Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-06-13, 8:58 am

YOOSHKY napisał(a):Dziennik pisze również o hicie transferowym. Nazwisko zawodnika trzymane jest w tajemnicy przez nasz klub, wiadomo tylko tyle że zawodnik rozwiąże obowiązujący kontrakt z winy pracodawcy....

Żeby się nie okazało, że to jakiś emeryt któremu klub zalega z wypłatami i myśli, że u nas to sobie lekko odzyska.

Przejrzałem 90minut.pl i kilku niezłych kopaczy z 1 i 2 ligi jest w naszym zasięgu, którzy w większości będą szukać nowych klubów albo wypożyczenia. Może kogoś z tej listy zobaczymy w Zagłębiu:
Arka- Majda
Cracovia-Przytuła
Bełchatów-Chifon, Omeonu, Berliński (rezerwy)
Łęczna-Bledzewski, Bykowski, Jurkowski
Zabrze-M. Magiera
Korona-Kozubek, Piątkowski, Szewczuk, Czerkas, Kolendowicz i Owczarek(rezerwy)
Lech-Samba Ba, Piątek
Legia- Rosłoń, Korzym, Kowalski, Chałas i T. Sokołowski II (rezerwy)
ŁKS- Elokan, Niżnik, Wyparło
Odra- Bujok
Pogoń- kilku brazylijczyków + Trałka
Widzew- Iwan i Kuzera (rezerwy Wisły Kraków)
Wisła K- Kmiecik
Zagłębie L- G. Bartczak
Jagiellonia- E. Konon
Piast- Kukulski, Wróbel
Podbeskidzie- Pater
Polonia W- Arifovic
Ruch- Bartnik
MrCricket

Postprzez WOJTEK 2006-06-13, 9:41 am

Większosć z nich to wypalone gwiazdy lub emeryci. Poza tym pewnie trzeba im zapłacić sporo. Cięzko to widzę.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-06-13, 9:44 am

MrCricket napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):Dziennik pisze również o hicie transferowym. Nazwisko zawodnika trzymane jest w tajemnicy przez nasz klub, wiadomo tylko tyle że zawodnik rozwiąże obowiązujący kontrakt z winy pracodawcy....

Żeby się nie okazało, że to jakiś emeryt któremu klub zalega z wypłatami i myśli, że u nas to sobie lekko odzyska.

Przejrzałem 90minut.pl i kilku niezłych kopaczy z 1 i 2 ligi jest w naszym zasięgu, którzy w większości będą szukać nowych klubów albo wypożyczenia. Może kogoś z tej listy zobaczymy w Zagłębiu:
Arka- Majda
Cracovia-Przytuła
Bełchatów-Chifon, Omeonu, Berliński (rezerwy)
Łęczna-Bledzewski, Bykowski, Jurkowski
Zabrze-M. Magiera
Korona-Kozubek, Piątkowski, Szewczuk, Czerkas, Kolendowicz i Owczarek(rezerwy)
Lech-Samba Ba, Piątek
Legia- Rosłoń, Korzym, Kowalski, Chałas i T. Sokołowski II (rezerwy)
ŁKS- Elokan, Niżnik, Wyparło
Odra- Bujok
Pogoń- kilku brazylijczyków + Trałka
Widzew- Iwan i Kuzera (rezerwy Wisły Kraków)
Wisła K- Kmiecik
Zagłębie L- G. Bartczak
Jagiellonia- E. Konon
Piast- Kukulski, Wróbel
Podbeskidzie- Pater
Polonia W- Arifovic
Ruch- Bartnik

nie pisz nawet takich rzeczy :twisted: :lol:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez ANDRZEJ 2006-06-13, 9:53 am

ANDRZEJ

Postprzez rossoneri 2006-06-13, 10:21 am

no i dobrze niech Zuban odejdzie i tak wielkiego pozytku z niego nie bylo ale co z Tycem !!!!!! rozwiazac jak najszybciej umowe a tutaj jego nazwiska nawet sie nie wymienia przeciez on nawet jako rezerwowy nic nie wnosi do druzyny lecz jest oslabieniem a Chylaszek niech spada do Lecznej wziasc za niego z 5 pilek z reszta sie zgadzam
rossoneri

Postprzez Krawiec 2006-06-13, 10:30 am

Rozmowy z Bizackim???Czy ktoś w tym naszym klubie na głowę upadł???

Rozumię starania o tego gostka z Kmity Zabierzów ale nie o dziadka typu Małocha, Bajera.

Druga rzecz nie zrozumiała dla mnie to kontrakt dla Morawskiego i jednocześnie danie wolnej ręki Malinowskiemu i Wolańskiemu. Jak najbardziej należy tych dwóch graczy zatrzymać.
Krawiec

Postprzez MrCricket 2006-06-13, 11:23 am

Bizak w Zagłębiu :shock: , to byłby dopiero kabareton :lol:

Łuczywek też raczej odejdzie z Bełchatowa, więc chyba czas działać zanim Podbeskidzie sprzątnie nam go sprzed nosa.

http://www.90minut.pl/news.php?id=419688
MrCricket

Postprzez ANDRZEJ 2006-06-13, 11:26 am

Ktoś wyżej napisał o hicie transferowym, i że ten zawodnik ma rozwiązać umowę z winy klubu.
Ja sie troszkę domyślam kto to mógłby być. Według mnie chodiz o Grzegorza Patera z Podbeskidzia. JEgo klub ma wielkie problemy z pieniędzmi, zawodnicy nie dostają regularnie wypłat i według mnie to z nim rozmawiają nasi działacze.
ANDRZEJ

Postprzez WOJTEK 2006-06-13, 11:31 am

Siwy do nas. Bizacki niech idzie w pizdu. Nie dość, że to stary, wypalony ramol to jeszcze z Chorzowa.
WOJTEK
Adventure Group

Re: re

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-06-13, 11:34 am

aha, czyli weszlismy do I ligi... fajnie :roll:
ale jak juz napisales te brednie, to pozwole sobie na jeden komentarz: wytlumacz mi dlaczego Skrzypek nadaje sie na I lige? skoro taki dobry jest, to czemu sobie w niej nie poradzil?

Dla Ciebie to są brednie, a to moje zdanie. Ja się np. nie zgadzam z tym, by pozbywać się Chylaszka...
Napisałem ilu zawodników nam trzeba, jeżeli myślimy o I lidze, na zakup ich mamy 3 okienka transferowe.
A co do Skrzypka. To myślisz, że Ronaldinho 3 lata temu był najlepszy na świecie? Jak oglądałem Jopa w Wiśle to nawet nie myślałem, że on kiedykolwiek byłby w stanie grać na MŚ i to w reprezentacji.
*FORUMDINHO*

Postprzez kwachu 2006-06-13, 11:38 am

Krawiec napisał(a):Druga rzecz nie zrozumiała dla mnie to kontrakt dla Morawskiego i jednocześnie danie wolnej ręki Malinowskiemu i Wolańskiemu. Jak najbardziej należy tych dwóch graczy zatrzymać.

Według informacji ze strony głównej Morawski dostał wolną rękę w szukaniu pracodawcy. Też nie rozmiem czemu chcemy się pozbyć Wolańskiego. Malinowski powinien odejść tylko jeśli znajdziemy kogoś zdecydowanie lepszego, bo na środku pomocy to bogactwa nie mamy. Reszta wymieniona na stronie głównej zdecydowanie out ! Szkoda mi tylko trochę Bajery, bo przez tą kontuzję nie zdołał pokazać co potrafi.
kwachu

Re: re

Postprzez Qba 2006-06-13, 1:05 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):
aha, czyli weszlismy do I ligi... fajnie :roll:
ale jak juz napisales te brednie, to pozwole sobie na jeden komentarz: wytlumacz mi dlaczego Skrzypek nadaje sie na I lige? skoro taki dobry jest, to czemu sobie w niej nie poradzil?

Dla Ciebie to są brednie, a to moje zdanie. Ja się np. nie zgadzam z tym, by pozbywać się Chylaszka...
Napisałem ilu zawodników nam trzeba, jeżeli myślimy o I lidze, na zakup ich mamy 3 okienka transferowe.
A co do Skrzypka. To myślisz, że Ronaldinho 3 lata temu był najlepszy na świecie? Jak oglądałem Jopa w Wiśle to nawet nie myślałem, że on kiedykolwiek byłby w stanie grać na MŚ i to w reprezentacji.

na budowanie zespolu I-ligowego przyjdzie jeszcze czas! teraz to trzeba pomyslec nad skladem, ktory bylby w stanie awansowac, mozna by zaczac budowanie zespolu pod katem pierwszoligowej druzyny.
kolega widze, ze mnie nie zrozumial, Ty piszesz o zespole na I lige, po co nam teraz taki, skoro I ligi nie ma, a to jest utopia, zeby na dzien dzisiejszy w Zaglebiu byla druzyna na I lige.
Zubana tez wypadaloby zostawic, bo gosc sie mimo wszystko obudzil, moze za pozno, ale jednak...

co do Tyca to sklaniam sie troche w strone wypowiedzi:

...ale co z Tycem !!!!!! rozwiazac jak najszybciej umowe a tutaj jego nazwiska nawet sie nie wymienia przeciez on nawet jako rezerwowy nic nie wnosi do druzyny lecz jest oslabieniem...

natomiast co do:
to oczym Ty do mnie rozmawiasz?? przeciez Skrzypek najlepsze lata ma juz za soba, a z Twojej wypowiedzi wynika, ze ma on 20 lat i bedzie sie jeszcze rozwijal... ja nie mowie, zeby sie Dawida pozbywac, bo nie jest to dobry pomysl, ale jak caly czas czytam, jak wszyscy pisza, ze najlepszy gracz na boisku, super pozytek z niego, to widze w tym "troche" przesady...
Qba

Postprzez YOOSHKY 2006-06-13, 1:13 pm

ANDRZEJ napisał(a):Ktoś wyżej napisał o hicie transferowym, i że ten zawodnik ma rozwiązać umowę z winy klubu.
Ja sie troszkę domyślam kto to mógłby być. Według mnie chodiz o Grzegorza Patera z Podbeskidzia. JEgo klub ma wielkie problemy z pieniędzmi, zawodnicy nie dostają regularnie wypłat i według mnie to z nim rozmawiają nasi działacze.

To ma byc hit?
YOOSHKY

Postprzez WOJTEK 2006-06-13, 1:36 pm

To na pewno będzie "(s)hit"
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Socio 2006-06-13, 1:39 pm

Nie sadze ze chodzi o Patera bo to zaden hit. Raczej bym sie sklanial ku twierdzeniu ze moze chodzic o Berensztajna, bo ile sie nie myle to w KSZO raczej srednio placa- protest zawodnikow na meczu z nami. Oby tak bylo, bo wtedy oznaczaloby to bardzo duze wzmocnienie i mozna mowic ze budujemy druzyne na awans. Istotne jest takze zatrzymanie Dzenana i Teresy- jesli odeszliby to trzeba zamiast klasowego rozgrywajacego i napastnika szukac na gwalt stoperow, a po co skoro mamy jednych z lepszych w lidze. Mysle mimo wszystko ze sie dogadaja z klubem. Wazne tez zeby zatrztmac Lache, Skrzypka, Chwalibogowskiego. Moze jak ktos napisal nie sa to gwiazdy na I lige ale w II sie sprawdza przy zalozeniu ze kupimy napastnika, rozgrywajacego+ ktos na lewa strone i bramkarz (moze Manka z Heko- gosc byl w czolowce 'Srebrnych butow' Sportu- Bialek z nim pracowal).
Socio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna