Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-06-23, 7:02 am

Przeczytałem właśnie artykuł na stronie głównej serwisu i ogarnął mnie delikatny spokój . Wyglada na to że Zagłebie nie będzie rozsprzedane a czołowi gracze pozostana w klubie w tym Szymon Gąsiński , Lacha , Wolan , Zuban czy Dżenan. Jedyne co sie nie zmienia to polityka zakupów czyli młodzi z kartą w ręku ale czas idzie do przodu więc może tu też sie co zmieni.
Przemek26

Postprzez Socio 2006-06-23, 7:42 am

Mam nadzieje ze to prawda i Ci wszyscy zawodnicy zostana bo to podstawa. Kubisz... Nie wiem, w Arce nie gral. Jest to rozgrywajacy, skoro ma do nas przyjsc mam nadzieje ze sie sprawdzi. Kupowanie zawodnikow z karta na reku jest ok pod warunkiem ze sie ma dyrektora klubu z prawdziwego zdarzenia. Jezeli taka jest polityka Wlochow a wiadomo to nie od wczoraj to klub powinien szukac caly rok zawodnikow i jezeli np takiemu Berensztajnowi konczyl sie kontrakt rok temu to trzeba bylo zaczac 'chodzic' za nim wczesniej. Na tym to polega. Trzeba miec zawodnika dogadanego jeszcze jak ma wazny kontrakt po to zeby jak sie skonczy od razu przyszedl do nas. No ale Rudy mysli chyba ze dwa razy w roku (przed poczatkiem sezonu i rundy wiosennej) przyjdzie do klubu i w 2 tygodnie zalatwi wszystko.
Socio

Postprzez Zibi33 2006-06-23, 10:34 am

Niebedzie rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia,niebedzie awansu.Niema napastnikow,mozna bylo kupic Arofowica ale niebedzie go na testach czyli prawdopodobnie znajdzie sobie innego pracodawce,jezeli niepzyjdzie donas Berensztajn to o awansie mozna zapomnies a Kubisz to typ "Lachy"czyli albo napastnik albo grajacy za napastnikami a po drugie mi sie wydaje ze sie konczy a takze juz niema ambicji.Jabym sie zainteresowal Kapiasem bo to chlopak ktory ma duzy talent a po drugie to rozgrywajacych jakich w polsce jest malo,na chwile obecna prawdziwymi rozgrywajacymi sa Kaczmarczyk,Kompała,Berensztajn i Kapias.Lecz tak naprawde moze klub jest juz dogaadany z Berkiem:)Bo tylko Berek daje gwarancje znacznej poprawy gry Zagłębia.
Zibi33

Postprzez ziaro25 2006-06-23, 10:34 am

Z kartą na ręku jest Madejski z Hutnika Kraków bardzo dobry zawodnik,jakieś 2-3 lata temu chciała kupić go Cracovia.Transfer nie doszedł do skutku ze względu na cene.Ostatnio trochę spuścił z tonu,ale jest to gracz o dużym potencjale(bazuje na opini kuzyna)
ziaro25

Postprzez MACIEK 86 2006-06-23, 10:41 am

Kaczmarczyk też dostał wolna ręke w poszukiwaniu klubu!! Zawodników z kartą na ręku w Polsce jest wielu tylko najpierw taki Rudy czy Białek muszą poszukać a nie liczyć że zawodnik sam przyjedzie i się będzie pytał o prace
MACIEK 86

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-06-23, 11:12 am

temat Kapiasa jest zakonczony poniewaz złapał go katowicki gks
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez krzysztof 2006-06-23, 11:31 am

Ja coś czuje, że Berek to będzie chciał przyjść do Zagłebia ale nie teraz. Jak będzie jeszcze trochę starszy, ale wtedy to on nam już potrzebny nie będzie.
krzysztof

Postprzez WOJTEK 2006-06-23, 11:38 am

Widzę, że pojawia się ugrupowanie forujące Berensztajna na zbawcę Zagłębia. Ten facet już tyle razy miał propozycję z naszego klubu, że szkoda nawet liczyć ile tego było.
A Wy dalej :" Berek to, Berek tamto". A jak nie przyjdzie to co ? Zlecimy i się klub rozwiąże ??
A ja kolejny raz mówię: NIE dla Berensztajna. Gwiazdor się znalazł z bożej łaski. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Sadek 2006-06-23, 11:51 am

Berek na 90 % przejdzie do tworu, Siwy wybrał hanysów z Zabrza.
Potrzebujemy przede wszystkim napastnika, ciekawym rozwiązaniem byłby Maciek Bykowski odchodzi z Łęcznej, a napewno pamięta jak się bramki strzela. Dalej rozgrywający może nie klasowy, ale ograny w lidze polskiej- Ireneusz Kowalski, przydałby się napewno w drużynie Łukasz Kubik, ale nie wiem czy on nie ma jeszcze ważnego kontraktu z Lechią. Wolną ręke dostał również Grzegorz Podstawek na ile on byłby przydatnym zawodnikiem tego nie moge powiedzieć, ale warto byłoby wziąść go na testy.

Sadek
dj. transfer

re

Postprzez Qba 2006-06-23, 12:53 pm

nie, nie, przede wszystkim to potrzebujemy wlasnie rozgrywajacego.. no przeciez tak sie nie da grac, najbardziej na te pozycje sie nadaje na chwile obecna Malina, ale nie oszukujmy sie - duzo mu brakuje do rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia, podobnie jak czesc forumowiczow mowie: TAK dla Berensztajna.
Qba

Postprzez MrCricket 2006-06-23, 1:22 pm

Wojtek ciągle ci nie pasuje, że na kopaczach z 3-4 ligi to my awansu nie zrobimy. Teraz są szanse, choć nie duże, że jeden z najlepszych pomocników w 2 lidze zagra u nas to też narzekasz. Prawda jest taka, że raczej nie znajdzie się nikt lepszy na tej pozycji, od starszych panów Kaczmarczyka lub Berensztajna, którzy zgodzą sie zagrać w 2 lidze.

A ten Madejski to co za jeden ?
MrCricket

Postprzez WOJTEK 2006-06-23, 1:32 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=422409

Niewykluczone, że do zespołu z Bełchatowa wróci Jacek Berensztajn, który ostatnio bronił barw KSZO Ostrowiec Świętokrzyski

Jeszcze jakieś pytania ???? Na pewno będzie wolał grać u nas bo ma ambicję, kocha Sosnowiec, docenia kibiców i nasze powietrze.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MACIEK 86 2006-06-23, 1:58 pm

MrCricket napisał(a):A ten Madejski to co za jeden ?

Utaentowany 3 ligowy napastnik który właśnie podpisał kontrakt z Arką
MACIEK 86

Postprzez Socio 2006-06-23, 1:59 pm

Nikt nie bedzie gral w Sosnowcu tylko dlatego ze kocha Zaglebie. Nawet nasi wychowankowie. To nie okregowka. Pilkarz gra zarabia na zycie wiec nie ma co sie dziwic ze jak ktos ma lepsza propozycje finansowa to pojdzie grac gdzie indziej. Z drugiej strony pomalu w innych klubach juz cos slychac o nazwiskach, sa pierwsze zakupy a u nas cisza.
Socio

Postprzez mały 2006-06-23, 2:22 pm

WOJTEK napisał(a): Widzę, że pojawia się ugrupowanie forujące Berensztajna na zbawcę Zagłębia. Ten facet już tyle razy miał propozycję z naszego klubu, że szkoda nawet liczyć ile tego było.
A Wy dalej :" Berek to, Berek tamto". A jak nie przyjdzie to co ? Zlecimy i się klub rozwiąże ??
A ja kolejny raz mówię: NIE dla Berensztajna. Gwiazdor się znalazł z bożej łaski. :roll:

Widze , że tak samo jak ja jesteś " zwolennikiem" Berensztajna :D
Ale nie mart się napewno do Nas nie trafi. :wink:
mały

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna