Zgadzam sie, ze Anglia nie grala wybitnej pilki i nie bede po nich plakal, ale Portugalia w polfinale to pomylka - zwlaszcza po tym co odwalali z Holandia. I co pokazali w meczu z przecietnymi Anglikami, grajacymi w 10??
Anglia odpadła, mimo że jest lepszą drużyną, ale bez napastników ciężko coś ugrać w mistrzostwach. Za to co zrobił Rooney, powinien dostać dożywotni zakaz stadionowy.
Brazylia od początku turnieju grała minimalnym nakładem sił i przy drużynie z górnej półki jakim jest Francja taki numer nie przeszedł. Katastrofalny błąd obrony przy bramce Henry'ego i żałoba w Brazylii.
To co zagrali w obronie Francuzi to było Mistrzostwo Świata. Brazylia przez 90 minut nie oddała celnego strzału na bramkę :!: :!: :!: (Według statystyk gazeta.pl Brazylia oddała 1 celny strzał - ja tego nie pamiętam :wink: ) Po rozegraniu wszystkich ćwierćfinałów stawiam na finał Włochy - Francja. Jeśli sędzia nie będzie zbytnio Niemcom pomagał.
A co do Brazylii - balonik był napompowany tak maskymalnie jak w przypadku naszej kadry przed mundialem 2002. I pękł z jeszcze większym hukiem z czego się bardzo cieszę :D
Piszecie , że Aglia źle grała , oprócz tego , że zamiast się bronić gdy grali w 10 to większość akcji oni robili , a Portugalia od czasu do czasu coś zaatakowała , Portugalia ze swoimi płaczkami w półfinale - tragedia . Szkoda , że sedzia nie podyktowal karnego za reke , ale cóż , Portugalia i tak byla lepsza...
No to Brazylia się przejechała . Każdy mecz grali na pół gwizdka żeby się oszczędzać i było tak jak myslałem , nie zdążyli się rozkrecić według mnie przespali moment rozpędzenia się i efekt było widać z Francją. Byli tłem dla żabojadów i faktycznie , też sądze że Francuzi powinni zdobyc tytuł. Reszta gra pseudo piłke
Świetny mecz, brakowało bramek ale i one wkońcu wpadły. Oczywiście cieszę się, że wygrali Włosi (...i to nie tylko ze względu na brak sympatii do drużyny niemieckiej :D). Pokazali kawał dobrego futbolu. FORZA ITALIA.
Cieżki dzien mialem dzisiaj i pod koniec dogrywki juz oczy mi sie zamknely , a tu brama i druga :shock: :D . Dobry mecz , Pirlo wszystko widzi na boisku , Del Piero ładna bramka.
Brawo Italia brawo !!!Tak właśnie należało zagrać ze Niemcami spokojnie i konsekwetnie w obronie!!!Brawo należą się za pełną determinacje i zaangażowanie przez cały mecz!Piękny mecz a jeszcze piękniejsze zakończenie!! :D Ciekawe jak teraz wyglądają Włochy???Oj musi tam się teraz dziać :lol: :twisted:
Dobrze, że się tak stało, bo Niemcy zaczęli myśleć że są najlepsi na świecie. Mecz wspaniały nie był, ale dogrywka z pewnością tak.
Włoska obrona grała super oprócz jednej sytuacji Podolskiego, gdzie obrońcy poszli na kawę. Włochy zagrały świetny futbol, niepodobny do włoskiego i zasłużenie wygrali, ale sytuacje były po obu stronach i różnie mogło się to skończyć.
O ile sam mecz nie stał na porażająco wysokim poziomie, warto było dotrwać do dogrywki. Włosi chcieli wyraźnie uniknąć karnych i w doliczonym czasie zaczęła się gra. Słupek w 40 sekundzie i poprzeczka w 2 minucie dogrywki już wskazywały na to, że dogrywka będzie pełna emocji. Przy obu bramkach Włosi zaliczyli klasowe asysty. Ale zarówno strzały Grosso jak i Del Piero ukazały duży kunszt piłkarski. Imponować mogła ta precyzja strzałów. Oby dzisiejszy mecz był tak interesujący jak wczorajsze dodatkowe 30 minut
emdżej napisał(a):O ile sam mecz nie stał na porażająco wysokim poziomie(...)
Nie zgodzę się. Według mnie było to jedno z najlepszych spotkań na mundialu. Brakło tylko bramek w przeciągu 90 minut, ale w meczu o taką stawkę nie jestem tym zaskoczony. Sytuacji było sporo, gra szybka, płynna, wymiana cios za cios. Bardzo mało było kiksów czy błędów technicznych. To był naprawdę mecz na wysokim poziomie. Gdyby po 90 minutach bylo np. 2-2 (a mogło być) nikt by nie narzekał :lol: