2 Liga 2006/2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kriss68 2006-07-22, 6:10 pm

kriss68

Postprzez universal 2006-07-23, 1:56 am

a ja postawien pietnaście zgrzewek AKTIMELA.... zagłębie awansuje
universal
Zagłębiak

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-23, 12:56 pm

universal napisał(a):a ja postawien pietnaście zgrzewek AKTIMELA.... zagłębie awansuje

czy to naprawde jest temat na takie pierdoły? ogarnij się człowieku!

wiem że ten post również zaśmieci troche forum... ale ponawiam apel z różnych tematów... najpierw pomyślcie potem coś piszcie... bo takie bzdury są ŻAŁOSNE! kolega ma już żółtą... żeby się przygoda z forum nie skończyła...

I k***a PISZ NAZWĘ KLUBU Z WIELKIEJ LITERY BARANIE! :evil:
problematyk-ziom

Postprzez Przemek26 2006-07-24, 9:18 am

Mecze u siebie godziny rozpoczęcia:

5.08., godz. 17.00, Miedź Legnica
19.08., godz. 17.00, Zawisza Bydgoszcz
30.08., godz. 17.00, Ruch Chorzów
09.09., godz. 16.00, Unia Janikowo
23.09., godz. 15.30, Podbeskidzie
7.10., godz. 14.30, Polonia Warszawa
21.10., godz. 14.00, Polonia Bytom
11.11., godz. 13.00, KSZO Ostrowiec
Przemek26

Postprzez bankier 2006-07-24, 10:38 pm

Kilka ciekawostekj dot. drużyny Zagłębia (wg danych kryjących się pod linkiem "zakazana reklama" http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/kadra/kadra.php3)

1. Drużyna Zagłębia to 25 graczy

2. W sumie mierzy 4556 cm

3. Średnia wzrostu to 182,24 cm:

a) najwyższymi zawodnikami są:
Szymon Gąsiński 191 cm
Hubert Kosciukiewicz 191 cm

b) najniźsi w kadrze:
Tomasz Szatan 172 cm
Admir Adźem 173 cm

4. Zawodnicy w sumie ważą 1924 kg.

5. Średnia waga 76,96 kg

a) waga ciężka to:
Hubert Kościukiewicz 88 kg
Szymon Gąsiński 87 kg

b) z drugiej strony:
Tomasz Szatan 64 kg
Admir Adźem 68 kg

:mrgreen:

chyba mi się nudzi....
bankier

Postprzez Plastik 2006-07-24, 10:43 pm

Witam wszystkich! Apropo rozpoczynajacego sie sezonu!
Znalazłem od taki artykuł! O szansach Zagłębia!
Troche słabo nam dali, ale to jest niestety tylko okreslenie szans, a nie umiejetnosci!

http://www.pilka.biz/index.php?option=c ... 2&Itemid=2

Pozdrawiam panowie i witam na nowym forum!
Plastik

Postprzez Puzon 2006-07-25, 6:41 am

Szkoda tylko, że nie określili na jakiej podstawie przyznawane były te procentowe szanse na awans. Mnie to przypomina wróżenie z fusów.
Puzon
Adventure Group

Postprzez bankier 2006-07-25, 6:58 am

Puzon - nawet z fusów człowiek zorientowany w realiach drugoligowej piłki nie napisałby takich bzdur... :lol:

Swoją drogą już dawno nie widziałem tak beznadziejnie słabego zestawienia szans poszczeg. ekip na awans do OE. I nie chodzi tu o to, że w gronie kandydatów brakuje np Zagłębia - a drugie miejsce zajmuje rozsypujące się KSZO (którego nie stać na utrzymanie jednego z najlepszych zawodników na drugim froncie czyli Berensztajna).

Z drugiej strony każdy z nas może przygotować jakąś ocenę szans drugoligowców na promocję do najwyższej ligi - najwyraźniej ta zaprezentowana powyżej spełniła jeden cel... sprowokowała mnie do napisania kilku słów komentarza 8)
bankier

Postprzez krzysztof 2006-07-25, 9:04 am

Napiszę tylko tyle: Jaki serwis (o ile to coś można nazwać serwisem) taki ranking.
krzysztof

Postprzez emdżej 2006-07-25, 9:12 am

Super :lol: Mamy takie same szanse jak Podbeskidzie czy Polkowice, mniejsze od Ruchu i minimalnie wyższe od Polonii Warszawa. Myślę, że to ranking rozrywkowy :lol:
emdżej

Postprzez MrCricket 2006-07-25, 9:41 am

Rozkład sił w rundzie jesiennej według mnie:
Zagłębie, Hydrotwór, Jagiellonia, Piast- drużyny o największym potencjale w 2 lidze i z najbardziej wyrównanymi ławkami. Ale po ostatnich wzmocnieniach i świetnym sparingu z Widzewem uważam, że my jesteśmy teraz najmocniejsi.
Bardzo groźni będą:
Ruch- ostatnia runda pokazała ich spore możliwości co nie oznacza że ta będzie równie dobra. Ich ławka nie jest zbyt mocna, a poza tym transferami nie rzucili na kolana.
Polkowice-kilka niezłych transferów (Morawski ! :lol: ), trener Dragan znający się na rzeczy. Będą grać brzydko, ale punkty będą wpadać.
KSZO- nie stać ich na Berensztajna, a bez niego ta drużyna wiele straci. Ale dalej jest tam kilku ludzi, którzy grać potrafią.
Śląsk- odszedł Tarasiewicz i kilku znaczących kopaczy. Trzeba się z nimi liczyć bo to wielka firma, ale miejsca 1-3 to zbyt wysokie progi.
Lechia- wiele zależy od tego co będzie prezentował Wojciechowski, czy uda się go "poskładać". Lekceważyć ich nie można.
Średniacy:
Polonia W- nie dzieje się w tym klubie dobrze. To raczej przystań z której większośc graczy chce jak najszybciej uciec. W tej rundzie nic wielkiego nie ugrają.
Podbeskidzie- zbyt wiele optymizmu tam nie ma, raczej będą starać się uciec przed barażami, choć i to może się okazać bardzo trudne. Tochel będzie miał pełne ręce roboty.
Słabeusze:
Polonia B- w zeszłym sezonie udało im się utrzymać po dobrej końcówce. Teraz mimo że trochę jakby wzmocnieni, raczej też poza baraże nie wzbiją się.
Beniaminkowie- nie znam za bardzo ich możliwości, ale ciężko będzie wzbić się komukolwiek ponad miejsca barażowe. Wydaje mi się, że Odra Opole będzie z tych drużyn najmocniejsza.

To są moje typy na jesień, bo w przerwie zimowej wiele może się zmienić. Wiadomo same pieniądze i nazwiska nie grają, przez co faworyci nie zawsze wygrywają. Futbol przynosi niespodzianki i sam jestem ciekaw czy tym razem też tak będzie :wink:
MrCricket

Postprzez mezo 2006-07-25, 12:16 pm

MrCricket groźne to beda wszytskie drużyny. Nawet beniaminkowie. Moze sie ze mna nie zgodzicie ?? Mysle ze jeszcze nie jednemu kibicowi drugoligowca zostala w pamieci b.dobra, wrecz zaskakujaca postawa HEKO w rundzie jesiennej czy tez gra Drwecy na wiosne.
Podbeskidzie raczej bedzie bronilo sie przed spadkiem, baraze to szczyt ich mozliwosci. Maja jedynie dobrego szkoleniowca. Lechia chce... Ale na checiach sie konczy.8 sprzedanych zawodnikow. Kupiony jeden !! Niewatpliwe najmocniesze druzynami beda :ZAGLEBIE , Jaga, Piast, Ruch i Hydro ktorego kadra liczy ponad 30-stu zawodnikow. ! B.duzy potencjal. Jedynym ich mankamentem jest to ze maja trenera, ktory od czasu zatrzymana "Fryzjera" i innych dzialaczy musi zyc w strachu. Niestety lata swietnosci ww. Pana trenera juz minely i teraz juz nic nie da sie zalatwic przy "zielonym stoliku". Moze sie myle... Co do beniaminkow to z takimi skladami jak maja obecnie mysle ze zadna z druzyn nie zrobi wiekszego zamieszania w tabeli. Stal oraz Kmita to druzyny ktore moga uciec w strefe barazy. Druzyny tj. Kszo, Polonia W., Slask, Gornik P., Lechia to druzyny "srodka" , ktore z utrzymaniem problemow miec nie powinny.

http://www.pilka.biz/index.php?option=c ... 2&Itemid=2 - co do tego zestawienia.... :lol: :lol: :shock: :D O co chodzi ?
mezo

Postprzez kwachu 2006-07-25, 1:27 pm

MrCricket napisał(a):[Beniaminkowie- nie znam za bardzo ich możliwości, ale ciężko będzie wzbić się komukolwiek ponad miejsca barażowe. Wydaje mi się, że Odra Opole będzie z tych drużyn najmocniejsza.

Ciekawe zestawienie. Według mnie z beniaminków może zaskoczyć Kmita Zabierzów. Niby wiocha, ale wyniki sparingów mają całkiem całkiem. Polonia Warszawa to też wielka niewiadoma. Nie lekceważyłbym ich mimo kłopotów finansowych. Jeśli miałbym obstawiać na koniec sezonu to

1. Awans - Zagłębie, Jagiellonia
2. Baraż - Hydrobudowa (jeśli Baniaka wcześniej nie posadzą za kraty :lol: )
3. Spadek - Łomża, Miedź, Janikowo, Stal lub Polonia Bytom.
4. Baraże o utrzymanie - ciężko stwierdzić. Pewnie Podbeskidzie, Lechia, może Odra i Kmita (runda rewanżowa, podobnie jak u Heko będzie gorsza).
kwachu

Postprzez Karmel 2006-07-25, 3:19 pm

Co do awansu Zaglebia i jagi sie zgodzce z kwachem.Nie wydaje mi sie by kujawiak zagral w barazach, no chyba ze sobie wykupia bilecik w pzpn... piast tez nie, widzialbym tam raczej ruch, moze slask. a jezeli chodzi o ogon tabeli to calkowicie inaczej to widze... kmita, lomza, janikowo leca. miedz albo stal do tego. a w barazach widze oby dwie polonie i odre. lechia sie utrzyma, podbeskidzie tym bardziej!
Karmel

Postprzez krzysztof 2006-07-26, 8:07 am

Przegląd Sportowy napisał(a):Mocarze
Wojna śląsko-zagłębiowska o ekstraklasę to jest to,
co nas czeka w najbliższym sezonie II ligi. Gorole bić się będą
z hanysami‚ którzy w Zagłębiu Sosnowiec zbudowali mocny
zespół z pomocą włoskiego sponsora.

Zagłębie zostało królem letniego polowania. Kto by nie chciał mieć w składzie Jacka Berensztajna‚ Marcina Folca czy Jakuba Wierzchowskiego.
Ruch Chorzów i Piast Gliwice też mocno pracowały na giełdzie transferowej. Wszystko wskazuje na to‚ że trio śląsko-zagłębiowskie
między sobą rozstrzygnie sprawę awansu do ekstraklasy. – Ale na starcie górą jest Zagłębie. Mówi się‚ że nazwiska nie grają‚ ale Sosnowiec pozyskał takie nazwiska‚ że czapki z głów. A największą rewelacją
z nowych nabytków Zagłębia może być Sławek Pach. To wychowanek Ruchu Chorzów i szkoda‚ że nie będzie grał na Cichej. Kto widział co Sławek potrafi zrobić na boisku, ten wie dlaczego żałuję – mówi pomocnik
Ruchu Wojciech Grzyb.
Pach za Brynicą
Pach też żałuje, że jego kariera potoczyła się nieco inaczej. –
W Ruchu nigdy się nie przebiłem‚ choć z okien domu widzę jupitery‚ a na stadion mam dwie minuty drogi. Gdybym miał wybierać między Ruchem
i Zagłębiem, to nie wiem co bym zrobił. Sentyment do Ruchu czuję‚
ale teraz myślę o tym‚ że przede wszystkim muszę utrzymać
rodzinę. W każdym bądź razie w Chorzowie mówią teraz‚ że
pracuję za granicą – śmieje się Pach. Dodajmy, że dla rdzennych
mieszkańców Śląska Sosnowiec i okolice‚ dokładniej
rzecz biorąc tereny leżące za rzeką Brynicą‚ to „zagranica”.
Na razie Zagłębie wygrało z Ruchem bój o Pacha (działacze
z Chorzowa pytali w Lubinie, ile Pach kosztuje – przyp. red.)‚ bo
zapłaciło mu więcej‚ a i Lubin‚ poprzedni klub piłkarza‚ dostał
godne pieniądze. Zagłębie wygrało też z Piastem. – Ich rozmach
na giełdzie transferowej był większy od naszego. My tylko uzupełnialiśmy skład opiłkarzy z kartą na ręce. Czyli hanysy górą‚ ale dla nas to dobrze‚ bo lepiej nie afiszować się z ligowymi aspiracjami. Po cichu można
zajechać dalej – mówi menedżer Piasta Janusz Bodzioch.
– Zgoda na wojnę‚ ale Ruch może być w tej walce tylko czarnym
koniem. Mamy dużo nowych twarzy‚ chociaż nie pozyskaliśmy
wielkich nazwisk – dodaje Grzyb.
W rankingu drużyn Śląska i Zagłębia najwięcej szans daje
się Sosnowcowi, potem Gliwicom‚ a trzecim miejcu Chorzowowi.
Zagłębie jest tak mocne‚ że trener Janusz Białek aż boi się
o odpowiedni poziom mobilizacji swoich piłkarzy. – Faktycznie
jest tak‚ że mamy silną jedenastkę i jeszcze bardzo dobrych dublerów.
Przyszedłem do Zagłębia‚ bo wiedziałem‚ że ten klub będzie grał o coś. To coś to ekstraklasa‚ w której już kiedyś byłem i chciałbym tam wrócić.
ZZagłębiem właśnie – deklaruje Pach.
Ruch się liczy Co na to Piast? – Logicznie rozumując, faktycznie można dojść do wniosku‚ że Zagłębie‚ Piast i Ruch to będzie siła napędowa
drugiej ligi. A wtedy nie będzie zmiłuj się. To coś‚ jak święta wojna.
Ale liga lubi niespodzianki‚ więc pewnie jeszcze dwa‚ trzy inne zespoły włączą się do walki – stwierdza Bodzioch.
Sport lubi niespodzianki‚ więc może stać się i tak‚ że nisko
teraz notowany Ruch stanie się śląskim liderem. Choć bez dotychczasowego lidera Mariusza Śrutwy będzie ciężko. – Mariusz
strzelił w poprzednim sezonie dziesięć goli‚ miał dziesięć asyst.
Trudno będzie znaleźć kogoś równie skutecznego w obecnej
kadrze. Grażvydas Mikulenas? Goli to Graża pewnie strzeli więcej
niż Mariusz‚ ale te asysty –zastanawia się Grzyb‚ który był
królem asyst‚ gdy grał w Odrze Wodzisław.

BERENSZTAJN NA 27 PROCENT
II LIGA | ZAPOWIADA SIĘ OSTRA WALKA
Kluby Śląska i Zagłębia na letniej giełdzie transferowej były
bardzo aktywne. Zagłębie Sosnowiec pozyskało Jacka Berensztajna‚
Jakuba Wierzchowskiego‚ Sławomira Pacha‚ Marcina Folca‚ Jarosława
Piątkowskiego i Huberta Kościukiewicza. Kibice najbardziej liczą na Berensztajna. W sondzie na internetowej stronie klubu aż
27 procent fanów uważa‚ że „Berek” to największe wzmocnienie
Zagłębia. Nie zmienia to faktu‚ że niemal każdy z sześciu wymienionych
graczy powinien być mocnym punktem drużyny. Ruch prezentował
na giełdzie większy rozmach niż Zagłębie. Pozyskano 8 piłkarzy‚ a 13 sprzedano. Wśród nowych na uwagę zasługuje Tomasz Sokołowski. – Tomek to profesjonalista w każdym calu. Godne podkreślenia jest to‚ że choć ma 36 lat to jego ochota do gry jest większa niż u niejednego nastolatka – mówi kapitan Ruchu Wojciech Grzyb. Najmniejszy ruch był w Gliwicach. Ale Piast w poprzednim sezonie byłby trzeci‚ gdyby nie 10 punktów odebranych drużynie za machlojki działaczy. Dlatego teraz Piast dokonał kadrowej kosmetyki‚ to ma wystarczyć.
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna