Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
pawelloWWA napisał(a):Tak wogóle to siemaneczko ziomki. Mam takie pytanko. Czy będzie można ten mecz obejrzeć gdzieś w tv albo w necie?
Piłkarze Zagłębia rozpoczęli operację "Jagiellonia". Jeżeli zespół z Sosnowca wygra w sobotę z drużyną z Białegostoku, to zagra z Arką Gdynia o prawo występów w ekstraklasie.
Zespół wznowił wczoraj treningi po sobotnim spotkaniu w Bydgoszczy (1:1). - Chcemy, żeby piłkarze przygotowywali się do meczu w ciszy i spokoju, dlatego wyjadą na krótkie zgrupowanie - mówi dyrektor Wojciech Rudy.
Dzenan Hosić i Marcin Lachowski pojadą natomiast na czwartkowe posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN-u i będą składać wyjaśnienia dotyczące meczu w Bydgoszczy. Przypomnijmy, że zawodnicy Zawiszy oskarżyli sosnowiczan, że proponowali im pieniądze za "odpuszczenie" meczu. - Wolałbym spędzić ten czas na treningu, ale wyjścia nie ma - wzdycha Lachowski. W poniedziałek obaj piłkarze muszą stawić się w Bydgoszczy, gdzie zostaną przesłuchani przez prokuratora.
W sobotnim meczu na pewno nie zagra Hosić, który będzie pauzował z powodu kartek. - Jestem dumny z chłopaków. Myślę, że w końcówce rundy pokazaliśmy charakter, którego wcześniej nam brakowało. Mamy swój styl. Szkoda tylko, że pracowaliśmy na niego tak długo. Gdyby nie to, to już teraz cieszylibyśmy się z awansu. Ostatnio lepiej prezentujemy się na wyjazdach, jednak dwie ostatnie wygrane w Sosnowcu dodały nam sił - mówi Bośniak.
W jakim składzie zagra Zagłębie? Hadis Zubanović, rodak Hosicia, narzeka na obolałe ścięgna Achillesa. - Uraz wraca po każdym meczu. Ostatnio pomógł mi zastrzyk, ale nie wiem, czy można go stosować tak często. Chociaż bardzo tego nie lubię, myślę, że będę trenował lżej od kolegów - tłumaczy.
Spotkanie wzbudza ogromne zainteresowanie. Klub obniżył ceny biletów do 6 i 12 zł. Wejściówki można kupować od dziś w Sklepie Kibica przy ul. Targowej.
- Już się nie mogę doczekać. Oby tylko koledzy wytrzymali presję, bo ta na pewno będzie ogromna - uśmiecha się Hosić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: krysteksc