ZAGŁĘBIE - MIEDŹ LEGNICA 05.08.2006 sobota godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAGŁĘBIE - MIEDŹ LEGNICA 05.08.2006 sobota godz. 17.00

Postprzez Przemek26 2006-07-31, 8:23 am

Po piątkowym laniu przyszedł czas na przygotowanie sie do kolejnej batali. Tym razem "druga inauguracja " sezonu odbędzie się na Ludowym. Sądzę że wszyscy ochłoneliśmi po ostanim spotkaniu. Pojedynek z beniaminkiem to szansa na rehabilitację i pokazanie kibicom że temten mecz to przeszłość.
W sobotę muszą być trzy punkty i mimo że znów jesteśmy faworytem w tym meczu to teraz naprawdę zagramy ja faworyt i zobaczymi niezły mecz i kilka ładych bramek.
Tak więc w sobotę wszyscy na Ludowy i pokażmy naszym piłkarzom że jesteśmy z nimi Na dobre i na Złe a po meczu zaśpiewamy Hej sialala.....
Przemek26

Postprzez milka 2006-07-31, 10:13 am

Tak, musimy zapomnieć o tym co było w sobote! To dopiero piwerwszy mecz i wszystko może się jeszcze zdarzyć! Sobotnią porażkę wyraże w sposób " wypadku przy pracy"
A więc...... w sobotę wszyscy na LUDOWY!!!
milka

Postprzez rzusi 2006-07-31, 10:16 am

hm.. będą przyjezdni? - to tylko tak z ciekawostki bo o tym klubie nic nie słyszałem.
rzusi

Postprzez GoGo 2006-07-31, 10:34 am

Ja myślę ża nasi kopacze :D przemyśleli sobie wszystko po sobotnim spotkaniu w Gliwicach i myśle ze 3 punkty będą nasz bez problemu :)
GoGo

Postprzez twari 2006-07-31, 11:00 am

Zastanawiam się czy nie postawić 50 zł na Zagłębie bo ten mecz trzeba wygrać! Obawiam się jedynie tego że nasi mogą zlekceważyć przeciwnika...
Mimo wszystko wierzę w 3-0!
Ale nie ma bata - gramy 2 napastników!
Najchętniej widziałbym powrót do 4-4-2 w którym nasi boczni obrońcy włączają się do ataku (Kłoda robi to świetnie)!
Jakoś obawiam się 3-5-2...
twari

Postprzez rossoneri 2006-07-31, 11:47 am

juz sie zaczyna optymisci szaleja 3-0 4-0 pare brameczek tak samo bylo przed Piastem i jakie bylo rozczarowanie sami sobie pompujecie nastepny balon niech poprostu graja i graja ladnie i skutecznie a o zwyciestwo bedzie trudno bo nikt im nie podaruje ze maja fajne nazwiska w skladzie do puki nie bedzie gral Teresa w srodku a Kloda na boku to nie bedzie dobrze z nasza obrona no i licze ze zagra Pach bo to nasze najlepsze wzmocnienie jak narazie ale jak chca rzeczywiscie awansowac to u siebie trzeba wygrac wszystko bo kazda strata punktow nas od tego oddala
rossoneri

Postprzez maras24 2006-07-31, 12:43 pm

Ja myśle że poradzimy sobie z Miedzią nawet jeśli chłopaki jeszcze się zbytnio na boisku nie rozumieją to wygrana choćby 1:0 jest w zasięgu.Miedź to będzie jeden ze słabszych zespołów w tym sezonie.Oby tylko widownia dopisała.A jeśli chodzi o te 4:0 z Piastem no cóz stało się ale był też sezon że przegraliśmy we Wrocławiu 0:3 i w Kietrzu 1:4 a mimo to to my cieszyliśmy się na koniec sezonu.Gdybym ja decydował o składzie to widze tak naszą "11" w systemie 4-4-2 Wierzchowski-Paczkowski Hosic Teresa Kłoda-Piątkowski Pach Berek Chwalibogowski-Zuban Folc a jeśli miało by być 4-5-1 to w miejsce Folca Lachowski.Ale to tylko moje propozycje :) Tak czy inaczej w sobote musi byc wygrana ja stawiam 3:0.
maras24

Postprzez Mati_ZS 2006-07-31, 2:48 pm

rzusi napisał(a):hm.. będą przyjezdni? - to tylko tak z ciekawostki bo o tym klubie nic nie słyszałem.

Miejmy nadzieje ze do tego meczu Miedzianka przystapi juz w optymalnym skladzie i wywiezie chociazby 1 pkt. z trudnego terenu jakim jest Sosnowiec. Zaglebie mimo dotkliwej porazki w 1 spotkaniu dalej sa jednym z pretendentow do awansu i napewno beda chcieli udowodnic swoim kibicom ze mecz z Piastem to tylko wypadek przy pracy. Dlatego wywiezc z tamtad jakis punkt bedzie bardzo ciezko i remis bede juz uwazal za sukces.

P.S. Na ten mecz bedzie organizowany wyjazd. Koszt to ok 37 zl w dwie strony. Blizsze informacje na PM.

Czy to takie trudne wpisac w google Miedź Legnica i zobaczyc co pisza na ich forum :?
Mati_ZS

Postprzez tuli 2006-07-31, 7:50 pm

Dobrze się stało, że w II kolejce mamy przeciwnika nie z górnej półki. Teraz chyba najważniejsze żeby piłkarze po tym fatalnym początku ligi odpoczęli psychicznie. Takie właśnie odprężenie psychicznie zapewni wygrana z Miedzią.Mam nadzieję że zagrają na 120% (bo tylko tak można wygrywać mecze w II lidze), a tym samym odniosą zwycięstwo i uwierzą w siebie.
tuli

Postprzez slawojka 2006-07-31, 8:21 pm

Porażka Miedzi na własnym terenie na inaugurację ze Śląskiem sugeruje, że zgodnie z przedsezonowymi rokowaniami będzie to jeden z najsłabszych zespołów II ligi. Oby to potwierdzili w Sosnowcu.
Ktoś wspomniał, że się obawia by nasi nie zlekceważyli przeciwnika... No mosz... Jak można w ogóle pomyśleć o lekceważeniu kogokolwiek po batach jakie dostaliśmy w Gliwicach. Po tym falstarcie nasi piłkarze powinni i wierzę że będą trawę gryźć dopóki nie zrównają bilansu bramkowego z Gliwic.
4-0 i tyle w tym temacie :wink:
slawojka

Postprzez twari 2006-07-31, 11:37 pm

To ja jestem tym co wspomniał o zlekceważeniu przeciwnika! :) Mam bowiem przed oczami mecz z Polkowicami na naszym estadio z zeszłego sezonu w którym zwycięstwo dawało nam fotel lidera. Wtedy nasi wyszli zmotywowani, strzelili gola i... no właśnie - uszło z nich powietrze bo myśleli że lidera już mają i tego meczu nie przegrają. Wiesz sam jak to czasem bywa z Zagłębiem - bramka na 1-0 i zaczynamy się bronić, niepotrzebnie się cofamy...
Mam nadzieję że w sobotę zobaczę zupełnie inne spotkanie i tak jak wspomniałem liczę na 3-0! :)
twari

Postprzez krzysztof 2006-08-01, 8:23 am

Co tu dużo pisać. Ujemnego bilansu bramkowego raczej nie poprawią.
To jest dopiero początek sezonu, więc nie liczę na jakąś super grę.
Być może piłkarze będą się chcieli zrehabilitować za lanie w Gliwicach, ale lepiej niech pracują nad tym aby byli silną drużyną.
Niech zagrają tak jak powiedział Białek po spotkaniu z drużyną z Algierii, niech kontrolują grę, niech będą lepsi w każdej formacji i wykorzystują każdy błąd przeciwnika.
Ale przede wszystkim powinni w każdym meczu dawać z siebie 100% aby zdobyć 3 pkt.
krzysztof

Postprzez Przemek26 2006-08-01, 8:49 am

Tak sie zastanawiam, jeżeli Pach i Paczka wyzdrowieją to wiadomo że uzupełnią skład ,gdyż jak powiedział trener są w formie .Ale czy Wierzchowski po swoim bądź co bądź słabym występie dostanie szanse pokazania sie i odbudwy przychicznej na boisku czy też ten mecz obejrzy z ławki. Po podobnych już występach dotychczas naszych bramkarzy , po takim meczu zawsze dotąd była zmiana na tej pozycji. Sądzę jednak że tym razem w bramce powinno nie być zmian.
Przemek26

Postprzez universal 2006-08-01, 9:57 am

Musi być wygrana!!! Podstawa by sie odkuć za poprzedni mecz...co najmniej trzema bramkami...jest szansa mam nadzieje że ja wykożystają...
universal
Zagłębiak

Postprzez MarcelZS 2006-08-01, 10:03 am

Ja jak zawsze skromne 1:0 biorę w ciemno, najtrudniej będzie zdobyć pierwszą bramke, Miedź się będzie bronić i czekać na kontre, oby nie było powtórki z HEKO. :wink:
MarcelZS

Następna strona

Powrót do Piłka nożna