Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-06-19, 4:34 pm

gigsu86 napisał(a):kiedys jak dobrze pamietam to w Naszej Legii pisalo cos o porozumieniu miedzy naszymi klubami ktore mialo polegac na tym ze zawodnicy nie łapiacy sie do sqadu Legii mieli by byc wypozyczani do Zagłebia, a najlepsi zawodnicy naszego klubu mieli by przechodzic do Legii, wie ktos cos w tym temacie??

Coś tam kiedyś podpisywali o ile dobrze pamiętam, ale fakty są takie, że wszystkich zawodników, którzy nie mieścili się w Legii sprzątnęła ostatnio Odra Wodzisław. A szkoda bo nam na pewno przydaliby się.
MrCricket

Postprzez Przemek26 2006-06-20, 9:26 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=421537

Kilka nazwisk z tej listy to mogłoby być niezłe wzmocnienie.
Tylko trzeba nie jakąś kasę wydać a sądzę że było by to z pożytkiem.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2006-06-20, 9:27 am

Może Robert Chudy z Szczakowianki w dobrym zespole napewno nie prezentowałby się słabiej od choćby Tyca
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2006-06-20, 9:54 am

Chudego pamiętam jeszcze z gry w AKS Niwka jak byli w III lidze, stare lata, jednak wydaje mi sie zę jest za słaby na Zagłębie. Gdyby tak się pojawił w Zagłębiu to na pewny by se auto zmienił bo teraz to jeździ staym mercem. :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-06-20, 11:26 am

MarcelZS napisał(a):Może Robert Chudy z Szczakowianki w dobrym zespole napewno nie prezentowałby się słabiej od choćby Tyca
Nominacja na najbardziej szalony post roku: ta k***a za czasów gry w Myszkowie raczyła machać do nas środkowym paluszkiem a Ty chcesz go w Zagłębiu ???
Gratuluję :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MrCricket 2006-06-20, 12:07 pm

Z tych grajków z Groclinu to chyba każdy (oprócz Brzostowskiego) byłby dla nas wzmocnieniem i w większości nie są starzy. Tylko, że oni są przyzwyczajeni do dużych zarobków, a poza tym nie wiadomo czy chcieliby grać w 2 lidze. A może jednak...

A Chudy to może wzmacniać Sarmację albo Victorię Jaworzno, bo u nas wzmacniałby tylko rezerwy.
MrCricket

Postprzez MarcelZS 2006-06-20, 12:19 pm

DO WOJTKA
O ''incydencie" ze środkowym palcem nie wiedziałem, ale nie spodziewam się osobiść lepszych transferów do Zagłębia. Z drugiej strony to nikt w klubie nie będzie patrzył na to co, kto i kiedy pokazywał kibicom, ani czy grał w klubie, które nam jest bliższy czy dalszy.

A za nominacje dziękuje ( pierwsza a nowicjuszem nie jestem )
MarcelZS

Postprzez Socio 2006-06-20, 2:20 pm

Jezeli nie spodziewasz sie lepszych transferow niz Chudy to nie ma co gadac o awansie bo jesli chcemy awansowac to nie mozemy sie 'wzmacniac' grajkami z nizszych lig albo tymi co grali w najslabszych druzynach II jak Szczakowianka. Chudy mial juz przychodzic do nas jak pamietam z 5-7 lat temu. Nie przyszedl i juz niech nie przychodzi. Co do castingu to spoko ze cos takiego sie organizuje bo w kazdym klubie to funkcjonuje, z tym ze nie jako forma pozysykiwania pilkarzy kluczowych ale ewentualnego wylowienia talentu typu Pitry. Nie czarujmy sie, jezeli powaznie myslimy o awansie to trzeba sie wzamacniac zawodnikami ktorzy na casting na pewno nie przyjda. Ja osobiscie czekam na rezultat spotkania Rudego i Bialka z Motto. Mam nadzieje ze przynajmniej trener powie po nim na czym stoimy i o co gramy. A tak naprawde wszystko sie okaze po skladzie ktory pojedzie w lipcu na oboz. Jesli pojada 'mlodzi, perspektywiczni z III ligi' to nie ma co sie napalac na awans bo w tym roku widzielismy ze walka i ambicja to duzo ale umiejetnosci to inna sprawa.
Socio

Postprzez MACIEK 86 2006-06-20, 2:55 pm

Wstrzymajmy sie do jutra!! jutro sie dowiemy jakie cele są stawiane przed zespołem Zagłebia,na jaki budżet transferowy moze liczyć Rudy&Białek itd
PS Chudy niech wróci do AKS-u:)
MACIEK 86

Postprzez WOJTEK 2006-06-20, 5:31 pm

Pisaliśmy już, że Zagłębie jest zainteresowane Tomaszem Łuczywkiem (GKS Bełchatów), piłkarz zastanawia się jednak nad kontynuowaniem kariery w Górniku Zabrze.

Nieźle. Na mój gust długo tam nie pogra. Ale powodzenia...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ja_rex 2006-06-20, 7:12 pm

Przychodzą : Ensar Arifović (N - Polonia Warszawa), Jacek Berensztajn (P - KSZO
ostrowiec Świętokrzyski), Rafał Berliński (O - GKS II Bełchatów),
Omer Joldić (P - GKS II Bełchatów), Marek Kubisz (P - Arka Gdynia)
, Tomasz Łuczywek (P - GKS Bełchatów), Krzysztof Trela (P - Heko
Czermno), Sunday Akanni Wasiu (N - ?), Łukasz Broź (Kmita
Zabierzów)
Odchodzą :Admir Adžem, Piotr Bajera, Krzysztof Butryn, Bartłomiej
Chwalibogowski, Daniel Chylaszek, Dženan Hošić, Błażej
Jankowski, Marcin Lachowski, Tomasz Malinowski, Marcin
Morawski, Daniel Treściński, Janusz Wolański, Hadis Zubanović

Taką informację znalazłem na www.sosnowiec.bo.pl może ktoś mi powie czy to są jakieś jaja bo patrząc na to kto odchodzi to chyba tylko bramkarze zostają a cała ekipa idzie do wymiany skąd się wzieły takie ploty.
ja_rex

Postprzez warchlak 2006-06-20, 7:25 pm

ja_rex napisał(a):Przychodzą : Ensar Arifović (N - Polonia Warszawa), Jacek Berensztajn (P - KSZO
ostrowiec Świętokrzyski), Rafał Berliński (O - GKS II Bełchatów),
Omer Joldić (P - GKS II Bełchatów), Marek Kubisz (P - Arka Gdynia)
, Tomasz Łuczywek (P - GKS Bełchatów), Krzysztof Trela (P - Heko
Czermno), Sunday Akanni Wasiu (N - ?), Łukasz Broź (Kmita
Zabierzów)
Odchodzą :Admir Ad�em, Piotr Bajera, Krzysztof Butryn, Bartłomiej
Chwalibogowski, Daniel Chylaszek, D�enan Ho�ić, Błażej
Jankowski, Marcin Lachowski, Tomasz Malinowski, Marcin
Morawski, Daniel Treściński, Janusz Wolański, Hadis Zubanović

Taką informację znalazłem na www.sosnowiec.bo.pl może ktoś mi powie czy to są jakieś jaja bo patrząc na to kto odchodzi to chyba tylko bramkarze zostają a cała ekipa idzie do wymiany skąd się wzieły takie ploty.

to są tylko przypuszczenia. pewnie połowa z tych transferów nie wypali wiec nie traktował bym tego zbyt serio.
warchlak
Prowokator

Postprzez mlody1906 2006-06-20, 7:28 pm

ja sie juz ciesze na sama mysl zakupu Wasiu 8) O kur** to sie bedzie dzialo...

Bedzie hit transferowy na miare Edsona!

Ja bym jeszcze prosil o zakup krola srodka pola - Maciusia Terleckiego ...

Osoby odpowiedzialne za transfery w tym klubie to jakies nieporozumienie... oby te "przymiarki" byly tylko plotkami chociaz moze ktorys z tych graczy zaprezentuje cos godnego uwagi (jednak ja jestem sceptycznie do tego nastawiony) - czekajmy na konkrety!
mlody1906
Adventure Group

Postprzez YOOSHKY 2006-06-22, 6:27 am

Wczoraj odbyło się spotkanie Motty z Rudym i Białkiem.
Białek: "Nasze plany transferowe beda mocno zredukowane" - to mówi wszstko.
Transfery odbywać się będą na tych samych zasadach.
Bramkarza na ten moment nie mamy bo Gąsińskiemu skończyło się wypożyczenie i wraca do swojego klubu. Rudy zapewnia że jeszcze pewnie wrócą do rozmów.
Nową ofertę współpracy ma otrzymać Wolański i Skrzypek. Chcemy nadal w składzie mieć Zubana i Hosica. Kubisz jest już w klubie i zacznie treningi w poniedziałek. Nadal jest mowa o zawodnikach "hitach transferowych" którzy rozwiązują kontrakty z winy klubów, nazwisk sie nie wymienia z wiadomych przyczyn. Siwy chce do Sosnowca ale Zagłębie nie chce płacić.
Jednym słowem czeka nas kolejny sezon taki jak 2 ostatnie.

Te informacje podaje "Sport" 22.06.06
YOOSHKY

Postprzez Przemek26 2006-06-22, 6:52 am

YOOSHKY napisał(a):Wczoraj odbyło się spotkanie Motty z Rudym i Białkiem.
Białek: "Nasze plany transferowe beda mocno zredukowane" - to mówi wszstko.
Transfery odbywać się będą na tych samych zasadach.
Bramkarza na ten moment nie mamy bo Gąsińskiemu skończyło się wypożyczenie i wraca do swojego klubu. Rudy zapewnia że jeszcze pewnie wrócą do rozmów.
Nową ofertę współpracy ma otrzymać Wolański i Skrzypek. Chcemy nadal w składzie mieć Zubana i Hosica. Kubisz jest już w klubie i zacznie treningi w poniedziałek. Nadal jest mowa o zawodnikach "hitach transferowych" którzy rozwiązują kontrakty z winy klubów, nazwisk sie nie wymienia z wiadomych przyczyn. Siwy chce do Sosnowca ale Zagłębie nie chce płacić.
Jednym słowem czeka nas kolejny sezon taki jak 2 ostatnie.

Te informacje podaje "Sport" 22.06.06

No i wygląda na to że najbliższy sezon będziemy spędzać w srodku tabeli . Jak to mozliwe że Gąsiński , zawodnik który powinień na stałe zagościć w pierwszym składzie powraca z wypozyczenia a jest to skwitowane że na ten moment bramkarza nie mamy. Jeżeli Rudy mówi że pewnie wrócą do rtozmów to możemy powiedzieć ze pewnie w tym sezonie znów powalczymy o awans. Tyle że cierpliwośc i kredyt zaufania kibiców ma swoje granice. Skoro piszę się że Zagłębie nie chce płacić to pytam się jacy zawodnicy wzmacniający zespół przyjdą grać do Zagłebia które znów niby ma grac o OE?[/i]
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna