Zagłębie - Jagiellonia 10.06.2006 godz.17 - Mecz sezonu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-06-04, 8:05 pm

No i luz. Pisz o autach, rogach, spalonych, wolnych, karnych, zmianach i paradach bramkarskich ale nie pisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Czy ja zabroniłem Hrabiemu możliwości wypowiedzi ?? Nie. Uprzedziłem go tylko. Mam nadzieję, że teraz już kumasz. Proszę Cię, nie wylewaj tu swoich łez i nie siej defetyzmu. Bo jak na razie w każdym temacie piszesz, że Zagłębie w dupe, że przegra, ze nie da rady i tak dalej a wyniki i realia mówią coś innego. Ale skąd Ty masz wiedzieć jak jest jak Ty nawet za Tą drużyną nie nadążasz. Skup się na meczu z Jagą, przyjdź w białej koszulce (o ile taką masz), pomóż w walce z Jagą i Arką.
p.s. nie odpisuj mi na forum. Na priv też nie bo ja już skończyłem.

Wszyscy na Jagę!!!!!!!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez W@llace 2006-06-04, 8:30 pm

Niezłe ciśnienie... Jeszcze tyle dni, a tu tyle stron :wink:
Co do meczu, nie ma innej mozliwosci niz nasza wygrana. Roznie to w sporcie bywa, ale jestem raczej pewny ,ze nasi pilkarze nie zawioda tlumow kibicow na stadionie!

WYGRAMY!
Ostatnio edytowano 2006-06-05, 8:03 am przez W@llace, łącznie edytowano 1 raz
W@llace

Postprzez HrabiaZąbek 2006-06-04, 9:15 pm

Niestety widzę że rozpętałem małą wojnę między forumowiczami.W żadnym wypadku nie było to moim celem, żeby skłócać kibiców Zagłębia między sobą.Ten spór powinien dać nietylko mnie ale i innym forumowiczom do myślenia.Każdy z nas ma swój punkt widzenia i postrzegania pewnych zjawisk w nieco odmienny sposób.Dlatego wyraziłem swoją opinię, która miała prawo się nie spodobać wielu osobom.Poza tym moja opinia miała charakter subiektywny, wyrażający mój pogląd na temat organizacji meczu oraz niewiążący.Niektórzy jednak potraktowali to de facto jako realne zagrożenie i zareagowali w sposób niemalże paniczny, jakbym rzeczywiście miał kontakty z samym dyrektorem Rudym.Cóż, nie zrozumiano do końca moich intencji, którymi było rozwiązanie problemu z jakim się nasz klub boryka a mianowicie brakiem stadionu z prawdziwego zdarzenia.Nie ma miejsc na Ludowym dla tylu osób, które będą chciały obejrzeć mecz (prawdopodobnie to będzie prawie 10 tysięcy osób).Dylematem w tym wypadku jest jak ten problem rozwiązać , przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa osób które będą przebywały na obiekcie.A przecież wiadomo że jednym z obowiązków organizatora imprezy masowej jest zapewnienie bezpieczeństwa podczas imprezy, w tym wypadku sportowej.Jeżeli przybędą kibice z Białegostoku, to wiadomo że trzeba będzie odpowiednio zabezpieczyć obiekt, aby nie doszło do podobnego typu wydarzeń jakie miały miejsce w Białymstoku.Przecież nie chcemy aby dla niektórych kibiców był to ostatni mecz jaki zechcą obejrzeć.Znam zresztą jeden przypadek który spowodował że jedna osoba przestała chodzić na mecze Zagłębia z powodu braku zapewnienia bezpieczeństwa na stadionie(osoba ta dostała szklaną butelką w tył głowy).Dlatego ważną kwestią jest zapewnienie bezpieczeństwa na stadionie jak i poza nim.Mam nadzieje że jeżeli dojdzie do przyjazdu kibiców z Białegostoku to niebędzie żadnych ekscesów po meczu(a przecież mogą się wydarzyć gdyż mecz może się zakończyć niepowodzeniem Jagiellonii).

Kończąc chce przeprosić kibiców Jagiellonii(chodzi o tych prawdziwych) jeżeli ich uraziłem, ale moje uwagi wynikały tylko z troski o bezpieczeństwo kibiców którzy będą oglądali sobotni mecz w Sosnowcu.Kończąc mam pytanie do tych którzy ze mnie szydzą w jaki sposób chcą zapełnić Ludowy 10 tysiącami kibiców i zapewnić bezpieczeństwo na obiekcie???
HrabiaZąbek

Postprzez Gość 2006-06-04, 9:16 pm

Dobrze skończmy, choć szkoda bo zaczynałem się rozkręcać ;) :D :D

A wracając do tematu w dalszym ciągu nie wierzę w nasze zwycięstwo i obym tradycyjnie nie miał racji :D

Pozdrawiam :)
Gość

Postprzez Przemek26 2006-06-04, 9:25 pm

Miejmy nadzieję że atmosfera meczu z Bydoszczy zostanie odłożona na bok przez naszych piłkarzy i kocentarcja skupi sie w 100% na sobotnim meczu i tylko na NIM!
I jedziemy z Jaga na boisku jaki na trybunach. Akcja z białymi koszulkami moż emieć niezły efekt wizualny

NA LUDOWY MARSZ
Przemek26

Postprzez duży1906 2006-06-04, 9:37 pm

od pocztaku sezonu marzylo mi sie zeby mecz z Jaga byl decydujacym meczem :) i moje marzenie sie spelnilo :D jak by byla mozliwosc otwarcia innych sektorow to mysle ze powtorzyla by sie sytuacja z meczu ze Slaskiem w 3 lidze :) teraz doszlo mi jeszcze jedno marzenie wygrac z Jagielonia i baraze z Arka i zobaczyc nasze Zagłębie w OE

w sobote wszyscy na Ludowy !!!
duży1906

Postprzez Tracz 2006-06-04, 9:40 pm

HrabiaZąbek napisał(a):Kończąc chce przeprosić kibiców Jagiellonii(chodzi o tych prawdziwych) jeżeli ich uraziłem, ale moje uwagi wynikały tylko z troski o bezpieczeństwo kibiców którzy będą oglądali sobotni mecz w Sosnowcu.Kończąc mam pytanie do tych którzy ze mnie szydzą w jaki sposób chcą zapełnić Ludowy 10 tysiącami kibiców i zapewnić bezpieczeństwo na obiekcie???

Przeprosiny przyjęte - przynajmniej z mojej strony, ale musisz pamiętać że nie tylko będzie grać wasza drużyna ale i nasza. A zatem i nam przysługuje dopingować swojej drużynie i byłoby wielkim nietaktem i brakiem honoru żeby nie było możliwości obejrzenia i dopingowania naszej drużyny w tak ważnym meczu, dla Was jak i dla nas.

Obie drużyny mają ten sam cel, więc taka sama goraczka jest u Was i u nas. Poprostu na ten mecz trzeba przygotować, zorganizować i zabezpieczyć tak, żeby bezpieczeństwa niezabrakło wszystkim.

Pozdro z Białegostoku.
Tracz

Postprzez ziomek1984 2006-06-04, 10:08 pm

Szykuje się naprawde ciężki mecz ale wierzę że wygramy.
Obstawiam 2 : 0 dla ZAGŁĘBIA. Obym się nie pomylił!!!!!!!!!!!!
ziomek1984

Postprzez MrCricket 2006-06-05, 7:44 am

Kilka miesięcy wcześniej inaczej sobie to wyobrażałem. Myślałem, że będzie to mecz o pietruszkę i zaczniemy świętowanie awansu, podrzucając do góry Tochela itd. Rzeczywistośc okazała się brutalniejsza, ale póki co ciągle jesteśmy w grze. Niektórym rzeczywiście trzeba by przyłożyć trochę lodu do skroni, bo zaczynają mącić. Przestrzegam tych, którzy już rezerwują czas i pieniądze na wyjazd do Gdyni. Najpierw trzeba się uporać z Jagiellonią, żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębami, wszyscy wiemy jaka piłka potrafi być piękna i zarazem okrutna. Jaga to zespół na naszym poziomie, trzeba podejść do meczu z respektem, ale w żadnym wypadku ze strachem. Pomysły gry z 3 obrońcami, myślę że są kiepskie. Przyczyna ? Nie mamy ku temu zawodników. Tak zagrać można jeśli rzuca się wszystko na jedną kartę, a na początku meczu nie ma takiej potrzeby. Martwi brak Hosica i Skrzypka, ciężko ich będzie zastąpić :( A co z Bednarem ? Jest jakaś nadzieja, że będzie gotowy ?

KIBICU ZAGŁĘBIA W SOBOTĘ MUSISZ BYĆ NA LUDOWYM !!!
MrCricket

Postprzez robercik 2006-06-05, 9:24 am

Nie tak to mialo wygladac, Jaga miala przegrac i grala by u nas o pietruszke. No, ale stalo sie inaczej i w sobote bedzie bardzo ciezko z nimi wygrac, ale po ostatnich wystepach wierze bardzo w to, ze wygraja zaangazowaniem i ambicja.
A jak nawet sie nie uda, to dla mnie nic sie nie stanie choc bedzie szkoda, ale wierze ze Bialek w przyszlym sezonie da sobie rade.

P.S.
Oby na obrone nie dal tylko Jankowskiego. Juz wole Lisieckiego :-)

Pozdrawiam i zycze nam barazy.
robercik

Postprzez ziaro25 2006-06-05, 10:26 am

Ja już załatwiłem wolne na baraże,tak więc nie ma innego wyjścia jak zwycięstwo Zagłębia i jestem głęboko przekonany,że tak będzie.Jak by Im nie zalężało ,co poniektórzy pisali na forum to już dawno odpadli by z rywalizacji o OE.

W sobote wszyscy Zagłębie
ziaro25

Postprzez krzysztof 2006-06-05, 12:34 pm

Polecam stronkę, gdzie można pooglądać naszego najbliższego rywala w akcji:

http://jagavideo.net/index.php?link=2
krzysztof

Postprzez cala 2006-06-05, 4:11 pm

ja podobnie jak kolega ziaro zalatwilem sobie juz wolne na baraze.(akurat robie na popoludnie)niestety na mecz nie pojade moge go tylko obejrzec w tv(zawsze cos :cry: ) .w sobote nie moze byc innego wyniku niz nasze zwyciestwo.
BIRMINGHAM bedzie z wami na ludowym.(a jest tu nas pare osob :) )
NASZA PRZYSZLOSC JEST JASNA
PRZYSZLOSC TO ORANGE!!!!!!!!!!
cala

Postprzez _michaś 2006-06-05, 4:22 pm

kurde jeśli Zagłębie wygra będzie to chyba najpiękniejszy dzien w moim życiu:), ale mam nadzieje że jeszcze piękniejszy nastąpi kilka dni później :)
_michaś

Postprzez ASTER 2006-06-05, 4:35 pm

HrabiaZąbek napisał(a):Kończąc chce przeprosić kibiców Jagiellonii(chodzi o tych prawdziwych) jeżeli ich uraziłem, ale moje uwagi wynikały tylko z troski o bezpieczeństwo kibiców którzy będą oglądali sobotni mecz w Sosnowcu.Kończąc mam pytanie do tych którzy ze mnie szydzą w jaki sposób chcą zapełnić Ludowy 10 tysiącami kibiców i zapewnić bezpieczeństwo na obiekcie???

Jakoś na Śląsku w 3 lidze było 12 tysiaków i bezpieczeństwo było zapewnione. Niech przyjdzie nawet 15 tysiaków. Co się martwisz?! :roll:
Stary skończ z tymi farmazonami bo Ząbkom wstyd przynosisz.

Nie wiecie jak grała Jaga z Widzewem. Łodzianie odpuścili meczyk? Czy po ładnej grze wygrała Jaga?
ASTER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna