Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kriss68 2006-07-13, 2:06 pm

Uważam że Elokan byłby konkretnym wzmocnieniem /b.dobrze grał w Podbeskidziu , dobrze w Szczecinie gdzie dostawał jednak mało szans / ale by nie wyczyniał szopek jak to miało być z jego grą w ŁKS.
kriss68

Postprzez PTAQ84 2006-07-13, 3:51 pm

ManchesterUnited napisał(a):8 lipca 2006, 11:00 - Nowy Dwór Mazowiecki
Świt Nowy Dwór Mazowiecki 1-2 Polonia Warszawa
Bramki dla Polonii: Maciej Tataj 35 (k), 87

http://www.90minut.pl/news.php?id=428947
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez HrabiaZąbek 2006-07-13, 4:17 pm

Jeżeli chodzi o Elokana to dodam jeszcze oprócz tego co wcześniej już pisałem o nim, że jest to gracz: o wysokich umiejetnościach technicznych(przynajmiej jak na nasze warunki),potrafiący przytrzymać piłkę,dobrze się zastawić, czyli to wszystko czego brakowało naszym zawodnikom w trakcie poprzedniego sezonu.Napewno jego doświadczenie i ogranie też nie pozostaje bez znaczenia,grał bowiem min. w Meksyku i Maroku.Przy dobrym ustawieniu go na boisku powinniśmy mieć z niego pożytek.
HrabiaZąbek

Postprzez PTAQ84 2006-07-13, 6:55 pm

o Dziedzicu możemy zapomnieć..
http://www.90minut.pl/news.php?id=429178
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mały 2006-07-13, 7:01 pm

PTAQ84 napisał(a):o Dziedzicu możemy zapomnieć..

Nie rozumiem! Maiłeś jakiekolwiek złudzenia , że zawita do Nas? :roll:
mały

Postprzez MACIEK 86 2006-07-13, 8:55 pm

Elokan wzmocnienie??Naprawde to przeciętniak jakich wielu w Polsce!! Zachwycacie sie jego techniką a ile razy widzieliscie go na żywo w akcji??Zdaje mi sie że ani razu!! W Pogoni nie prezentował sie zbyt okazale, na tle "brazyliskiej" drużyny, gracz przecietny!!(nie widziałem wszystkich jego występów w tej druzynie ale niektóre poprzez stacje C+ obejrzałem)
A oto jego "obfite statystyki" w rozgrywkach polskiej II i I ligi:
w barwach TSP 14 meczów i 3gole z tego 2 strzelone w końcówkach które ustalały wynik (w 72min z ŁKS na 3-0, z Radomskiem w 85min na 3-0 i z Mławą na 1-0 w 13min) + 2 mecze w PP
w barwach Pogoni 15 meczow (większośc z ławki rezerwowych) 2 gole (z Koroną na 2-1, i z Dyskobolia w 89min na 3-1) + 4 mecze ww PP i jeden golz ŁKS w 89 min znowu ustalając wynik meczu na 4-1
Łącznie 36 meczów 6 goli (tylko 2 bardzo ważne)!! Czy tak ma wygladać supersnajper, zawodnik który będzie stanowił o sile ataku Zagłębia :?:
A co on robił przezostatnie pół roku :?: Początkowo spóźnił sie na zgrupowanie ŁKS-u,lecz po namowach menadżera został w drużynie.Nie wystąpił w żadnym meczu na 2 ligowym froncie!!Dlaczego :?: Bo klubowy lekarz druzyny z Łodzi stwierdził u niego chorobre serca , wykluczajacą go z gry w piłke!!
MACIEK 86

Postprzez PTAQ84 2006-07-13, 9:09 pm

mały napisał(a):
PTAQ84 napisał(a):o Dziedzicu możemy zapomnieć..

Nie rozumiem! Maiłeś jakiekolwiek złudzenia , że zawita do Nas? :roll:

nie ale inni mieli..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Leyton 2006-07-13, 9:11 pm

Leyton

Postprzez kriss68 2006-07-13, 9:39 pm

MACIEK 86 napisał(a):Elokan wzmocnienie??Naprawde to przeciętniak jakich wielu w Polsce!! Zachwycacie sie jego techniką a ile razy widzieliscie go na żywo w akcji??Zdaje mi sie że ani razu!! W Pogoni nie prezentował sie zbyt okazale, na tle "brazyliskiej" drużyny, gracz przecietny!!(nie widziałem wszystkich jego występów w tej druzynie ale niektóre poprzez stacje C+ obejrzałem)
A oto jego "obfite statystyki" w rozgrywkach polskiej II i I ligi:
w barwach TSP 14 meczów i 3gole z tego 2 strzelone w końcówkach które ustalały wynik (w 72min z ŁKS na 3-0, z Radomskiem w 85min na 3-0 i z Mławą na 1-0 w 13min) + 2 mecze w PP
w barwach Pogoni 15 meczow (większośc z ławki rezerwowych) 2 gole (z Koroną na 2-1, i z Dyskobolia w 89min na 3-1) + 4 mecze ww PP i jeden golz ŁKS w 89 min znowu ustalając wynik meczu na 4-1
Łącznie 36 meczów 6 goli (tylko 2 bardzo ważne)!! Czy tak ma wygladać supersnajper, zawodnik który będzie stanowił o sile ataku Zagłębia :?:
A co on robił przezostatnie pół roku :?: Początkowo spóźnił sie na zgrupowanie ŁKS-u,lecz po namowach menadżera został w drużynie.Nie wystąpił w żadnym meczu na 2 ligowym froncie!!Dlaczego :?: Bo klubowy lekarz druzyny z Łodzi stwierdził u niego chorobre serca , wykluczajacą go z gry w piłke!!

Może podchodzisz zbyt sceptycznie do umiejętności Elokana , ale sam widzisz że na rynku brak dobrych napastników niech go wypróbują ,przebadają i zobaczymy , bo jak narazie nasi snajperzy w sparingach nie za bardzo.
kriss68

Postprzez rossoneri 2006-07-14, 5:42 am

ja jestem za tym zeby Elokan zagral u nas bo i tak bedzie najlepszym napastnikiem w naszej druzynie i uwazam ze bedzie duzym wzmocnieniem co niektorzy lepiej niech sie przebudza to co ma Tadziu grac to tak jakbysmy grali w 10 jak ma nie byc nikogo to biore w ciemno Elokana moze go zobaczymy w przyszlym tygodniu w sparingach
rossoneri

Postprzez MrCricket 2006-07-14, 8:58 am

rossoneri napisał(a):ja jestem za tym zeby Elokan zagral u nas bo i tak bedzie najlepszym napastnikiem w naszej druzynie i uwazam ze bedzie duzym wzmocnieniem co niektorzy lepiej niech sie przebudza to co ma Tadziu grac to tak jakbysmy grali w 10 jak ma nie byc nikogo to biore w ciemno Elokana moze go zobaczymy w przyszlym tygodniu w sparingach

Nie róbmy z tego Elokana zbawcy Zagłębia. Jeszcze go nie widziałeś, a piszesz, że będzie najlepszym napastnikiem Zagłębia :shock: Jak mi wiadomo Elokanem nikt z 1 ligi się nie interesował, w przeciwieństwie do Zubanovica, którego jakoś udało nam się zatrzymać. Poza tym jak widać w statystykach supersnajperem to on nie jest i chyba nie ma obywatelstwa UE, co dodatkowo komplikuje sytuację. Z tą nagonką na Tyca, daj sobie spokój. Kilka miesięcy temu ciągle marudziłeś i odsyłałeś Chylaszka do Czarnych Sosnowiec, a teraz sam widzisz, że jeden z faworytów do awansu- Piast wziął go do siebie.

Elokana wziąć, jeżeli pokaże się z dobrej strony na treningach i sparingach. Nie sugerować się nazwiskiem, bo te jak uczy historia same nie grają. Żeby nie był to kolejny gwiazdor, który skasuje gruby pieniądz w kilka miesięcy za swoje nazwisko, spakuje walizki i poszuka kolejnego naiwniaka. Liczy się aktualna forma , bo w razie czego, Lacha też może grać w ataku.
MrCricket

Postprzez mike79 2006-07-14, 10:39 am

Jeśli chodzi o Elokana to widziałem kilka jego występów, a jednocześnie "podpieram" się opiniami z Bielska.
Gość dobrze wyszkolony technicznie, szybki, sprawny jednak BEZ STRZAŁU !! Ktoś kto robi dużo zamieszania i potrafi dograć super piłkę, jednak snajperem to On nie jest i nigdy nie będzie. Jednak biorąc pod uwagę że predyspozycje do strzelania bramek mają zarówno Zuban jak i Tyc to taki zawodnik jako DRUGI NAPASTNIK w przodzie wydaje się całkiem ciekawą opcją. No ale zobaczymy jak z Nim będzie...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez rossoneri 2006-07-14, 10:49 am

MrCricket napisał(a):
rossoneri napisał(a):ja jestem za tym zeby Elokan zagral u nas bo i tak bedzie najlepszym napastnikiem w naszej druzynie i uwazam ze bedzie duzym wzmocnieniem co niektorzy lepiej niech sie przebudza to co ma Tadziu grac to tak jakbysmy grali w 10 jak ma nie byc nikogo to biore w ciemno Elokana moze go zobaczymy w przyszlym tygodniu w sparingach

Nie róbmy z tego Elokana zbawcy Zagłębia. Jeszcze go nie widziałeś, a piszesz, że będzie najlepszym napastnikiem Zagłębia :shock: Jak mi wiadomo Elokanem nikt z 1 ligi się nie interesował, w przeciwieństwie do Zubanovica, którego jakoś udało nam się zatrzymać. Poza tym jak widać w statystykach supersnajperem to on nie jest i chyba nie ma obywatelstwa UE, co dodatkowo komplikuje sytuację. Z tą nagonką na Tyca, daj sobie spokój. Kilka miesięcy temu ciągle marudziłeś i odsyłałeś Chylaszka do Czarnych Sosnowiec, a teraz sam widzisz, że jeden z faworytów do awansu- Piast wziął go do siebie.

Elokana wziąć, jeżeli pokaże się z dobrej strony na treningach i sparingach. Nie sugerować się nazwiskiem, bo te jak uczy historia same nie grają. Żeby nie był to kolejny gwiazdor, który skasuje gruby pieniądz w kilka miesięcy za swoje nazwisko, spakuje walizki i poszuka kolejnego naiwniaka. Liczy się aktualna forma , bo w razie czego, Lacha też może grać w ataku.

odejscie Chylaszka Butryna i Jankowskiego uwazam za najwazniejsze wzmocnienia jakie Zaglebie zrobilo i niech sie Piast martwi ze oslabil sobie sklad nie nasz problem a Elokan bylby najlepszym napastnikiem bo ataku praktycznie w tej chwili nie posiadamy a problem z 3 graczami z poza UE chyba da sobie rade Bialek zreszta Adzem raczej nie wygra o miejsce w skladzie z Paczkowskim Ujek tez nie byl supersnajperem a ile znaczylo dla Zaglebia jego przytrzymanie i odegranie takie jest moje zdanie chyba wolno mi je miec i nie robie tego zeby tutaj sie z kims sprzeczac
rossoneri

Postprzez warchlak 2006-07-14, 11:03 am

co wy się tak podniecacie Elokanem :?: po co nam taki zawodnik :?: nam jest potrzebny bramkostrzelny napastnik a nie jakiś przeciętniak który porządnie piłki nie potrafi kopnąć. te 6 bramek strzelonych w ciągu 2 sezonów to jak na takiego superstrzelca jak go uważacie to nie jest zbyt imponująca liczba. już wole Małoche w składzie (jest się chociaż z czego pośmiać :lol: ) niż cieniaka Elokana który pobiera taką kasiore jak pan premier Jarek K. :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez MrCricket 2006-07-14, 1:21 pm

Butryn i Bajera grywają u Tochela w Podbeskidziu. Mimo wszystko, szkoda mi tego drugiego, bo złapał kontuzję i zmienił się trener, a uważam, że miał więcej zalet niż Tyc. Nie pokazał wszystkiego co potrafi.
http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4360
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna