Zagłębie - ... Bydgoszcz - 19.08.2006 godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez warchlak 2006-08-16, 9:11 pm

dobra olejcie tego hydrotwora bo nie ma co sie wdawać w polemike z kibicem sukcesu. kazdy wie jak sytuacja wygląda w Bydgoszczy i na pewno nie wygląda tak jak to utopijnie przedstawił pan hydrocośtam :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez twari 2006-08-16, 9:27 pm

WKS ZAWISZA - zrozum że Lech był w OE i nikt tam sobie miejsca w ekstraklasie nie kupił! Połączyły się dwa kluby i to jakoś można zrozumieć. Inna jest sytuacja gdy właściciel zespołu 2-ligowego nagle ma widzimisie by zmienić sobie siedzibę i zabiera Włocławianom 2 ligę i zespół wbijając do Bydgoszczy!! A wy z otwartymi ramionkami przyjmujecie hydrotwór 2-ligowy i jeszcze mówiecie na niego ZAWISZA! Jak wam k*rwa nie wstyd?? A gdzie tradycja? Honor?
I nie pieprz mi tu o chuliganach bo gdyby nie ta garstka ludzi to Zawisza wogóle by już nie istniał bo żaden z was nie ruszył dupska na 4-ligowe mecze Zawiszy... a nagle jak znalazła się okazja obejrzeć ekipy z zaplecza ekstraklasy to się straszni kur*a kibice znaleźli...
Stawiam skrzynke wódki że jak Hydro spadnie do 3 ligii (co im serdecznie życzę) to żadne z was nie będzie na niego chodził!
Ale nim do tego dojdzie to Klatt zabierze zabawki i przejdzie do innej piaskownicy!
twari

Postprzez rossoneri 2006-08-17, 9:33 am

dajcie spokoj juz z tym hydrotworem i innymi zarzutami ,kupili miejsce w drugiej lidze, i juz chyba nie o to tutaj w tym temacie chodzi ,postawcie sie na ich miejscu, jakby np Zaglebie gralo w piatej lidze i mialo mozliwosc wskoczyc na kogos miejsce do drugiej czy tez pisalibyscie o naszym klubie takie rzeczy ,watpie bo chodzilibyscie na druga lige i nawet nie wspomnielibyscie jak do tego doszlo, a wiec zastanowmy sie troche i nie czepiajmy sie tego co sie stalo ,jest klub w drugiej lidze ,nazywa sie Zawisza Bydgoszcz i juz ,a piszmy tutaj lepiej o samym meczu, ktory musimy wygrac obojetnie jak sie nazywa przeciwnik
rossoneri

Postprzez ALOSZA 2006-08-17, 9:35 am

Dodam jedna rzecz, mianowicie może sie stażyć że hydrokupa przestanie istnieć i to szybciej niz jej kupofani myslą......korupcja sie to nazywa...zobaczymy wtedy wasze przywiaznie smieszni ludzie.

ZAWISZA JEST JEDEN - IV LIGOWY !!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez damian_2006 2006-08-17, 9:38 am

Krutko i na temat 3-1 bramki folc,berek,chwalibogowski
damian_2006

Zagłębie- ..... Bydgoszcz

Postprzez Czeladź 2006-08-17, 10:18 am

Witam. Skromne 1:0. bramka Lachowski.
Czeladź

Postprzez rzusi 2006-08-17, 10:53 am

2:1
Pach, Chwalibogowski ;p
rzusi

Postprzez m3lm4k 2006-08-17, 12:17 pm

Wlasciwie debiutujac na forum, chcialbym wtracic swoja mysl w temat.

Skoro klub wg. wiekszosci zrodel zwie sie Zawisza Bydgoszcz (2) to 'kibice' tego wlasnie klubu, jak juz nic nie przemawia, powinni mowic - ze ' kibicuja Zawiszy 2' - moim skromnym zdaniem.
m3lm4k

Postprzez dracoola 2006-08-17, 12:32 pm

rossoneri napisał(a):dajcie spokoj juz z tym hydrotworem i innymi zarzutami ,kupili miejsce w drugiej lidze, i juz chyba nie o to tutaj w tym temacie chodzi ,postawcie sie na ich miejscu, jakby np Zaglebie gralo w piatej lidze i mialo mozliwosc wskoczyc na kogos miejsce do drugiej czy tez pisalibyscie o naszym klubie takie rzeczy ,watpie bo chodzilibyscie na druga lige i nawet nie wspomnielibyscie jak do tego doszlo, a wiec zastanowmy sie troche i nie czepiajmy sie tego co sie stalo ,jest klub w drugiej lidze ,nazywa sie Zawisza Bydgoszcz i juz ,a piszmy tutaj lepiej o samym meczu, ktory musimy wygrac obojetnie jak sie nazywa przeciwnik

proszę, powiedz, że żartowałeś...

niestety rzeczywistość jest taka, że hydrostwór jest całkiem mocny, ja stawiam na remisik bramkowy lub skromne zwyciestwo Zagłębia - dawno nie miałem okazji na żywo, więc mam nadzieję, że mnie nie zawiodą :lol:
dracoola

Postprzez Kapiszon 2006-08-17, 2:57 pm

Panowie , sytuację jaka panuje w Bydgoszczy znacie tylko z relacji " jedynie słusznej IV ligowej ŚP " . Wasze forum nie jest miejscem żeby wyjaśniac jak naprawde sprawa wygląda i kim są ludzie związani z tym "klubem" . Mam nadzieje że w sobotę będzie dobry mecz i niech wygra lepszy .
Kapiszon

Re: Zagłębie - ... Bydgoszcz - 19.08.2006 godz. 17.00

Postprzez Lothian 2006-08-17, 6:17 pm

MarcelZS napisał(a):Mecz nie tylko o 3 punkty, mecz Drużyny z wielką i ponad stuletnią tradycją z przeciwnikiem, który to nie zna słowa tradycja, kibice i honor.
Mecz z przecinkiem z cyrku komercyjnego, w którym można wszystko kupić i sprzedać, więc nie ma co się dziwić postawie Bogusława B. oraz Damiana S. a także całej drużyny, która zrobi wszystko by nie przegrać, bo przecież uciekają premie punkty i kasa za awans.
Mecz, w którym może paść każdy wynik na boisku, bo taki jest sport i w tym jest piękno piłki, ale obawiam się, że pojęcia sportowej walki też drużyna Bogusława B. nie zna.
Wierze w to, iż Zagłębie, za którym stoi liczna rzesza kibiców, a ich pokolenia mijają się na Ludowym zrobi więcej niż można na boisku, a Marcin i Dżenan dadzą z siebie maxa by schodzić z boiska z podniesioną głową i pozostawić bez złudzeń bydgoskich oszustów.
Licze gorąco na to, że my kibice damy z siebie wszystko, pomimo że to nie jest mecz, na który się czeka, bo nie jest to mecz z klubem, który ma tradycje i kibiców, który jest nam bliski albo daleki, ale pokarzemy że te sto lat tradycji i nasza miłość do barw jest czymś cenniejszym od kasy Hydrobudowy.

A z kończącym gwizdkiem chciałbym zaśpiewać - Baniak szm.... co ty na to!!!!!
(Choć na pewno nie jest to w duch walki fair play, ale dla Baniaka i jego drużyny nie będę się mógł oprzeć)

Ja kibiców z Bydgoszczy nie rozumiem. Mają druzynę w 2 lidze to wolą dalej pisac o 4 lidze, gdzie za rok lub dwa padna i co wtedy? Jestem pewny, że i tak pójdziecie na Zawisze Hydrobudowe. Hydrobudowa miała druzynę w 2 lidze, ale nie mieli kibiców, wiec przeniesli druzyne do Bydgoszczy. W Poznaniu, Szczecinie czy Ostrowcu jakos mozna kibicowac takiej druzynie która powstała z innej druzyny, tylko Bydgoszcz ma takich pajaców, którym przeszkadza to, ze ktoś im zrobił piłke na poziomie. Po co mieli inewstowac kase od nowa w 4 lige, skoro mieli gotowe w 2 lidze. A tak poza tym to prawdziwy Zawisza jest Zawisza 2 ligowy. Ma prawa do herbu nazwy itd czego nie mozna powiedziec o 4 ligowym, który bije swoich sponsorów(sic!!!)
Lothian
Obserwowany

Postprzez WOJTEK 2006-08-17, 7:26 pm

Lothian - widzę, że nie kumasz nic a nic. To, że ktoś nagle przenosi obcą drużynę do Twego miasta, kradnie Symbole, barwy i inne ważne dla kibica atrybuty, że podszywa się pod Ich klub jest dla Ciebie niczym bo daje im 2 ligę, tak ? Wyobraź sobie następującą sytuację:
Zakładam, że jesteś z Sosnowca (po tonie Twego posta można wysnuć taki wniosek). Nasze Zagłębie ma 2 ligę, swoje barwy, swój herb, swój stadion i wreszcie kibiców. Jednak nagle prezes Odry Wodzisław wpada na genialny pomysł: przeniosę sobie klub do Sosnowca, tak przecież jest tylu kibiców spragnionych Ekstraklasy. I przenosi go. Dogaduje się z chujami z Ratusza i robi sobie Zagłębie Sosnowiec S.A. A w DRUGIEJ lidze gra Zagłębie Sosnowiec (bez S.A.). I według Ciebie to jest ok, tak ?? Bo przecież daje nam pierwszą ligę. Jeżeli według Ciebie to jest tak jak powinno być to ja pierdolę takich kibiców jak TY.
To nie jest jakaś NBA gdzie co sezon klub ma inną nazwę czy herb. Wbij sobie do głowy, że na to zgody być nie może i nie będzie.
ZAWISZA JEST JEDEN - CZWARTOLIGOWY !!
NIE DLA ZŁODZIEI Z HYDROBUDOWY !!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez HATI 2006-08-17, 7:47 pm

Czytam wasze opinie i jestem zaskoczony że w zagłębiu tez sa kibice którzy nie mają swojego zdania, czemu IV ligowcy nie powiedza prawdy o swoim zespole, przeciez jak mieli z II ligi spaść do IV a dzięki przeniesieniu klubu z Konina zostali w II lidzę to też jest w porządku, sami przyznają się na naszym forum że to był błąd, to czemu chodze na IV lige jeśli to także nie jest zawisza, wytłumaczcie mi to bo jestem zagubiony, zaczym napiszecie cokolwiek zastanówcie się (wiem ze tak nie powinno być ale musicie się wszyscy nauczyc że tojest 21 wiek i na całym świecie jest tak ze kto ma pieniądze ten żądzi) zgadzam się a gdzie jest tradycja hm, byłem na trzech meczach w bundeslidze jestem bardzo zaskoczony gdyz tam chodzą rodzinami na mecz z małymi dziećmi (a doping to nawet legie sie chowa i ktoś by powiedział że to piknikarze).
1. jest bezpiecznie
2. doping suuuuuuuuper
3. miła atmosfera

Dlatego na mecze przychodzi kilka dziesią tysięcy kibiców.

Pozdarwaim kibiców ZAGŁĘBIA (miejcie swoje zdanie a nie ciągle piszecie to co IV ligowcy) :?
HATI
Żółta kartka

Postprzez zgredos B_Ch 2006-08-17, 8:00 pm

Witam panowie.
Wzrośnie wam grono zarejestrowanych przed meczem z hydrościerwem :d
Na wstępie dzięki za poparcie na tej stronie.Prawdziwi kibice widze że wiedzą co to klub,barwy,tradycja.Wy wiecie bo tez mialiście nieliche chwile w swoim kibicowskim zyciu.
Nie będę się rozpisywał nad sytuacją panującą w Bydgoszczy,bo większośc z was ją zna.
Ale jak czytam tych debili że oni sa kibicami Zawiszy to normalnie mnie rozpierdala coś od środka.
Co oni wiedzą o kibicowaniu? Albo inaczej o miłości do swojej drużyny.Jak to cXXXX sezonowe-jak hydro by spadło o ligę niżej to nikt nie będzie na to chodził.
Ja nie mówie że u nas jest kolorowo.Jest nas teraz- tych gotowych na wszystko- może z 300 może z 500,ale będziemy walczyć o nasze bo Zawisza jest bydgoski,jest nasz a nie karierowiczów,polityczków i innych gadów.Jeszcze jedno jest pewne że mamy poparcie wielu tzw.pikników którzy nie chodzą na to II ligowe gówno,bo wiedzą coś o słowie HONOR.
Dzięki Zagłębiacy i przywitajcie te ścierwa w odpowiedni sposób.
poZdro
zgredos B_Ch

Postprzez ASTER 2006-08-17, 8:16 pm

Kolego HATI

Mieszkam kilkanaście km od Sca. Jeżdże na ZS od kilkunastu lat ( z przerwami) Zacząłem jeździć jak graliśmy w 5 lidze mimo,że dużo osób w okolicy przyciągała gieksa( chyba w tamtym okresie miała największe sukcesy - np ćwierćfianał pucharu UEFA) bądż Ruch czy Górnik.
Przypomina Ci to coś? 8)
Dla mnie taka zmiana jaką teraz ma Zawisza to zmiana barw klubowych!

Jak sam napisałeś jest 21 wiek i żądzą pieniądze, więc zapamiętasz moje słowa - ten nowy twór zawisza hydrobudowa 2 też kiedyś padnie.
A dlaczego ?
Bo ludzie którzy mają wiarę ( Zawisza Bydgoszcz) kibicują drużynie a nie wielkiej kasie zainwestowanej w 2 lige. A ludzie którzy mają kasę powiedzą,że już im piłka się znudziła, straty a może zmiana dyscypliny itp itd.

Nie obraź się ale rozumie zwykłych ludzi, którzy nie wiedzą co to jest wiara. Gdyby w Scu kiedyś powstała fuzja (lata 90te) pewnie i trochę ludzi by przyciągnęła ale dzięki Bogu tak nie było.
I mogliśmy sobie przypisać hasło:
"Zagłębie Sosnowiec -WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA".

Powodzenia dla Zetek! Tych prawdziwych!
Ostatnio edytowano 2006-08-17, 8:20 pm przez ASTER, łącznie edytowano 1 raz
ASTER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna