Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2006-07-24, 10:19 pm

bardzo ciekawa charakterystyka dotycząca jednego z naszych byłych graczy - wypowiedziana przez Krzytofa Tochela:

"... Nie potrzebuję zawodnika, który stoi na polu karnym i raz na jakiś czas odbije piłkę - tłumaczy Tochel ..."

ciekawe czym ów gracz zauroczył naszego byłego szkoleniowca, że ten pół roku wcześniej ściągnął go na Ludowy? odpowiedzi pewnie nigdy nie poznamy...

więcej: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3504507.html
bankier

Postprzez radkowitz 2006-07-24, 11:19 pm

W sezonie 2005/2006 niejaki Karol Stawecki zdobył 9 goli dla Union Neuhofen :)
radkowitz
Obserwowany

Postprzez zgredos 2006-07-25, 3:01 pm

bankier napisał(a):bardzo ciekawa charakterystyka dotycząca jednego z naszych byłych graczy - wypowiedziana przez Krzytofa Tochela:

"... Nie potrzebuję zawodnika, który stoi na polu karnym i raz na jakiś czas odbije piłkę - tłumaczy Tochel ..."

ciekawe czym ów gracz zauroczył naszego byłego szkoleniowca, że ten pół roku wcześniej ściągnął go na Ludowy? odpowiedzi pewnie nigdy nie poznamy...

więcej: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3504507.html

Jak niewiadomo o co chodzi to wiadomo, że o pieniądze
zgredos

Postprzez slawojka 2006-07-25, 5:53 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=432487

K.Tochel naprawdę lubi K. Butryna... Ot takak "krzysztofowa" miłość
slawojka

Postprzez 1410 2006-07-25, 8:07 pm

wiecie co niektórz weszli by KT do dupy- a kto tych szmciarzy sprowadził do klubu,kto ich zajebiscie przygotował do rundy wiosennej. temu panu dziekujemy na conajmniej na dwa lata niech nabierze dystansu.kilka razy zdarzyło mi się być na piwku z panem KT a wczesiej z słynną trójcą "BAT" TYM PANOM PALMA ODBIŁA. szacunek za wczesniejsze osiągnięcia koniec basta dwa razy nie wchodzi się do tej samej wody.pozwolićie ale to są moje osobiste odczucia kibicuje zagłebiu chodząc na mecze jakieś 30 lat
1410

Postprzez Leyton 2006-07-25, 8:39 pm

1410 napisał(a):wiecie co niektórz weszli by KT do dupy- a kto tych szmciarzy sprowadził do klubu,kto ich zajebiscie przygotował do rundy wiosennej. tenu panu dziekujemy na conajmniej na dwa lata niech nabierze dystansu.kilka razy zdarzyło mi się być na piwku z panem KT a wczesiej z słynną trójcą "BAT" TYM PANOM PALMA ODBIŁA. szacunek za wczesniejsze osiągnięcia koniec basta dwa razy nie wchodzi się do tej samej wody.pozwolićie ale to są moje osobiste odczucia kibicuje zagłebiu chodząc na mecze jakieś 30 lat

Świadomie lub nie, ale ten post skierowany jest również do mnie (patrz podpis). Pozwolę więc sobie na małą uwagę.
Z powyższego postu wyciągnąłem jeden wniosek. Słynnej trójcy "BAT" odbiła palma większa niż mi się wydawało...
Spożywali alkohol z ludźmi, którzy teraz chwalą się tym i wykorzystują to na publicznym forum.... Pewnie dlatego "świętej trójcy" już nie ma... pili z nieodpowiednimi ludźmi.

Oczywiście każdy ma prawo do wyrażenia swoich "osobistych odczuć", ale moje "osobiste odczucie" jest takie, że o pewnych rzeczach nie wypada pisać na publicznym forum.
Leyton

Postprzez 1410 2006-07-25, 8:57 pm

nie wiem co dla ciebie znaczy pić alkochol ja z nimi nie biesiadowałem i nic tu nie wspominałem o alkocholowych libacjach [w twoim mniemaniu] a pisałm o luznych rozmowach o futbolu prz jednym kuflu piwa .ale jak widać różnie ludziska podchodzą do pićia browca
1410

Postprzez Sadek 2006-07-26, 8:38 pm

Wie ktoś może co się dzieje z Arurem Derbinem?

Sadek
dj. transfer

Postprzez warchlak 2006-07-26, 9:53 pm

ostatnio grał w Beskidach Andrychów z paroma byłymi zawodnikami Zagłębia.
warchlak
Prowokator

Postprzez radkowitz 2006-07-27, 1:26 am

Tak nawet strzelił 4 bramki w 5 lidze w zeszłym sezonie. Wszystko wskazuje na to że zostanie na 4 lige bo awansowali.

To ich ostatni sparing:

Przeciszovia - Beskidy 4:3 (1:2)

Mańka, Bartula, Piegza, Wawro (sam.) - Chowaniec 17', Wawro 22', Rusek 79'

Widzów: ok. 200
Przeciszovia: Pędlowski - Kawczak, Mirosławski, Sibik, Chowaniec, Serwatka, Cygan, R. Gałgan, Łukaszczyk, Mańka, Bartula; grali także: Stokłosa, Flejtuch, Ślusarczyk, J. Piegza, Skrobacz, Majcherczyk, A. Gałgan, Barnacki
Beskidy: Jeziorek - Wawro, Kokoszka, A. Marek, M. Marek - #2, Derbin, Kmieć, Zaremba - Chowaniec, Smarzyński; w II połowie grali także: Budka, Adamus, Kuczaj, Fryś, Oślak, Rusek, Dybał, Kaczmarczyk
Pogrubiłem nowych piłkarzy Beskidów z Zagłębia Sosnowiec.
radkowitz
Obserwowany

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-27, 4:39 pm

Wolański bramka dla Jagi w 21 min w sparingu z ... (teraz zeby sie nie pomylić) Supraślanką Supraśl wygranym przez dwrugoligowca 6:0.
problematyk-ziom

Postprzez emdżej 2006-07-27, 6:24 pm

24-letni pomocnik Krzysztof Butryn z Zagłębia Sosnowiec podpisał w czwartek kontrakt z drugoligowym Podbeskidziem Bielsko-Biała

Jak widać Tochel cały czas widzi coś w tym piłkarzu. Tylko pozostaje zasadnicze pytanie: CO?
emdżej

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-07-27, 7:26 pm

Drogi Emdzeju to nie jest osobista WYCIECZKA w zadnym razie. Otoz
od momentu zwolnienia NASZEGO TRENERA wytykane sa na kazdym kroku jakies negatywne tylko sprawy. Ten utalentowany szkoleniowiec
nie zrobil nic dobrego dla Zaglebia w sprawach kadrowych? Tak wynika
z postow wielu osob.
Wg mnie jasno widac ze od kiedy odszedl trener Tochel transfery ruszyly
i to te ktorych trener Tochel nie dostal, a mianowicie BEREK to przeciez
jest wymysl trenera Tochela, bramkarza wojowal az dostal z Wodzislawia
Bebna juniora, dopiero za sprawa trenera Tochela przyszli dwaj mlodzi
bramkarze z Lodzi i Jastrzebia.
Nikt nie proponowal trenerowi bramkarza ( a moze KASY na bramkarza)
co broniacy u nas Kuba Wierzchowski. Pamietajmy ze nikt inny jak
trener Tochel obtowal za zatrudnieniem Kolendowicza w Zaglebiu i co NIC.
Wszysscy pamietamy iz sprowadzalismy zawodnikow z karta w rece i mlodych. Przeciez kandydatura Sypniewskiego nie przeszla, DLACZEGO
nikt nie wie.
Jest sprawa oczywista iz dopiero teraz widzac jasno ze wlasciciel Klubu
chce AWANSOWAC do EkstraKlasy, ale trenera Tochela juz nie ma.
To przeciez trener Tochel zaczal grac z CHLOPAKAMI W USTAWIENIU
4-5-1 I Co ? dal plame.
Moje mysli ida w kierunku takim - otoz trener Tochel to szkoleniowiec
ktory ma swoje zdanie a nie nalezy do osob spokojnych, lagodnych, nie da sobie w kasze dmuchac - szczegolnie Panu Dyr.

Zawodnicy trenera Tochela tacy zli, a dlaczego druzyny I ligowe wykupilyby wielu z nich na pniu - to przeciez zbudowal trener Tochel
i nie mowmy tylko o negatywach tego szkoleniowca. Moras - strzela bramki w Polkowicach, Chylaszek w Piascie itd itp.

Nowy trener, nowa druzyna i nowy Sezon pilkarski - zyczmy pilkarzom
aby w tym Sezonie AWANSOWALI do I ligi- w tej chwili maja takie szanse
taki sklad jak nigdy wczesniej nie mial i nie dane mu bylo- trenerowi
K.Tochelowi.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez adas 2006-07-27, 7:41 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wg mnie jasno widac ze od kiedy odszedl trener Tochel transfery ruszyly
i to te ktorych trener Tochel nie dostal, a mianowicie BEREK to przeciez
jest wymysl trenera Tochela, bramkarza wojowal az dostal z Wodzislawia
Bebna juniora, dopiero za sprawa trenera Tochela przyszli dwaj mlodzi
bramkarze z Lodzi i Jastrzebia.

PANIE TADEUSZU TO JA PANU COŚ POWIEM. BEREK NIE CHCIAŁ GRAĆ W ZAGŁĘBIU GDYŻ TRENOWANE BYŁO PRZEZ TRENERA TOCHELA! MORAŚ? Z CAŁYM SZACUNKIiEM, ALE NIE BYŁ TO CZŁOWIEK TRENERA TOCHELA. DZIŚ MAMY PRZYKŁAD, ŻE NAWET W SWOIM SŁABIUTKIM PODBESKIDZIU TRENER TOCHEL NIE WIDZI MIEJSCA DLA BAJERY. MAM WIELKI SZACUNEK DLA TRENERA TOCHELA, ALE JUŻ DZIŚ MÓWIĘ TO JASNO I WYRAŹNIE - KTOŚ MUSIAŁ ODEJŚĆ, ALBO DYREKTOR ALBO TRENER, ODSZEDŁ TRENER I DOBRZE SIĘ STAŁO!
adas

Postprzez emdżej 2006-07-27, 7:44 pm

Panie Tadeuszu ja odpowiem na Pana słowa krótko: mój post był bardziej atakiem na Butryna bo jak dla mnie ten piłkarz się nawet na III ligę ledwo nadaje, a Tochel ciągnie go cały czas za sobą co też jest błędem, ale do trenera mam pełen szacunek
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna