ZAGŁĘBIE - KSZO 31.05.06 godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Warson 2006-05-31, 10:47 pm

1. Widze, że mało ludzi pisze po meczu pewnie MeLanzyk :)

2. ktoś wie może czemu Kszo wyszlo na mecz z opoznieniem?

3. I jeszcze razm można smiało powtorzyć słowa, ŻAL ŻAL ŻAL "Wygranego" meczu z ŁKS!!!

Ale Gramy Dalej!! Szkoda ze mnie nie Bedzie na Meczu z Jagą... buuu...
Warson

Postprzez HrabiaZąbek 2006-05-31, 11:06 pm

Sir napisał(a): OWszem Jankowski to nieporozumienie..albo ma takie slabe umiejetnosci..albo pyschika m us iada. Dodam tylko, zepierwszapolowemial nawet udaną. Druga to nieporozumienie.

Dla mnie mamy 3 bohaterów

WOLANSKI

GAsinski

HOSIC !!

Troche spapral LAchowski kilka razy pod bramka KSZO..ale widaczew 1 polowie jeden z najlepszych na boisku. W drugiej chyba brakowalo sil.

BAJERA TO NIEPOROZUMIENIE !!!!!!!!! TOTALNE ZERO.

[b]UDANE ZAKUPY TRENERA TOCHELA

Wszystko zgoda ale przesadziłeś z Hosiciem!Był to najgorszy występ Hosicia na ludowym w tej rundzie.Przez niego o mało nie straciliśmy 2 bramek.Nie to żeby się nie starał dobrze wypaść ale skuteczność jego interwencji jak i całej obrony nie była na zadowalającym poziomie.
Bohaterem bez dwóch zdań SZYMON GĄSIŃSKI.Dzięki jego interwencjom zespół uwierzył w końcowy sukces.Ewidetnie podciągnął morale naszego zespołu.

Aha słowa podziwu dla rywala który nie grał jak np. inne zespoły które przyjeżdżając do Sosnowca totalnie się murują.Grali otwartą piłkę chociaż prowadzili 1-0.Przecież mogli stanąć na przedpolu w 10, ale jednak tego nie zrobili.Brawo dla rywala za grę na tak!
HrabiaZąbek

Postprzez darco 2006-05-31, 11:10 pm

Co Wy chcecie od tego Jankowskiego ?
Przecież prezentuje swoją, ustabilizowaną i to od dawna formę :wink:

A na poważnie, to o jego umiejętnościach i jego kiksach wypowiadali się już kibice z Bielska, kiedy przechodził do Zagłębia (ciekawe kto odpowiada za ten transfer ?) i jak widać mieli absolutną rację.
Mam nadzieję, że już go więcej w tym sezonie nie zobaczymy, a potem do odstrzału :!:
darco

Postprzez Cygan 2006-05-31, 11:30 pm

HrabiaZąbek napisał(a):
Sir napisał(a): OWszem Jankowski to nieporozumienie..albo ma takie slabe umiejetnosci..albo pyschika m us iada. Dodam tylko, zepierwszapolowemial nawet udaną. Druga to nieporozumienie.

Dla mnie mamy 3 bohaterów

WOLANSKI

GAsinski

HOSIC !!

Troche spapral LAchowski kilka razy pod bramka KSZO..ale widaczew 1 polowie jeden z najlepszych na boisku. W drugiej chyba brakowalo sil.

BAJERA TO NIEPOROZUMIENIE !!!!!!!!! TOTALNE ZERO.

[b]UDANE ZAKUPY TRENERA TOCHELA

Wszystko zgoda ale przesadziłeś z Hosiciem!Był to najgorszy występ Hosicia na ludowym w tej rundzie.Przez niego o mało nie straciliśmy 2 bramek.Nie to żeby się nie starał dobrze wypaść ale skuteczność jego interwencji jak i całej obrony nie była na zadowalającym poziomie.
Bohaterem bez dwóch zdań SZYMON GĄSIŃSKI.Dzięki jego interwencjom zespół uwierzył w końcowy sukces.Ewidetnie podciągnął morale naszego zespołu.

Aha słowa podziwu dla rywala który nie grał jak np. inne zespoły które przyjeżdżając do Sosnowca totalnie się murują.Grali otwartą piłkę chociaż prowadzili 1-0.Przecież mogli stanąć na przedpolu w 10, ale jednak tego nie zrobili.Brawo dla rywala za grę na tak!

Z całym szacunkiem, ale to TY przesadziłes z opisem gry Hosica! To dzięki niemu nie wpadły przynajmniej 2 bramki, które zapisać by należało na konto Jankowskiego!!! Może pomyliłes tych 2 piłkarzy, bo profesor Hosic miał raptem jeden błąd. Jesli się myle, to chyba byliśmy na różnych meczach...
Jak już ktoś wcześniej trafnie napisał, wielkie brawa dla Szymona. To dzieki niemu nie przegrywaliśmy 0:3 (2 sytuacje sam na sam wybronione). Wtedy byłoby juz pozamiatane i raczej nie podnieslibyśmy się przy takim wyniku.
Cygan

Postprzez HrabiaZąbek 2006-06-01, 12:01 am

Ja nie mówiłem o grze Hosicia generalnie ale o grze obronnej.Hosić miał jeden kiks gdy zamiast wybić piłkę to stracił ją na skrzydle w niedalekiej odległości od bramki na rzecz przeciwnika.Druga sytuacja miała mejsce w środku przed polem karnym.I dlatego piszę że ten mecz mu nie wyszedł w obronie.Dotąd zawsze spisywał się bez zarzutu, czyścił niemalże każde zagrożenie.Ale może to wszystko było spowodowane grą Jankowskiego??No raczej tak, bo w końcu Jankowski to jest nasz "sosnowiecki koń trojański" :lol:

Natomiast co do akcji ofensywnych w wykonaniu Hosicia nie mam żadnych zastrzeżeń.
HrabiaZąbek

Postprzez adas 2006-06-01, 5:36 am

DLA MNIE NAJLEPSZYM GRACZEM NA BOISKU (OPRÓCZ SZYMONA) BYŁ BARTEK CHWALIBOGOWSKI. WALCZY, BIEGA, DRYBLUJE, STRZELA BRAMKI - REWELACJA. DZENAN MOIM ZDANIEM ROZEGRAŁ DZIŚ JEDEN Z GORSZYCH SWOICH MECZY W ZAGŁĘBIU, JEDNAK ZAWODNIK TO KLASOWY I NIE MA CO DO TEGO WĄTPLIWOŚCI. DRUGA POŁOWA MECZU TO SUPER GRA ZAGŁĘBIA. ZAWODNICY CHYBA ZAREAGOWALI NA KRZYKI KIBICÓW "POKAŻCIE JAK WAM ZALEŻY" I POKAZALI!
adas

Postprzez PawełK 2006-06-01, 6:18 am

mdc dg napisał(a):Ten Gąsiński to też taki siatkarz jak Piętka

Akurat we wczorajszym meczu bezpieczniej było piąstkować piłki aniżeli je łapać aby sie nie powtórzyła jakaś głupia bramka "a'la Kuszczak", także akurat ten szczegół jest w moich oczach usprawiedliwiony :) Warto też zaznaczyć drugą już bardzo ważna bramkę Maliny:)
PawełK
pyszałek

Postprzez keff79 2006-06-01, 6:56 am

Dzięki.. piłkarzom i tym przemokniętym drącym jape :D

Niezła adrenalina.. w okolicach 60 minuty stwierdziłem, że chyba już nic z tego nie będzie (oo ja głupi.. :oops: :roll: ) rysował się scenariusz "jak zawsze" ciśniemy od samego początku.. później tracimy bramke i śpiewamy "nic się nie staoo" ..ale na szczęście nie tym razem.

Nie rozumiem dlaczego Malina przesiedział całą jesień na ławie.. z tego co wiem nie miał kontuzji, miał za to "spięcia" ale na boisku liczą się umiejętności.. chyba pierwszy raz w tej rundzie podobała mi się gra Morasia, za to Bartka już można określić mianem odkryciem rundy.. no i oczywiście Szymon, który pozwolił nam wygrać. Żeby nie było tak pięknie.. wiadomo Jankowski - w pierwszej połowie miał b.ważną i udaną interwencje i już myślałem, że chłop nareszcie gra swoje.. znowu się myliłem.. jak trzeba było strzelić nie trafia w piłkę.. jak trzeba grać "na wyjazd" strzela piekną główkę wprost na naszą bramke :shock:
keff79

Postprzez Puzon 2006-06-01, 7:50 am

Żeby ci co nie byli na meczu, nie pomysleli że Gąsiński tak bezbłędnie bronił, to doleje trochę kwasu. Przy pierwszej bramce zajebał ewidentnie. Piłka lecąca na czwarty metr musi być bramkarza. A on stał jak c.. na linii.
Po raz pierwszy chyba w tym sezone zdażyło się że sędzia gwizdał pod nas. Co prawda dopieo po przerwie, ale zawsze coś.
Puzon
Adventure Group

Postprzez krzysztof 2006-06-01, 7:59 am

Puzon napisał(a):Żeby ci co nie byli na meczu, nie pomysleli że Gąsiński tak bezbłędnie bronił, to doleje trochę kwasu. Przy pierwszej bramce zajebał ewidentnie. Piłka lecąca na czwarty metr musi być bramkarza. A on stał jak c.. na linii.
Po raz pierwszy chyba w tym sezone zdażyło się że sędzia gwizdał pod nas. Co prawda dopieo po przerwie, ale zawsze coś.

Tu sie z zgodze, dawno nie widzialem aby którykolwiek bramkarz Zaglebia wylapywal takie gorne pilki jak chociazby z rzutu roznego. Ale oprócz tego nalezy tez zapytac co robili obroncy, skoro wiedzieli, ze Wysocki wlasnie w ten sposob strzela bramki.

Ale ogolnie to druzyna pokazala dzis charakter i okrzyki w stylu "Pokażcie jak wam zależy" były niepotrzebne. Dodatkowo stresowały grajków.
krzysztof

Postprzez robercik 2006-06-01, 8:06 am

co do meczu, to boli mnie gardlo :D Brawa za ambicje oraz walke i wiare do konca. Jednak KSZO przwyzszalo nas prowadzenim pilki, jej przyjeciem i indywidualnymi dryblingami. Nad tym trzeba popracowac.

co do przyszlosci, to w nastepnej kolejce oprocz naszych 3 pkt przydaloby sie, aby Radomiak pozbawil punktow ŁKS, a walczy o strefe barazowa, Polonia wygrala z Piastem, a musza walczyc, any nie spasc ze strefy barazowej, i w ostatniej kolejce Piast musi wygrac z ŁKS, aby sie w niej nie znalezc, fajnie by tez bylo aby w sobote Widzew wygral z Jaga, no ale oni juz sa w OE i moze byc roznie.

Pozdrawiam,
robercik

Postprzez Przemek26 2006-06-01, 8:07 am

Trener Zagłębia cieszył się z wygranej, ale też i martwił, bo przed arcyważnym spotkaniem z Zawiszą Bydgoszcz, które prawdopodobnie zadecyduje o ewentualnym awansie drużyny z Sosnowca do ekstraklasy, stracił Dawida Skrzypka. - Z Dawidem jest źle. Ma bolesny uraz palca stopy - smucił się Białek.

Bez Dawida może być bardzo ciężko. Wczoraj dał z siebie wszystko .
Oby dał radę zagrać. Choćby jako rezerwowy.
Przemek26

Postprzez problematyk-ziom 2006-06-01, 10:21 am

adas napisał(a): ZAWODNICY CHYBA ZAREAGOWALI NA KRZYKI KIBICÓW "POKAŻCIE JAK WAM ZALEŻY" I POKAZALI!

to akurat jak dla mnie był totalny idiotyzm! starali się i walczyli... dawali z siebie wszystko... mnóstwo zdrowia zostawili... a tu taki debilny okrzyk... a potem wielka radość... NA DOBRE I NA ZŁE czy idzie czy nie... a chłopaki walczyli na trudnym boisku i takie okrzyki :? jak dlamnie to niektórzy pokazali jak KOCHAJĄ ZAGŁĘBIE... brakowało tylko "ku*wa mać Zagłębie grać"... :roll:

co do meczu to mieliśmy dwóch bohaterów: TOMASZ MALINOWSKI i SZYMON GĄSIŃSKI i wielkie brawa... nieźle zagrali również Chwalibogowski i Zuban

Wolański i Skrzypek rozegrali średni mecz, dobry ale też bez jakiś rewelacji

słabo coś Lacha, Kłoda i Hosić- bywało lepiej... od nich też wiecej wymagamy nie ma co ukrywać

no o anty bohaterze nie bede się wypowiadał był 12 zawodnkiem kszo... ładny strzał głową... na naszą bramke :roll: piękny kiks w polu karnym kszo... itd... bo można by jeszcze tego troche wymienić...

dla wszystkich fanów K.T... wychodzą cały czas błędy tego pana... na każdym kroku... dlaczego sprowadzony został Jankowski? dlaczego Malinowski i Chwalibogowski siedzieli na ławie albo na trybunach jesienią? Tadziu swoją przydatność pokazywał we wcześniejszych meczach... a u naszego byłego trenera sie nie grał prawie wcale...
problematyk-ziom

Postprzez warchlak 2006-06-01, 10:30 am

początek nie wyglądał za różowo. 1 połowa była tragiczna, to samo na początku drugiej. na szczęscie się obudzili i wygraliśmy z Kszokami :)
warchlak
Prowokator

Postprzez MACIEK 86 2006-06-01, 2:00 pm

Wielka ambicja i gra do końca pozwoliła na osiągnięcie dobrego wyniku!! KSZO to jeden z lepszych jak nie najlepszy technicznie zespół drugiej ligi, jednak piękna gra nie daje punktów bo w 2 lidze polskiej nie liczy sie efektowna gra tylko efektywna :!: Pochwały szczególnie dla Gąsińskiego oraz bocznych zawodników pomocy i obrony.Co do postawy pana J.: Jankowski prawie jak piłkarz :!:

ZAGŁĘBIE GRAMY DO KOŃCA

PS W meczu z Tworem z Bydgoszczy na kartki muszą uwarzać Hosić, Paczkowski i ewentualnie Skrzypek
MACIEK 86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna