przez Strooś 2006-08-24, 12:06 am
Wiem, że to temat o Legii, ale myślę, że to odpowiednie miejsce aby napisać tego posta tym bardziej, że nie ma jeszcze tematu o meczu z Ruchem. Tak więc przechodząc do sedna sprawy:
Chyba cała Polska dzisiaj zwróciła uwagę na fantastyczny doping warszawskiej publiczności i to pomimo, że Legia grała słabo i przegrywała 1:3 a i atmosfera w klubie jest nieciekawa.
No poprostu najwyższy poziom światowy kibicowania!!! Tutaj niestety widać ile brakuje nam w Sosnowcu do pierwszej ligi, bo z pewnością kibice na stadionie Legii to EKSRAKLASA!
Doping na meczach Zagłębia w porywach czasami nawet niezły, ale jak nie idzie naszemu Zagłębiu to od razu lipa i tu nasuwa mi się dziwna analogia do naszego forum: jest sukces to same pochwały i hyrraoptymizm, jest gorzej to same (no może z wyjątkami, tak jak na trybunach) płaczki.
Biorąc za przykład dzisiejszy mecz dla naszych kibiców, dla NAS życzyłbym sobie podobnego dopingu i frekwencji na meczu z Ruchem. Właśnie w takich chwilach można pokazać, że my kibice zasługujemy na pierwszą ligę.
Niestety do tej pory potrafimy tylko narzekać i wytykać, że klub nie robi tego, miasto tamtego, a zapotrzebowanie na pierwszą ligę w Sosnowcu jest.
A ja się spytam... może inaczej, niech każdy zapyta siebie samego ile do tej pory zrobił i ile jeszcze może zrobić, żebypomóc naszemu klubowi, żeby oglądać nasze Zagłębie w występach w OrangeEkstraklasie.
pozdrawiam
ps
i jeszcze raz do obecnych dzisiaj na stadionie kibiców Legii: BRAWO, BRAWO, BRAWO!