August napisał(a):Nie zwróciłem uwagi na info Pereza? . Nie zmienia to postaci rzeczy że ci, którzy chcą się zebrać w obronie zarządu w takiej sprawie milczą. Prawda
Cóż. Gdybym wierzył jeszcze w sens rozpisywania się tu na Forum w takich kwestiach, to pewnie bym odpowiedział, że pytanie jest, obojętnie czy Kibice, którzy wszelkimi sposobami bronią Zarząd, czy ci Kibice, którzy go krytykują - wystąpili w sposób wyraźnie lepszy niż skandaliczne zaniedbanie klubowe. No, ale ponieważ wiara w taki sens wypowiadania jest obecnie mocno "ograniczona" - to tak nie odpowiadam a wcześniej, to pisałem jedynie o pociągnięciach teraz ze strony Klubu. Faktycznie zresztą, przecież mimo wszystko, kibice, to kibice, nie mają powagi oficjalnej reprezentacji klubu jako klubu, więc co "sierotki"
mogą zrobić? Cóż, nie od dzisiaj próbowałem mobilizować pokazując, że: tak jak w kategorii "klub", jak słusznie się pisze - jest Zagłębie daleko w tyle, tak i w kategorii kibice, którzy nie są tak sprawni, jak choćby w polskich niektórych klubach bywa, też by trzeba zobaczyć te różnice i starać się pobudzić do rozwoju.
W związku z tym jednak, że jak napisałem, "ograniczona" jest wiara w sens takich pobudzań - to pisałem dotąd o tym, co Klub zrobi z tą paskudną sytuacją zaniedbania pamięci o niegdysiejszych mistrzach, tak jak to pisał w innym wątku bodaj Kol. Adam1906, bo to naprawdę jest kwestia i na tym poziomie, nie tylko wizerunkowa poważna wtopa. Stąd pisałem w stylu, że "cóż, tego, co się wydarzyło, się nie odmieni, fakty są jakie są, wtopa była paskudna. Co więc się zrobi, by wyjść z sytuacji"? Chcę więc wierzyć, że np. już dzisiaj trzeci dzień z rzędu ktoś z klubu (choćby niższy rangą, tylko oficjalnie posłany) jest na cmentarzu z kwiatami, albo np. już dogrywa się terminy - Ślązacy są przywiązani do religijnych tradycji - i Rodzina będzie poinformowana, zaproszona, że kapelan klubowy zostanie poproszony, by w 30. dniu po śmierci (albo 40-tym) odprawił za Zmarłego (i innych już nie żyjących Mistrzów) Mszę w Sosnowcu, na którą będzie można się udać po wizycie na cmentarzu — albo np. właśnie dogrywane są szczegóły ustanowienia przez Zagłębie już od przyszłego sezonu PHL nagrody dla najlepszego bramkarza-wychowanka grającego w swoim klubie i w jury będą np. R. Radziszewski i M. Kieca (który nota bene mógłby być trenerem w Sosnowcu bramkarzy, ale nie wiem, kto aktualnie jest, może i dobry fachowiec); natomiast druga nagroda Zagłębia bramkarska w PHL, dla najlepszego bramkarza po 30-tce w znaczeniu gry i wpływu na drużynę byłaby wręcz im. Piotra Białonia - i do jury zostanie poproszona także Rodzina Zmarłego ze swoim przedstawicielem. Albo - jakiś inny faktyczny ruch, jakikolwiek. Wiem bowiem, że to co przed chwilą napisałem, to jak z burzy mózgów, niekoniecznie musi być od razu realne. Pytanie tylko, co realnie zrobione zostanie w jednym z tych kierunków, albo inaczej, byle z doła wyjść.