ZAGŁĘBIE - Jagiellonia, 10.06.2006 (sobota)

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Pluto 2006-06-11, 10:45 am

Teraz nie pozostaje nic innego, jak życzyć Jadze zwycięstwa z Arką. Co jak co, ale po tym jak się zaprezentowali i wczoraj, i w ciągu całego sezonu - I liga im się należy. A za rok - I liga nasza!
Pluto

Postprzez lys1975 2006-06-11, 10:57 am

Gdyby nie wynik-mecz bardzo dobry,doping nam prawie wyszedł,a tutaj apel do "niedzielnych"(tu to nawet sobotnich rzadkich kibiców)PRZYCHODŹCIE NA WSZYSTKIE MECZE A NAUCZYCIE SIĘ GROMKO DOPINGOWAĆ NASZE ZAGŁĘBIE,bo wczoraj to wielu tylko statystowało w kibicowaniu...I nie wyładowywać emocji poprzez kopanie w oparcia krzesełek bo to dobrze o nikim nie świadczy!!!Pamiętajmy o tym że takie mecze powinny sprzyjać większej integracji braci zagłębiowskiej i wszyscy jesteśmy zobowiązani do reagowania na chamstwo w naszych szeregach...
Ale nie ma co pierdzielić-PRZYSZŁY SEZON NALEŻY DO NAS-BO JAK NIE MY TO KTO????
I jeszcze słowa otuchy dla podłamanego coompla:GŁOWA DO GÓRY,HEJ YOSHKYY GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!! :D :D :D
MAMY STULECIE!!!!W SOSNOWCU MAMY STULECIE!!!!!!!!!!!!-i nic już tego nie zmieni!!!!!KOCHAM ZAGŁĘBIE OOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!
lys1975

Postprzez Grzegorz 2006-06-11, 11:29 am

bua napisał(a):
Grzegorz napisał(a):
adas napisał(a):[i]

2. Szycie flag itp za które musieli pewnie zapłacić (nie wierze aby któryś z nich umiał szyć) , malowanie

.

To uwierz :) szylem wiekszosc flag przez cały tydzien 8)

Tymbardziej należy wam się beka piwa :D
Grzegorz

Postprzez lys1975 2006-06-11, 11:46 am

Panowie moderatorzy:z uwagi na fakt iż jeszcze nie w pełni żem trzeźwy,proszę mnie teraz nie kartkować lub banować za rozmywanie tematu,ale wprost powstrzymać się nie mogę by zaśpiewać YOSHKIEMU jeszcze jednej przyśpiewki:
BUDA!!BUDA!!ŁAŃCUCH PIES!!KATOWICE,KATOWICE,GKS!!!!!!!!!!
I naprawdę ogromne dzięki dla grupy ULTRAS!!!!UWAŻAM ŻE WCZORAJ STANĘLIŚCIE NA WYSOKOŚCI ZADANIA!!!!!!
-GDZIE JEST TEN TWARDZIEL????!!!!!!!-sorki ale wczoraj cierpieliśmy z wieczorka na chroniczny brak twardziela,i ciężko jest mi o tym zapomnieć....
lys1975

Postprzez goly 2006-06-11, 12:08 pm

Nareszcie mecz na Ludowym wyszedł ok. Przez pierwsza połowe musiałem stać koło samochodu obok kiełbasek bo nie było sie jak wcisnąc na trybuny .Dopimh z tamtego miejsca słyszalny był extra , w pewnych momentach czułem się jakbym był na 40 tysiecznym stadionie w Anglii czy Niemczech.klaskanie na poczxatku meczu wyszlo extra .Oprawa tez niczego sobie , powiem szczerze że spodziewałem sie czegos wiecej ale i tak UZ wykazali sie bo przy takiej ilosci pieniedzy to było super.Widac bylo sezonowców na trybunach gdyz pozniej juz nie dało sie ogarniac dopingu.Jaga na + za doping i pszczółki a - za liczbe .Szkoda porażki,gdzyż Zagłebie cisnęło a Jaga zdobyła 2 bramki.Ogólnie rzecz biorac nareszcie dało sie odczuc atmosfere piłkarskiego świeta w Sosnowcu , po meczu korki na miescie , kibice z szalikami , czapkami ..... BRAWO :!:
goly

Postprzez gigsu86 2006-06-11, 12:35 pm

pod telebimem tez bylo nawet duzo osob, jednak człowiek ktory komentowal mecz sprawil ze do domu wracalo sie z usmiechem na twarzy, kilka razy palną takim hasłem że łzy same sie do oczów cisnęły :D ciekawi mnie tylko czy klub pozostawi cene biletow na obecnym pozimie 6 i 12 zl , bo chyba atmosfera na trybunach powinna ich do tego przekonac...oby...
gigsu86

Postprzez Sadek 2006-06-11, 12:47 pm

Wreszcie elegancka atmosfera, przed meczem ściski, wspólne śpiewy z nieznanymi mi dotąd osobami, sosnowiecka brać potrafi się łączyć w tych ważnych chwilach.

Co pisało na sektorówce?

Sadek
dj. transfer

Postprzez mlody1906 2006-06-11, 2:11 pm

Sadek napisał(a):

Wreszcie elegancka atmosfera, przed meczem ściski, wspólne śpiewy z nieznanymi mi dotąd osobami, sosnowiecka brać potrafi się łączyć w tych ważnych chwilach.

Co pisało na sektorówce?

na sektorowce bylo napisane fanatycy a kibic na szaliku mial napis ultras
mlody1906
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2006-06-11, 2:30 pm

... a ja myślę że doping i oprawa był na b.wysokim poziomie - co mi osłodziło gorycz porażki. Byłoby by dobrze żeby um pocisnął z remontem wysokich sektorów (nie dwa a wszystkie wyoskie od strony krytej) , a klub częściej robił promocje (6,12).

Dzisiaj wszyscy na festyn, powinna być fajna zabawa.
Krawiec

Postprzez slawojka 2006-06-11, 4:16 pm

Do pełni euforii zabrakło tylko zwycięstwa. Ale porażka pozwoliła pokazać wielu kibicom, że jest się NA DOBRE I NA ZŁE
Brawa dla tych kibiców którzy zostali do ostatniego gwizdka i jeszcze kilka chwil po nim. Owszem byli i tacy którzy po drugiej bramce Jagi zabrali dupe w troki. Kij im w odbyt. Brawa również dla kibiców Jagi. No i gratulacje i powodzenia w barażach. A my może za rok...
slawojka

Postprzez problematyk-ziom 2006-06-11, 5:45 pm

czy wy naprawde uważacie sume 12 zł za tak strasznie wygórowaną? to raptem 204 zł na rok! ludzie przestańcie już...

a komplet moim zdaniem byłby bez względu na cene biletów... poporstu to był bardzo ważny mecz i sporo osób o tym wiedziało...

a po co było sianie paniki i buńczuczne zapowiedzi o 12, 15 czy nawet 18 tysiącach zainteresowanych tym meczem? o mega kolejkach... o 16 jak ktoś tu napisał jeszcze kupował bilet w kasie :? przy telebimie było raptem 500 osób...

i nie zachwycajcie się tymi mega "tłumami" ... w radomiu z tego co czytałem też było około 7 tyś ludzi... a oni walczyli o troche inne cele... wiec zejdźcie na ziemie...

może kiedyś naprawde będzie czuć atmosfere piłkarskiego świeta ludzi przez cały dzień chodzących po mieście z szalikami a wieczorem na mecz... samochodów z których wystają flagi i szaliki... a narazie to mamy żygających kolesi niemalże na młynie i jakiś śmieszną grupke małolatów spiewających... "przyjechali nie wyjadą"... i kilka tysięcy "jednorazówek" jak to ktoś powiedział... i mnóstwo pijanych słaniających się na nogach...

i czy wiele sie zmieni? mysle ze nie... bo wychodząc ze stadionu słyszałem głównie głosy... "jak by weszli do pierwszej ligi to bym zaczął na wszystkie mecze jezdzić... tak to nie ma sensu... "
problematyk-ziom

Postprzez Kwasny1906 2006-06-11, 5:56 pm

problematyk-ziom napisał(a):i czy wiele sie zmieni? mysle ze nie... bo wychodząc ze stadionu słyszałem głównie głosy... "jak by weszli do pierwszej ligi to bym zaczął na wszystkie mecze jezdzić... tak to nie ma sensu... "

Lepiej, żeby przychodziło po 3 000 osób na każdy mecz, które NAPRAWDĘ kocha Zagłębie niż 7 000 ludzi, którzy chodzą, bo Zagłębie by grało w I lidze.

Ci ludzie co stali 2 godziny pod kasami to pili 2 godz, ci co stali 4 godziny to pili 4 godziny. Skutki tego było widać na stadionie. Co 3 był pijany. Koło mnie stał koleś, który był tak narąbany, że nie czuł wogóle jak kogoś uderzał ręką, kiedy np. klaskaliśmy. Cały czas machał szalikiem oczywiście uderzając jakieś laski co siedziały rząd przed nim (uderzał szalikiem). A kiedy stał to tak się rozpychał, że zajmował 3-4 siedzienia. Po meczu, kiedy wychodziłem ze stadionu koło mojego kumpla przebiegł jakiś narąbany koleś, który zaczął żygać (prawie ożygał kumpla). Potem urąbaną twarz żygami wycierał szalikiem Zagłębia :evil:

Powinni wprowadzić zakaz wpuszczania na stadion narąbanych kolesi.\

PS. Wielkie gratulacje Ultrasom za oprawę. Naprawdę była SUPER !!
Kwasny1906

Postprzez olo69 2006-06-11, 6:43 pm

wczoraj w przerwie meczu podeszła do mnie i jednego z kolegów forumowiczów nazwijmy go "L" pani dziennikarka z TV 4 z propozycją przeprowadzenia wywiadu na temat miłosci do Zagłębia.
Zagaiła ,mniej więcej w ten sposób " rozmowa nie będzie trwała zbyt d ługo, potrzebuję kogoś wygadanego, Wy panowie macie szaliki ja też założę i będe udawała kibica Zagłębia, porozmawiamy o miłosci do klubu".
Odmówiłem tłumacząc Pani redaktor trochę złośliwie i ironicznie, że ona będzie udawała kibica Zagłębia, a ja nie udaję (zresztą biorąc pod uwagę jak przedstawia się kibiców w TV wydaje mi się to zasadne) ciekawy jestem czy ktoś z kibiców udzielał tej Pani wywiadu, a może ktoś z forumowiczów?
PS. W temacie pokrewnym o Jagiellonii Marcel ZS wpisał sie o kibicu Zagłębia, który niedawno zmarł obawiam się, że to człowiek który na każdym meczu (z racji numerowanego karnetu) siedział nademną, (wczoraj po raz pierwszy w tym sezonie miejsce było puste) jeszcze nie całe dwa tygodnie temu pomimo swojego wieku skakał w deszczu ciesząc się z bramek strzelanych przez Zagłębie KSZO, a przyjemny zapach dobrego tytoniu roznosił się po trybunie - tak to był KIBIC Zagłębia
olo69

Postprzez marcin06 2006-06-11, 9:57 pm

Troche zbulwersowalo mnie zachowanie naszych "sluzb porzadkowych", ktore po koncowym gwizdku zaczely polowac na koszulki naszych zawodnikow, wg mnie jak juz sie zaklada pomaranczowa kamizelke z napisem "sluzba porzadkowa" to powinno sie umiec zachowac i raczej zapobiegac takim sytuacjom niz je samemu prokurowac :?
marcin06

Postprzez PTAQ84 2006-06-11, 10:03 pm

marcin06 napisał(a):Troche zbulwersowalo mnie zachowanie naszych "sluzb porzadkowych", ktore po koncowym gwizdku zaczely polowac na koszulki naszych zawodnikow, wg mnie jak juz sie zaklada pomaranczowa kamizelke z napisem "sluzba porzadkowa" to powinno sie umiec zachowac i raczej zapobiegac takim sytuacjom niz je samemu prokurowac :?

zdziwie cie..obecne na meczu :służby porządkowe" to też kibice :D
PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice