Zagłębie - Jagiellonia 10.06.2006 godz.17 - Mecz sezonu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Darian 2006-06-10, 8:08 pm

Cóż można powiedzieć o tym meczu.Z pewnością to że zabrakło tego czegoś.Tym czymś są po prostu umiejetności i brak doświadczenia.Jagielonia ładnie nas taktycznie wypunktowała.Doszła jeszcze tragiczna w skutkach decyzja trenera Białka, czyli brak Tomka Malinowskiego od 1 minuty a wpuszczenie tego .. hmm no właśnie czego??? To coś nazywa się Błażej Jankowski. Jego gra w piłke na pozycji obrońcy to kpina!
Aha i jeszcze jedno co prawda to nie jest temat o kibicach, ale musze to napisać.Część osób nawet sobie pewnie nie zdawała że przyszła na ważny mecz.Im chyba się wydawało że przyszli na plac zabaw albo do kawiarni.Żal mi tych prawdziwych kibiców, którzy nie mogli zobaczyć ten mecz i zostali przed bramami ludowego.
I na ostatek gratulacje za to że kibice starają się wpłynąć jakoś na władze Sosnowca w sprawie nowego obiektu.Nawet jeśli jest to w formie dopingu zawsze warto agitować na rzecz nowego stadionu, który byłby wizytówką naszego regionu.
Ostatnio edytowano 2006-06-10, 8:23 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez Gość 2006-06-10, 8:16 pm

Na wielki plus Gąsiński.

Plusy dla Lachy i Paczkowskiego.

Na minus: Bednar (za dużo piłek psuł), Tyc (to co dziś wyprawiał to aż żal pisać).

Na wielki minus: Jankowski (ja mu nawet kupię bilet na pociąg do Bielska tylko niech tam jedzie i już nie wraca).
Gość

Postprzez Głos Rozsądku 2006-06-10, 8:18 pm

Tracz, nie napinaj się tak, bo żyłka Ci pęknie. Nie byłeś na meczu, więc nie wiesz, co było.

Po pierwsze - wcale to nie była trybuna VIPów, bo komentator z radia nie siedział na trybunie VIPów, tylko na trybunie prasowej, która jest bliżej zwykłego sektora, na który można kupić bilety po 12 zł, niż trybuny VIPów.

Po drugie - nie była to jakaś wielka zorganizowana akcja, ot po prostu paru ludzi pokazało fucki i to nie tylko w jego stronę, ale także siedziało tam kilku innych ludzi z Białegostoku, którzy skoczyli z radości.

Nie ma co robić wielkiego "halo" z tak małej rzeczy. Nikomu nic się nie stało, atmosfera na meczu była wspaniała i docenili to nawet zawodnicy Jagiellonii, którzy podziękowali nie tylko swoim kibicom, ale też klaskali w stronę trybun Zagłębia.
Głos Rozsądku

Postprzez krzysztof 2006-06-10, 8:23 pm

Raz się wygrywa, a raz przegrywa. Myślę, że byliśmy dzisiaj świadkami dobrego widowiska, zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim.
Rzucimy na szalę wszystko, co mamy!

Dzisiaj niestety bardziej pasowało to określenie do Jagi.
Byli zdeterminowani zarówno w ataku jak i obronie i dlatego to Jaga gra w barażach a nie my.
krzysztof

Postprzez Leyton 2006-06-10, 8:43 pm

Tracz napisał(a):[size=18].

"Fakiowy paluszek" ukarał wasz zespół utratą bramki na 2:1 dla Jagiellonii.
Troszeczkę pokory, a hamstwo zostawiajcie w domu.

Po pierwsze, to chamstwo piszemy przez CH.
A po drugie, to jeśli oburzają cię fucki na meczu piłkarskim, to najwyższa już pora zacząć chodzić na jazdę figurową na lodzie albo coś w tym rozdzaju.

"Baniak szmato, co ty na to"... to zdaje się cytat z waszego stadionu. To dopiero jest chamstwo co ?

A podsumowując to co tutaj napisałeś, to powiem krótko:
Wypier.... stąd bo wstyd przynosisz kibicom Jagi, którzy siedzieli dzisiaj za bramką i zdzierali gardła dla swojej drużyny, a ty w tym czasie patrzyłeś na palce kibiców Zagłębia.

Bez odbioru.
Leyton

Postprzez Banan 2006-06-10, 8:44 pm

Niewiem jak wam ale mnie coś śmierdzi.Ta druga bramka... :x
Banan

Postprzez MrCricket 2006-06-10, 8:46 pm

Uważam, że było to raczej przeciętne widowisko pod względem piłkarskim, dla oka to nie było miłe. Jaga dobrze zorganizowana, górowali nad nami techniką i grą w powietrzu. Nie można robić takich błędów, że 2-metrowy zawodnik stoi niepilnowany w polu karnym i oddaje strzał głową. Nam pomimo wielkiego zaangażowania zabrakło umiejętności, akcje ofensywne były zbyt chaotyczne i niedokładne, brakowało tego ostatniego podania.
Jadze życzę awansu do OE, ale przypuszczam, że wypoczęta Arka z nimi sobie poradzi i w przyszłym sezonie znów spotkamy się w 2 lidze.

P.S. Tracz daj sobie spokój i zajmij się swoimi "kibicami" co się leją między sobą :wink:
MrCricket

Postprzez Leyton 2006-06-10, 9:00 pm

I jeszcze jedno do Tracza.
Ma ten wasz redaktor wyjątkowe szczęście, że tylko fucki zobaczył. Na innych meczach lejemy obcych dziennikarzy po mordzie, a potem skaczemy im po głowach.

:D :D :D
Leyton

Postprzez mezo 2006-06-10, 9:29 pm

Leyton zapomniales dodac ze potem jeszcze gwalcimy. C odo gry ZAGLEBIA to dzisiaj gral jedynie Szymek Gasinski robil co mogl. Reszta nie istniala. Tyc -0 Zuban -0 Jankowski 000000000 Bednar 80% psul, Bartek przesadzal, Trescinski slabo, Na plus- Malina i Paczkowski. Lachowski tez sie staral. W sumie to nie wiem czemu ale nie zaluje przegranej. Pod wzgledem pilkarskim to i tak daleko zaszlismy a w barazu z Arka zaden drugoligowiec obeznie nie ma szans. Pozdrawiam prawdziwych kibicow.
mezo

Postprzez Socio 2006-06-10, 10:07 pm

No i po marzeniach. Ale patrzac realnie, to nam ten awans sie zwyczajnie NIE nalezal. Z druzyn z gory tabeli wygralismy jedynie z KSZO i gdyby nie walkower ze Slaskiem juz dawno gralibysmy o pietruszke. Najzwyczajnie niektorzy zawodnicy sa za slabi i nie potrafia grac na drugoligowym poziomie. Sezon sie skonczyl, za 6 tygodni nastepny, trzeba wierzyc ze bedzie lepiej. Trener Bialek bedzie mogl kupic zawodnikow jakich bedzie chcial a nie grac tym co zastal po Tochelu (Jankowski, Butryn, Bednar itd.), przygotuje druzyne i mam nadzieje ze bedzie dobrze. No i oby obudzily sie wladze miasta bo dzis chyba kazdy widzial ze modernizacja Ludowego (nie mowiac o budowie nowego stadionu) jest konieczna.
Socio

Postprzez adas 2006-06-10, 10:18 pm

KOLEGO TRACZ, TAK SIĘ SKŁADA, ŻE SIEDZIAŁEM TUŻ OBOK REDAKTORA Z RADIO BIAŁYSTOK, OBOK CHŁOPAKA PROWADZĄCEGO STRONĘ JAGIELLONIA.NET I DZIENNIKARZA WYBORCZEJ Z BIAŁEGOSTOKU. ATMOSFERA MIĘDZY NAMI BYŁA BARDZO DOBRA I RÓWNIEŻ I ONI BYLI ZADOWOLENI Z POBYTU W SOSNOWCU. ZAPEWNIAM CIĘ TEŻ, ŻE JAK TO NAPISAŁEŚ FAKI, LECĄ ZA KAŻDYM RAZEM RÓWNIEŻ I W STOSUNKU DO NAS, PODOBNIE BYŁO KIEDY GOŚCILIŚMY W BIAŁYMSTOKU I NA TRYBUNIE JAK MÓWISZ, VIPOWSKIEJ, PRZEŻYWALIŚMY ZAGRANIA NASZEJ DRUŻYNY. I TAK JAK KTOŚ WCZEŚNIEJ NAPISAŁ, NIE BYŁEŚ NA MECZU, GÓWNO WIESZ, WIĘC ZAMILCZ.
adas

Postprzez acia1987 2006-06-10, 10:28 pm

Szkoda trochę tego meczu..
Pierwsza bramka Jagi taka z dupy w ogóle, no ale była..
po bramce remisowej miałam jeszcze nadzieje na wygraną..
Drugiej bramki jagielloni niestety nie widziałam, więc się nie powinna liczyć hehe
Coż tu można więcej dodać..
PRZYJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY POWRÓCI NASZE ZAGŁEBIE W SZEREGI EKSTRAKLASY !!!
Nie na 100-lcie to na 101 roczek :D
acia1987

Postprzez michal_es 2006-06-10, 10:56 pm

szkoda :( :( to tyle co mi w tym momencie przychodzi do glowy ... ale za rok bedzie lepiej !!
michal_es

Postprzez MarcelZS 2006-06-10, 10:56 pm

Przed meczem dowiedziałem się, że zmarł Pan Janoska Wielki Kibic Zagłębia, chyba każdy znas pamiętą Gościa z fajka i zawsze w garniturze.
Bywał na piłce, siatce, hokeju i koszykówce - odany człowiek naszemu klubowi, a mało jest takich ludzi.

Nie doczekał występów polaków w MŚ, ani dzisiejszego meczu ....

[*]
MarcelZS

Postprzez Grzegorz 2006-06-10, 11:46 pm

Tracz napisał(a):Szczyt kretynizmu.

Wielcy kibice Zagłębia siedzący na trybunie VIP po wyrównującej bramce Zagłębia na 1:1 zaczęli krzyczeć i pokazywać F.U.C.K.I do naszego komentatora radiowego. W imię czego? Co on wam zrobił? Czy on jest waszym wrogiem bo komentował mecz? Ośmieszyliście się i pokazaliście jakie z was pajace. Nie potraficie się zachować - ot mi VIP-y buhahahaha.

"Fakiowy paluszek" ukarał wasz zespół utratą bramki na 2:1 dla Jagiellonii.
Troszeczkę pokory, a hamstwo zostawiajcie w domu.

Aha przypomnę pajacom:
W piłkę grali piłkarze obu drużyn a nie kibice, a już napewno nie komentator radiowy. Wygrał lepszy i trzeba się z tym pogodzić.

"Piłka jest okrągła a bramki są dwie".

Lepiej pokazywać środkowy palec ku górze jak się nawalać po łbach siekierami między sobą. Tak czy nie?
Grzegorz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna