Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2006-07-28, 11:52 pm

No cóż. W ostatnich dniach z Krzysztofa Tochela zrobiono na tym forum łapówkarza i nieudacznika, a Rudemu i Białkowi niemal postawiono pomniki.

Ja osobiście pozostanę jednak przy swoim podpisie, który zmieniłem po 3 latach pisania na tym forum i który umieściłem tutaj w dniu 2 kwietnia 2006 roku.

PS. Ostatni raz takiej klęski doznaliśmy spadając z ektraklasy.... czyli w czasach, któych większość forumowiczów nie ma prawa pamiętać....
Tercet Białek-Orzeszek-Rudy dostarczył WAM tych wrażeń po kilku miesiącach współdziałania.....

Leyton chyba przesadzasz - jesteś za Tochelem OK... kazdy kibic ma swojego faworyta wśród szkoleniowców. Jednak teraz zachowałeś się w moich oczach dość prostacko! Wykorzystujesz pogrom z Piastem do pokazania nam wszystkim, że to Ty miałeś rację. Zmiana szkoleniowca była błędem - a gdyby trenerem naszego Zagłębia był Tochel to kompromitacji by nie było...

Z mojego punktu widzenia - gdyby nie fatalna postawa defensywy (szczeg. Adżema) to Sosnowiczanie nie wróciliby na tarczy z Gliwic. I w tym momencie zrzucanie winy na Białka jest jakąś paranoją. Nie wiem czy byłeś na meczu - ale jak tak, to pewnie sam przyznasz, że to właśnie Zagłębie było drużyną lepiej zorgranizowaną w śródku pola. Bramki dla Gliwiczan padły po prostych błędach indywidualnych naszych zawodników... I trener nie może przewidzieć, że np Adźem nie skoczy do górnej piłki...

Jeszcze raz podkreślę - łatwo jest krytykować... szczeg. po takiej wpadce jak piątkowy mecz na Okrzei ale Białek jest trenerem od kilku miesięcy (w Zagłębiu) i chyba jeszcze nie przytrafił mu się taki wypadek przy pracy. Gloryfikowanie Tochela w świetle porażki z Piastem jest wyrazem albo ślepej miłości do tego trenera (i mam szacunek dla jego dokonaś dla sosnowieckiej piłki) albo kopaniem leżącego (czyt. Białka) po knock out' cie w pierwszej rundzie - TYLKO, ŻE POJEDYNEK ZAKONTRAKTOWANY JEST NA RUND 34!

[/code]
bankier

Postprzez e-net 2006-07-28, 11:56 pm

bankier, a moze leyton ZAKOCHANY jest w TOCHELU ?? :lol: :lol:
radze ci sie zastanowic nad tym :D
e-net

Postprzez Sadek 2006-07-29, 12:05 am

Dajcie już spokój. Nie da się czytać tego tematu, a jak juz chcecie sobie naubliżać to załóżcie sobie temat " Sosnowiecka brać- mit do potengi entej"

Sadek
dj. transfer

Postprzez radkowitz 2006-07-29, 12:21 am

Hehe kibice Piasta się napinają a jak się na ich forum napisze prawde że w Gliwicach jest sporo kiboli Górnika Zabrze to wywalaja Cie z forum :)

Wszyscy jesteśmy mocno wkur* sami wiecie co bo w końcu cała Polska się śmieje że faworyt na inauguracje jest taki bezsilny i po "wzmocnieniach" dostaje takie lanie i do tego Białek, ktoremu niczego nie brakuje i wszystko jest naj i świetne.
Wynik jest szokiem ale najgorsze jest to że nie potrafie sie w tym rozeznać. Mnie to śmierci złym przygotowaniem drużyny do sezonu a co za tym idzie przegranymi, dymisja Białka, przyjdzie nowy trener ale czy zdoła jeszcze uratować jesień? Obym sie mylil i zeby to była tylko chwilowa olewka naszych piłkarzy ale za takie cos powinny być kary i to finansowe.
radkowitz
Obserwowany

Postprzez Wally 2006-07-29, 12:41 am

Darian napisał(a):Co do zachowania kibiców przed meczem to.... no comments :?
Ale w czasie meczu dostosowali się do poziomu naszych piłkarzy.Siedzieli cichutko jak myszy w kościele.Tylko na początku było trochę dopingu a potem zero,cisza jak makiem zasiał.

Chyba Cię chłopaku pogięło, teraz mi płać za leki na gardło, jak i wielu innym. Żeby taki doping jaki zaprezentowaliśmy w Gliwicach był u nas na Ludowym, to by było dobrze...

Gra w pierwszej połowie dziwna, niby my mieliśmy przewagę, rzadko Piast atakował, a jak już atakował to strzelał gole. Druga połowa, to przeciętny futbol w naszym wykonaniu. Czy 4:0 czy 6:0, porażka jest porażką, wynik kompromitujący, ale gra się dalej. Pozdro dla obecnych.
Wally

Postprzez Strooś 2006-07-29, 12:59 am

Ciężko pozbierać myśli po takim upokorzeniu, ale spróbuję:
Byłem na meczu i z moich obserwacji wysnułem takie oto wnioski:
- przede wszystkim fatalna gra bocznych obrońców (szczególnie Adzem) pierwszy jego mecz po prawie roku przerwy. Tutaj trzeba było wystawić Arka Kłodę od początku. Tak jak grał w II połowie. A tak piast wykorzystał nasze słabe ogniwo jak stary lis.
- system 4-5-1 całkiem nie trafiony. Osamotniony Folc z przodu nie miał najmniejszych szans z 5 obrońcami piasta (niewykorzystane możliwości Folca, bo jeśli miałby partnera w ataku to jestem przekonany, że gra wyglądałaby o niebo lepiej). Do tego systemu trzeba mieć odpowiednich wykonawców, a na dzień dzisiejszy my takich nie mamy, ba nie ma ich nawet nasza reprezentacja!. Do tego przy tym systemie zbyt dużo naszych piłkarzy w środku pola powodowało chaos przy rozegraniu piłki, przecież od tego jest Berek, bo po to został sprowadzony!, a tak za rozgrywanie zabierał się Malina lub Lacha albo na wzajem nie wiedzieli kto ma rozgrywać.
- Jakub Wierzchowski... hmmm, lepiej mógł się zachować przynajmniej przy 1 i 4 bramce dla piasta
- stałe fragmenty gry - z nich nie można tracić bramek, to świadczy o braku koncentracji.

Jest mi bardzo przykro po takim laniu jakie sprawił nam piast, który nie zagrał jakiegoś super meczu.
I na koniec mam jeszcze tylko jedno życzenie, lecz nie wiem czy się spełni:
Nigdy więcej nie chcę oglądać systemu 4-5-1 w wykonaniu Zagłębia-proszę!!! panie trenerze.
Strooś

Postprzez ziaro25 2006-07-29, 1:08 am

Krótko.Wierze w Białka i w to,że będzie awans.Pierwszy mecz nie wyszedł,a prawie wszyscy ,,płaczą,,typowo polskie zachowanie........
ziaro25

Re: GKS.GKS,GKS!!!!!!!!!!!!!!!!!PIAST!!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez WOJTEK 2006-07-29, 1:08 am

pająk napisał(a):PIAST 4 zagłebie 0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)
ZAJEBIŚCIE SIĘ CIESZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z waszych zapowiedzi,zapowiedzi kibiców Zagłebia wynikało ze Zagłebie przyjedzie po łatwą wygraną.I przyjechało to "pewne siebie Zagłębie i zostało upokożone przez PIASTA GLIWICE!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Wasz blamaż ale mnie to gówno obchodzi bo ja sie zajebiście cieszę z wygranej GLIWICKIEGO KLUBU SPORTOWEGO PIAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A TYM BARDZIEJ Z WAMI PACHOAŁKAMI warszawy!!!!!!!!!!!!!!
CIESZE SIE Z WYGRANEJ MOJEGO KLUBU NA KTÓREGO MECZE PRZYCHODZE OD KLASY B.
PIAST GLIWICE CALE ZYCIE!!!!!!!!
Ban :P
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez laBombonera 2006-07-29, 1:12 am

jeszcze bedzie przepieknie jeszcze bedzie normalnie(1ligowo)
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez warchlak 2006-07-29, 1:50 am

wynik to tragedia. ale może to i lepiej. może teraz się obudza i beda brnęli prosto przed siebie. czas pokaże przy okazji najbliższych meczów. gra na początku nie wyglądała aż tak źle. my robiliśmy akcje oczywiście nie skuteczne a Piast strzelał bramki :roll: Folc po prostu beznadzieja. tyle miał sytuacji że az strach pomyślec co by było gdyby wykorzystał wszystkie :shock: Wierzchowski tez jest w dużej mierze odpowiedzialny za taki wynik.
warchlak
Prowokator

...

Postprzez Krawiec 2006-07-29, 2:15 am

Spokojnie to tylko awaria.

Czuje się koszmarnie jak chyba każdy kto był i widział postawę naszego zespołu. Do tego dochodzą inne aspekty, o których lepiej nie wspominać.

Z mojego punktu widzenia zespół po prostu nie miał siły i motywacji do walki - przy czym stawiałbym bardziej na brak siły. Nie obarczałbym kogoś indywidualnie bo wszyscy zawodnicy zagrali grubo poniżej możliwości.

Brak motywacji, koncentracji i waleczności związanej ze zbytnią pewnością siebie to jedna strona medalu, a brak kondycji to druga. Wydaje mi się, że trener chyba chłopakom za bardzo dał w kość w Dzierżoniowie oraz podczas ostatnich sparingów. Zawodnicy których podziwiamy za ambicję i podkręcanie gry jak np.: Chwalibogowski czy Kłoda dzisiaj byli tylko cieniami siebie. Jedynie Berek jakoś próbował szarpać do przodu ale albo zdarzały mu się nicelne podania albo nikt nie pokazywał się mu do gry.

Wiele negatywnych czyników nałożyło się na siebie i mamy blamaż na starcie. Nie lamentujmy jednak po jednym meczu bo temu zespołowi brakuje troche więcej zgrania, a co najważniejsze odpoczynku po okresie przygotowawczym. Ten lodowaty prysznic powinien uświadomić naszym zawodnikom, że nikt nie padnie przed nami na kolana, a sukces należy wywalczyć i wybiegać.

Myślę, że trener znajdzie sposób żeby temu zaradzić i będziemy grać lepiej z meczu na mecz.
Krawiec

Postprzez Greg1906 2006-07-29, 3:56 am

Ludzie, bez histerii jak nie jedna skrajność to druga, kilka dni temu była pewność awansu a po dzisiejszym meczu już niektórzy widzą Zagłębie w III lidze. Za kilka kolejek się wszystko wyjaśni. W zeszłym sezonie Legia zaczęła też fatalnie, były te same komentarze o straconym sezonie, a mistrza zdobyła.

P.S. Przypomniało mi się nagranie konferencji z Bydgoszczy, kiedy to tak chwalono Białka za elokwencję i erudycję. Ta dzisiejsza wizyta z mikrofonem w szatni była chyba pierwszą i ostatnią he he.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez adas 2006-07-29, 6:32 am

Leyton napisał(a):http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?p=159350#159350
LEYTON NIE WIEM DO CZEGO PIJESZ. NIGDY PO TOCHELU NIE JEŹDZIŁEM POWIEM WIĘCEJ BYŁEM ZAWSZE JEGO ZWOLENNIKIEM, ALE NEWS KTÓRY ZACYTOWAŁEŚ JEST FAKTEM.
adas

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-07-29, 7:42 am

Napewno irytuje przegrana i jej wysokość, natomiast nie moge zrozumiec
u trenera dwoch rzeczy po pierwsze ustawienia druzyny w Gliwicach i po
drugie trenerskiego fachu (osobista wypowiedz) nie jednego przeciwnika
zaskoczymy w sensie pozytywnym rozumiem - ja zrozumialem ze chodzi gre w ustawieniu 4-5-1 badz 4-4-2.
Wynik meczu w Gliwicach mowi zupelnie co innego. Ale przeciez i nawiasem caly SWIAT wie ze aby grac 4-5-1 to trzeba miec do tego
odpowiednich wykonawcow. Czy Zaglebie ma takich wykonawcow Czy to jest kwestia trendu?
Ja osobiscie uwazam ze jest to trend i tyle. Powiem wiecej to ustawienie
to nie jest dla Polskiej Pilki Noznej a to z bardzo prostej przyczyny - wyszkolenie techniczne zawodnikow w Polsce nie jest na najwyzszym
poziomie.
Zastanawia mnie sytuacja kadrowa na ten mecz - przeciez ona byla bardzo mocno okrojona - oprocz zawodnikow na boisku na lawie mielismy
Zubana, Tyca i Skrzypka nasuwa sie pytanie A GDZIE RESZTA - przeciez to jest poczatek Sezonu.
Bardzo znaczaca jest obecność Adzema na boisku po tak dlugiej przerwie
w leczeniu kontuzji, natomiast o Paczkowskim CISZA.

Zaczęliśmy bardzo ŻLE - zobaczymy co będzie za tydzień na LUDOWYM.
Jest faktem, że takiego LANIA to nie pamiętaja NAJSTARSI GÓRALE.

Jest rzeczą ważna, aby trener przestal kombinować - tylko drużyna grala
to co potrafii najlepiej. A mozliwości KADROWE ten Pan ma.

Pozdrawiam
Tadeusz

Tadeusz Wisniewski

Postprzez adas 2006-07-29, 7:48 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zastanawia mnie sytuacja kadrowa na ten mecz - przeciez ona byla bardzo mocno okrojona - oprocz zawodnikow na boisku na lawie mielismy
    Zubana, Tyca i Skrzypka nasuwa sie pytanie A GDZIE RESZTA - przeciez to jest poczatek Sezonu.
      DZIEŃ PRZED MECZEM NA WYSOKĄ GORĄCZKE (WIRUS) NARZEKAŁ PACH I PACZKOWSKI, STĄD ICH NIEOBECNOŚĆ. TERESA NIE ZAGRA JESZCZE W MECZU Z MIEDZIA NAJPRAWDOPODOBNIEJ. SZYMON GĄSIŃSKI DOPIERO ZACZYNA BIEGAĆ I NIE WIADOMO KIEDY MOŻE POWRÓCIĆ, DEDE NIE WYLECZYŁ JESZCZE DO KOŃCA PALCA, KOŚCIUKIEWICZ NIE MÓGŁ ZAGRAĆ ZA KARTKI. TO CHYBA JUŻ WSZYSTKO :)
      adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna