Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-05-19, 7:50 pm

Kubisza widzę u nas w składzie tylko gdy nie awansujemy. Jeśli jakimś cudem awansujemy to po co nam zawodnik, którego bez żalu pozbyła się przedostatnia drużyna w OE ?
MrCricket

Postprzez krzysztof 2006-05-20, 12:04 pm

MrCricket napisał(a):Kubisza widzę u nas w składzie tylko gdy nie awansujemy. Jeśli jakimś cudem awansujemy to po co nam zawodnik, którego bez żalu pozbyła się przedostatnia drużyna w OE ?

Zgadza się, do awansu na razie daleko, ale gdyby już był to zamienianie siekierki na kijek nie jest rozwiązaniem dobrym.
Zobaczymy kto zostanie w Zagłebiu po tym sezonie, dopiero wtedy będzie można oceniać przydatność tego zawodnika.
krzysztof

Postprzez WOJTEK 2006-05-23, 8:06 am

Kubisz - wg mnie kolejny Bała. Po co nam taki typ. Podejrzany jest też termin transferów. Skoro możemy awansować to jasne jest, że potrzebni będą lepsi niż on.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mały 2006-05-23, 9:23 pm

Co najmniej dziwne jest to , że mamy zostać wzmocnienie przez co najmniej dwóch graczy Bełchatowa. A może nie dziwne a lekko podejrzane. Dlaczego ? A no dlatego , że nie tak dawno Bełchatów interesował się dwoma naszymi zawodnikami. Czyżby barter. Jak tak to nieciekawe to rozwiązanie. :?
mały

Postprzez bartekcz92 2006-05-23, 9:53 pm

bartekcz92

Postprzez Przemek26 2006-05-24, 7:23 am

Przemek26

Postprzez MrCricket 2006-05-24, 7:51 am

Przemek26 napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=412599

Za darmo czemu nie.

Bilskiego widziałem w meczu z Legią w PP, grał pierwsze skrzypce. Poza tym rozegrał w czołowej drużynie ekstraklasy- Koronie- 22 mecze i strzelił 3 gole. Dysponuje dobrym uderzeniem z dystansu. Ja jestem za, mimo jego 33 lat.

Kaliszan- grał bardzo mało, Drzymont wygryzł go ze składu. Gdybyśmy nie awansowali (odpukać) i odeszliby czołowi obrońcy to możnaby o nim pomyśleć. Ale na 1 ligę raczej nie byłoby to wzmocnienie, tak mi się wydaje. Poza tym ma prawie 34 lata.
MrCricket

Postprzez SCORPARO 2006-05-24, 8:00 am

Przemek26 napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=412599

Za darmo czemu nie.

"u nas" się mysli o transfertach ale ... wychodzących ... nie dla psa kiełbasa ... znajdzie sie wiecej klubów chetnych na tych zawodników , a działacze Zagłębia, jak zwykle obudza sie z reka w nocniku, i zas przyjdzie nam wybierać z tego co pozostało (czytaj z tego czego nikt niechciał) - tak jak do tej pory... taka polityka.
Wiem że do zakończenia rozgrywek pozostało jeszcze troche czasu, lecz na przymierzanie zawodników do drużyny nigdy nie jest za wcześnie - nawet jeżeli Zagłebie miało by pozostać na zapleczu extraklasy (tfu, tfu - co ja pierd***), to warto było by sprowadzić zawodników którzy w przyszłym sezonie, od pierwszego spotkania, pokazali by nam - kibicom - po co graja w Zagłębiu - jaki maja cel - Avans !!.
Powiem teraz cos banalnie oczywistego - wie o tym każdy kibic (nie tylko Zagłębia) - żeby coś osiągnąć na piłkarsiej arenie (nie tylko I ligowej), trzeba mieć kim grać - nie twierdze że "my" nie mamy zawodników - ale sami przyznajcie - przydało by sie 2-3 zawodników z prawdziwego zdarzenia.
SCORPARO

Postprzez mike79 2006-05-24, 8:10 am

Wystarczy tylko wymienić "najsłabsze ogniwa" (Butryn,Jankowski,Morawski, z taką formą Bednar) i już będzie o niebo lepiej. Za Butryna i Jankowskiego np. wspomnianego Bilskiego czy Kaliszana. No ale to jeszcze za wcześnie na "netowe transfery"...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-24, 11:59 pm

a Chylaszek :roll: dlamnie też do wymiany...
problematyk-ziom

Postprzez YOOSHKY 2006-05-25, 4:52 pm

Bilski ma 2 powazne oferty z 1-szej ligi, 3 klub jkak na razie sie dopytuje, oprocz tego ponoc interesuje sie nim Widzew, a on sam najbardziej mysli o zakonczeniu kariery........

Korona go juz nie chce
YOOSHKY

Postprzez rossoneri 2006-05-26, 7:47 am

do wziecia jest Radzewicz lewy pomocnik rewelacyjny ale gdziezby ktos od nas sie tym zainteresowal przeciez nasz trener wiaze przyszlosc z Lisieckim i Tycem a do odstrzalu sa tez Morawski,Jankowski,Adzem,Chylaszek,Butryn,Pietka,Bajera i cala nasza beznadziejna mlodziez czyli okolo 12-15 zawodnikow do wymiany i niech nikt mi tu nie gada ze Szatan i Smarzynski maja talent bo nic o tym nie swiadczy
rossoneri

Postprzez mezo 2006-05-26, 10:12 am

Według mnie na pierwszoligowe boiska z obecnych pilkarzy nadaja sie :
Przedewszystkim stoperzy HOSIC oraz TREŚCIŃSKI, Skrzypek , Chwalibogowski, zostac moglby jeden z nowych bramkarzy (Bensz lub Gąsinski) , KŁODA, moze Malinowski oraz LAchowski, czyli 8 pewniakow jak dla mnie. Nie zaznaczam oczywiscie, ze miesciliby sie w pierwszej jedenastce. ! A i jeszcze co do Bednara oraz BAjery to nie skreślał bym ich tak od razu. Bednar ma potencjal a co do Bajery to musimy poczekac. Na drugoligowe boiska, jezeli sie rezegra jest dobry. Jesli bedzie Orange to jak widac MUSi nastapic gruntowna rewolucja w skladzie. Potrzeba 10 nowych, mocnych pilkarzy 1-ligowych aby cos mozna bylo ugrac w Ekstraklasie. To i tak bedzie cud jezeli z takim jak teraz skladem wejdziemy do OE.
mezo

Postprzez Sajni 2006-05-26, 12:38 pm

rossoneri napisał(a):do wziecia jest Radzewicz lewy pomocnik rewelacyjny ale gdziezby ktos od nas sie tym zainteresowal przeciez nasz trener wiaze przyszlosc z Lisieckim i Tycem a do odstrzalu sa tez Morawski,Jankowski,Adzem,Chylaszek,Butryn,Pietka,Bajera i cala nasza beznadziejna mlodziez czyli okolo 12-15 zawodnikow do wymiany i niech nikt mi tu nie gada ze Szatan i Smarzynski maja talent bo nic o tym nie swiadczy

A ty co.. sypiasz z Rudym czy z Bialkiem, ze wiesz o wszystkim czym sie aktualnie interesuja a czym nie?
Czlowieku, opanuj sie...
Sajni

Postprzez kyru 2006-05-27, 8:09 am

Największym problemem, prawdziwą bolączką, naszego klubu, jest brak zaplecza. Kiedyś w każdej klasie rozgrywkowej grały kluby z naszego regionu( Niwka, CKS etc.) było kogo brać z niższej ligi. Chłopaki mieli więź z naszym regionem, tym samym bardziej im zależało. Teraz jest inaczej. Szkoda, choć jakby wszystkim zależało, można by się dogadać. Na Zawodników z Bełchatowa bym nie liczył, bo tam płacą ogromną kasę nawet za siedzenie na ławce (kiedyś czytałem o 30 do 40 graczach). Więc po co. Przydałby się bramkarz, ktoś do środka boiska, napastnik i może lewonożny obrońca na skrzydło. Białek, ma pewnie kontakty z piłkarzami których trenował, więc można liczyć, że kogoś ściągnie.
kyru

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna