Janusz Białek były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-08-28, 8:06 am

Wygrał zespół, który potrafił stworzyć sytuacje i je wykorzystać. My zaczęliśmy bardzo dobrze, a wraz z upływem czasu, szczególnie po bezsensownym faulu w polu karnym i stracie bramki z rzutu karnego, powróciła jakaś choroba, wielka nerwowość wkradła się w szeregi zespołu.

W efekcie tego straciliśmy w bardzo szybkim czasie drugą i trzecią bramkę. Nie było zawodnika, który potrafiłby to jakoś ułożyć i wprowadzić spokój. Malinowski dał dobrą zmianę i dopiero ta gra zaczynała przypominać drugoligową drużynę i drugoligowy poziom.

Drużyna Kmity nie pozwoliła nam stworzyć kolejnych sytuacji, a jeśli jeszcze w bramce miała Sarnata, który fantastycznie obronił rzut wolny Pacha, to historyczne pierwsze drugoligowe zwycięstwo przypadło Kmicie.

My sobie sami zaszkodziliśmy w tym spotkaniu. Drużyna, która prowadzi 2:0 powinna zagrać mądrzej i rozważniej a u nas wkradł się chaos i po stracie pierwszej bramki nie potrafiliśmy go opanować.

Trener sam potwierdza, że nie panuje nad bezhołowiem, nie ma zawodników (choć sam ich wybierał), nie ma formy (choć sam prowadził przygotowania) i nie ma kontroli nad całością.
"Co ja tutaj robię, uuuuuu ?? "
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez cyfron24 2006-08-28, 8:56 am

Trener nie panuje nad zawodnikami? To prawda. Ale nad nimi nikt nie panuje. Robią sobie co chcą. Ja mieszkam blisko stadionu i tak się składa, że oglądałem kilka treningów i kilka rzeczy mi sie nie podobało. Po pierwsze nie wiem na którą godzinę mają wyznaczony trenig, bo część piłkarzy wychodzi o 10:00, a inni pół godziny później dopiero przyjeżdżają pod budynek klubu. Czy to są k.r.a jakieś święte krowy? Przecież to jest ich praca i nie powinno być mowy o spóźnieniach. Sam trening prowadzony jest w takim tempie, że niektórzy nawet nie zdąrzą się zmęczyć, bo trochę pobiegają, trochę pokopią, wypiją po gatoradzie i idą pod prysznic. Żarty, uśmiechy na ustach i do domciu. Oni chyba mają stres przed każdym meczem, że będą musieli biegać przez 90 minut. No i takie są tego efekty. Temat jest o Białku i to jest głównie jego wina, bo wygląda na to że jest po prostu partaczem. Ale dlaczego dyrektor Rudy nie interweniuje? Nie może zarządzić dłuższych treningów, bardziej intensywnych? Ja jestem tylko laikiem i to są spostrzeżenia z kilku zaledwie treningów, ale może to być przyczyna, że mają tylko siłę na dwadzieścia minut. Jeżeli tak jest rzeczywiście, to sama zmiana trenera nie wystarczy, tylko trzeba wprowadzić sztywny reżim dla piłkarzy, tak jak w Anglii. Czyli 8 godzin w klubie, jak w pracy. Do tego obowiązkowe spotkania z kibicami organizowane przez klub, aby grajki poczuły w końcu atmosferę piłkarskiego Zagłębia.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-28, 10:21 am

cyfron24 napisał(a):Ale dlaczego dyrektor Rudy nie interweniuje? Nie może zarządzić dłuższych treningów, bardziej intensywnych?

Jeżeli tak jest rzeczywiście, to sama zmiana trenera nie wystarczy, tylko trzeba wprowadzić sztywny reżim dla piłkarzy, tak jak w Anglii. Czyli 8 godzin w klubie, jak w pracy. Do tego obowiązkowe spotkania z kibicami organizowane przez klub, aby grajki poczuły w końcu atmosferę piłkarskiego Zagłębia.

2 sprawy... jak na mój gust ingerencja dyrektora w sprawy treningowe już kiedyś nie wyszła nam na dobre (patrz Leszek Baczyński sezon... 2001/2002). Ostatnio (koniec zeszłego roku) prezes ingerował w sprawy treningowe, ale akurat to on kładzie kase i może robić co mu sie podoba...

Co do drugiej kwestii... to takie spotkania mają sens ale w klubach, które mają spore rzesze wiernych kibiców! W Anglii (skoro już podajesz ten przykład) na mecze regularnie chodzi 40 tyś ludzi... Na polskie warunki w Legii czy Lechu też byłby to jakiś pomysł... a w Sosnowcu jest grupa zapaleńców bardzo mała, a cała reszta to pikniki co widać przy brzydkiej pogodzie, przy słabszych wynikach czy choćby przy zapisach na mecze wyjazdowe... Takie inicjatywy są bezsensowne w Sosnowcu! Wczoraj było Nas 230-270 może co dla mnie jest liczbą bardzo słabą...

NAJPIERW ZACZNIJCIE JEZDZIĆ NA MECZE A POTEM SYPAĆ POMYSŁAMI JAK Z RĘKAWA... (i nie mówie tu do kolegi "cyfrona24" tylko ogólnie)
problematyk-ziom

Postprzez acid64KW 2006-08-28, 10:24 am

Zgadzam się w 100%! Jeżeli trener nie potrafi sobie podporządkować zawodników, to co on robi w takim do niedawna poważnym klubem jak Zagłębie?! Koszmar. Ja też niejednokrotnie oglądałem treningi 1-szej drużyny przed swoimi treningami i jakoś niespecjalnie piłkarze palili się do wykonywania zadań trenera. Co innego Tadziu Tyc, bo dla niego 5 minut biegania to jest piekło :D

Jeśli ktoś nie czuje tej atmosfery, nie wie ile dla tych kilku-kilkunastu tysięcy kibiców znaczy Zagłębie to nie powinien wychodzić na boisko nawet na rozgrzewkę.
acid64KW

Postprzez Łuki19 2006-08-29, 9:14 am

Ja juz wolalbym zeby zamiast Białka trenerem był Fornalik ktory obecnie jest bez klubu po tym jak zostal zwolniony z Odry Wodzisław to juz napewno lepszy trener niż Białek i napewno nie siedzial by jak Bialek 90 minut na ławeczce i zespokojem ogladał poczynania zawodników nawet jak byly by one wogule bez koncepcji
Łuki19
Obserwowany

Postprzez viking 2006-08-29, 9:28 am

No i pan Białek pożegnał się z posada ..........czy Dworczyk coś zdziała z Ruchem ? ciekawy jestem ?
viking

Postprzez Łuki19 2006-08-29, 9:35 am

Ja bym był za zatrudnieniem Waldemara Fornalika jak radził sobie w OE to w 2 tez by dał rade
Łuki19
Obserwowany

Postprzez CharoN^ 2006-08-29, 9:37 am

Pierwsza dobra wiadomośc od paru dobrych dni. Zobaczymy, komu przyjdzie zając się gwiazdorami.

ps. Proszę Was, nie spekulujcie kolejne 10 stron tematu o ewentualnych kandydatach...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez martinho 2006-08-29, 9:44 am

Jest decyzja, której można się było spodziewać. Zastanawia mnie tylko czy w odpowiednim momencie. Jak to wpłynie na drużynę. Miejmy nadzieję, że mobilizująco, ale czy nowy-tymczasowy trener zdąży to ogarnąć przed takim meczem ja środowy z Ruchem? Zmiany tej można się było spodziwać już wcześniej i wydaje mi się, że klub powinien mieć już przygotowaną wstępną alternatywę. Trenerów na rynku nie ma za wielu a i w innych klubach zaczynają się roszady. CZy w świetle afery korupcyjnej ktoś będzie chciał prowadzić Zagłębie - o to akurat bym się nie obawiał, bo póki nie zapadły jakiekolwiek decyzje dotyczące dalszych losów klubu to jest to atrakcyjny pracodawca dla niejednego trenera.
martinho

Postprzez warchlak 2006-08-29, 9:58 am

wreszcie poleciał Białek. to dobra wiadomość. złą jest że tymczasowo na tym stanowisku ma go zastąpić Dworczyk :shock: z Białkiem sa po jednych pieniądzach w sumie i nie wróże dobrych wyników z nim :x
warchlak
Prowokator

Postprzez opel 2006-08-29, 10:11 am

powtórze to co napisałem na 90min.wzieli Dworczyka który nie jest lepszy od Białka!!!teraz to już tylko równia pochyła w dół.jeżeli nie mieli lepszego kandydata na miejsce Białka,to mogli go zostawić.piłkarzyki się cieszą,bo powinni im dop... taką kare i tak obniżyć kontrakty,żeby poczuli trochę biedy,a wtedy może docenili by to za co i dla kogo grają i była by szansa zobaczyć u nich walkę i ambicję na boisku.A tak dalej jedno wielkie G.!!! Przyjde na mecz z rucholami i jak nie zobaczę u nich w/w cech to przestanę chodzić na Zagłębie do czasu kiedy coś się nie stanie z tymi złodziejami.
opel

Postprzez Degland 2006-08-29, 10:15 am

Degland napisał(a):mam nadzieje że ten temat w najblizszych dniach moze nawet godzinach zniemi sie na Janusz Białek były trener Zagłębia

i stało sie faktem
jeszcze tylko kary finansowe dla grajków
Degland

Postprzez T_misiek 2006-08-29, 10:16 am

Zwolnienie Białka i zatrudnienie na jego miejsce Dworczyka top tak jakby wejść z deszczu pod rynne. No to teraz widać jak zależy naszym działaczom na tym klubie. Skoda słów. Blamaż z Ruchem murowany :?
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez NAPOLI 2006-08-29, 10:22 am

wiem ze wszyscy byli wkur..... na Bialka ale nie robi sie czegos takiego na dzien przed meczem nie kumam tego, jesli chcieli go zwolnic to mogli to zrobic zaraz w niedziele.Zobaczycie nawet jesli go nie bedzie to i tak taktyka zostala ustawiona przez niego i zagra ten sklad ktory on by wystawil to wszystko to jedna wielka sciema a z 2 strony przeciez bialek nie mogl grac zamiast naszych kopaczy to ze im sie w dupach poprzewracalo to juz nie jego wina a kary finansowe i obnizenie kontraktow tez powinno byc i to znaczne moze zejda wkoncu na ziemie i zobacza gdzie ich miejsce w szeregu wyszly im 2 czy 3 mecze i juz obwolali niektorch wielkimi gwiazdami
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez tommaz 2006-08-29, 10:33 am

Oby tylko nie było takiego czegoś , że jak we środe wygrają z Ruchem to zarząd stwiedzi że Dworczyk to dobry trener i go zostawia :(((( tego juz raczej bym nie przeżył. (z deszczu pod rynne Białek-Dworczyk)
tommaz
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna