorycznym, to już widać nie poraz pierwszy w tej rundzie. Jeżeli w 1 połowie nie wykorzystuje się takich sytuacji to o czym tu marzyć :?: :roll: Nie rozumiem decyzji o zdjęciu Pacha z boiska-jeden z nielicznych zawodników, który charował po boisku i ciągle coś próbował konstruować. Za późno wszedł szybki Paczkowski, który mógł wnieśc trochę ambicji do gry. Hosic i Zubanovic dzisiaj prezentowali formę ligi... no właśnie której :?: Na pewno nie drugiej. Skrzypka i Treścińskiego jestem w stanie jeszcze usprawiedliwić, bo są po kontuzjach.

Liga jest wyrównana bardziej niż myślałem, nazwiska nie grają, jest dużo niespodzianek i za wcześnie mówić, że nie mamy szans na awans.
MrCricket

Postprzez Sir 2006-09-03, 5:03 pm

Z MECZU NA MECZ CORAZ GORZEJ PREZENTUJE SIĘ NASZ KAPITAN AHMED DZENAN HOSIC!!

CORAZ WIECEJ START, NIEWYMUSZONYCH BŁEDOW..TRACI NA DYNAMICE I ITD

DO TEGO ZUBANOVICTO KOMPLETNE DNO...ILE ZUBAN JESZCZE ZAPRZEPASCISZ SYTUACJI??!!

FOLC...dzisiaj dwie setki miałes....oj niedobrze

to samo do Skrzypka..on chyba jak otrzymuje pilke na sam na samto robi w majtki..BO TO JUZ SIE DZIEJE NIE PIERWSZY RAZ

Remis w tym meczu ZASŁUZONY..nie powinnismy tego wygrac tak beznadziejnie gracjac w drugiej polowie..

TO ZUPELNIE INNA DRUZNA NIZ W MECZU Z RUCHEM...ich trzeba przed kazdym meczem mowic ze " jak nie wygracie to wpierdól macie"..
Sir

Postprzez CharoN^ 2006-09-03, 5:08 pm

W I połowie powinno byc 2:0, gdyby setki Zubana i Dawida zostały wykończone każdy śpiewałby inaczej. Nie narzekajcie tak na poziom, to II liga polska...

Pierwsze 20 minut wyrównane, można było zauważyc lekką przewage Stali. Następnie bardzo dobry fragment Zagłębia (...gdyby oni tak zawsze...), który nie został udokumentowany bramką. Druga połowa słabsza, widac było braki kondycyjne. Niechcę mi się oceniac poszczególnych zawodników, napisze jedynie, że...

- Bensz ok
- Obrona przeciętnie (było pare błędów)...
- Pomoc w miare, choc brakowało jakiegos uderzenia z dystansu, prostopadłej piłki...
- Folc ok, Zuban słabo (patrze zdecydowanie przez pryzmat tej 101% sytuacji).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez PTAQ84 2006-09-03, 5:18 pm

szukamy napastnika??zobaczcie co robi dziś Wolański..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-09-03, 5:42 pm

Na wstepie zloze oswiadczenie ze mecz widzialem w TVP3. Z mojej strony
nie bedzie narzekania a raczej konstruktywna krytyka ano dla tego ze za-
lezy mi na dobrej grze mojej druzyny.
Druzyna ta ma duzy potencjal (nie ktorzy nazywaja to nazwiska) brakuje
w moim odczuciu dwoch rzeczy :
1. Solidenego przygotowania do sezonu,
2. Profesjonalnego, wymagajacego trenera,
W pierwszej polowie kilka akcji na dobrym poziomie - szybkosc, precyzja
brak skutecznosci a prym w tej kaszanie wiedzie ZUBAN.
Do przerwy byly okazje i nalezalo ustalic wynik meczu do przerwy.
Po przerwie Zaglebie gralo slabiej, bardzo slabo o maly figiel meczu nie
przegralo dzieki przytomnosci bramkarza.
Jacek Berek to jest zawodnik o ogromnym potencjale - przeciez wystarczylo 30minut a stworzyl sytuacje bramkowe dla Kolegow z ataku.
Pach to jest napewno dobry transfer oby takich więcej. Widoczny brak
napastnika noi oczywiscie brak klasowego, dobrego trenera ktory
to towarzystwo przygotuje do gry i rozsadnie ustawi na boisku.
Powiedzcie mi dlaczego srodek pomocy to nie sa Pach i Berek, a dlaczego
nasi zawodnicy nie graja 90 minut na okreslonych obrotach ?
Ja nie mam na mysli LM, ja mam na mysli normalna druzyne grajaca
w II lidze z ambicjami AWANSU.
Po przerwie nasza druzyna nie miala skrzydel wogole -gdzie byl Bartek
a gdzie byl Dawid ?
W srode grali mecz z Ruchem to prawda, ale taka druzyne jak Stalowka
to powinni spokojnie wygrac. Dwa punkty poszly sie golic.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez laBombonera 2006-09-03, 5:46 pm

Niepopisali sie zmiennicy Berensztajn,Malinowski,tylko nas oslabili.
stale fragmenty gry to juz lepiej niech wykonuja nasi kibice(patrz mecz z Miedzia :D ) .I jeszcze te wybicia (piszczelem)Kosciukiewicza,szkoda
Ale wszystko jeszcze mozliwe(awans)
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez irke 2006-09-03, 5:49 pm

Bardzo długo zastanawiałem się jak można było nie wygrać w Iławie teraz dzięki uprzejmości TVP 3 już wiem i powiem wam tyle Zapomnijcie o Orange Ekstraklasie.
Niestety ale zasnąłem w drugiej połowie :D i powiem tylko jedno jeszcze do Szanownego Zarządu wyp............Zubanovica- ja już sł nie mam żeby się denerwować na niego. :evil:
irke

Postprzez MarcelZS 2006-09-03, 5:51 pm

Niechciłbym przeczytać w komentarzach po meczowych:
- stwarzamy sytuacje,
- prowadzimy grę,
- dominujemy przeciwnika
- bramki nie padają.
- nie wiemy dlaczego

Dlatego :!: , że nie macie jaj Panowie, bo jak się ma bramkarza przed sobą to sie strzela bramę i tyle - a jak nie to gra się w zespole amatorskim, za darmoche jak ja.

Nie brońcie Zubana -proszę dajcie spokój, kiedy on błysną :?: ze Świtem - ale jak to było dawno :!:
MarcelZS

Postprzez tytus 2006-09-03, 6:34 pm

mam pytanko czy czase pach nie powinien pauzować za czerwoną kartke może się myle a może nieznam zasad kartek
tytus

Postprzez mariusz76 2006-09-03, 6:34 pm

Tak typowałem:
Stal 0 - 2 Zagłębie. Stal wysoko ostatnio przegrywa mecze.

Podjarałem sie po Ruchu i mnie poniosło. To prawda ze Stal traci d. bramek, lecz zapomniałem ze my nieumiemy szczelać bramek!!!
Co czeba by ich zmotywowac do walki... bo wogóle im nie zależy.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez MrCricket 2006-09-03, 6:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a): Powiedzcie mi dlaczego srodek pomocy to nie sa Pach i Berek, a dlaczego nasi zawodnicy nie graja 90 minut na okreslonych obrotach ?

Pach i Berek grali razem na środku pomocy, gdy Białek grał ustawieniem 4-5-1. Efekty jak pamiętamy były kiepskie. Umiejętności Berensztajna w defensywie to po prostu ZERO, więce lepiej niech gra już ten spec od czarnej roboty- Kościukiewicz.
Nasi zawodnicy nie grają 90 minut na określonych oborotach... bo po prostu nie mają na to sił. A to w głównej mierze zasługa poprzednich trenerów :roll:
MrCricket

Postprzez mariusz76 2006-09-03, 6:39 pm

Niewiem ale oni grają jak reprezetacja Polski - a reprezetacja gra jak ZAGŁĘBIE: czyli bez sęsu,bez pomysłu i kondycji na całe 90min..
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez lys1975 2006-09-03, 6:46 pm

mariusz76 napisał(a):Niewiem ale oni grają jak reprezetacja Polski - a reprezetacja gra jak ZAGŁĘBIE: czyli bez sęsu,bez pomysłu i kondycji na całe 90min..

SORRY STARY ALE JA JUŻ NIE MOGĘ KARWA!!!!JA WIEM ŻE MAMY NERWY,ALE PISZMY 'SENSU' A NIE "SĘSU"-BO TO NIE MA SENSU...
lys1975

Postprzez mezo 2006-09-03, 6:47 pm

Trzeba sie tylko cieszyc ze dzisiaj w bramce nie stal Wierzchowski bo 1 punkt by byl tylko marzeniem !! Bensz pokazal ambicje i chec gry. Mysle ze Wierzchowskiego jeszcze dlugo nie zobaczymy miedzy slupkami.
Nie wiem co poniektorzy chca od Dzenana !! Nie rozumiem.... Panowie on byl ponownie jedna z bardziej wyrozniajacych sie postaci an boisku. !! Tylko na tle druzyny jego gra wygladala slabo gdyz w drugiej polowie musial na siebie wziasc ciezar gry. Pach dzisiaj slabiutko nic soba nie prezentowal o Berensztajnie nie mowiac. Na plus jeszcze zasluguje gra Bednara oraz Dawida w pierwszej polowie. Warty odnotowania jest takze b.groźny strzal Adzema w I polowie. Nie wiem co sie dzieje z Teresa !!:( Folc nie moze marnowac 100% sytuacji. Przeciez to on jest teraz numer 1 w przodzie. Kto ma strzelac bramki jak nie on. !! Zaglebie dzis zremisowalo z druzyna emerytow i wychowankow Jesli sie chce do OE to takie mecze powinno sie wygrywac 0-1,2,3 .... I to bez jakiegokolwiek grymasu zmeczenia na twarzy po 90 minutach. A gdy w I polowie ok 30 minuty sfaulowany zostal jeden z naszych i lekarz przyniosl bidonyz piciem, to grajki sie tak rzucily do picia jak wroble podczas zimy gdy sie je karmi.
PANOWIE tak nie mozna grac. !! "Kurw_a Macc .. Graaaaaaaaccc !!!!!! "
mezo

Postprzez rossoneri 2006-09-03, 7:06 pm

no i to jest koniec naszych marzen o ekstraklasie i pozostaje nam uzbierac tyle pkt, zeby nie martwic sie barazami o utrzymanie ,fatalna druga polowa ,czyli wracamy do tego co bylo przed meczem z Ruchem i tylko trzeba sie cieszyc ,ze Stal bala sie nas zaatakowac bo bylaby znowu porazka, zero napastnikow, a to co zrobil Skrzypek to juz jest tragedia,takze spokojnie zbieramy pkt, bez nerwowki ,zeby sie utrzymac ,a o awansie to mozemy pomarzyc bo ten zespol nam go nie wywalczy poniewaz jest slabiutki, a Berensztajn w zimie chyba sie pozegna z naszym zespolem, juz dawno nie widzialem tak bezproduktywnego pilkarza jak on nie wiem co sie stalo z tym pilkarzem .
Zubanovic dno totalne a i FOLC slabiutki to kto ma strzelac
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna