Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krawiec 2006-08-25, 12:55 pm

Jakub Wędrowycz napisał(a):Panie i Panowie.
Nie chcę generalnie wkładać kija w mrowisko, ale o ile ja pamiętam to w ‘kuluarach stadionowych’ od jakiegoś czasu (paru lat) mówiło się, że ‘gelboye’ mają spółdzielnie w Zagłębiu i tak naprawdę nie wszystkim (oprócz kibiców oczywiście) zależy na tym aby Zagłębie awansowało do 1 ligi – bo tak jak jest jest wygodnie. Czy to zdziwienie, które wszyscy okazują, nie jest aby na pokaz ??. Tak naprawdę to można się było domyślać, szkoda tylko, że taki ‘syf’ przytrafił się na 100 lecie klubu i że generalnie tak naprawdę to całe odium spadnie na klub, no i pośrednio na kibiców oczywiście. No chyba, że to wszystko jakieś wielkie nieporozumienie, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

V kolunmna? Chciałbyś żeby tak było koleś.

Zaraz chyba zaloguje się jako Zbygniew Wodecki na tym forum
Krawiec

Postprzez drewinio 2006-08-25, 1:13 pm

Chciałbym tylko powiedzieć że sprawa Ujak jest poziązana z Górnikiem Polkowice a nie z Zagłębiem. Bynajmniej tak wynika z rewelacji prasowych. Miejmy nadzieje że sprawa pozostałych dóch też się wyjaśni na naszą korzyść. A jeżeli i o ile Lachoswki jakiś wałek kręcił to mam nadzieje że robił to na swoje konto i ze włdze klubu nie były w to zamieszane o ile jakaś sprawa jest.
drewinio

Postprzez Jakub Wędrowycz 2006-08-25, 1:16 pm

Krawiec napisał(a):
Jakub Wędrowycz napisał(a):Panie i Panowie.
Nie chcę generalnie wkładać kija w mrowisko, ale o ile ja pamiętam to w ‘kuluarach stadionowych’ od jakiegoś czasu (paru lat) mówiło się, że ‘gelboye’ mają spółdzielnie w Zagłębiu i tak naprawdę nie wszystkim (oprócz kibiców oczywiście) zależy na tym aby Zagłębie awansowało do 1 ligi – bo tak jak jest jest wygodnie. Czy to zdziwienie, które wszyscy okazują, nie jest aby na pokaz ??. Tak naprawdę to można się było domyślać, szkoda tylko, że taki ‘syf’ przytrafił się na 100 lecie klubu i że generalnie tak naprawdę to całe odium spadnie na klub, no i pośrednio na kibiców oczywiście. No chyba, że to wszystko jakieś wielkie nieporozumienie, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

V kolunmna? Chciałbyś żeby tak było koleś.

Zaraz chyba zaloguje się jako Zbygniew Wodecki na tym forum

A kto powiedział, że chciałbym ???. Chciałbym, aby zawodnicy zap…li na boisku do końca i za każdym razem tak jakby grali o mistrzostwo świata. Czy tak jest, niech każdy sobie odpowie sam.
PS.
Co masz do Zbigniewa Wodeckiego :-))
Jakub Wędrowycz

Postprzez Gilardino 2006-08-25, 1:31 pm

adas napisał(a):DEMENTUJE. SIWY TRENOWAŁ DZIŚ Z GÓRNIKIEM I NIE JEST ZATRZYMANY.

To wkońcu co jest grane ???? :x

To ważne, bo to nasz wychowanek !!!
Gilardino

Postprzez Krawiec 2006-08-25, 1:32 pm

A co ma jedno z drugim wspólnego. W czasie kiedy wchodziliśmy do 2 ligi zawodnicy zapier... i w tym jest sedno, bo nie musieliśmy nic kupować. Były mecze takie, że remisowaliśmy wówczas ze słabeuszami, którzy murowali się w 11 na własnej połowie. To był sezon walki i tak grającego Zagłębia życzyłbym sobie dzisiaj.

Do Wodeckiego nic nie mam ale Ty wydajesz mi się podpanięty bo zalogowałeś się dopiero co i kleisz jakieś teorie mówiąc, że niby nie chesz wkładać kija w mrowisko. Poza tym twoja teoria nie trzyma się kupy bo plotkowało się, że ktośtam z zawodników nie chce awansować więc za co mieliby oni sędziom płacić, za to żeby drukowali przeciw nam???

Zna Cię ktoś z tego forum Wedrowyczu? Może chcesz ujawnić swoje rewelacje w realu, może masz jakieś dowody na to kto był skarbnikiem w tym układzie, a kto chodził do fryzjera?
Ostatnio edytowano 2006-08-25, 1:43 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez adas 2006-08-25, 1:38 pm

Gilardino napisał(a):
adas napisał(a):DEMENTUJE. SIWY TRENOWAŁ DZIŚ Z GÓRNIKIEM I NIE JEST ZATRZYMANY.

To wkońcu co jest grane ???? :x

To ważne, bo to nasz wychowanek !!!
INFORMACJA TAKA PODANA ZOSTAŁA M.IN. PRZEZ TVN24, JEDNAK KIEDY TO PODAWANO SIWY GODZINE PÓŹNIEJ BYŁ NA TRENINGU W ZABRZU. JEST DALEJ ZNAK ZAPYTANIA, GDYŻ PO TRENINGU NIE WSIADŁ DO AUTOBUSU, KTÓRYM PIŁKARZE ZABRZA POJECHALI NA MECZ A OFICJALNA WERSJA KLUBU Z ZABRZA JEST TAKA, ŻE JEST KONTUZJOWANY. SAM TOMEK TELEFONÓW NIE ODBIERA.
adas

Postprzez gruby 2006-08-25, 1:48 pm

Czyli tak w sumie wszystko się może jeszcze zdarzyć :roll:
gruby

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-25, 1:57 pm

drewinio napisał(a):Chciałbym tylko powiedzieć że sprawa Ujak jest poziązana z Górnikiem Polkowice a nie z Zagłębiem. Bynajmniej tak wynika z rewelacji prasowych. Miejmy nadzieje że sprawa pozostałych dóch też się wyjaśni na naszą korzyść. A jeżeli i o ile Lachoswki jakiś wałek kręcił to mam nadzieje że robił to na swoje konto i ze włdze klubu nie były w to zamieszane o ile jakaś sprawa jest.

Małe sprostowanie... Mariusz U. został wezwany do prokuratury w sprawie korupcji w Zagłębiu Sosnowiec (dokładnie to samo co Łukasz A. i Marcin L.) ale Wujek przy okazji sypnął wszystko co wiedział... nie tylko w temacie swojego poprzedniego klubu ale odmnośnie Polkowic też, a podono na nich nie kończąc...
problematyk-ziom

Postprzez Jakub Wędrowycz 2006-08-25, 2:00 pm

Krawiec napisał(a):A co ma jedno z drugim wspólnego. W czasie kiedy wchodziliśmy do 2 ligi zawodnicy zapier... i w tym jest sedno, bo nie musieliśmy nic kupować. Były mecze takie, że remisowaliśmy wówczas ze słabeuszami, którzy murowali się w 11 na własnej połowie. To był sezon walki i tak grającego Zagłębia życzyłbym sobie dzisiaj.

Do Wodeckiego nic nie mam ale Ty wydajesz mi się podpanięty bo zalogowałeś się dopiero co i kleisz jakieś teorie mówiąc, że niby nie chesz wkładać kija w mrowisko. Poza tym twoja teoria nie trzyma się kupy bo plotkowało się, że ktośtam z zawodników nie chce awansować więc za co mieliby oni sędziom płacić, za to żeby drukowali przeciw nam???

Zna Cię ktoś z tego forum Wedrowyczu? Może chcesz ujawnić swoje rewelacje w realu, może masz jakieś dowody na to kto był skarbnikiem w tym układzie, a kto chodził do fryzjera?

Nie do końca zrozumiałeś moje intencje – nie chodzi mi o to, aby rzucać jakieś oskarżenia, nie znam żadnych rewelacji na ten temat, chodzi mi tylko o fakt, że o pewnych ‘nieprawidłowościach’ się mówiło a teraz niektórzy udają zszokowane dziewice. Wiem, że powiedzenie, że się ‘mówiło’ to nic nie znaczy, no ale tak naprawdę, to nikt z nas nie ma danych na ten temat, więc jeślibyśmy chcieli opierać się na faktach, to w ogóle nie powinno się na ten temat dyskutować (a w końcu to forum dyskusyjne). Co do daty rejestracji, cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz :-)). Co się zaś tyczy zap….nia, to masz rację – kiedyś dawali 100 % i były efekty, a teraz tak nie jest – takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.
Pozdrawiam – wrzuć trochę na luz :-))
JW
Jakub Wędrowycz

Postprzez Krawiec 2006-08-25, 2:34 pm

Gadasz nie na temat. O obecnej formie zespołu jest inny topic założony i to nie ma nic wspólnego ze sprawą. Nieprawidłowości, o których mówisz miały ponoć szkodzić pozycji klubu w tabeli, a rzekome podkupywanie sędziów chyba maialoby na celu służyć czemuś przeciwnemu.

Jeśli łączysz teorię o tym, że zawodnicy nie chcieli kiedyś awansować z obecą sprawą, to albo nie jesteś mądry delikatnie mówiąc albo źle życzysz klubowi.
To co napisałeś ma się tak do sprawy jak informacja że Marek S. jest z Opola tak jak i Lacha. Po prostu jest to kolejny kwiatek w medialnym spektaklu.

Nie dam sobie ręki odciąć, że Zagłębie jest czyste ale póki nie znam całej sprawy nie pozwolę, żeby za wczasu skazano nasz klub na potępienie.

Na luz to ja mogę sobie wrzucac w Hyde Parku, a nie w momencie kiedy waża się losy być albo nie być Zagłębia Sosnowiec.
Ostatnio edytowano 2006-08-26, 1:30 am przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Przemek26 2006-08-25, 3:39 pm

Fragment rozmowy z Hydroscierwiem Staniszewskim:

Tymczasem miejscowi kibice zachowywali się zupełnie odmiennie. Podobno "latały" jakieś sztuczne pieniądze?
- Tak, była trochę niezdrowa atmosfera. Myślę, że ci kibice powinni wspierać swoją drużynę, która nie mogła z nami wygrać i odbijała się od nas, a oni wręcz przeciwnie, wyzywali nas. Mnie osobiście, Tomka Bekasa, a także trenera.

No właśnie. Kilka dni temu, wrocławska prokuratura zatrzymała Marcina L.. Sprawa dotyczy także meczu Zawisza-Zagłębie z rundy wiosennej. Teraz się okazuje, że to Wy mieliście rację.
- Oczywiście, że tak. My sobie tego z palca nie wyssaliśmy, a ja nie jestem człowiekiem, który jest jakimś sędzią. Jednak jeśli ktoś mi proponuje takie rzeczy, jak łapówkę to ja muszę to zgłosić, żeby mieć czyste sumienie, by ujawniać takie nieczyste zagrania. Mam nadzieję, iż wrocławska prokuratura zachowa się odpowiednio i postawi jakieś zarzuty, bo dowody wskazują na to iż to my mieliśmy rację.

Że gnoja żadna ciężka reka z trybun nie dopadła :evil:
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-25, 4:00 pm

Czy prokuratorzy są naprawde tacy głupi... Zarzut postawiony Marcinowi za okres 3 ligowy to wręczenie łapówki której suma wynosiła około 7 tyś... czy nawet te 10 tyś a Baniak i spółka utrzymują że chodziło o sumie 80 tyś czy 100 tyś... Gołym okiem widać różnice i nie mówie tu o klasie rozgrywkowej :? Dziwnym trafem ich oskarżenia ucichły po wyjaśnieniach w prokuraturze i teraz nagle sobie przypomnieli (tuż po meczu z nami)... a prokuratura już łączy te sprawy :shock: ... W tym wszystkim jakoś zbyt dużo zbiegów okoliczności...
problematyk-ziom

Postprzez August 2006-08-25, 10:00 pm

Fragment z wrocławskiego dodatku GW:

"...Dlatego Mirosław D. trafił w czwartek do Policyjnej Izby Zatrzymań, a w piątek przez sześć godzin był przesłuchiwany. Został również skonfrontowany z innymi podejrzanymi, m.in. Mariuszem J., kierownikiem drużyny w Górniku Polkowice, i Marcinem L. z Zagłębia Sosnowiec. Prokuratura podejrzewa, że Mirosław D. za korzystne wyniki kilku meczów dał od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych łapówki..."
August

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-25, 10:42 pm

August napisał(a):"...Dlatego Mirosław D. trafił w czwartek do Policyjnej Izby Zatrzymań. Został również skonfrontowany z innymi podejrzanym Marcinem L. z Zagłębia Sosnowiec.

a to niby w jakiej sprawie? Kolejne jakieś bzdury my jesteśmy w 3 lidze jak Polkowice wywalczają awans do 1 w sezonie 2002/2003 (chyba o ten sezon chodzi prokuraturze w przypadku Polkowic)... sezon 2003/2004 gdy wchodzimy do 2 ligi Polkowice są w 1 cały czas (o ten sezon prokuratura ma do Marcina L. zastrzeżenia)... To ja całkowicie nie rozumiem po co ta konfrontacja...
problematyk-ziom

Postprzez esano 2006-08-26, 12:55 am

Chodzi o następny sezon już w 2 lidze , kiedy Dragan był trenerem Arki i wygrali z Wami 2 x po 2-1. W obydwóch wystapił M. Lachowski a wg prokuratury Dragan ustawiał mecze z sędziami i pewnie stąd ta konfrontacja.

Cała afera zaczęła się m.in. od dwóch byłych piłkarzy Miedzi Zbigniewa Murdzy i Jacka Sorbiana , kiedy pojawiły sie zarzuty o ustawienie meczu Polaru z Zagłębiem Lubin. Murdza to taki Wasz Ujek , też latał po mieście z kuponami za 1 - 2 tys zł.

Nikt nie przypuszczał , że aż tak sie wszystko rozkręci i to jeszcze nie koniec heh Na razie jednak biorą się za średnie kluby , a powinni w 1 kolejności za Lubin sie chwycić i innych potentatów.
esano

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna