TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-08-07, 9:22 pm

obserwojac forum jeden wniosek jest tylko .kazdy TYLKO NARZEKA!!! kazdy! terener nie ten terener zle przygotowal wzmosnienia nie te oslabienia nie te nie ten odszedl nie ten przyszedl nie tak grali wszystko jest nie tak..........<depresja> tak jak mnie zapytal ostatnio kumpel angol czemu wszyscy Polacy maja takie smutne miny czemu na wszystko narzekamy... spoko. narzekac jest najlatwiej......
sprzedawca_cebuli

Postprzez twari 2006-08-07, 9:55 pm

Podniecacie się pięcioma budowanymi stadionami a Ludowy besztacie... A pomyślał jeden z drugim ILE jest w Polsce stadionów? Przecież te pare remontowanych stadionów to PESTKA w morzu potrzeb! Mamy tysiące stadionów nie nadających się nawet do wypasania krów!
Jasne że trzeba dążyć do ideału i podglądać najlepszych ale NIE NARZEKAJCIE BAZ PRZERWY! NIE JEST Z LUDOWYM TRAGICZNIE! Najważniejsze że COŚ tam robią i to COŚ wystarcza do gry na poziomie II ligii a także jest deklaracja na I ligę! A to już COŚ...
Daleko szukać - Łomża - 80-cioletni klub - od kilku miechów było wiadomo że awansuje (14 pktów przewagi nad 2-gim miejscem), od dawna było wiadomo że bez remontu licencji nie otrzyma... i co? Jedno wielkie GÓWNO! Teraz się strasznie za remont wzięli i grają po Mławach.
Popatrzcie też czasem z innej perspektywy...
Najważniejsze że władze znajdują kasę na choćby taki remont... bo równie dobrze moglibyśmy grać w np. Jaworznie...
twari

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-08-07, 9:59 pm

popieram to co kolega wyzej napisal....... trzeba spojrzec na Polskie realia..... a tu nie jest kolorowo... dobrze ze cokolwiek sie robi ... oby tylko robili nadal....
sprzedawca_cebuli

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-07, 11:06 pm

wszystko ładnie pięknie... tylko zastanówmy się czy my jesteśmy w razie ewentualnego awansu w stanie sprostać wszystkim wymogą remontując i budując w czasie 2 miesięcy? Podgrzewana murawa? Oświeltenie? Zadaszenie? oprócz tego ze potrzeba na to mnóstwo kasy to jeszcze ile czasu potrzeba na zrobienie tego? Jeżeli u Nas budowa 2 sektorów i jednej szatni trwa 2 miesiace i to są zbudowane tandetnie i już jak koledzy zauważyli stoi na nich woda!
problematyk-ziom

Postprzez Se@net 2006-08-08, 7:44 am

i do tego trzeba doliczyć koperte dla Listkiewicza...
Se@net

Postprzez tuli 2006-08-08, 8:19 am

Zapewnienie takich warunków technicznych obiektu żeby spełniał wymogi OE to raczej kwestia dłuższego czasu niż dwa miesiące, ale przecież oprócz przerwy letniej bedzie jeszcze dłuższa przerwa zimowa i jeśli Zagłębie będzie wysoko w tabeli na półmetku rozgrywek to może miasto już zimą coś zacznie działać.Skandalem byłaby sytuacja awansu i nie dostania licencji przez nieodpowiedni obiekt.Mam nadzieję że władze ruszą głową i już właśnie zimą światła albo murawę zrobią. Wszystko się okaże,a narazie trzeba wygrywac kolejne mecze.
tuli

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-08, 9:22 am

tuli napisał(a):Zapewnienie takich warunków technicznych obiektu żeby spełniał wymogi OE to raczej kwestia dłuższego czasu niż dwa miesiące, ale przecież oprócz przerwy letniej bedzie jeszcze dłuższa przerwa zimowa i jeśli Zagłębie będzie wysoko w tabeli na półmetku rozgrywek to może miasto już zimą coś zacznie działać.Skandalem byłaby sytuacja awansu i nie dostania licencji przez nieodpowiedni obiekt.Mam nadzieję że władze ruszą głową i już właśnie zimą światła albo murawę zrobią. Wszystko się okaże,a narazie trzeba wygrywac kolejne mecze.

jazne... a wierzysz w cuda? Jak było w tym roku... nawet przed ostatnia kolejką kiedy mieliśmy szanse na baraże i pożniejszy awans władze miasta mówiły "będzie awans będzie stadion" czyli kolejność jest oczywista... a szczezre wątpie za zapewnymy sobie awans po rundzie jesiennej ;)
problematyk-ziom

Postprzez tuli 2006-08-08, 10:08 am

Tylko że sama drużyna narazie nic innego nie może zrobić jak grać na 200% w każdym meczu i osiągnąć jak najwyższe miejsce w tabeli i może to zmusi władze do jakiejś większej inwestycji w "Ludowy".Jak będą wyniki to możemy mieć nadzieję że Ludowy będzie wyremontowany jak trzeba, a jak wyników nie będzie to możemy być pewni że zostanie tak jak jest.
tuli

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-08, 2:43 pm

tylko należy sobie zadać pytanie... jakie "dobre wyniki" są wstanie przekonać urzędasów do podjęcia jakiś konkretnych czynów w sprawie remontu? 10 wgranych z rzedu meczy? Pierwsze miejsce z 20 punktową przewagą? Co? Ja jestem zdania że oni zaczną coś robić dopiero w momencie pewnego awansu do OE!
problematyk-ziom

Postprzez twari 2006-08-08, 3:16 pm

Najważniejsze że zaczną. Gorzej gdyby powiedzieli że mają to w dupie i nie interesuje ich klub w ekstraklasie bo nie ma kasy na spełnienie wymogów. Też MOGLIBY tak powiedzieć. I co byś zrobił? Też GÓWNO. Tak samo jak i teraz. Więc skończ to lamentowanie bo już mi się tym żygać chce. Ciągle kurna płacz i lamęt.
Szczerze powiedziawszy to ten stadion już jest na wyrost zrobiony bo w całej rundzie MOŻE RAZ będzie tak że wypełni się w 95%-ach bo będzie mecz z Ruchem. I tyle. Spójrz prawdzie w oczy - 5000 ludu to u nas ostatnio rzadkość!
A o remont się nie martw. Budowa oświetlenia nie koliduje z innymi remontami.
twari

Postprzez olo69 2006-08-08, 3:25 pm

Przemek26 napisał(a):
olo69 napisał(a):Zasadniczo to nie chodzi o licencję tylko o to żebym nie musiał trzymać butów w wodzie i niech nikt nie polemizuje ze mna, żebym usiadł w innym miejscu, bo chcę siedziec właśnie w tym tylko ma tam być sucho :)

To se załóż GUMIAKI.

Jesli to nie był żart to odpiszę, że w przeciwieństwie - jestem z miasta, ale zasadniczo chodzi o to, że płacę podatki i wymagam, że jeśli miasto już decyduje się cos robic to powinno to zrobić dobrze, a odnosnie wpisów dotyczacych licencji to moze najpierw przyczytać to http://www.pzpn.pl/a/podrecznik_licencyjny_2006.doc żeby przekonać się ile nam jeszcze brakuje
Nie mam teraz czasu dokładnie szukac ale czy jest tam coś o szatniach i czy poprzednie nie spełniały wymogów OE o czym mozna przeczytać w prasie
olo69

Postprzez KoloCenter 2006-08-08, 3:49 pm

Mam pytanie do tuli: jak można zrobić zimą podgrzewaną murawę, bo nie wyobrażam sobie tego?
KoloCenter

Postprzez tuli 2006-08-08, 5:15 pm

Nie wiem czy się da czy nie bo nie jestem specjalistą od instalacji podgrzewanych płyt, ale runda kończy się 11 listopada i przy sprzyjających warunkach atmosferycznych da się to zrobić w przerwie zimowej bo trwa to około 4 tygodni.
tuli

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-08, 5:38 pm

KoloCenter napisał(a):Mam pytanie do tuli: jak można zrobić zimą podgrzewaną murawę, bo nie wyobrażam sobie tego?

odpowiedz... TAK DA SIĘ! przykładów nie trzeba daleko szukać w polskiej lidzie własnie podczas przerwy zimowej zostało zamontowanych kilka... o ile sie nie myle (z tego co sobie przypominam) Legia i Cracovia
problematyk-ziom

Postprzez gutek_gubin 2006-08-08, 8:44 pm

Legia robiła mniej więcej w tym czasie jaki mamy teraz - debiut nowej murawy miał miejsce podczas meczu z Austrią Wiedeń.
gutek_gubin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna