Hydrobudowa--Zagłębie sobota godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-06-04, 9:18 pm

Właśnie odsłuchałem ta konferencję i co mogę powiedzieć. Na ławce mamy człowieka o WIELKIEJ KLASIE i dla Niego ogromny szacunek, a baniak płacz pobitego i wołanie o pomoc. Premia się poszła wiadomo co a jego zachowanie... sorki ale lepiej zachowuje sie pijoczki pod sklepem z butelką w ręku.
W piłkarskeij trójce była telefoniczna rozmowa z Lachą. Powiedział publicznie że dowiedział sie o tym zdażeniu w autakrze i nie zostawia tego tak z Hosicem.
A z tego co zobaczyłem w aviku to powinno być ze 5:1 dla Zagłębia.
Przemek26

Postprzez duży1906 2006-06-04, 9:23 pm

jak by Zawisza wygrla to nie bylo by sprawy ale ze zremisowali i stracili szanse na baraze i 500tys. premi to wymyslili sobie bajeczke... rozumiem jak by mieli dowodu...mogli sie podlozyc poinformowac pozniej Strejlala wziasc dyktafony i przy odbiorze pieniedzy nagrywac wszystko pozniej i tak by dostali walkowera dlaczego tego nie zrobili ?? tonacy brzytwy sie chwyta
duży1906

Postprzez krzysztof 2006-06-04, 9:45 pm

MrCricket napisał(a):No cóż Baniak skromnością nie grzeszy "graliśmy najlepszą piłkę w 2 lidze :lol: ". Monti obnażył Baniaka tą relacją sprzed lat, wiadomo tam gdzie jest gruba kasa to są nerwy i szukanie winowajców wszędzie.
Nawiasem mówiąc kiedyś kilka lat temu, gdy Baniak był trenerem Pogonii Szczecin, przyjechali do Sosnowca na jakieś zgrupowanie i trenowali na bocznym boisku. Pamiętam, że były to czasy gdy w Pogoni grali m.in. Moskalewicz i jakiś murzyn (bodajże Chifon to był). Miałem okazję oglądać fragment ich treningu i niedowierzałem własnym uszom. Jak ten facet zwracał się do tych zawodników, to miałem wrażenie, że jestem na planie "Psów" Pasikowskiego. Facet tak po nich ryczał tym zachrypniętym głosem, opierdalając wulgarnie własnych zawodników :shock:

Odnoszę podobne wrażenie. Gość nie ma żadnego szacunku dla zawodników.
Przekonałem się o tym oglądając kiedyś mecz Ruchu z Zawiszą na stronce
comtv.pl
baniak napisał(a):Valentin Dah, Tiemtore heheh

nie ma to jak zmotywować swoich podopiecznych wyśmiewając ich publicznie przed kamerą.
To jakiś niedowartościowany wieśniak, dla którego liczy się tylko jeden cel SUKCES. Typ podobny do Andrzeja L. z wsi niedaleko Koszalina.
Szkoda, że trafiło na nas, że akurat na Zagłebiu musiał się dziad wyładować, bo jak napisano na stronie o Sosnowcu
plamy po błocie pozostaną na długo
.
krzysztof

Postprzez Bart19 2006-06-04, 11:00 pm

Przemek26 napisał(a):Właśnie odsłuchałem ta konferencję i co mogę powiedzieć. Na ławce mamy człowieka o WIELKIEJ KLASIE i dla Niego ogromny szacunek, a baniak płacz pobitego i wołanie o pomoc.

Przemo zgadzam się z Tobą !!Napewno nasz trener dzięki temu powinien zyskac w oczach Kibiców zaufanie i jest murem za Zawodnikami BRAWO !!!
Bart19

Postprzez LucasUSA 2006-06-05, 4:32 am

Po wysluchaniu relacji z konferencji prasowej powiem jedno - Trenerze Bialek - wielki szacunek! Pokazal klase, zawstydzil tych chamow a swoim stoickim spokojem sprawil, ze Baniak wyszedl ze swoimi placzami jak dziecko, ktoremu zburzyli babke z piasku. Baniak zabrzmial jak czlowiek, ktoremu ciepla posadka poszla sie wlasnie j...ac, a wraz z nim tona jego przydupasy ze skladu, ktorzy wyleca na zbity pysk.

Przeciez ta cala historia sie nie trzyma kupy - rozumiem, ze mieli by przeplacic klub, ktory siedzi w srodeczku tabeli i spi spokojnie. Proponuja 80 tysiecy, jak Hydrotwor ma 500 tys do podzialu :lol: :lol: K..wa, co za tytani intelektu - mysla, ze sie ktos nabierze. Dobrze powiedzial trener Bialek - my w tej sytuacji moglismy powiedziec dokladnie to samo.

Baniak powinien dostac "bana" na Ludowym za obrazanie wladz klubu, pilkarzy i trenerow.

Aaa, przy okazji wypowiedzi Baniaka dowiedzialem sie, ze Dyr. Rudy jest baaardzo ustosunkowany w PZPN - a niektorzy z nas w niego nie wierza :lol: :lol: Cicha woda brzegi rwie :lol: :lol: :lol:
LucasUSA

Postprzez kobialka 2006-06-05, 8:28 am

co do tematu " przekupstwa" sie nie wypowiadam bo to nie moja broszka, ale chce powiedziec ze Wojciech ma racje, nasz bramkarz rozegral rewelacyjny mecz,bronil trudne pilki i naleza mu sie za to wielkie brawa. ogolnie mecz byl w miare dobry, waro bylo o zobaczyc. co do kibicow tego czegos tam to nie dosc ze bylo ich smiesznie malo, o po drugie doping byl tak fatalny, ze my nie spiewajac jestesmy glosniejsi niz oni.

do tych co narzekaja ze nie bylo wyjazdu bo ktos zabronil: jak widziecie dla chcacego nic trudnego!!!

PS Swietny weekend, nie ma co :)))
kobialka

Postprzez Przemek26 2006-06-05, 8:41 am

kajetan1990 napisał(a):Chodziło mi Soyer o to, że jeżeli piłkarz Zagłębia sprzedał mecz, to nie powinien być piłkarzem Zagłębia. Ale wcale nie mówie, że ktoś mecz sprzedał.

Skoro sądzisz i dajesz wiarę temu to nie powinieneś byc kibicem Zagłębia . Jak ci nie wstyd??!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez MrCricket 2006-06-05, 8:47 am

" Nic nie mówie bo właśnie jestem elegancki i nie chcę robić szumu i bałaganu"-B.Baniak

Jak dla mnie hasło tygodnia, a może i miesiąca :lol: :lol: :lol:
MrCricket

Postprzez Socio 2006-06-05, 8:48 am

To co odstawil Baniak to zwykle chamastwo. Czytalem juz setki wypowiedzi trenerow po meczu ale pierwszy raz slysze jak trener jedzie po przeciwnej druzynie a o swojej wlasciwie mowi tylko 'gramy najlepiej w II lidze i zaslugukemy na I. Bialek dobrze powiedzial nie gra jest wazna a wynik. Poza tym Baniak jest ostatnim gosciem ktory ma prawo cos mowic o uczciwosci w pilce (Lech Poznan). Ale wydaje mi sie ze tym razem przegial. Wymienia nazwisko Strejlaua, Zelazki i mowi ze i tak Gilewski dostanie 8,5, w PZPN pamietaj takie rzeczy. A najbardziej rozwalil mnie tekst Rudy-dyrektor-sedzia. Ze niby co Rudy jezdzi po Polsce jak dawniej to robiono w Lechu i nam sedziow ustawia. Ciekawe bo jakos do tej pory jesli sedzia sie mylil to zawsze na nasza niekorzysc.
Socio

Postprzez Grzegorz 2006-06-05, 11:03 am

Panowie!!!W tym co mówią te dwa pajace p.Tomasz Bekas i Damian Staniszewski to sie kupy nie trzyma.
Posłuchajcie dokładnie: w tym samym czasie nakładaja sie dwie rozmowy Bekasa i Staniszewski, jedem mówi że sędzia nie słyszał a drugi że sędzia też to słyszał.
Nie do końca uzgodnili ja maja kłamać.
I jeszcze te lidzby, o dwóch propozycjach na począdku tych wypocin a ja słuchając słyszałem że nasi namawiali ich trzy razy
:D Mam te nazwiska mówi Bekas, a pod koniec pyta czy kamera rejestrowała mecz , bo kapitan ZAGŁĘBIA łapie go pod ręke i cos tam szepcze.
Nie uwierze że Hośić dopuścił by sie tego, on jest za ambitny, a i Lach też.
Grzegorz

...

Postprzez Krawiec 2006-06-05, 11:05 am

Co za bzdura na resorach. Kupy się to nie trzyma. Z wypowiedzi zawodników Zawiszy wynika, że kluczowi zawodnicy Zagłębia nic nie robią tylko uganiają się za nimi z propozycjami korupcyjnymi nawet po tym jak stracili bramkę.

Pewnie Lachowski i Hosić zakładali, że napastnicy Zawiszy zamiast na bramkę Zagłębia zaczną za te 80 tys. strzelać do własnej i Zagłębie wygra ;-). Grubymi nićmi to jest szyte...

Znając zaangażowanie i serce do gry Lachy i Hosica wiadomo, że oni zawsze coś mówią na boisku, a czasem rywalowi też uprzykrzają życie jakimiś tekstami - to jest futbol a nie brydż.

To co zrobił Baniak ze swoimi zaufanymi zawodnikami to wyglądało na plan B, jakby się nie udało wygrać. Powinni być oskarżeni o pomówienie!
Krawiec

Postprzez krzysztof 2006-06-05, 12:53 pm

oto cytat Wita Żelasko z dzisiejszego przeglądu sportowego:
To jakaś bzdura. Gdzie są tacy durnie, którzy w czasie meczu, w obecności sędziego próbują dokonać przestępstwa, a potem jeszcze wmawiają arbitrowi, że to słyszał. To jest chore!

I ja się z nim zgadzam ;-) Co jak co, ale Hosica i Lachowskiego jako ostatnich bym podejrzewal aby sie zgodzili robic takie wałki.
Są to przyszłościowi piłkarze i nie sądzę aby ryzykowali swoją karierę dla kupowania meczu od najczęściej kupujących.

No cóż teraz będą sie wozić po sądach, policji w Bydgoszczy, prokuraturach itp... A wszystko przez to, że niektórzy nie umieją się pogodzić ze swoim losem.
krzysztof

Postprzez JACEK76 2006-06-05, 1:47 pm

Nie jestem kibicem Zagłębia, tym nie mniej sprawa rzekomego przekupstwa bardzo mnie zbulwersowała, wydaje się być w pewnym zawężonym sensie podobna do oskarżeń i przykrych kosekwencji jakie nastąpiły po "słynnej " już aferze barażowej z udziałem mojego klubu czyli Szczakowianki.
Ale rodzi się kilka pytań:
1. Dlaczego Zagłębie jesli chciało "kupić" mecz nie załatwiło tego wcześniej, lub wręcz nie załatwiło tego z sędzią :roll: to, o czym mówią piłkarze tej "niby" Zawiszy to jakaś wierutna brednia,
2. Skoro jak mówił Baniak jego drużyna była najlepsza w II lidze i w meczu z Zagłebiem ponoć to dobitnie pokazała, to ja się pytam Pana Baniaka dlaczego, na litość boską nie wygrał ligi i tego meczu :evil:
3. Pomimo mojej niechęci ze względów czysto sportowych, nie mam dobrych wspomnień o osobie Pana Białka, - to muszę przyznać że w tym konretnym przypadku stanął na wysokości zadania.
4. Skandalem dla mnie jest zachowanie Zawiszy (2) jako gospodarza tego spotkania i sposób w który potraktowano waszego trenera, dyrektora sportwoego i kibiców Zagłębia - w życiu nie spotkałem się z taką impertnencją i prymitywnymi wypowiedziami i postępowaniem - bezwzględnie czerwona kartka.
Myślę, że Zagłebie podejmie zdecydowne kroki w tej sprawie, bo " po sąsiedzku" :wink: chcę was ostrzec, że pzpn może do tego podejść w sposób nieracjonalny i rozpętać z niczego kolejną aferę a jej skutki mogą być tragiczne, w przypadku Jaworzna też nie było dowodów ( prócz zmontowanej jak stwierdzili specjaliści z 20 innych rozmów nagranej kasety ), były tylko pomówienia Szymańskiego i i kilku piłkarzy którzy rozmijali się w swoich zeznaniach a skutki były opłakane...
Czego ( tzn. afery ) Zagłębiu nie życzę a wręcz przeciwnie po tym co pokazaliście w bezpośrednich spotkaniach z nami ( pod względem kibicowskim i piłkarskim ) OE wam się należy.
ps. wypowiadam się w imieniu swoim a nie całości kibiców Szczaxy...
Powodzenia :wink:
Nie lekcważcie tych wydarzeń !!
JACEK76

Postprzez Przemek26 2006-06-05, 3:22 pm

Mimo iż rządzą tym Krajem złodzieje i oszuści to wierzę , że te złodziejskie oskarżenia zostana wyjaśnione a cała procedura ich wyjaśnienia nie wybije z rytmu przygotowań do mecz z Jagą naszych Piłkarzy a szczególnie Lachy , Dżenan wiadomo nie zagra, . Wierzę że winni tego bezzelnego pomówienia zostana ukarani najostrzej jak to jest możloiwe włacznie z ogromnymi karami finasowymi z przeznaczeniem ich na cele dobroczynne, a w stosunku do klubu z Bydgoszczy również zostaną wyegzekwoane odpowiednie restrykcje.

Wiadomo ,że kazdy kibic w kraju Hydro coś tam to złodzieje i oszyści i szukają OE poprzez oszustwa i złodziejstwa.
Przemek26

PODSUMOWANIE

Postprzez Paulus 2006-06-05, 3:28 pm

A wiec podsumowujac:

- hydrobudowa ma obiecane 500tys premii za awans do OE,

- w momencie gdy prowadzi 1:0 czyli jest juz jedna noga w barazach, ktos proponuje im 80 tys za odpuszczenie meczu (ROTFL),
Baniak twierdzi, ze hydrotwory graja najlepsza pilke w drugiej lidze wiec baraze z Arka to praktycznie awans,

- za pilkarzami hydrozagadki biegaja nasi zawodnicy i biorac ich pod reke skladaja na boisku (szepczac do ucha) korupcyjne propozycje,

- ci naklaniajacy pilkarze, to zawodnicy ktorzy i tak w razie braku awansu najprawdopodobniej w Zaglebiu nie zagraja, maja ponoc juz propozycje z OE,

- przekupiony sedzia wszystko slyszy ale udaje, ze nie slyszy bo jest przekupiony :)

Jesli Pekaes i spolka nie maja dowodow w postaci faktur, nagran, zdjec itp. powinni zostac pociagnieci do odpowiedzialnosci karnej za pomowienie. Dzis kazda gazeta pisze o probie kupienia meczu przez Zaglebie i byc moze tracimy wlasnie jakiegos sponsora. Tak wiec dyskwalifikacja zawodnikow Hydroprzekretu i kary po kilkadziesiat tysiecy zloty od leba na rzecz Zaglebia.
Paulus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna