Kto następcą Białka ?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2006-08-29, 8:53 pm

Przed chwilą na TVP3 podali, że najpowazniejszym kandydatem jest Nawałka
August

Postprzez Łuki19 2006-08-29, 8:53 pm

Babka na tvp 3 w sporcie mówiła ze najpoważniejszym kandydatem jest Adam Nawałka wiec ludzie niełudzmy się ze Majewski zostanie trenerem naszego Zagłebia zobaczycie juz przesadzone Adam Nawałka nim zostanie z mojej strony moge powiedziec ze kapa jak cholera bedzie tak jak z Białkiem że pozwoli zawodniką wejsć sobie na głowe ;/ eh szkoda slów na to wszystko
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2006-08-29, 8:59 pm

Kibice Jagi uważaja że Nawałka im mecze sprzedawał jak z nimi zespol potrafił przegrać 6 meczy pod rzad Zarząd opanuj się i nie ściagaj tego trenera bo jeszcze gorsze czasy nadejdą dla naszego ZAGŁEBIA STOP ADAMOWI NAWAŁCE !!
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MarcelZS 2006-08-29, 9:15 pm

Nawałka to bardzo dobry trener, ale czy wystarczjąco ostry na tych pseudograjków?, czy potrafi z nich wykrzesać odrobinę zaangażowania i chęci walki o coś więcej jak kasa - nie wiem.
Obawiam się, że kto by nie przyszedł to ta drużyna się nie podniesie, będą wygrywać, przegrywać i remisować - ale znaczącej roli nie odegrają - drużyna z największą kasą - ale bez charakteru i wiary że coś może osiągnąć.

Nie piszmy bzdur, że trener Nawałka sprzedał 6 meczy w Jagielonii - to tak jakby napisać, że Białek sprzedał mecz z Piastem,Zawaiszą i Kmitą - bzdura.
Ostatnio edytowano 2006-08-30, 1:05 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Postprzez August 2006-08-29, 9:37 pm

August

Postprzez T_misiek 2006-08-29, 9:39 pm

Jezeli zatrudnią Nawałkę to moje zdanie na temat Rudego się potwierdzi że ten gość powinien zostać wywieziony na taczce z klubu. Chętnie widziałbym na ławce trenerskiej Krzysztofa Tochela. A jeśli by to miało być równoznaczne z odejściem Rudego to jeszcze lepiej !!!!
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez Liberał 2006-08-29, 9:41 pm

Póki co to jeszcze nic nie wiadomo wiec pogdybam troszke.
Drużyne mamy dobrą, z doświdaczonymi zawodnikami, którzy jak na IIlige dużo potrafią lecz nie bardzo może chcą(niektórzy).
Reasumując przydałby się trener, który powie naszym kopaczom
ZAPIER... a wg. mnie P. Michniewicz z Lechem, który powiedzmy sobie szczerze skald mial taki sobie potrafil sobie nieźle poradzic w 1 lidze.
Widocznie Michniewicz dobrze potrafił zmotywować swoich chłopców.
Jak dla mnie to najlepszy typ.
PS. Chyba bylby bardziej osiąglany niż P. Majewski
Liberał

Postprzez cyfron24 2006-08-29, 9:45 pm

Michniewicz bardziej osiągalny? Raczej nie sądzę. Ale kto wie? Ja się dziwie, że nie piszą w Wybiórczej o Skorży. Ciocia mi wywróżyła z fusów, że to on będzie trenerem nowym. 8)
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Majsin 2006-08-29, 10:09 pm

slawojka napisał(a):Majewski wprowadził Widzew do Orange, ale czy to rzeczywiście on, czy Boniek?

że to niby Bońka zasługa ?
z czym ?
jako prezesa ? a jakież on mu nazwiska do drużyny sprowadził ?
jako warszat trenerski ? z całym szacunkiem ale Boniek to z Białkiem by się chyba nadał do pracy, bo co prowadził to spuszczał z ligi, a reprezentacyjna trenerska kariera pamiętamy jak się skończyła.

Tak więc, cały ten sukces wprowadzenia a przede wszystkim zbudowania Widzewa bez wielkich nazwisk, łodzianie zawdzięczają Majewskiemu właśnie. Dla mnie jako umiejętności trenerskie jest dobry, ale jako człowiek ? Mało przepadam (wywiady, cała sytuacja z asystentem Beenhakera itp. ) nic na niego nie mam, ogólnie mi nie podchodzi :P
Majsin

Postprzez Gilardino 2006-08-29, 10:20 pm

Hmm... najszybszy awans do oranżerii zapewniłby nam Bogusław B. (dla nie do końca wtajemniczonych obecnie pracuje na budowie z hydrantami). ale on ma swoją misję lub siedzi juz we Wrocku, a na naszym meczu był tylko sobowtór... fiu fiu kto wie, bo po nim rozpętało się piekło nad Zagłębiem...
Gilardino

Postprzez Gilardino 2006-08-29, 10:23 pm

A tak już całkiem poważnie to jest całkiem zdolny trener do wzięcia...

CZESŁAW MIKA !!! Obecnie Górnik Wesoła. Niby tylko 4 liga , ale za to jakie wyniki... 8)
Gilardino

Postprzez koszki 2006-08-29, 10:35 pm

Najlepszy byłby Michniewicz ale Rudy nie weżmie gościa z jajami bo moglby szybko stracic prace jakby ktos wlochom powiedzial jaki z Rudego palant.
Znowu przyjdzie ktoś taki jak Bialek co rudemu bedzie stopy (Nawałka) lizal ze moze w zaglebiu brac kase i nie musi siedziec na kuroniówce bo go nikt nie chce...(taki dobry fachowiec) :evil:

Tylko Michniewicz jezeli faktycznie komukolwiek w klubie zależy na awansie, ewentualnie Majewski i nikt inny...
koszki

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-29, 11:24 pm

mój kandydat: Tajner :lol:

Ludzie czy Wy naprawde jestescie tacy subiektywni? Czytam i czytam Michniewicz, Michniewicz, Michniewicz... to co z Lechem zrobił i wogóle... no wielcy znawcy futbolu co takiego zrobił? Ja się interesuje czymś wiecej niż tylko tym co gdzieś podsłysze...

Czeław Michniewicz pracował z Lechem nieco dłużej... i tak naprzykład odrazu przy okazji tej kandydatury przypomniał mi się sezon 2004/2005 kiedy to Lecha własnie Michniewicz trenował...

Mamy 20 sierpnia 2004 roku Lech rozgrywa swój mecz z Pogonią Szczecin i przegrywa 3:1. Teraz nastąpi szybka analiza kolejnych 8 miesięcy w wykonaniu Lecha (z Michniewiczem na ławce).

W okresie od 20 sierpnia 2004 do 24 kwietnia 2005 Lech rozgrywa 16 meczów ligowych z następującym Bilansem:

- 3 zwycięstwa (w tym z bankrutem grającym juniorami czyli GKS Katowice, w Zabrzu ze słabiutkim Górnikiem wymęczone w 90 minucie i z Zagłębiem Lubin)
- 3 remisy (z Polonią w 90 minucie, z Legią i Groclinem)
- i jak łatwo obliczyć ponosi 10 porażek! w tym warto odnotować passe 5 kolejnych porażek...

bramki Lecha to 15 do 31

To że pracował z tym Lechem dalej po tym okresie i mógł pracować w sezonie 2005/2006 to tylko i wyłącznie zasługa władz klubu że miały taaaaaaaaaaaką cierpliwość... Jestem pewien że u Nas (przez kibiców) zostal by niemiłosiernie zwyzywany, wygwizdany, wszyscy by wieszali na nim psy... a zresztą co ja będe wymieniał poczytajcie naprzykład temat o trenerze Białku to zobaczycie co jeszcze kibice potrafią... ŻENUJĄCE!

Także patrzcie na kandydatury bardziej obiektywnie a jak się na tym nie znacie wogóle to czasem jest lepiej nic nie pisać...
problematyk-ziom

Postprzez laBombonera 2006-08-29, 11:55 pm

a moze D.Kubicki ,dla niego Beret,Wierzchowski i kilku innych to zadne gwiazdy wiec moze dalby im rade .
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Cygan 2006-08-30, 12:35 pm

Ja mam całkiem inną kandydaturę: ZBYSZEK BAŁAGA. Trenował ostatnio Sarmację, zastąpił go teraz Bęben. Gość ma pojecie o trenerce. Zremisował np. z GKS-em
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna