Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2006-06-22, 6:54 am

Nawet z przeciętnych graczy można zrobić ponadprzeciętną drużynę, tylko zazwyczaj poźniej brakuje kilku punktów do awansu.

Kupić (czyt. pozyskać za darmochę) mniej ale lepszych grajków, bo budowanie ławki jest bezsensowne, a wiadomo że za siedzenie na ławie też kasują i to nie mało.

Cieszy transfer Kubisza, licze że to będzie zawodnik, który jak Pater w Podbeskidziu rozegra piłkę i może coś ustrzeli.

Co do Łuczywka to albo zejdzie na ziemię i dostnie dużo mniejszą kasę, albo znajdzie gdzieś w OE frajera, są lepsi z OE, którzy by przyszli.
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2006-06-22, 7:22 am

:lol: I znowu będą p.erdolić o awansie zawodnicy, trener i nieudacznik Rudy.Ale z takim podejściem do pozyskiwania nowych zawodników to możemy się nastawić na dłuższe pozostanie w 2 lidze.Idź pan w ch.j z tym wszystkim :?
mdc dg

Postprzez Przemek26 2006-06-22, 8:25 am

Od porażki zaczął przygotowania do nowego sezonu Górnik Zabrze. W Andrychowie zabrzanie nie dali rady tamtejszym Beskidom, beniaminkowi czwartej ligi. W naszej drużynie po raz pierwszy pojawili się wczoraj: Jan Cios (znany z Odry Wodzisław i Arki Gdynia), Andrzej Bednarz z Radomiaka i Dariusz Stachowiak, który przed kilku laty grał w poznańskim Lechu.

Testowani byli też m.in.

[b]Tomasz Łuczywek[b], Słowak Rastislav Kupec i Tomasz Kasprzyk z Grunwaldu Ruda Śląska.

-

Beskidy Andrychów - Górnik Zabrze 1:0 (0:0); bramka: Stach (79.)

Górnik: Sławik - Bartnik, Bednarz, Cios, Sala -[b] Łuczywek[b], Lech, Juszkiewicz, Seweryn - Olszar, Aleksander; grali ponadto: Laskowski, Bartos, Kupec, Skiba, Bartnikowski, Andraszak, Kasprzyk, Paszkiewicz, Stachowiak

Ciekawy jestem czy Łuczywek pojawi sie również na testach w przyszłym tygodniu w Zagłębiu czy już wybrał sobie pracodawcę ??
Przemek26

Postprzez tomi2509 2006-06-22, 9:44 am

tomi2509

Postprzez WOJTEK 2006-06-22, 10:12 am

To już przestaje być śmieszne. Co rok te same brednie. Jak tak dalej będzie się to wszystko rozwijać to czeka nas walka o utrzymanie.
I jeszcze k***a ten Kubisz :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez STACH PL 2006-06-22, 10:17 am

Jaki stadion taka drużyna :idea:
Zmartwiło mnie bardzo zdanie "transfery będą mocno zredukowane"
STACH PL

Postprzez MarcelZS 2006-06-22, 10:48 am

Trudno mieć też pretensje do Włochów, bo wsparcia ze strony miasta nie mają a pozatym muszą realizować inne miejskie zachcianki.
Ja już straciłem nadzieje, że naszej małej ojczyźnie Zagłębiu można coś zrobić ponadprzeciętnego, bezradność, polityka, brak kasy - taka sobie polska rzeczywistość.

Ubiegły sezon był jakiś felerny dałem się nabić dwa razy w butelkę:
- 1 na prezentacji Zagłębia - kiedy to uwieżyłem że się uda awansować,
- 2 uwierzyłem że nasza reprezentacja będzie walczyć i zrealizuje "plan minimum". (Waleczni i niebezpieczni - kawał roku)

Dalej mam jakiegoś kaca po ubiegłum sezonie Zagłębia - oj .. można było zrobić awans, ale tyle błędów - transfery, ustawienie, słabe mecz, zarządzanie klubem itd....
MarcelZS

Postprzez Socio 2006-06-22, 11:42 am

Nie wiem co tym myslec. Bialek ponoc mowi o redukcji planow transferowych, Rudy twierdzi ze Bialek tego nie mogl powiedziec i ze tak nie jest. Na nazwiska za wczesnie. Nie ma co sie ani napalac na wielkie cele ani biadolic jak to bedzie zle dopoki po prostu nie zobaczymy transferow, bo na razie to wlasciwie jest takie gadania nie wiadomo o czym. Beda konkretne wzmocnienia bedzie gra o awans a jesli nie to kolejny sezon II lidze.
Socio

Postprzez YOOSHKY 2006-06-22, 12:10 pm

Przemek26 napisał(a):Jak to mozliwe że Gąsiński , zawodnik który powinień na stałe zagościć w pierwszym składzie powraca z wypozyczenia a jest to skwitowane że na ten moment bramkarza nie mamy.

Przemek to nie jest cytat artykułu lecz streszczenie moimi słowami. I to są moje słowa nie trenera.
YOOSHKY

Postprzez MrCricket 2006-06-22, 12:12 pm

Cierpliwości, cierpliwości, cierpliwości...
MrCricket

Postprzez YOOSHKY 2006-06-22, 12:21 pm

zeby nie dochodziło do nieporozumień:
Obrazek

Na szczęście Adam pisze coś innego na głównej stronie.
YOOSHKY

Postprzez T_misiek 2006-06-22, 6:21 pm

Jak zwykle Rudy zaczyna kręcić i biadolić że na nazwiska zawcześnie. No to jestem ciekaw kiedy bedzie czas skoro liga rusza już pod koniec lipca. Znowu to samo słabe transfery i tułaczka w II lidze !!
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez mdc dg 2006-06-22, 6:37 pm

http://sport.onet.pl/0,1248675,1343971,wiadomosc.html

Znając życie naszego jakże bogatego i profesjonalnego klubu na takiego zawodnika nie stać :?
mdc dg

Postprzez ANDRZEJ 2006-06-22, 6:40 pm

Nie stać nas i proste, z jednym sponsorem dalej tak będzie a wątpie aby działacze sie z kimś dogadali bo co ta za promocja w 3 lidze. Ci zawodnicy którzy stanowili uzupełnienie beda wymienieni na innych, którzy będą mieli taką samą funkcę: uzupełnienie. Jeżeli nie zostaną zawodnicy z podstawowego składu to będzie chujnia. Od pewnego czasu i tak sie tylko osłabiamy a nie wzmacniamy. Odszedł Łuczywek, Ujek, Pitry a kto zamiast nich przyszedl równie dobry??nikt, więc aspiracje 1 ligowe są bezpodstawne, nasza drużyna jest jak grono owiec które nie ma pasterza w postaci rozgrywającego i gra nie trzyma sie kupy, więc niech ściągną rozgrywającego i tyle mi starczy chociaż uważam, żę i tak moje oczekiwania są wygórowane bo i tak takowego rozgrywacza nie będzie.
ANDRZEJ

Postprzez SCORPARO 2006-06-22, 9:57 pm

... a ja dalej twierdze że klub to sobie może chcieć ... choćbyśmy nasprowadzali tysiąc supersnajperów i supergrajków, to dopóki miasto (czytaj jeba** pajace z urzedu, prezydent itd...) nie wyrazi checi na posiadanie drużyny w I lidze (czytaj : stadion, infrastruktura itd...), możemy jedynie pooglądać II lige ( a i to chyba już przerasta mozliwości miasta), a o pierwszej jak na razie tylko pomażyć!. A kibice ?? bandyci i bezmózgowcy których zawsze można omamić "bele czym" - takie zapewne jest mnienmanie panów na stołkach.

II Liga ciąg dalszy - tylko jak długo jeszcze ??
SCORPARO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna