Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez DaMi 2006-08-21, 6:32 pm

lys1975 napisał(a):
zbsa napisał(a):Powinni was zdegradowac do 5 ligi tak jak to zrobili w seria a.

A TEN CO TU JESZCZE ROBI?? :shock:
PROPONUJĘ PROMOCYJNIE POCZĘSTOWAĆ GO BANEM,BO TAKIE BANIAKO-PAJACE,SZCZEGÓLNIE W DNIU DZISIEJSZYM,SĄ NAM TU NAJMNIEJ POTRZEBNI :!: :evil:

Już raczej nie zawita na nasz forum :wink:
DaMi

Postprzez Abbaddonn 2006-08-21, 6:40 pm

Powiem tak ... ładne mamy stolecie klubu,a miał być awans,mecz z Legia itd. A slyszałem że w 3 i 4 lidze dochodziło przez uwczesnego prezesa do handlowania meczami
Jeśli okarze się to prawdą bedzie mi wstyd za klub
Pozdrawiam wszystkich uczciwych

P.S.
Pamietacjie co stało się w zeszłym zesonie z Torino ???
przypadek???
Ostatnio edytowano 2006-08-21, 6:43 pm przez Abbaddonn, łącznie edytowano 1 raz
Abbaddonn

Postprzez arek 2006-08-21, 6:40 pm

Witam wszystkich. Ten korupcyjny smród dopadł w końcu i nas. Możliwości są dwie:
1. Jesteśmy umoczeni w kupczenie. Jeśli tak to nie ma co wieszać psów na Lachowskim bo jako kapitan był tylko przekaźnikiem i został teraz kozłem ofiarnym. Jeśli nie on to byłby ktoś inny ale prawdziwa głowa tego procederu jest gdzieś wyżej. Udowodnienie winy może oznaczać kłopoty ale chyba warto odpokutować dla oczyszczenia tego syfu.
2. Zagłębie nie brało udziału w kupczeniu. Istnieje podejrzenie że padamy ofiarą gierek lub porachunków. Jest to całkiem realne w kontekście ostatnich wydażeń w Bydgoszczy. Zeznanie któregoś z aresztowanych w sprawie sprzed trzech lat trafiło na bardzo podatny grunt i czyni to bardzo wiarygodnym w odczuciu innych. Bez względu na wynik przesłuchań smród zostanie na długo
arek

Postprzez XytrasS 2006-08-21, 6:43 pm

a pamietam, jak Zaglebie tj kibice wszystkich w kolo od sprzedawczyków wyzywali, a teraz CO ??
Wielkie Zaglebie Sosn. upada, przez 2 frajerów.
haha, jestem CIekaw jak dalej sprawy sie potoczą...moze jakies minusowe punkciki? I 3 liga... lol
W sumie Wam zle nie zycze, ale kazdy klub mial sprzedajacego , czy to TSP, czy Szczakowianka czy Gliwice. Bo mafia piłkarska to jedna rodzina...
XytrasS

Postprzez WOJTEK 2006-08-21, 6:43 pm

Do łosi w stylu Arek W i koszki: jesteście megakretynami. Facet został zatrzymany DO WYJAŚNIENIA a Wy już go zbluzgaliście. Za dwa dni może się okazać, że go wypuszczą i co wtedy ?? Odszczekacie to ??
WOJTEK
Adventure Group

w dupie się pojebało..

Postprzez mariusz76 2006-08-21, 6:44 pm

w dupie się pojebało od tej kasiory,gwiazdy za dużo zarabiali a grac się nie chce, to lepiej wyłożyc kasiore i po problemie....
ANTYŚLĄSK
mariusz76
Żółta kartka

Re: w dupie się pojebało..

Postprzez WOJTEK 2006-08-21, 6:46 pm

mariusz76 napisał(a):w dupie się pojebało od tej kasiory,gwiazdy za dużo zarabiali a grac się nie chce, to lepiej wyłożyc kasiore i po problemie....
ANTYŚLĄSK
Napisz na tym forum JESZCZE JEDNĄ głupotę i dam Ci bana.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez LooZ^ 2006-08-21, 6:54 pm

Nie liczylbym na to, ze go wypuszcza...

Tak jak my wiemy, ze w Opolu bylo wiele przekretow, tak i wiemy kto od nas mecze kupowal. Pamietny mecz w Opolu (ostatni w rundzie, wielka ulewa, awantura w 90 minucie), zostal opchniety przez naszych pilkarzy za 5.000$ Takie mecze mozna wymieniac dlugo... Zgadzamy sie chyba wszyscy co do tego, ze nasza pilke trzeba oczyscic z korupcji nawet po trupach. W Opolu nie mamy watpliwosci o winie Lachowskiego.
LooZ^

Postprzez marsad 2006-08-21, 6:57 pm

Tomano pisał:

po pierwsze nic jeszcze nikomu nie udowodniono a moze nie wiesz ale w tym kraju obowiazuje domniemanie niewinnosci oskarzonego oznacza to mniej wiecej tyle ze dopoki komus nie udowodniono winy, jest NIEWINNYM i zarowno ograny scigania jak i opinia publiczna maja traktowac go jako niewinnego.

Chłopie-jołopie, czy ty naprawdę nic nie widzisz?
Wiem, że pisząc z Gliwic i będąc kibicem Piasta jestem dla Ciebie niewiarygodny. Bo jakże może być wiarygodny zacietrzewiony, i nienawidzący Zagłębia gliwiczanin.
Cieszę się, że jesteście następni. I to właśnie WY. Tyle jadu ile przeczytałem na waszym forum pod adresem skorumpowanego Piasta to ja nie pamiętam. Degradacja do b klasy, to było najcięższe. Najlżejsze - IIIliga.
Pytam - co teraz proponujecie dla Zagębia?

Nic im jeszcze nie udowodniono? Piastowi do dziś jeszcze nic nie udowodniono (choć ciągle zmieniano zarzuty) a - 10 dostał.

Gdyby były jakieś minusowe punkty dla kibiców, to chciałbym, abyście dostali ich maksymalną ilość. Bo nie życzę tego Waszej drużynie. Uważam, że drużyna Wasza jest w porzo ale ma pecha co do kibiców.
marsad

czy to strona dr.ks Rydzyka

Postprzez mariusz76 2006-08-21, 6:57 pm

A co to strona Ks. derektota Rydzyka,....co.[color=green][/color][/b]
To jest moje zdanie.....
To po co to forum?????
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez wieszczu 2006-08-21, 7:00 pm

Chciałoby się powiedzieć,że smród polskiego,piłkarskiego bagna dotarł do Sosnowca.Prawda jest taka,że polski futbol drąży nowotwór i ten (po)twór musi po prostu umrzeć,by mógł narodzić się zdrowy organizm.Naiwnością było sądzić,iż przy całym ogromie korupcji nasz klub pozostanie nie skażony.Co prawda,daleko mi do ferowania już teraz wyroków,wieszania psów itd.Obawiam się tylko o to,że to całe dzisiejsze wydarzenie może się odbić na frekwencji i tak już przecież nie najlepszej.W pewnym momencie ludzie powiedzą:dość! O fanatyków jestem spokojny,bo oni (my) zawsze będą z zespołem.A wspomniana wcześniej zasada domniemania niewinności oznacza w Polsce ni mniej ni więcej tylko "skazanie".Powiem Wam jedno:czułbym się bardzo nieswojo jako kibic w "skórze Baniaka" podczas meczu wyjazdowego Zagłębia. Lżyłem Baniaka podczas meczu równo za to co zrobił w Bydgoszczy,ale jeśli naszemu klubowi zostanie udowodniona wina to miejcie wszyscy świadomość, iż przyjdzie nam to odpokutować.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Rambo_1989 2006-08-21, 7:07 pm

Policja zatrzymała dwóch II-ligowych piłkarzy
Dwóch piłkarzy podejrzewanych o udział w aferze korupcyjnej zatrzymali wrocławscy policjanci. Obaj zawodnicy są przewożeni do Wrocławia, gdzie zostaną przesłuchani.

- Zatrzymani zostali dwaj piłkarze, 25- i 31-letni. Jeden z nich (Marcin L. - przyp. 90minut.pl) gra w jednym z klubów II-ligowych z woj. śląskiego, drugi (Łukasz A. - przyp. 90minut.pl) w tym klubie występował. Obaj są podejrzani o wręczanie i o obietnicę wręczania łapówek sędziom piłkarskim w zamian za korzystne rozstrzygnięcie meczów - powiedział PAP asp. Wojciech Wybraniec z wrocławskiej policji.

W śledztwie dotyczącym korupcji w piłce nożnej zarzuty postawiono dotąd ponad 30 osobom. Wśród nich są sędziowie, działacze, obserwatorzy Polskiego Związku Piłki Nożnej i piłkarze.

Do tej pory najpoważniejsze zarzuty ma Ryszard F., któremu prokuratura zarzuca założenie i kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą, działającą od 2000 r. Zajmowała się "ustawianiem" ligowych meczów. W sumie mężczyźnie postawiono ponad 30 szczegółowych zarzutów; wszystkie dotyczą korupcji.

Według prokuratury, od 2000 do 2003 roku F. nakłaniał, pośredniczył i wręczał łapówki różnym osobom, w tym sędziom piłkarskim i obserwatorom PZPN. Miał w ten sposób wpłynąć na wyniki ponad 30 meczów w I, II i III lidze.

źródło: własne / PAP

Oto artykuł z "90minut"

Szkoda mi gadac na to wszystko, Ehh :roll: :roll:
Rambo_1989

Postprzez WOJTEK 2006-08-21, 7:10 pm

k***a mać. Ciekawe ile osób jeszcze wklei informację, że Lacha i Antek są zatrzymani. Rambo, chcesz zabłysnąć ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ASTER 2006-08-21, 7:12 pm

Wg mnie gdyby to była prawda to i tak klubu nie zdegradują - sprawa sprzed 3 lat a nie z ostatnich np tygodni.
Baniak i tak kiedyś odpowie- ktoś go i tak sypnie bo nie dostał kaski.
Co do kupowania meczy: każdy może kupić - nie tylko klub. Skąd wiecie czy np (ewenrualnie) Lacha nie kupował czy sprzedawał meczy dla osób trzecich???
Bukmaher działa, kaska sie święci. Nie zawsze klub wie o takich sprawach.
Skoro Lache wezwali do Wrocka to na pewno coś się święci - może być świadkiem a może być oskarżonym.
Sami wiecie jak działa prawo w kraju- jedziesz na wyjazd a oni za niewinnośc Cie zwiną bo komuś się ubzdurało (psom) że ich atakowałeś itp..
Nie będę nikogo bronił ani karcił ale poczekajmy kilka dni a wiele się wyjaśni.
A na Zagębie będziemy i tak jeździć czy wejdą do 1 czy zostaną w 2 czy spadną do 3 ligii. Wiele osób sieje tu farmazony. Poczekajmy co ta infa przyniesie.
Do kiboli OKSu : Co do sprzedawania meczy w Opolu przez Lache - to skąd możemy wiedzieć czy Lacha był tylko egzekutorem,czy cała drużyna odry nie chciała wejść, czy komuś awans Odry nie był na rękę?
Kiedyś Jeziorak Iława(nasz jutrzejszy rywal) miał wielką szansę awansu do pierwszej ligii, kilka punktów (ok 10) przewagi na jesieni a na wiosnę przegrywali- sprzedawali mecze. Czasami zielony stolik jest już przed pierwszą kolejką i na to niestety nic nie poradzimy ( zeszłego roku WIDZEW miał wejść! Kilka pierwszych kolejek fatalnych a potem zwycięstwa po 1-0 w końcówkach meczów. Super forma- wątpię.)

Na dobre i na złe i w każdej lidze- zawsze będziemy tam gdzie oni będą grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: ZS
pozdro
ASTER

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-21, 7:14 pm

XytrasS napisał(a):a pamietam, jak Zaglebie tj kibice wszystkich w kolo od sprzedawczyków wyzywali, a teraz CO ??
Wielkie Zaglebie Sosn. upada, przez 2 frajerów.
haha, jestem CIekaw jak dalej sprawy sie potoczą...moze jakies minusowe punkciki? I 3 liga... lol
W sumie Wam zle nie zycze, ale kazdy klub mial sprzedajacego , czy to TSP, czy Szczakowianka czy Gliwice. Bo mafia piłkarska to jedna rodzina...

i tylko dlatego zalogowałeś się na to forum żeby takie bzdety napisać? godne podziwu... :?
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna