LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Codino 2006-08-03, 2:23 pm

Wieszczu, przesadzasz, podobnie jak Ci, którzy myślą, że Legia rozpyka sobie Szachtar.
A tak swoją drogą, o etatowych "ławkowiczów" z defensywy Legii biją się kluby pierwszoligowe, ale Szala na pewno by się nie załapał do Zagłębia...
Codino

Postprzez mlody1906 2006-08-03, 2:58 pm

Codino napisał(a):Kolega nie ma nic lepszego do roboty tylko obserwowanie wszystkiego co robi Włodar? Przez Twoją wiadomość wyraźnie przemawiają emocje. Jakie dno? Włodarczyk w zeszłym sezonie był najlepszym strzelcem Mistrza Polski. To dobry napastnik, reprezentant kraju, mankamentem jego jest niewykorzystywanie sytuacji- fakt. Nie ma jednak takiego piłkarza, który wykorzystywałby wszystko, a Twoja opinia jest zdecydowanie przesadzona. Podejrzewam, że gdyby nie ta słaba skuteczność byłby to najlepszy polski napastnik, lecz tej wady niestety nie może przeskoczyć, co sprawia że zamiast bramek 20 w sezonie strzela 10.

1. Wtedy jak to robilem nie mialem nic lepszego do roboty. Nie obserwowalem wszystkiego co robi Wlodar tylko obserwowalem jak wiekszosc akcji w meczu pieprzy Wlodar.

2. Tak, byly emocje bo sporo sie powkurzalem przed TV. Tak, DNO!

3. Dobry napastnik - przemilcze

4.Mozna spudlowac - to jasne ale z tylu okazji co mial ten ciapek poprostu trzeba bylo cos strzelic!

5. gdyby nie ta słaba skuteczność byłby to najlepszy polski napastnik - patrz punkt 3.

Poza tym nie ma prawa byc najlepszym napastnikiem przy takim braku skutecznosci. Brawa dla niego, ze meczyl obroncow - to na pewno przyczynia sie do tego, ze mozna o nim mowic jako o jednym z najlepszych napastnikow ligi :lol: Męcz dalej Wlodar!

Ja go nie skreslam jako zawodnika juz do konca jego dni ale za to co wczoraj pokazal to nalezy go ganic - z gory na dol! Po kazdej akcji najwazniejsze bylo, zeby sobie getry poprawic - trzeba jakos wygladac na boisku...

ps "Strzelisz w Grodzisku!" 8)
mlody1906
Adventure Group

Postprzez wieszczu 2006-08-03, 4:37 pm

Tak czy inaczej Koledzy już niebawem przekonamy się po czyjej stronie stoi racja.Nie ma się co licytować,a swoją opinię wyrażam na podstawie tego,czym uraczyli nas profesjonaliści(jak mawia o nich samych Włodarczyk :lol: ).Islandczycy pewnie do dzisiaj zrywają boki ze śmiechu :wink: .
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez tomas1906 2006-08-03, 4:55 pm

gra sie jak przeciwnik pozwala na kazdy zespol jest inna taktyka legia grala do jednej bramki wszyscy zlekcewazylismy islandczykow a oni pomimo to ze sa zespolem amatorkim pokazali ze potrafia kopac co do legii mozna miec tylko pretensje o skutecznosc wiecej nie bede pisal bo kazdy ma swoje zdanie ja uwazam ze legia ma szanse z Szachtarem jesli tylko podejda ambitniej do tego spotkania i poprawia skutecznosc
tomas1906

Postprzez Codino 2006-08-03, 4:56 pm

Po prostu popadacie ze skrajności w skrajność:) Szachtar jest zdecydowanym faworytem meczu z Legią, co nie znaczy, że musi ten mecz wygrać, a warszawianie są z góry przegrani.

Co do Włodarczyka, zagrał słabo, nie wykorzystal doskonałych sytauacji, które miał, ale nie gadaj, że to słaby napastnik, bo słaby napastnik nie strzela 80 bramek w Ekstraklasie. W zeszłym sezonie zdobył 10 goli i był w czołówce strzelców OE, średnio zdobywał bramkę w co trzecim spotkaniu. Jak na nasze podwórko to na pewno dobry piłkarz, choć wiadomo, że skuteczność to jego dość poważna wada, która sprawia, że nie jest to kolejny Żurawski...
Codino

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-03, 5:56 pm

to ja krótko... mecz słaby ale ani przez chwile awans nie był zagrożony... szkoda tylko głupio połapanych kartek przez zawodników LEGII

najbardziej jednak rozbawił mnie po meczu Szala swoim stwierdzeniem, że "trzeba ich zrozumieć, ich zadyszke bo oni grają w systemie 3-dniowym" no ludzie... śmiechu warte ten człowiek się zbłaznił... ja naliczyłem 4 mecze jakie ostatnio rozegrali... SPP porażka po słabiutkim meczu 2 raz pół amatorzy z Islandii (2 razy bez rewelacji) i niezły początek ligi... i oni już są zmęczeni? Przecież nie grali (oprócz Fabiańskiego) w MŚ, ostatni mecz rozegrali 13 maja o punkty! a co będzie jak się dostaną do LM? albo przyjdzie im grać w pucharze UEFA? chociażby rozgrywki grupowe to kolejne przynajmniej 4 mecze + liga + pp to oni wszyscy będą padać z nóg i trzeba będzie ich podłączać do kroplówek po jeszcze 4 może 5 meczach :roll:

no to nie bede pisał posta pod postem wiec tu... http://sport.onet.pl/0,1248675,1366504,wiadomosc.html
problematyk-ziom

Postprzez kibic(L) 2006-08-06, 12:11 pm

Ostatnio w "PS" był zestaw wartości poszczególnych piłkarzy Szachtara i Legii i troszkę się zdziwiłem ja zobaczyłem ceny piłkarzy Szachtara. Dla mnie to poprostu śmiech na sali :) nie wiem jakim cudem Lewandowski moze być warty 4 mln euro ? :lol: nie mówie o innych piłkarzach wartych więcej a nikt ich oprócz kibiców Szachtara nie zna :) Myśle że te ceny piłkarzy to jakis kaprys ich własciciela :) Nie zgodze się też że Szachtar jest jakimś mega faworytem w tych meczach bo nic tego nie zmieni że to "tylko" klub z Ukrainy a nie z Włoch czy Anglii.
kibic(L)

Postprzez gruby 2006-08-06, 8:02 pm

Remis Legii nie wróży nic dobrego przed meczem o LM :roll:
gruby

Postprzez krzysztof 2006-08-07, 9:25 am

gruby napisał(a):Remis Legii nie wróży nic dobrego przed meczem o LM :roll:

Zobaczymy, może taka była strategia.
krzysztof

Postprzez PrzemyÅ›(L) 2006-08-07, 1:52 pm

krzysztof napisał(a):

Moze strategia a moze nie...Nie wiadomo w jakiej formie jest Legia..:( wielka niewiadoma!!
PrzemyÅ›(L)

Postprzez mały 2006-08-07, 1:57 pm

krzysztof napisał(a):

Z całym szaunkiem - jaka strategia?
Przecież mecz zremisowany w tak kiepskim stylu nie buduje atmosfery w ekipie. A pragnę przypomnieć , że to tylko Groclin. Mam tylko nadzieję ,że Legia zagra lepiej bo przeciwnik będzie z innej półki. Tak jak to miało miejsce podczas sparingów z zespołami francuskimi. :D
mały

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-08-07, 4:41 pm

"tylko Groclin"? stary jak bys na to nie patrzal jest to druzyna od kilku sezonow ktora jest w czolowce 1 ligi ..... nie zapominaj siegnij pamiecia wstecz jak chocby 2 sezony temu zdobyli oni tytul wicemistrza Polski wyprzedzajac wlasnie Legie w tabeli..fakt ze to nie ich nastepny przeciwnki ale Groclin nie jest zespolem z Ukrainy ale na naszym podworku jest to druzyna silnam a to jak zagra teraz Legia bedzie wlasnie odnosnikiem i bedzie mozna porownac obie ligi ale to "tylko Groclin" mnie rozwalilo...pozdro...
sprzedawca_cebuli

Postprzez tuli 2006-08-07, 5:45 pm

A poza tym oprócz tego meczu w tamtym sezonie w Grodzisku gdzie Legia wygrała wysoko to biorąc pod uwagę pozostale spotkania Legii z Groclinem zauważyć trzeba iż nigdy Legii "nie leżał" ten przeciwnik.
tuli

Postprzez PrzemyÅ›(L) 2006-08-08, 9:46 pm

jutro Legia gra z Szachtarem i trzeba myslec juz o tym meczu...poprzedni mecz z Groclinem zostawmy temat jako zakonczony teraz liczy sie Eliminacje Lm..!! :d:)
PrzemyÅ›(L)

Postprzez Dj_mdc 2006-08-09, 11:33 am

To już dziś 18-30 Szachtar Donieck - Legia Warszawa !

Warszawaaaaaaaaa LEGIA Warszawaaaaaaa
Dj_mdc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack