Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PTAQ84 2006-05-27, 10:19 am

Jeżeli jesteśmy drużyną walczącą o awans (bez względu czy się uda czy nie) powinniśmy szukać zawodników na miare I ligi a nie nadal wybierać wśród niższych klas rozgrywkowych. W przypadku awansu sezon szybko się zaczyna i potrzeba nam ogranych zawodników ale nie "odrzutków" których inni się pozbywają bo Zagłębie to nie obóz dla uchodźców :wink: Nie ma czasu wtedy na naukę tlko trzeba grać. Nadal brakuję nam napastnika bramkostrzelnego. Zuban oczywiście tak ale potrzebny jest ktoś jeszcze..może Kmiecik? w Polonii bardzo nie błysnął..może Cichoń? Dużo zależy od tego czy uda nam się awansować bo wtedy można spokojnie myśleć o zatrudnieniu np. Dźwigały który myśle nie pogardziłby stałą i wypłacalną pensją. Co do Kubisza podzielam pogląd Wojtka..Jeden Bała był i idolem nie został :)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2006-05-27, 11:10 am

rossoneri napisał(a):do wziecia jest Radzewicz lewy pomocnik rewelacyjny ale gdziezby ktos od nas sie tym zainteresowal przeciez nasz trener wiaze przyszlosc z Lisieckim i Tycem a do odstrzalu sa tez Morawski,Jankowski,Adzem,Chylaszek,Butryn,Pietka,Bajera i cala nasza beznadziejna mlodziez czyli okolo 12-15 zawodnikow do wymiany i niech nikt mi tu nie gada ze Szatan i Smarzynski maja talent bo nic o tym nie swiadczy

YyY co do Szatana...widziales go jak gra ??!!.. :roll:
wczoraj w meczu emki strzelil 4 bramki.... :evil:
Jak sie go widzialo moze raz czy dwa to sie pozniej mowi zeby go wyjebac :roll: zastanow sie....on jest z 88....
Zeby nie bylo :arrow: nie znam go...ale bronic go bede bo wiem jak gra :wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez mdc dg 2006-05-27, 12:11 pm

Prosze ja ciebie ale gdzie te bramki strzela :lol: W klasie A lub w jakiejś lidze juniorów, no to naprawde jest zdolniacha :lol: Dajcie sobie już spokój z tymi naszymi "zdolnymi" juniorami.Gdyby byli naprawde dobrzy graliby w pierwszym składzie.
mdc dg

Postprzez Gość 2006-05-27, 1:27 pm

A gdzie ma k***a strzelać???????????????? Chłopak się pokazuje w juniorach w rezerwach. Jeszcze mało???????????????? Wolelibyście żeby przeszedł do jakiegoś Górnika czy Odry i tam bramki zdobywał?? Wtedy bylibyście zadowoleni?????? Myślcie czasami to nie boli.
Wiecznie niezadowoleni. Kurwica bierze człowieka jak to czyta :evil:
Gość

Postprzez CharoN^ 2006-05-27, 1:31 pm

mdc wiesz gdzie gra? w Śląskiej Lidze Juniorów, grałeś tam kiedyś? Śmiem wątpić. Ile razy widziałeś go na oczy? Raz? Dwa? Pofatyguj się niekiedy na Śląska, zerknij i wtedy się udzielaj. Byle komu tych bramek nie strzelił, bo GKS'owi Katowice. Zaufaj, że łatwo się goli nie strzela w takiej lidze. A czemu nie gra? Tego to nie wiem, od Jankowskiego i Butryna razem wziętych jest lepszy.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez mdc dg 2006-05-27, 2:31 pm

Prosze ja was skoro tak chwalicie naszych "zdolnych" juniorów to dlaczego nie grają w pierwszym składzie :?: Co stoi na przeszkodzie aby mogli grać w 2 lidze :?: Ludzie takich "zdolnych" chłopaków jacy grają u nas są tysiące w tym kraju.Może za często nie widze juniorów w akcji ale miejsce jakie zajmują w ŚLJ świadczy o ich zdolnościach :roll:
mdc dg

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2006-05-27, 7:22 pm

Prosze ja CIebie , pojdziesz kiedys ze mna na mecz do klimontowa :?:
chyba jeszcze jeden mecz zostal :lol: :?:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez mdc dg 2006-05-28, 7:30 am

I po co mam tam pójść co pokażesz mi ten "zdolny" narybek :lol: Ludzie nie chce się powtarzać ale nasi juniorzy nie prezentują umiejętności uprawniających ich do gry w 2 lidze.Gdyby było inaczej robiliby kariere w pierwszym składzie a tak nie jest.
mdc dg

Postprzez Socio 2006-05-28, 8:07 am

Jakbys ogladal mecze 'emki' to przypuszczam zebys tak nie pisal. Szatan to zdolny chlopak, Smarzynski zreszta tez. Ale nie zadaj zeby goscie z rocznika 88 grali w podstawowym skladzie druzyny ktora gra o wejscie do OE. Ze sa zdolni to chyba widac po ich grze, skoro na tle rowiesnikow z GKS, Gornika czy innych juniorskich druzyn sa wyrozniajacy. Przeciez za 2-3 lata to ci pilkarze beda grali w pierwszych druzynach, oni nie biora sie z nikad, kazdy zaczyna w juniorach. Jasne ze moze sie okazac ze nie bedzie sie nadawal na 1 czy 2 lige ale teksty ze to beztalencie i trzeba sie z nimi pozegnac to glupota, bo w koncu to nasi wychowankowie, ktorzy nic nie kosztuja a poza tym sa przywiazani to tego klubu. Kiedys wszyscy jechali po Drzymoncie ze tez drewniany itp - ciekawe ze Smuda czy Wdowczyk maja inne zdanie.
Socio

Postprzez MrCricket 2006-05-28, 9:48 am

Ja uważam i powtórzę to po raz któryś z kolei, że Szatan i Smarzyński MUSZĄ zostać wypożyczeni do najlepiej 3 lub 4 ligowej drużyny. Skoro trener nie widzi ich w 1 drużynie, to nie ma sensu, żeby uganiali się za jakimiś amatorami, którzy kopią piłkę w swoim wolnym czasie. Na pewno bracia Brożkowie, Korzym czy Janczyk prezentują(prezentowali) znacznie wyższy poziom w ich wieku, ale to nie znaczy, że oni są niezdolni. Wątpie, żeby np. Łuczywek czy Skrzypek w ich wieku byli lepsi, z tym, że oni mieli mozliwość grać regularnie na poziomie 4 i 3 ligi- nasi obecni juniorzy takiej szansy jak na razie nie mają. Niestety same treningi z 1 drużyną to zbyt mało...
MrCricket

Postprzez mike79 2006-05-28, 11:43 am

Łuczywek wyróżniał się w kadrach juniorskich. Świadczy o tym choćby zainteresowanie jego osobą np. takiego klubu jak ANDERLECHT BRUKSELA(o czym koledzy Szatan czy Smarzyński chyba mogą tylko pomarzyć, przynajmniej w tej chwili) !!
Skrzypek z kolei zapowiadał się na b.dobrego piłkarza... ręcznego !! Stąd też trudno powiedzieć coś o jego karierze trampkarza czy juniora, skoro treningi " na zielonej trawie" rozpoczął stosunkowo późno...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MrCricket 2006-05-29, 10:15 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=414671.

A więc już koniec tematu. Zaskoczyli mnie swoją decyzją, zwłaszcza Bilski który spokojnie mógłby dalej grać w OE, ale widać zaczęli myśleć o swojej przyszłości.
MrCricket

Postprzez buli 2006-05-30, 5:16 pm

mdc dg napisał(a):Prosze ja was skoro tak chwalicie naszych "zdolnych" juniorów to dlaczego nie grają w pierwszym składzie :?: Co stoi na przeszkodzie aby mogli grać w 2 lidze :?: Ludzie takich "zdolnych" chłopaków jacy grają u nas są tysiące w tym kraju.Może za często nie widze juniorów w akcji ale miejsce jakie zajmują w ŚLJ świadczy o ich zdolnościach :roll:

wiesz co stoi mu na przeszkodzie? to ,że w naszym Zagłębiue kochanym śa podziały na młodych i starych i chłopaki nie mogą się przebić i już... nawet ch dobra gra nic nie daje... wiem to ze źródeł pewnych!
buli

Postprzez rossoneri 2006-05-30, 6:03 pm

ale w naszym wypadku nie ma mowy o zadnym podziale mlodzi starzy poprostu nasza uzdolniona mlodziez jest duzo slabsza od tych naszych przecietniakow to jak mozna mowic ze oni sa utalentowani jak zaden nie potrafi sie przebic do skladu zeby zagrac nawet polowke
rossoneri

Postprzez PTAQ84 2006-05-31, 10:21 am

PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna